Zdravá lehká letní jídla: Svěží bramborový salát s tvarohem a ředkvičkami
Svěží bramborový salát s tvarohem a ředkvičkami
Tento bramborový salát nemá vůbec nic společného s majonézovým salátem, jenž je ve světě znám coby "ruský", u nás pak "bramborový". Sice se nehodí ke smaženým řízkům, zato je nadmíru vítán v parných letních dnech, neboť jednou z jeho skvostných vlastností je schopnost navodit pocit okamžitého osvěžení.
Suroviny pro 6 osob:
1 kg pevných, nemoučnatých brambor
350g plnotučného měkkého tvarohu
4 svazky ředkviček
šťáva z 1 citronu
3 lžíce čerstvé pažitky, nadrobno nasekané
3 lžíce extra panenského olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a ve vroucí osolené vodě uvaříme. Mezitím očistíme ředkvičky a najemno je nastrouháme. Uvařené brambory necháme vychladnout a vložíme do salátové mísy. Přidáme nastrouhané ředkvičky, tvaroh, šťávu z citronu, pažitku a olivový olej, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Necháme vychladit v lednici alespoň 2 hodiny a poté podáváme.
Zdroj: Veronika Zemanová-Gurmánské jednohubky, nakladatelství Grada
- Odpovědět
Pošli odkaz