Reklama

Operace trhliny v konečníku

Gabča (St, 18. 2. 2009 - 15:02)

Ahoj káťo,
děkuji za podporu. Musím říct, že jsem z toho celkem vystreslá. Včera jsem tam měla jen ten tlak a dneska je to vlastně v pohodě už tam nic necítím, bolesti žádné, n avelké jsem byla ráno a strašně jsemse bála a stolice byla dost malá a málo takže to bylo taky v pohodě nic nebolelo- jen trochu krve ,ale myslím, že to je spíš z té sliznice jak mi jí porušil tím anoskopem... Ale holky udělala jsem chybu - začala jsem trochu pročítat internet a hrůza , lidi píší co potom měly strašné bolesti a ještě dlouho potom a vůbec, že už by na to nešli a tak a že může dojít k silnému krvácení až se to odpojí.. Já mám dost strach teda co bude.. Ach jo... Káťo prosím jak to bylo u tebe za jak dlouho ti to odpadlo a bolelo to odpadnutí a krvácelo to? No musím říct, že kdybych četla ty příspěvky tak bych si to asi nenechala vůbec udělat.. i když jsem teď v pohodě a třeba to vážně pomůže že jo.. Pa

Katka (St, 18. 2. 2009 - 15:02)

Gabčo až půjdeš na velkou (teda pokud už jsi nebyla) tak neboj. Určitě to nebude bolet víc, než na co už jsme zvyklé. Ale já jsem pokaždé měla strach, aby to tvrdé hovínku nějak tu gumičku nestáhlo (což by se prý nemělo stát), tak jsem se ten týden po nasunutí gumičky snažila mít dost měkkou stolici.
Po první gumičce jsem měla asi půl roku pokoj - nebo ještě dýl, potom se mi na tom stejným místě udělal zas, tak byla zase gumička.

Gabča (Út, 17. 2. 2009 - 13:02)

Ahoj MOny,
no já mu taky říkala jestli by nepomohli mastičky a prášky,ale upřímně jsem sama viděla , že půl roku mažu a nic je to tam pořád a on říkal, že přesně tak , že se to samozřejmě zklidní po nějakých prášcích ale , že už se tohohle nezbavím, že by se to pořád vracelo a to je pravda, takže teď to bude pryč úplně a uvidíme.. ale to víš mám z toho teď ještě hrůzu, on říkal, že mám promazávat kvůli tomu konečníku, že ted bude asi potom zákroku trochu stažený tak at mažu dovnitř a ten svěrač tím uvolnuju tak uvidíme.. zatím to pořád dost cítím ale dá se to.. pa

Mony (Út, 17. 2. 2009 - 12:02)

Ahoj holky,
Gabi,no to je fakt dobrý přesně jako já,já si taky myslela že mám trhlina která je chronická,a zlobil mě hemeroidík:-))ale ,mě pomohly různé přípravky,nemusela jsem na gumičku ale jak tak čtu,vím že se nebudu muset obávat.Jen jestli máš strach ze stolice jestli by nebylo dobré třebas zavést čípek,přeci jen trochu umrtví???
Tak vám všem přeji zdravé dupky:-¨)

Gabča (Út, 17. 2. 2009 - 11:02)

Ahoj holky,
no takže jak už je tady řeč o těch gumičkách - teď jsem přišla od proktochirurga, který mi byl doporučený a hle , pořád jsem spíš myslela, že mám trhlinu,ale ne ta je zahojena a dva pěkné hemeroidy tam prý dělají neplechu, pan doktor byl fajn hrozně rázný říkal , na to vám hned nasadím gumičku a do pár dnů máte pokoj, no já hysterická jakože hned to nejsem připravená a tak a on říkal,jak vás vidím, když to neuděláme hned tak vy už nepřijdete, budete se dlouho rozmýšlet a proč, no myslím, že v tom měl pravdu, takže mi to udělal hned- a musím říct vlastně to vůbec nebolelo - víc jsem cítila zavedení anoskopu jak je ši?oký než tu gumičku -to už jen řekl hotovo abylo, no teď v tom mám takový nepříjemný tlak jako , když se vám chce na velkou,ale říkal že snad do zítřka by se to mělo spravit.. tak budu doufatm jen se trochu bojím až budu muset poprvé na velkou snad to nebude nějak bolet... jaký s tím máš Káťo zkušenosti? Toho se bojím,ale jinak se to dá jsem i teď už v práci a asi je to dobře , že to udělal hned zase bych o tom dlouho přemýšlela a takhle jsem na to neměla čas.. PA

eva (Ne, 15. 2. 2009 - 19:02)

Maruško, Katka už ti napsala, že se nemusíš ničeho bát!! Narkoza je vážně zbytečná, doktor ti zavede anoskop, během chviličky nasadí na hemeroid gumičku, to trošku štípne a potom jdeš domů..po prvním zákroku jsem neměla bolest skoro žádnou, po druhém jsem to jeden den trochu cítila a třetí zákrok byl taky ok, tak se vážně neboj!

rez je horsi ne (Ne, 15. 2. 2009 - 16:02)

http://www.davidrath.info/

Katka (Ne, 15. 2. 2009 - 15:02)

Maruško, Eva ti potvrdí - vůbec se neboj, nic to není. Už mi to dělali asi třikrát. Vystrčíš na doktora zadek, vevnitř na hemeroidík dá gumičku, která ho zaškrtí on do týdne odemře a odpadne. Ten výkon skoro necítíš, jak psala Eva, jen to malinko štípne. Pak už jsem ani nevěděla, že tam mám gumičku. Narkóza je v tomto případě úplně zbytečná (a to jsem na bolest srágorka).

Maruška (Ne, 15. 2. 2009 - 10:02)

Evi , promiň , možná hloupá otázka ale jak to s těmi gumičkami probíhá - a jde to i pod narkózou ?

Katka (So, 14. 2. 2009 - 10:02)

Čauky po delší době. U mě je teď po přechodném zhoršení trhlina v pohodě. Krev žádná, na začátku kakání trochu zabolí, jak to leze, tak už ne.. Jinak dilatuju skoro každý den (prostředním kolíkem namazaným Faktu), před kakáním promazávám konečník kosmetickou vazelínou, každý večer piju dvě kávové lžicky psyllia (fakt mi pomáhá chodit pravidelně s hustotou tak akorát) a denně beru aloe (nevím jestli pomáhá, ale prý jo a je prej děsně zdravý). Zaječickou jsem zkoušela, ale jsem asi ta výjimka, co potvrzuje pravidlo a bobek byl jak beton.
Jinak Petro, mě operovali v úterý, kdybych chtěla domů, tak mě pustili už v pátek, ale byla jsem sama na pokoji s televizí a notebookem na nadstandartu, tak jsem si ten klídek bez foftu užívala až do pondělí. V úterý jsem bohužel musela do práce, seděla jsem na nafukovacím dětském plavacím kole a dalo se. Kdybych chtěla, dá se s tím natáhnout nemocenská poměrně dlouho. Ten luxus jsem si bohužel nemohla dopřát.
Gabčo, soucítím s tebou. Přes všechno opatření a dodržování všeho se mi taky občas nezadaří a prostě řachne. Ale díky dilataci a opečovávání je fakt, že tak do týdne skoro dobrý.
Na zázrak Hemagel jsem bohužel dostala alergii. Při zcelování pomáhal přímo zázračně. Teď když natřu, tak konečník šíleně pálí a svědí - hrůza.
Tak se holky mějte a prostě si každá musíme najít to, co nám vyhovuje a pomáhá.
Ty rady tady jsou fakt super. Prostě si každá vyzkoušíme, co pomáhá ostatním a to by v tom byl čert, aby aspoň něco z toho nepomohlo i nám, že jo?
Přeji krásnýho Valentýnka!!

eva (Pá, 13. 2. 2009 - 22:02)

Gumičky se nedělají pod narkozou, trvá to pár minut, skoro mě to nebolelo, jen to trochu štípne a potom to někdy bolí, někdy taky moc ne, dá se to vydržet, druhej den už nebudeš o ničem vědět.

Maruška (Pá, 13. 2. 2009 - 21:02)

Petruš , no j nevím přepadá mi to jako bych to měla uvnitř když jdu na velkou a tlařim mam hozné bolesti až nahoře v podbřišku i ještě víc nahoře , tak nevím.

Evi (Pá, 13. 2. 2009 - 18:02)

To je to jak si psala s těma kolíkama?Jinak kdyby mi dělaly tu formu gymičky tak tro je asi pod narkózou vid?

eva (Pá, 13. 2. 2009 - 18:02)

Maruško, ano, podle mého doktora se má dilatovat neustále, aby se ten konečník zase nestáhnul. Třeba dvakrát třikrát týdně, při potížích denně.

Maruška (Pá, 13. 2. 2009 - 18:02)

Evi dilatovat?

eva (Pá, 13. 2. 2009 - 17:02)

Oprava:....a tím nejsilnějším se potom má dilatovat....

Petra (Pá, 13. 2. 2009 - 17:02)

Ahoj Maruško, neboj se vyšetření, já jsem taky ve fázi, kdy si už čípek docela bez problémů pomaličku zasunu, ale s prstem to jde o dost hůř, natož ráno po stolici a ještě od někoho jiného než od sebe. Pokud tě to bolí a máš ten konečník stažený, tak tě dr. prohlédne jen zvenku. možná máš venkovní trhlinu jako já, to uvidí dr. i zvenku. mně ted taky neprohlíží vůbec vevnitř. A když jsem neměla bolesti, jen jsem cítila že tam cosi je, a dr. mě prohlížel taky nejdřív prstem a potom anoskopem a vždycky se mě ptal jestli je to ok.. takže se neboj. uvidíš co ti poradí. Jinak te zaječické se taky trochu bojím, jednou jsem si ji dala asi více, tak mě to prohnalo tak to taky nebylo moc příjemné, ale když se dá jenom trochu, tak by to nemělo nic udělat. člověk asi musí posoudit a zjistit sám. z lactulozy mě taky nadýmá a mám trochu křeče v břiše, tak ji moc neberu. snažím se to upravit jen stravou, jinak s tím sexem to je dobrá otázka, je možné že ten konečník může s tím souviset? jak jsem byla po operaci, asi měsíc po, tak mě to při styku pálilo a štípalo..nevím jestli to může být tím..

eva (Pá, 13. 2. 2009 - 17:02)

Maruško, nemám zkušenosti s operací, ale některé holky odsud ano. Mně dával doktor před dvěma lety na vnitřní hemeroidy gumičky, jmenuje se to Barronova ligatura, tak zkus zapátrat na netu, co se o tom dočteš..zatím jsem prý bez recidivy..
Jinak sexovat můžeš:-), pokud tě to tedy nějak moc při něm nebolí..asi budeš mít trhlinku, ta se dá vyléčit snad tou dilatací, zavádíš si do konečníku kolíky, roztahuješ pomalinku a tím se trhlinka zahojí, tedy měla by. Kolík namažeš pořádně mastičkou ( třeba Mastu nebo Factu a pomalinku zasunuješ..nejdříve nejslabší, potom prostřední a končíš nejsilnějším a se potom má dilatovat pořád, třeba dvakrát týdně stačí, pokud už nejsou problémy ).
Držím palce, ahoj!

Maruška (Pá, 13. 2. 2009 - 14:02)

A ještě mě napadlo a co sex??? Samozřejmě normální , ne anální - mohu?

Maruška (Pá, 13. 2. 2009 - 14:02)

Ahoj Evi.Děkuju za radu.S tim vyšetřením že zasune prt tak nevim mam dosti velké bolesti si zavést čípek natož prst to asi ee.Ještě nevím zda to jsou hemeroidy nebo se jedná jen o trhlinku každopádně to dosti bolí.Ty máš zkušenosti s operací?Jinak dívala jsem se a krev mam na 12 tak tam bude asi menší trhlinka.

Reklama

Přidat komentář