Pijte červené preventivně proti chřipce!
"Při kontaktu s infikovanými buňkami,"vysvětluje vedoucí studie Enrico Garaci, "blokuje resveratrol produkci enzymu, jenž je odpovědný za další rozvoj a šíření chřipky v lidském organismu." Nasazení červeného vína jako běžného léčivého preparátu si však vyžádá ještě další zkoumání a ověřování. Testy musí prokázat nejen potřebnou a přesnou efektivnost léčení, ale také najít způsob optimální aplikace.
Zdroj: Plus
Reklama
Komentáře
Souhlasím částečně s Coronerem. Pít pravidelně alkohol asi nikomu na imunitě nepřidá. Na druhou stranu víno obsahuje spoustu cenných látek včetně bioflavonoidů, které podporují krevní oběh a tvorbu krvinek. Bohužel je nešťastná kombinace právě s alkoholem. Ale dá se v lékárnách sehnat C-vitamin právě s červeným vínem s obsahem flavonoidového komplexu, který má tyto aktivní látky ovšem bez obsahu alkoholu. Kombinace s vitaminem C navíc zvyšování obranyschopnosti organismu jen podporuje...
Ten je pak logicky náchylnější k pomnožení chřipkových virů.
Pokud resveratrol skutečně zamezuje množení chřipkového viru, tak patrně jen on sám.
Víno se ovšem musí posuzovat ve svém působení jako celek.
- Odpovědět
Pošli odkaz