Reklama

Výprask vařečkou

Tomáš (Pá, 1. 1. 2010 - 00:01)

Lidi, tak jsem si to celý přečetl. Kromě pár úchylů tu ale jsou i normální lidi a tak dovolte abych i já projevil svůj názor.
Tělesné tresty - jsem spíš pro z jednoduchého důvodu. Rány na těle se hojí líp než na duši. Proboha, uvědomte si to a netýrejte děti psychicky.Zkuste si uvědomit následující věci:
1) Každé dítě je originál. Některé je knihomol, další je raubíř, další je grázlík... na každého platí něco jiného. Jsou děti které spíš umlátíte než je donutíte změnit názor, jsou děti které nepřesvědčíte jinak než výpraskem. Těch prvních je ale mnohem víc.
2. Děti jsou hodně citlivé na atmosféru v rodině a vzájemnou důvěru. Pokud se vzájemně milujete, dítě Vám odpustí i SPRAVEDLIVĚ rozsekaný zadek. Ale můžete jeho důvěru ztratit nespravedlivým pohlavkem nebo pouhou výčitkou. (Já jsem dědu nepřestal milovat ani po spravedlivě rozsekaném zadku, otec mou důvěru navždy ztratil po nespravedlivé facce před 19 lety).
3. Všeho s mírou. Znám kluka, kterého rodiče v 15 letech dohnali k psychickému zhroucení přehnanými výčitkami. Po mém zásahu se s nimi (velice rozumní lidé, kteří to jen špatně odhadli) dohodl, že mu příště radši dají pár facek nebo výprask. Funguje to, za dva měsíce je z Tobiáše normální veselý kluk. Totéž platí i z druhé strany, výprask musí být přiměřený průšvihu. Za drobnou lež pár na zadek, za třeba krádež doma modrý zadek...
4. Důvěra a láska se skládá i z mnoha drobností. Udělejte si na děti čas. Jsou to nejcennější co máte. Ostatní počká. I taková drobnost jako pusa na dobrou noc nebo odnesení v náruči do postýlky dává děcku strašně moc.
5. Nikdy neponižujte děti. Ztratíte jejich důvěru... a pak se třeba nedozvíte o jejich problému s drogama nebo zdravím... Když už děcko něco vyvede, řešte to s ním mezi čtyřma očima. A pokud mu třeba nařežete, nechte jim tak od 11 let spodní prádlo. A řešte to hned, nečekejte až se vrátí manžel atd...

Souhrnem - milujte své děti, respektujte je, udělejte si na ně čas. Vše Vám vrátí svou láskou

!!! (So, 20. 4. 2013 - 09:04)

vážení,
měl by se...Takhle to já neberu. Když má dcera dostat výprask, tak se prostě musí před námi svléknout.

Eva (Pá, 19. 4. 2013 - 16:04)

Pavle, to by mne zajimalo,...Asi protože se choval jako malej, vždyť to sám přiznává! Též jsme párkrát dostaly se ségrou výprask, ale vždy bylo za co a byly jsme vychované, né jak dnešní grázlové, kteří nemají žádné mantinely a ohánějí se listinou práv ! Dostávaly jsme rákoskou nebo vařečkou - buďto přes tepláky nebo na holou. Žádné stopy to na nás nezanechalo !

Vladimíre ty ch (St, 17. 4. 2013 - 00:04)

paní Májo,
nesouhlasím s...Na ty tvoje sado maso báchorky o výprasku neni nikdo zvědavej ty pošuku pojebanej!

Michal (Ne, 14. 4. 2013 - 15:04)

http://www.caspravdy.estranky.sk/

Nina (Ne, 14. 4. 2013 - 12:04)

Já mám také mnohaleté zkušenosti s kartářkama a musím íct že jsou to pravdu vyhozené peníze,teda až na jednu,kterou mi dohodila kamarádka,je opravdu perfentní a levná.Moc mi pomohla a hlavně nekecá bludy jako ostatní. Pokud by někdo chtěl tak její email [email protected]

...... (So, 13. 4. 2013 - 18:04)

Me se vyprasky libej ale...Máš-li zájem o výprask, napiš na [email protected]

vladimír (So, 13. 4. 2013 - 14:04)

Trestat za známky je dnes...paní Májo,
nesouhlasím s Vámi, dítě se učí pro sebe, pak skončí někde u lopaty nebo s koštětem jako uklízečka.
Výpraskem se dítě donutí se učit, strach z bolesti dokáže divy, ty naše puberťačky se učí celé odpoledně a večer je zkoušíme, ale matematiku nechápou vůbec, ani fyziku, kvůli tomu ale nedostaly nikdy, ale aby se nenaučily svůj mateřský jazyk, angličtinu, dějepis, to se snad naučit dá, ne? rákoska na holou neublížila nikomu, ani nám v dětství, a alespoň jsme se něčeho báli. ty dvě naše vůbec nezlobí, to ne, zalezou si, ale měly by na uších nejraději jen ty sluchátka, broukaly by si nějaké písničky a o učení by z jejich strany tak veliký zájem nebyl. jednou ale chtějí mít rodinu a nějak ji uživit. taková uklízečka ale asi moc nevydělá...tak ať se snaží, úkoly z matematiky jim doma vypočítám a ony si je jen přepisují svým písmem, snažím se jim to i vysvětlit, jinak je tím netrápíme, ale z ostatních předmětů chceme slušné známky, aby se dostaly na nějakou střední školu bez matematiky. tam jim budeme s učením sami pomáhat. učitelé rozhodně 100% spravedliví nejsou, jsou to jen lidé, ale když se holky doma učí, tak jsem připraven se jich kdykoliv zastat a za učitelkou jít i s dcerkou a vyjasnit si to, dítě nesmí pocítit nespravedlnost, stačí, že jen ví, že existuje. před ní své děti musíme jako rodiče chránit.

miroslava (So, 13. 4. 2013 - 13:04)

Někdy dítě potřebuje...souhlasím s Vámi, liberální a demokratická výchova není k ničemu, rodiče nesmí brát dítě jako kamaráda, musí být znát odstup, respekt, rodiče bude jednou zastupovat nadřízený, dítě musí poslouchat na slovo, ve všem se podřizovat, musí své rodiče uctívat, vidět v nich svůj vzor. náplní dítěte je škola a zase jen škola, pak na prvém místě jazyky, zájmové kroužky, sport, hudba a podobně. dítě nesmí mít chvíli volnost, aby nemělo možnost se zabývat neřestmi. musí znát své povinnosti jako je musíme znát v zaměstnání my dospělí. každá chyba i sebemenší se trestá propuštěním. dítě musí vědět, že musí mít ve škole výsledky, že bude za ně trestáno.
jinak to pak končí špatně. my jsme byly jako děti zapřaženy od rána do večera, naši na nás doma mluvili česky a k tomu francouzsky a anglicky. ve škole pak přibyla ruština a soukromě latina. pak dvakrát týdně hudební škola, sport, a na zlobení nebyl čas. o prázdninách byly tábory, jeden za druhým, doma by nás hlídat neměl kdo. vidíte, vydržely jsme to, všechny máme vysokou školu a rodiče z nás měli radost. rovněž své děti jsem vedla přísně, žádná volnost, jen řád a povinnosti. a k výchově výprasky patří.
na nás používal tatínek řemen a maminka rákosku, ta byla ještě horší, ale přežily jsme to a jsme slušní lidé.
na dnešní děti se nesmí sáhnout, ale ony sáhnout mohou, na starého člověka, na fasády sprejovat, ničit parky, lavičky, metro, vagóny, sochy, památky. už naše děti ty své děti vedou moc demokraticky, nelíbí se mi, co si na ně dovolí, jak jsou drzé. jednou byly u nás na víkend a za neslušné výrazy jsme je sešvihali prutem s manželem tak, jako jsme vypláceli naše děti.od té doby se u nás neukázaly a naše dcera, jejich matka, nám přišla poděkovat, že jsme je dostali na zem a do patřičných mezí, že někdy už sama nevěděla, jak na ně. ano, když se dítě neutne v počátcích, tak to může přerůst do nepatřičných mezí a pak je pozdě!

GH (Pá, 12. 4. 2013 - 09:04)

jednou soused rekostruoval barák a měl vysazený dveře a našeho rodinu poprosil když sme v sousedství aby sme mu to pohlídali-bydůlel jinde. jednou sme tam viděl děti jak lezou dovnitř, tak sem yvšel na zahradu a jim to nevadilo. tak sem si šel dovnitř pro vařečku a nesl jí za zády- zrovna byly uvnitř tak sem tam vpadl potichu a viděl že tam nastříkali pěnu na okna-skla- tak sem jim řek co to má znamenat a oni se jen culili- tak sem ukázal vařečku a trochu jim přešel úsměv a řekl sem že bud ode mne dostanou na zadek nebo půjdeme za rodičema. Oni překvapivě souhlasili že teda jim můžu nařezat. pak jsem chtěl vědět čí to byl naápad a kdo to stříkal na skla. Mlčeli -byla tam holka a 2 kluci-ty dva dablici všechno svedli na holku-moc sem tomu ale nevěřil a ona se bránila ona to zas sváděla na kluky. měl sem chut jim sundat kalhoty a nařezat jim na holou, ale bylo léto a měli na sobě tenký kratasy-holka jak je obviklé je měla docela obtáhlé a pochopitelně zařízlé tak dostala jako první- a ječela a já jí řek že to je z toho že má tak těsný šortky pak šli nařadu kluci-donutil sem po výprasku aby si klekli na pytle s cementem a přitom se museli omluvit a slíbit že už tam nepůjdou-kluci byli cizí a ta holka místní---a vždy když sem jí potkal tak sem jí řek jestli azs chce nazadek i když už byla velká- akorád pak si našla kluka a ten jednou za mnou přišel že pokud jí to stále budu říkat že to nahlasí na policii že sem jí při výprasku ošahával-a jářek dobře ale byli by to lži a on na to to by se vidělo

Mája (Pá, 12. 4. 2013 - 01:04)

Trestat za známky je dnes úplná nesmysl, nebot učitelé jsou neobjektivní a nespravedliví. Někdy známkují podle nálady. A pokud třeba dítě na lepší známky nemá, tak bití mu rozhodně IQ nezvýší. Mimochodem známky nic nezaručují - úspěch v životě je o něčem jiném.

Robert (Ne, 7. 4. 2013 - 12:04)

Míšo, sama vím co dělá...Když jsou špatné známky nebo neposlušnost, tak je pořádný nářez nutný. Jelita od rákosky k tomu patří.

phdr (Pá, 5. 4. 2013 - 21:04)

Samozřejmě že tu jsou jen...Neber vše podle sebe.

Hitokage (Čt, 4. 4. 2013 - 19:04)

Někdy dítě potřebuje výprask. Já sám jsem vděčný mamince za to, že se nebála mi občas nařezat. Vychovala ze mě to co jsem teď a jsem s tím spokojený.
Veškeré názory, že děti se nemají bít apod. pokládám za zvrhlost dnešní doby a myslím, že tito lidé, kteří to prosazují by potřebovali poprvé za život dostat pořádný výprask.
Samozřejmě, nic se nesmí přehánět.

Karel (Čt, 4. 4. 2013 - 18:04)

Výprask musí bolet, jinak...Lepší než vařečka je dlouhá pružná rákoska.

Milka (Čt, 4. 4. 2013 - 11:04)

Výprask musí bolet, jinak by to nebyl trest, to je jasné.
Ale občas to bylo hrozné, velkou vařečkou na holou kůži a když se mamka pořádně rozmáchla, tak jsme brečeli všichni.

Karel (Út, 2. 4. 2013 - 13:04)

výprask je trest, proto má...Souhlasím! Výprask musí bolet, jinak by se minul účinkem.

Radka (Pá, 29. 3. 2013 - 19:03)

Míšo, sama vím co dělá...Nemyslím si že to co píšeš je pravda,pokud ano tak je to spíš týrání.Já občas také dostala ale takhle ne.

Sss (Pá, 29. 3. 2013 - 08:03)

lenko: i kdby to byla pravda tak by asi tělocvikář si už stěžoval u třídní že nemáš známky z tělocviku-já taky chodil do školy i kdby to byla pravda bylo by lepší spíš osvobození od tělocviku než časté omluvy

lenka (Čt, 28. 3. 2013 - 19:03)

Rákoskou do krve? Tak to...Míšo, sama vím co dělá rákoska, já s ní dostávám taky každý pátek, jak dojdu ze školy, podle známek, naši jsou moc přísní, prvně je to 25, po nich naskáčou jelita vždycky. Když dostanu trojku nebo i horší, tak musím klečet a pak dostávám druhý výprask od maminy ještě před spaním a to se nedá vydržet, to se počůrám a do krve je to často, když mi rákoska rozsekne jelito. Spát musím jenom na břiše a na tělocvik bývá čáásto omluvenka.

Reklama

Přidat komentář