Reklama

náhradní matka

Návštěvník (St, 18. 2. 2009 - 13:02)

To se to zlobíme, když jsme k ničemu.

Návštěvník (St, 18. 2. 2009 - 12:02)

běž do hajzlu zdeno

Návštěvník (St, 18. 2. 2009 - 11:02)

Nechápu proč jste na Josefa tak útočné. To je jako by on napsal ať se smíříte s tím, že jste na h...o při reprodukci a ať neotravujete jiné ženy s vašimi přiblblými nápady - množit se přes někoho.

Návštěvník (Út, 17. 2. 2009 - 23:02)

Josefe,běž si porovnávat velikost přirození e neplet se tu dámám pod nohy.

Josef (Út, 17. 2. 2009 - 22:02)

Hlavně, že tvůj příspěvek o něco výše byl k tématu. A takříkajíc "hodnotný".

Jana (Út, 17. 2. 2009 - 19:02)

No Zdeno asi by ti měl někdo vysvětlit, že každá diskuse má své téma, tak by se každý měl vyjadřovat k danému tématu, takže tvůj příspěvek o blokovaných diskusích je vážně trochu mimo

:-) (Út, 17. 2. 2009 - 18:02)

Zdeno,Tvoje příspěvky jsou skutečně hodnotné:-)))))

Zdena (Út, 17. 2. 2009 - 18:02)

Tak si Jano nesouhlasíš s tím, že si tu každý může psát co chce, tak si jděte na blokované diskuse a máte klid.

Jana (Út, 17. 2. 2009 - 11:02)

Zdeno, evidentně jsi si přečetla poslední dva až tři příspěvky a na to jako reaguješ, no to teda nevím, ale byla to podlě mě úplně zbytečná reakce. A reagovat na Josefa taky nemá smysl, ano tato diskuse je veřejná, ale rozhodně nesouhlasím, že si tu každý může pstá co chce, no vlastně může, ale pokud někdo uvažuje, tak sem vleze, protože ho toto téma zajímá a chtěl by se vyjádřit. Takže pokud máte názor na náhradní mateřství, tak jste samozřejmě vítáni, ale nepiště hovadiny, a buďtě slušní. A Zdeno pokud patříš mezi ty, kdo nechápe, proč ženy řeší své miminko přes náhradní matku, tak se hezky usaď, a přečti si hooodně příspěvků zpětně....a třeba pochopíš, pokud ne, tak se alespoň dozvíš více na toto téma a pochopíš, že tvoje první věta je dost nesmyslná, protože tady komunikují obě strany, ano někteří jsou bohužel hrubý, ale my se tu snažíme komunikovat slušně.

emma (Po, 16. 2. 2009 - 19:02)

Ty toho Zdeno evidnentně také moc nechápeš vid?:-))
A vlastně,co je komu do toho,jak ony to budou řešit?To je jejich věc,ne?Oni to dítě nosit nebudou.Nebo ty snad jo?

Zdena (Po, 16. 2. 2009 - 19:02)

Ale, ale jak tady čtu, tak jakmile někdo nepřitaká, tak ať jde do háje. Ale tahle diskuse děvenky je veřejná, tak ať si tady píše kdo chce, co chce. Ono řečeno v dobrém téma náhradní matka, tak trochu zavání problémem, co je ještě normální, tak se nedivte, že někdo nechápe to velké trápení, nebo alespoň nechápe, proč byste to chtěli řešit takto.

Návštěvník (Po, 16. 2. 2009 - 18:02)

Běž do háje Josefe,třeba na téma:mám dost velký penis?,nebo někam,kde tomu aspon trochu rozumíš.

monna (Po, 16. 2. 2009 - 17:02)

Holky moc děkuju za podporu, dnes se nebudu nijak rozepisovat, jsem nějaká unavená...moc práce, to je tím pondělím...pá...

monna (Po, 16. 2. 2009 - 17:02)

Josefe, dědek tedy rozhodně nejsem, to už spíše babka, ale to jěště snad taký né...je mi 30 let a mimochodem jmenuju se Monika...ta Monna je docela blízko, tak jí používám jako přezdívku...ahoj..

Josef (Po, 16. 2. 2009 - 08:02)

Jenže do tohohle srabu se člověk dostane sám - tak nevím proč takové kraviny srovnáváte. To samé - vždyť ty mono můžeš být klidně nějaký dědek - to k té anonymitě.

emma (Po, 16. 2. 2009 - 05:02)

Také se mi to stalo.Dvakrát.Důvod tedy neznámý.Poprvé to byl strašný šok.
A doktor debil.V 9tt na utz jsem se ptala,jestli mi udělají první obrázek a odpověd byla:"no to vám neudělám,protože je to mrtvý"
Já ale dítě měla a nakonec jsem měla jeětě dvojčata,ale to mě to čekalo ještě jednou+mimoděložní.
Ta transplantace už byla zkoušena u zvířete,jednou to půjde jistě i u lidí,ale na to ty čekat nemůžeš:-(
No,já bych nedokázala někomu odnosit-ačkoliv kdo ví-ale když,tak jedině dceři.Mám dvě a kdybych viděla jak je neštatsná,asi bych byla schopna odnosit si vnouče.Ale nemalujme čerty na zed.
Ty agresívní příspěvky zde jsou žen,které si na tom místě neumí představit sebe-já také ne-ovšem pro cizího.
Ale přece jsou okolnosti,kdy člověk nemá říkat nikdy..
Někdo na to zjevně má.Znám holky,které těhotenství mají rády,nemají s ním problémy a uvažují prostě jinak.Pak-li,že se někdo necítí jako živoucí inkubátor a je to pro něj především poslání a pomoc bližnímu a zvážil pro a proti a ví,že na to má,resp.chce do toho jít..tak je to jeho věc!
Kdekdo u nás si po dvou vímech sedne do auta a říká si:je to kousek,vždyt jsem v pohodě a hazarduje se svým životem a životy cizích víc,než když se pustí do tohoto.nebo lezeme po skalách,potápíme se,hrabeme se doma v elektřině...vždyt to je také nebezpečí!A nikdo nám za něj navíc nic nedá:-))Každého věc do čeho se pouští.Mělo by to být dovoleno pro ty,kteří to chtějí!
Nikdy nevíte do jaké situace se v životě dostanete.Stačí nehoda v autě,nemoc a budete rázem stát na druhé straně...

Jana (Ne, 15. 2. 2009 - 22:02)

No teda Mono, vůbec nevím co na to říct, musí být hrozné slyšet, že u miminka, které nosíš není žádná srdeční akce....a ještě k tomu 2x. No je to opravdu moc smutné.

mona (Ne, 15. 2. 2009 - 20:02)

ahoj...dopovím Vám svou životní zkušenost,...poprvé jsem otěhotněla zhruba ve dvaceti letech, ale na krátkou dobu, bylo to jen pár týdnů a toto těhotenství skončilo potratem, ale byli jsme s manželem mladí a řekli jsme si, že není všem dnům konec...,život šel dál uplynulo 8 let a já už po druhé normálně neotěhotněla, vyhledali jsme tedy centrum asist. reprodukce, kde se mi zkoušeli pomoci tou nejjednodušší léčbou vyvoláním ovulace a načasováním pohl. styku, na druhý pokus jsem otěhotněla a naše radost byla veliká, když jsem poprvé viděla miminku bít srdíčko byl to pro mě neskutečný zázrak, mimi se vyvíjelo normálně a já vůbec nepřemýšlela nad něčím jiným, byla jsem strašně štastná, až jednou na prohlídce mi lékař zdělil, že nepozoruje žádnou srdeční akci a, že musím do nemocnice, tam jeho tvrzení jen potvrdili, musela jsem na interupci...svůj smutek Vám myslím nemusím popisovat...za velice krátkou dobu jsem otěhotněla znovu, bylo to jen pár měsíců od interupce...,byli jsme s manželem opět štastní, ale oba jsme měli takový podvědomý strach, že by se mohl opakovat předchozí neštastný a velice pro nás oba těžký zážitek..., náš strach byl oprávněný, miminku nebyla po celou dobu těhotenství i když jsme čekali o 2 týdny navíc, pozorována žádná srdeční akce..musela jsem znovu na interupci...,Nyní už vím, že miminko zdárně donosit nemohu, kvůli nedokysličení dělohy a následně i placenty, skrátka dítě ve mě má od počátku zásadní nedostatek kyslíku, který je u mě způsoben mojí vadou...mě to na životě nikterak neomezuje, ale moje miminka ano...Kdyby to šlo a dala se děloha transplantovat do zdravé ženy, která dělohu nemá a mohla by tím pádem mít děti, udělala bych to a to bez jakéhokoliv zaváhání...

Jana (Ne, 15. 2. 2009 - 19:02)

Mono nic si z toho příspěvku beze jména nedělej, taky jsem ten příspěvek trochu nepochopila, tím, že máš nějaké potíže, přeci hned neznamená, že i tvé mimi musí tím trpět, všichni přejeme, aby se naše děti narodili zdravé, a pokud to tak není, tak je to bohužel smutné, ale to nikdo nemůžeme předvídat.....teda pokud už gynekolog neoznámí, že je nějaká pravděpodobnost, že by děťátko mohlo být nemocné.

mona (Ne, 15. 2. 2009 - 16:02)

moje nemoc není pro mě níjak unavující a ani nijakým způsobem mě neomezuje v životě...tohle může napsat jen a pouze lajk, který je omezený sám ,aniž by tušíl jak moc...Moje vada není zděděná, je způsobena tím, že moje maminka prodělala v těhotenství virovou chorobu a tudiž je ten můj problém vývojový a né genetický..., podstoupila jsem i tak řadu náročných a finančně dosti náročných speciálních genetických vyšetření, která se u nás provaději na jednom jediném genetickém pracovišti pro svou náročnost a zejména pro finanční náročnost a výsledky těchto vyšetření zní: oba manželé jsou po stránce genetické v pořádku a přenos dané vady žadatelky je tedy velice minimálni. Genetické riziko pro budoucího potomka je tedy shodné jako u většiny zdravé populace...možná, že kdyby šla většina lidí na zcela běžné genetické vyšetření, nestačili by se divit jaké rizika pro jejich potomka jím hrozí...Jo a jěště jsem chtěla říct něco pisateli předchozího článku, proč se unavuješ ty a chodíš na diskuze, kterým zřejmě vůbec nerozumíš a taky možná ani neporozumíš ,nebot Ti chybí to co většině lidí a co to je už si snad domyslíš....a už základní věc, kterou neděláš ,a já ji považuji za slušnost je to, že se představím alespon nějakým jménem....Nechci Tě nijak napadat, ale možná je čas abys diskuze tohoto typu přestala chodit...

Reklama

Přidat komentář