Pokrmy plné vitamínů - ředkvičky
Pokud se vám však jejich chuť příliš nelíbí, ale nechcete si nechat ujít jejich pozitivní vliv, můžete je vyzkoušet v receptech, které je zjemní. Například v pomazánkách, salátech, ale také je můžete přidat do krémových polévek.
Ředkvičky jsou vynikající také při očistě střev a celého trávicího ústrojí, jelikož ničí škodlivé bakterie, viry a plísně. Kromě toho také napomáhají ředit hleny, což ocení nejen marodi, ale také kuřáci. Ředkvičky obsahují vitamín C, B1, B2 a B6, betakaroten, železo, vápník, síru, draslík, hořčík, fosfor a další prospěšné látky.
Dopřejte si tak letošní sklizeň od českých farmářů z Předměřic na Jizerou, kterou do obchodů Tesco dodává společnost Blanická s.r.o. Svazek ředkviček je k dostání v obchodech Tesco za 10,90 Kč. Pochutnejte si na těchto jarních receptech.
Ingredience:
- 800 g uvařených brambor,
- 3 uvařená vejce,
- 100 g kapar v nálevu,
- 1 svazek ředkviček,
- 200 ml bílého jogurtu,
- 1 lžíce dijonské hořčice,
- kopr,
- sůl,
- pepř.
Postup:
Oloupejte brambory, nakrájejte je na kousky a vložte do mísy. Kapary přeceďte od nálevu a přidejte k bramborám do mísy. Ředkvičky nakrájejte na slabé plátky a přidejte do mísy. Vše osolte a opepřete dle chuti, přidejte jogurt, hořčici a na kostičky nakrájená vejce. Důkladně promíchejte a podávejte ozdobené nasekaným koprem.
Ingredience:
- 100 g oloupaných a vařených krevet,
- 200 g rýžových nudlí,
- 1/2 salátové okurky,
- 6 ředkviček,
- 1 červená cibule,
- sůl,
- pepř,
- olivový olej,
- citronová šťáva,
- koriandr.
Postup:
Rýžové nudle uvařte dle návodu, sceďte a propláchněte studenou vodou. Na pánvičce rozpalte olivový olej a orestujte krevety dorůžova. Krevety promíchejte s nudlemi ve velké míse. Poté přidejte nakrájené ředkvičky, cibuli a okurku. Dle chuti osolte, opepřete a dochuťte citrónovou šťávou. Důkladně promíchejte. Naservírované porce na závěr ozdobte čerstvým koriandrem.
- Odpovědět
Pošli odkaz