Uchovávání potravin: Který plast je bezpečnější?
Některé typy umělé hmoty jsou bezpečnější pro uchovávání potravin než jiné. Vylučují méně zdraví škodlivých látek do potravin a nápojů.
Zelený průvodce ( The Green Guide) poskytuje následující vodítka pro posouzení bezpečnosti plastů při skladování potravin. Můžete identifikovat typ plastu použitého v obalu podle kódového recyklačního čísla či mezinárodní zkratky názvů umělých hmot na spodní straně výrobku.
Bezpečnější plastové obaly pro skladování potravin a nápojů:
#1 (PETE: polyetylen tereftalát)
#2 (HDPE: vysokodenzitní polyetylén)
#4 (LDPE: nízkodenzitní polyetylén)
#5 (PP: polypropylén)
Plasty, kterým byste se měli vyhnout při skladování potravin a nápojů:
#3 (PVC: polvinylchlorid)
#6 (PS: polystyren)
#7 (PC: polykarbonát)
Zdroj: The Green Guide,
The Green Guide Institute,
www.thegreenguide.com .
Komentáře