Reklama

kleceni deti v koute

Návštěvník (Pá, 12. 10. 2007 - 14:10)

...

Andy (Pá, 12. 10. 2007 - 13:10)

Tak, já neříkám, třeba je to vážně debil, ale nemyslím, že jenom proto, že trestá žáky za prohřešky! Debil to může být sebevětší, ale pokud Katka nemíní změnitškolu, měla by se chovat dle školního řádu a do konce školy se chovat v mezích slušnosti, aby se na ni učitel nepomstil, až bude chtít doporučení na další studium! I toho jsou debilové schopni a myslím, že nechat si negativně ovlivnit další průběh života za pár smsek a neustálého chichotání nestojí!

Tom (Pá, 12. 10. 2007 - 13:10)

V první chvíli jsem chtěl na Tomášův příspěvek reagovat jako Andy, i když ne tak konfrontačně. Jenže potom jsem si vzpomněl, že i když jsem dceru vychovával k úctě k učitelům, tak přeci jenom jsem v jednom případě použil dost hanlivé označení na učitelku a to v okamžiku, kdy děckám do hlavy hustila komunistické ideály. Ale pozor, to bylo asi tak 4 roky po revoluci. Tehdy jsem dceři řekl, že je kráva, nemá pravdu a ať ji nevěří. Jenom jsem podotknul, že se to týká jenom této učitelky a přes to všechno se k ní musí chovat slušně.

Andy (Pá, 12. 10. 2007 - 12:10)

Jo, takže si oba se synem myslíte, jakej je učitel debil a podle toho se chováte? Kolikrát už syn opakoval ročník? Budeš mu přitakávat, i když syn bude o svým nadřízených tvrdit, že jsou to debilové? To asi daleko nedojde! Autoritu si nevydupeš, nevyhrozíš ani nevymlátíš, ale měl bys syna i Katku učit tomu, že učitel i šéf je ten, kdo může ovlivnit tvůj život, takže je lepší myslet si o prdeli a nějak to zkousnout, ale učitel má mít prostě od žáků přinejmenším úctu, za to, že je starší, zkušenější a ještě má tolik síly a odvahy dnes a denně soupeřit s puberťáky! S klečením nesouhlasím, ale dnes na tu dnešní mláděž neplatí nic a to je pak problém! Každé dítě by mělo být vedené k tomu, že učitel je učitel a šéf je šéf, se kterým se bude jednat slušně a respektovat pravidla, která nastolil!

Tomáš (Pá, 12. 10. 2007 - 02:10)

Tedy milá Katko, Ty budeš asi fakt číslo :-)
Ale vážně. Fakt nevím, proč by Ti někdo měl navrhovat nějaký "trest" za vyrušování. Tady by měli nastoupit Tvoji rodiče a zastat se Tě - to se týká naprosto ujetýh "výchovných metod" vašeho matikáře. A vyrušování ve třídě? Tak to by taky měl být job Tvých rodičů. Oni by měli vědět co se děje a reagovat na to. A vůbec nemám na mysli jakékoliv fyzické trety a už vůbec ne spojené s ponižováním. Ale z Tvých příspěvků bych neřekl, že se s rodiči nějak moc shodneš, je to tak?
Nemám sice 13letou dceru, ale o rok staršího syna. A navštěvuje školu, kde se podobní pseudopedagogové nevyskytují. Ale mobily se o vyučovacích hodinách vypínají a není problém. A taky si chce užívat teď hned, rozumím tomu. Ale teď hned je o přestávce, odpoledne, o víkendech. Má svobodu, kterou by mu mohla většina spolužáků závidět, ale ta jeho svoboda není absolutní, jsou to jen mantinely ve kterých se musí pohybovat. A protože jsou dost široké, tak ani neví, že je tam to nenáviděné slovíčko "musí".
Tak nevím, jestli mě vlastně budeš vnímat jako spojence nebo protivníka. Nechám to na Tobě.
A k některým názorům zastanců metody: "co bylo dobrý pro mě, tak je pro tebe taky" jednu poznámku. "Autorita" se dá vyřvat nebo vymlátit tak možná u hodně jednoduchých jedinců. Skutečná autorita se získává jinak. A pokud se vyskytne mezi pedagogy člověk, kterého mé dítko označí za debila, tak nejdřív zjišťuju, jestli má pravdu nebo ne. A pokud má, tak s ním prostě souhlasím. Jinak bych se v jeho očích tím debilem stal taky.

Andy (Čt, 11. 10. 2007 - 12:10)

Zdravím Katku i ostatní:))
Káťo: ty od nás chceš nejspíš slyšet, že to co děláš je v pořádku a přesto dostáváš trest! Pokud si potřebuješ přitakávat, že tvé chování je v normě, jen chování tvého učitele se vymyká normálu, tak v tom ti nejlíp vyhoví tvoje spojenkyně Kristýna.
Holky, doba se mění, to je fakt, ale za posledních 10 let se až tak moc nezměnila, taky jsem byla puberťák a někdy mám pocit, že pořád jsem, nejsem o tolik starší, je mi 26 a dcera též navštěvuje ZŠ. Puberťáci mají pocit, že jsou jediný normální, jenom ten svět a lidi v něm ne, znám ten pocit a moc si pamatuju všechny křivdy, které na mně rodiče a učitelé spáchali, jen je dnes s odstupem času a nabití zkušeností a nějakých mouder vidím jinak! Taky to tak budeš mít! Stojíme na tvé straně, učitele neznáme, reagujem na tvé pocity, které máš a popisuješ, ale taky se snaž pochopit ty nás, že nejenom tvůj pocit, názor a pravda je ta jediná správná a pravdivá, páč tomu tak vážně není. Já to měla stejné jako mazec, nedovolila jsem si doma říct, že učitel je debil, páč mně doma do palice vštěpovali, že učitel je autorita a má vždycky pravdu. Byly mi tyhle poučky dosti proti srsti, ale dnes vím, že učitel má vzdělání a zkušenosti a že to co říká, říká proto, aby to, co ví, předál dál, je to jeho práce a ty zkrátka respektuj, že nejsi chytřejší ani lepší než on. Lepší bys byla v případě, že dokážeš uznat svoji chybu a zamyslet se na svým chováním. Otoč si zrcadlo a upřímně si odpověz, jak by jsi se v jeho situaci chovala ty?! Věřím, že jakmile ustoupíte od permanentního vyrušování a datlování sms, pomine i klečení!

Mazec (Čt, 11. 10. 2007 - 08:10)

Katko, nikoho sedět s řezaným zatkem nechci. Jen jsem odpovídal na tvůj příspěvek. Jasně že jsem taky zlobil, vyrušoval a dělal různé věci jen né dávat pozor, ale také byly za to těžké tresty jako facky, poznámky (pak byl i nářez doma), vyhazov na celou hodinu ze třídy a tím i neomluvená hodina (opět nářez doma). Ale rozhodně jsem se nikdy nepostavil proti učiteli, že na to nemá právo, to nikdy. Vždy jsem věděl za co jsem to dostal. V mé době mobily nebily, ale beru hrani si s mobilem ve škole jako stejně hrubý prohřešek jako vyrušování při hodině.

A ještě jedna věc. Právě že se bavíme s tebou jako sobě rovnými a říkáme ti na rovinu jak se věc má a ne jako kámošky které jen bezmyšlenkovitě přitakávají že máš naprostou pravdu. Tady dostáváš nestraný názor dospělých. Bohužel to asi není to co by jsi chtěla slyšet.

Tom (St, 10. 10. 2007 - 17:10)

Katko, já ti mohu napsat, že kdybych si doma postěžoval, že jsem ve škole klečel a navíc řekl pravý důvod, tak mi fotr vrazil takovou facku, že bych druhou dostal od stěny.
Psal jsem to i v jiné diskuzi: protože učitel byla autorita a i největší sígři v dědině se neodvážili doma na učitele říct ani "ň", protože by měl řemen hody.

Katka (St, 10. 10. 2007 - 15:10)

No no proč ste na mně takový? Já neřikám že nedělám chyby každej je snad dělá ne? jen že kdo má právo nás za to odsoudit. chcem si jenom trochu užít život dokuď to de a nedělat jenom to co se nám řekne. vsadim se že kdyby ste byli ve věku co teď já dělali byste to samý. Myslíte si že sem asi úplně blbá a povrchní jenže to bych tady o tom s váma takle nemluvila. Vaše generace byla jiná a naše taky. Tak to je a tak by se to mělo brát. Je mi 13 - to sem psala. Neni to sice moc, jen že bych byla ráda kdybyste se mnou psali jako rovný s rovnym a ne mi všechno vyvraceli. A Přiznejte se: nejradši byste mě viděli v tom koutě klečet se seřezanym zadkem, to já vim. Já vim že sem teď na vás drzá ale vy ste mi taky nenapsali nic moc příjemnýho. Tak schválně napište mi jakej trest byste mi za to vyrušování dali když sem podle vás ta špatná .

Mazec (St, 10. 10. 2007 - 14:10)

Katko, přečti jsi po sobě ten poslední příspěvek ještě jednou.

"kdybych byla učitelka nikdy bych na svoje žáky neřvala" nemáš tušení ce je to být 8 hodin s takovými puberťáky kteří se jen domáhaji svými právy. Prostě netušíš a nebudu ti to ani vysvětlovat.

"vy se ho eště za to zastáváte místo abyste se zastali mně" doufám že budeš jednou učitelkou, pak pochopíš že tebe se zastat nemůžem, protože v tomto směru na to NEMÁŠ právo

"ale nikdo si tohle k nám nemá dovolit" ty jsi fakt puberťák který se ohání právy ale nic o životě nevíš, jen jak napsat sms za jednu minutu

"a vy víte všechno?" to nikdo netvrdí, ale pubertu máme za sebou a víme o čem život je, stojíme na vlastních nohou a staráme se o vlastní rodiny. Za to ty si utřeš sama tak akorát zadek.

"Blbejch zákazů co bych měla nebo neměla mam po krk." Až budeš větší, zjistíš že život je v podstatě jen o zákazech a nařízeních. Musíš se radovat z toho co máš a né jen hledat negativita.

"Proč taky nechce někdo slyšet co chci já (my)?" Protože na to bude dost času až se budete schopni postarat sami o sebe. Časem zjistíte že rodina a okolí pro vás udělala maximum co mohla. Bohužel zatím nejsi schopna vidět tu psychickou podporu okolí a hledáš pouze jen majetnou podporu (mobily, dárky, peníze apod.). Ale to že máš možnost studovat, spát v teplé posteli, co jíst, kamarádství a hlavně rodinu to nevidíš, bereš to jako samozřejmost. Časem až budeš vyspělejší pochopíš.

Andy (St, 10. 10. 2007 - 14:10)

Za chyby se platí! Všechny akce vyvolávají reakce! Na hrubý pytel, hrubá záplata! Po prohřešku přichází trest! Chápeš? Jak jinak ti to říct?

Andy (St, 10. 10. 2007 - 14:10)

Katko: ty to vůbec nechápeš, kolik že ti je? Nesouhlasím s klečením v koutě, ovšem dnes mají učitelé velmi omezené, jaké tresty můžou na takových neposlušných žácích jako jste vy 2 používat, proto jsem se tě ptala, jaký trest bys navrhla ty, ovšem z tvého mladičkého a nerozvážného rozumu soudím, že ty nedokážeš ani připustit svoji chybu, což je tvůj problém!!!
Jsme lidi a chybujeme všichni, nauč se připustit, že chyba je vždy na obou stranách a pokud chceš něco změnit, je nejvhodnější a neúčinnější začít u sebe! Ty prostě zlobíš, vyrušuješ, omezuješ jiné žáky ve studiu a hlavně povyšuješ se na učitele, byť je to krypl 1. třídy, on už ve svém životě něco dokázal a snaží se to naučit i vás, aby jste i vy měly nějaké vědomosti a tím i možnost něčeho docílit, proto si zaslouží přinejmenším úctu, ale ty ho jen hákuješ a slušně svým chováním posíláš do pr....! Takže nebuď vztahovačná a jedovatá, já už jsme malinko starší a tvé pubertální výjevy mám dávno za sebou, proto tě chápu, taky jsem byla king, ovšem chápu i učitele(dnes jsem matka) a musím říct, že sama nevím, co bych s takovými neustálými zlobily dělala, určitě je ale nechválila, ani si s nimi nenotovala o smskách, které vám chodí při hodině na mobil!

Katka (St, 10. 10. 2007 - 14:10)

Lenko a Andy dyť vy mě vůbec nechápete. Já sem přišla na tyhle stránky protože sem sechtěla trochu poradit jenže vy mě tady pořád sjíždíte a píšete jak sem hrozná a při tom mě vůbec neznáte kdybych byla učitelka nikdy bych na svoje žáky neřvala a byla hnusná ani je neposílala klečet do rohu a vy se ho eště za to zastáváte místo abyste se zastali mně. Tak to s váma nesouhlasim. No my se s Kristýnou sice při matice i jinejch hodinách bavíme ale nikdo si tohle k nám nemá dovolit. Jasně řikáte si že sme takový puberťačky co eště nic nevěděj a vy víte všechno? Blbejch zákazů co bych měla nebo neměla mam po krk. Proč taky nechce někdo slyšet co chci já (my).?

Lenka (Út, 9. 10. 2007 - 10:10)

Katko, já myslím, že vůbec nevnímáš smysl toho, co se ti tu snažíme vysvětlit. Podle toho , co jsi napsala v posledním příspěvku, bych řekla,že už to s kámoškou sakra přeháníte. Copak jste v první třídě, že nevíte, že když přijde učitel, začnu se věnovat výuce? Divím se, že vám ty mobily ještě nezabavil. Já mám 3 děti a všechny dělaly ve škole blbosti, ale k učitelům se chovaly vždycky slušně a na vysvědčení měly vyznamenání. Je ale možné, že asi toho už víš víc než učitel a mohla bys spolužáky učit místo něj. To by ses asi docela divila, až by se chovali jako ty.

Andy (Út, 9. 10. 2007 - 09:10)

My jsme museli třeba 100x napsat "nebudu se při hodině vybavovat se sousedkou". Zdá se to směšné, ale mělo to efekt, páč když se ti zapalují lýtka a ty máš v úmyslu hned po škole vypadnout, nemůžeš si dovolit sedět 1,5 h. nad jednou větou! Nemysli si, že když si to nenapsala, že to učitel odpustil, nechal tě to napsat 1000x a věř, pak si rozmyslíš, kdy sousedce budeš vyprávět, co zajímavého si včera prožila:))

Andy (Út, 9. 10. 2007 - 09:10)

Katko: proč útočíš? Však jsem napsala správně, že prožíváš nespravedlnost, kterou chápu, taky mi bylo ..náct a měla jsem pocit, že se svět točí kolem mě! Není to pravda!!! A ta nespravedlnost, kterou cítíš, je vážně jen pubertální, jinač na ni nemáš právo, páč ty jsi ta, kdo hřeší, ne učitel, ten jen reaguje na akci, kterou jste spustily! Všechny rozhodnutí mají své následky, používat mobil při hodině je v rozporu se školním řádem a ty ho vědomě porušuješ, proto musíš vědět, že přijde trest, v jaké podobě přichází, víš! Akce-reakce, to platí vždy! Otočíme zrcadlo: ty jsi učitelka a pážata tě mají na praku, vybavují se, čtou či píšou smsky, chichotají se, přestože ty se snažíš dělat svoji práci, jaká bude tvoje reakce, pocity a jaký určíš trest?

Návštěvník (Út, 9. 10. 2007 - 09:10)

Katko,čísta a psát SMS si můžeš ve svém volném čase a ne při vyučování. Nejsi přece ve třídě sama.

Katka (Út, 9. 10. 2007 - 08:10)

Andy o čem to tady jako píšeš?? Jaká pubertální nespravedlnost. Nespravedlivý mi teda příde, že sem včera 20 min. klečela v koutě před třídou a při tom na to neměl právo.Byl to Kristýny mobil,můžem si číst a psát smsky kdy chcem. A vůbec je hnusný někoho dávat klečet.Vaše příspěvky se mi teda vůbec nelíběj.

Herr Flick (Po, 8. 10. 2007 - 15:10)

Ano, s tímto názorem lze do jisté míry souhlasit. Problém však vidím v tom , že v dnešní hektické době rodič (či dotyčná autorita)nemá čas dětem cokoliv vysvětlovat a rovnou se uchyluje k samotným trestům. Lze to vysledovat i na případu slečny Katky. Ta se proviní, je následně potrestána, samotný trest však vnímá jako křivdu a nespravedlivé zacházení.A pokud to bude i nadále vnímat tímto způsobem, je pravděpodobné, že bude forma takového trestu samoúčelná.

Pitrs (Po, 8. 10. 2007 - 15:10)

Vratim se zpet k tematu. Pokud jsem jako dite zlobil a uz toho bylo 'vic nez dost', take me nasi nechavali klecet v koute celem ke zdi. Frekvence byla odhadem 1x za mesic na 10-20 minut.
Rozhodne to na me nezanechalo zadne negativni stopy, spis naopak. V tom seru a tichu jsem mel cas nechat si projit hlavou, proc tam klecim a jestli mi to stalo za to zlobeni. Pokud si dobre vzpominam, tak jen malokdy jsem to bral jako krivdu - rodice mi vzdycky vysvetlili proc tam jdu a cim jsem se 'provinil'.
Dnes, kdyz je mi pres 30 let a cekame vlastni rodinu jsem ve svem dusledku rad, ze rodice zvolili takovou podobu trestu. Je to 100x lepsi, efektivnejsi a intenzivnejsi nez treba zakaz jit ven, zakaz televize nebo pohlavkovani.
Jako trest to asi budu pouzivat i pro sve deti, ale jen zridka, na kratkou dobu a jako posledni 'instanci', pokud selze vse ostatni.

Reklama

Přidat komentář