Reklama

Operace trhliny v konečníku

astroloka (Pá, 21. 12. 2012 - 11:12)

dobrý den,
byla mi doporucena aplikace botoxu do chron.ritní trhliny, muzete mi prosím napsat své zkusenosti, zda aplikace bolí?jak to probíhá a jaký je učinek? díky

gabinkaha (Ne, 16. 12. 2012 - 12:12)

dobrý den,i já bych se ráda někomu svěřila se svými problémy,ted dost velkými.Bojím se jít na velkou,mám bolesti.Jsem po pátečním zákroku, v lokálním umrtvení,ale stejně sem občas cítila píchnutí,ale to je je ted jedno.před dvěma roky jsem byla na divulzi řitní trhliny, vše v pohodě, žádné bolesti,paráda. ale ted, řezali mi kolem konečníku prolapsy (asi odumřelé váčky po hemeroidech)a vyhřezl mi zevnitř trombozovaný hemeroid,takže super.zítra volám dr. je to peklo.jemně krvácí a pálí to jak kdyby vám někdo pálil zadek zaživa.

Floret (St, 12. 12. 2012 - 09:12)

Ahoj Laduško,to nejhorší...Ladu našla jsem to: http://zacpa.heureka.cz/lactulose-al-sirup-1x500ml-sirup/

Floret (St, 12. 12. 2012 - 09:12)

Ahoj holky. Jsem tu poprvé...Ahoj Laduško,to nejhorší už máš za sebou, ta první stolice je peklo,ja málem omdlela.V nemocnici mi nedali - jo pozor dali - do pytlíčky dva Ibalginy :) Jinak mi pak obvoďačka napsala Mesocainový gel, znecitlivuje. Nebo pokud máš známého veterináře popros jeho, stojí do 30kč.. a pak projímadlo. Bohužel si nevzpomenu na jméno ale píše se seniorům,působí nějak na sliznici a je šetrné. Jinak fakt zkus tu mou kaši :) a pak sjem si taky hned po stolici dělala koupele z heřmánkovým koncentrátem.

Ladush (Po, 26. 11. 2012 - 10:11)

Ahoj holky. Jsem tu poprvé .Před 4 dny jsem byla na operaci chronické trhiny konečníku. Operace v poho druhý den mně pustli domů ,ale po první stolici -masakr. Snažím se udržovat řídkou stolici a proto chodím minimálně 3x denně a to se tam asi zase všechno naruší a krvácí a bolí jak čert. Do hodinky se to zklidní.sprchuju,dezinfikuju,mažu a doufám,že se to brzy zhojí,ale jsou to muka. Máte někdo zkušenost ,jak dlouho zhojení trvá? Podle všeho asi Ty Floret-už jsi na tom před lety byla,že ? Díky za rady a držím všem pěsti.

Floret (Ne, 25. 11. 2012 - 19:11)

Ahojky, mě se zdá že Faktu to asi nespraví, mě osobně teď nepomáhá nic :( Týden klid pak náodou míň piju a je to průšvih. Mám pocit že dobrovolně přistoupím k operaci. Po té jsem měla spoustu let pokoj. Teď trpím jako zvíře.Ale holky jsou tu zkušené snad něco poradí. Taky přemýšlím nad tím jestli to nemá souvislost s kvasinkama, mám podezření že jakmile jím víc sladký a mám náběh na nějakou mykozu, že je sliznice náchylnější. Držím pěsti ...

evka1 (Pá, 23. 11. 2012 - 15:11)

Ahoj holky, taky mám problémy s trhlinou. Teď mě čeká kolonoskopie a zatím mi ji lečí pouze čípky a mastí Faktu. Jenže prý se to moc nehojí, tudíž buď půjdu na operaci nebo ještě zkusí dilatant, tak jsem z toho trochu v rozpacích. Nemáte někdo ještě nějaký návod jak to léčit bez operace? Díky moc

Zuzana (So, 10. 11. 2012 - 23:11)

Ivo a ten tvůj známý nemá...Ahojte dievčatá a robili niekomu plasticku konečníka? Tiež by ma zaujímalo všetko okolo toho. Mala som zle zošitý konečník po pôrode.

Floret (Po, 5. 11. 2012 - 12:11)

Ahoj děvčata, tak vyšetření rektoskopem jsem přežila. Ale musím říct že se mi udělalo zle jak jsem citila že se mi něco hýbe v břiše. Před tím jsem dostala Yal, při vyšetření jsem byla pochválena že mámukázkově čistý střevo :) prej se leskne. trhliny nejsou chronické a nikam nezasahují, ale je to trochu v křeči. Ale musím vám napsat jeden tip.Zjistila jsem že hodně dobře mi dělá nastavovaná kaše, tj. bramborová kaše + kroupy. Ty tam hrajou zásadní roli.Nestráví se ulpně a hezky lítaj ven :DD Zkuste hezký den Jana

Floret (Čt, 11. 10. 2012 - 20:10)

Ahoj holky,
Floret,držím...Kačenko díky, příjde mi že je ta mast k ničemu, poslední dny to bolí jako blázen. Prostě po každý to znova praskne. Můžeš mi prosím napsat něco o režimu? Nemyslím si že trpím zácpou. Mezokain ani ten Procto to nijak extra neznecitlivujou :( a doktorka mi nic nedoporučila. A co je to ta divulze? Díky moc.

Mony (Po, 8. 10. 2012 - 16:10)

Ahoj holky,
Floret,držím palečky,tím že je to v počátku máš možnost pomoci,aby se to zhojilo!!!Hlavně tvrdě dodržuj to co máš,ať si nepřihoršíš.

Katko,hemagel je voolně prodejný lék,taky mi byl doporučován,ale asi jsem na něj získala nějakou alrg.reakci.

Každý musí vyzkoušet co mu pomáhá,myslím si,že dobré i střídat mastičky¨.Taky jsem používala faktu,mastu....a paj mi také pomohl prokto glyvenol.Katko na žádné mastičce už není psáno že je to i na trhliny,vše je jen na hemeroidy,ale léčí to sliznici to je hlavní.

Floret,posilňuj sliznici ,aby se ti to zhojilo,může ti lékař napsat ,nebo si kup obyčejný ascorutin,je na céní stěny,stojí okolo 35kč.A promˇšťovat před i po stolici je určitě dobréjak píše Katka

Držím palečky!

Floret (Čt, 4. 10. 2012 - 20:10)

Jsem po vyšetření, doktorká bááječnáá, půjdu na rektoskopii a mezi tím mám hojit nějakou mastí co se jmenuje Procto glyvenol. Že tomu ještě dají šanci se zahojit samo .. navíc trhliny jsou rovnou dvě :(

Floret (St, 3. 10. 2012 - 18:10)

AHoj děvčata, několik let jsem tu nebyla, absolvovala jsem operaci trhliny a na vše zapomněla. Bohužel se mi to bohužel vrátilo, ani nevím jestli na stejném místě ale dnes jsem se odhodlala a domluvila si na zítra vyšetření na chíře. Původně jsem se tu chtěla jen zeptat jestli jsou nějaké novinky v léčbě ale prostě jsem k doktorovi už musela (kapky krve v míse) Diskusi dál do historie radši číst nechci jsem teď z toho všeho rozhozená :( Je teda něco nového, přípravky, metody řešení? Papa Jana

Petra (Čt, 20. 9. 2012 - 16:09)

jj taky bych řekla, že je to jako trhlinka, no hlavně že se to lepší, ale stravu musím dodržovat už taky napořád.. někdy je to otrava, ale co se dá dělat.. radši tak, než aby to bolelo. je fajn že to máš v pohodě.. taky ses s tím dost natrápila..

Mony (St, 19. 9. 2012 - 15:09)

Peti,v klidu,chápu tě:-)
z čeho nastřihnutá slinice,tak to je to samo jako trhlinka,ne?
I tak,dodržuj vše,ať nejdeš na wc tvrdě a bude fajn....
beru psylium ráno na lačno,a zatím ťuk,ťuk,je to v pohodě......

Petra (St, 19. 9. 2012 - 11:09)

Ahojky Mony, tak jsem s tím byla u jednoho úplně skvělého doktora! A nakonec to trhlina není, ale jen trochu nastřihnutá sliznice, takže to se asi spraví. Už je to lepší. Ale měla jsem ty samé příznaky jako s trhlinou, i ten svěrač jsem měla sevřenější a ty dilatatny mi fakt pomohly. Myslím, že ten dr. co mi to trochu natrh měl rektoskop a ten je myslím kovový, bylo to jiné to vyšetření než třeba teď už toho druhého dr. ten si vzal dětský anoskop a bylo to šetrnější a hlavně ten dr. byl úplně úžasný!!! Tak mi spadl kámen ze srdce, strašně jsem zpanikařila. jsem už z toho zadku fakt na nervy :-)))

Mony (Út, 18. 9. 2012 - 12:09)

Peti,myslím si,že jsi měla křečovitě stažený konečník,z pocitu jak to bude bolet,a doktor ti ten anoskop tam,jakoby "narval" a tím tě asi natrhnul...mě doktor nejprve strčil prst s mezokainem,jemně pomasírovala a pak opatrně strčil anoskop.
No je to síla,tam kde hledáš pomoc,ti ještě ublíží.
Při dilataci ti může také praskat trhlina,ale nepřestávej,dilatuj dál,ona se ta trhlina zhojí ve fázi uvolňovování konečníků,nezhojí se ti aspoń s křečí.
Když se řízneš v záhybu na prstě,taky se to hojí i 14dní,protože to občas praskne,když prst napneš....tak i trhlina se hojí dýl,když je neustále namáhána.

Peti,pokračuj v psyliu,dilatuj,udržuj si zdravou stravu,hodně pij,a dej si pozor na ořechy a semínka,i při řídké stolici ti to může naříznout.
Chce to v tomto problému disciplínu,a bude to dobré,vím to sama na sobě,po 5ti letech zkušeností vtěch nejhoších stavech.

Petra (So, 15. 9. 2012 - 10:09)

Ahojky, tak jsem si dneska našla trhlinku, je z venku. Paradox je, že mi vznikla po vyšetření u dokotora. Strašně mě to mrzí a nechápu jak je to možné. Dnes je to 5 den, pořád to tam štípe,začala jsem dilatovat, nevíte za jak dlouho to může přejít do chronického stadia? Už toho mám po krk, měla jsem pokoj a teď po návštěvě lékaře to mám zase :-((((

Petra (Čt, 13. 9. 2012 - 13:09)

Mony, dilatanty nepoužívám, ale doma je mám.

Petra (Čt, 13. 9. 2012 - 13:09)

Ahoj Mony,
já to taky tak mám, to první je tužší a pak dobrý. Vždycky na začátku mám nervy jak to dopadne. A taky to občas poruším a je to horší, a pak se to zase spraví. No ale teď tam mám trhlinu normálně z toho anoskopu, úplně si vyčítám že jsem tam šla. Jak mi dr. řekl, že to tam je dobré, tak teď už ji tam mám asi zase. bolí to už 3 den. Tím anoskopem mě to hodně bolelo, pak to ještě nějak natočil, no blbý. Asi mesokain nepoužil nebo co.. no musí se mi to zase zahojit! Kde je Orhlami to nevím.. možná na netu bude nějaké info. Ale už taky nikam nejdu po tom zážitku teď. psyllium mám ještě doma, tak ho zkusím nasadit. Stolici mám zatím celkem dobrou, takže snad se to zase spraví. Asi to potrvá týden, možná víc..

Reklama

Přidat komentář