Reklama

Existuje Bůh?

suei (Út, 24. 1. 2012 - 22:01)

A to je důsledek tvýho...Já nevěřím na život jako na náhodu. Vidím v tom všem moc smyslu při vší té provázané složitosti. Toho je to důsledek. Věřím na karmu a reinkaraci, na magnetický háječek neboli astrál a další věci. Zapomněls?

Ty otázky, který řešíme, jsou dost veliké. Jak vzniknul nebo nevzniknul vesmír a vstříc nekonečnu se lidská mysl stejně není schopna vypořádat s tím jevem. A protože to řešíme, protože jsme živí, domnívám se, že tak organická struktura života nebude žít v náhodném vesmíru. Determisnismus jsem si našla ve slovníku a to asi není ono. Dodneška pravda nemám vyřešeno, jestli se některé události doopravdy předem musí nevyhnutelně stát, nebo-li osud, nebo jestli máme volbu, v naprosto zásadních věcech.

Spíš si myslím, že aktuální chyby a kvality člověka (karma) si dle principů kvantové fyziky (své k svému) přitáhnou nevyhnutelné události, aby se člověk musel vypořádat se svými plány a znovu se funkčněji a lépe adaptovat do reality. Pokud nezemře nebo něco takovýho.

milka2 (Út, 24. 1. 2012 - 21:01)

Naopak, je to úplně mimo....Ta molekula měla být v uvozovkách jako parodie.

milka2 (Út, 24. 1. 2012 - 21:01)

Nebo Borče, jak vznikl evolucí cit jako je např. láska nebo soucit a lítost?
Velkým třeskem?

Dnes je moderní slovo chemie, k sexuálnímu pudu.
Ale co takhle soucit, láska nebo stesk a smutek?
NEJSOU TO SNAD VLASTNOSTI MIMO HMOTU?
NEBO LZE ZAPŘÍT JEJICH EXISTENCI?
A PŘESTO NELZE HMATATELNĚ DOKÁZAT ŽE EXISTUJÍ!

Borec (Út, 24. 1. 2012 - 21:01)

moc krásně a přesně...Naopak, je to úplně mimo. Mnohem spíš se zeptám: Copak můžu vzít nic, přidat k tomu další nic, a vznikne mi... svět?

Borec (Út, 24. 1. 2012 - 21:01)

Bohužel, víra v boha postihuje i některé jinak docela chytré pány. Ale málokterej z nich se dostane na sklonku života tak daleko, že začne brát bibli doslova. Většinou se jedná o takovej ten neškodnej a odpustitelnej panteismus, kterej jen ukazuje, že to v oblasti filozofie úplně nedomysleli.
Nic to nemění na tom, že většina známých a slavných vědců jsou ateisti. (Oproti tomu většina lidí na světě ateisti nejsou.)

rachel (Út, 24. 1. 2012 - 21:01)

Copak mohl vzniknou život z...moc krásně a přesně napsáno.a nejlepší na tom je že je to pravda.

Borec (Út, 24. 1. 2012 - 21:01)

Jestli se někde začaly...A to je důsledek tvýho fatalismu, nebo determinismu, nebo eště něčeho jinýho?

Marek (Út, 24. 1. 2012 - 21:01)

pišeš: věříš, že Země je kulatá a že obíhá kolem Slunce? Neměl bys, protože pánové, kteří to ověřili, vyznávali stejný principy, jako vyznávají pánové, kteří tvrdí, že život se vyvinul z neživota.

Astronaut J. B. Irwin
Jsem teď víc než pozemšťan, protože jsem chodil po Měsíci. Cesta do vesmíru mne zcela změnila, můj život nyní dostal hlubší smysl. Předtím jsem dával přednost sobeckému způsobu života, žil jsem rychle a na vysoké noze. Avšak let na Měsíc mě naučil pokoře, skromnosti. Začal jsem si vážit života, lidí…

Na Měsíci to není tak pěkné jako na Zemi – nejsou tu stromy, květy, tráva, všude jen samé kamení a prach. Máte zcela zvláštní pocit, když vidíte svoje otisky nohou na jiném světě. Vědci tvrdí, že tam zůstanou miliony let… Pak ale pohlédnete nahoru a užasnete: uvidíte naši Zemi. Je krásná. Namodralá visí nepohnutě v černém prostoru, zahalená do bílých oblaků. Je najednou tak daleko, malinká, zranitelná, křehká jako kulička. Pomyslel jsem si – když je Země tak malá, což teprve já? Jsem méně než prach v nekonečném vesmíru…

Na Zemi nebyl vidět žádný náznak lidské činnosti, žádná města, stavby, bohatství, moc – nic, za čím se člověk pachtí. Uvědomil jsem si, že naše Země je velmi zvláštním a krásným místem ve vesmíru, že je dílem Božích rukou a že Bůh miluje Zemi a lidi na ní. Můj pohled na život se úplně změnil. Vrátil jsem se z kosmu jako člověk, jehož víra byla prohloubena.

Jak to vlastně začalo…

Létat vysoko a rychle bylo mým snem už v době, kdy jsem byl malý chlapec. Sen se mi splnil. Stal jsem se zkušebním pilotem, lámal jsem světové rekordy ve výšce i rychlosti. Byl jsem na to velmi hrdý. Létal jsem raději než jedl a spal. Asi jsem byl příliš pyšný, protože jednoho rána jsem havaroval s jedním studentem v lehkém letadle. Letadlo nevybuchlo, byli jsme však vážně zraněni – já jsem měl zlomené obě nohy, čelisti, vyražené zuby, otřes mozku, mnohočetné rány. Když jsem procitl z bezvědomí, lékaři mi řekli, že už zřejmě nikdy nebudu létat. V tu chvíli můj život ztratil smysl. Tehdy jsem si vzpomněl na Boha, na to, že jsem žil vlastně jen pro sebe a po svém. Prosil jsem ho za odpuštění a uzdravení. A Bůh mne vyslyšel. Nejen že mi nohu nemuseli amputovat, ale po dvou letech jsem mohl opět létat. Nad mé očekávání jsem byl vybrán i pro kosmický program.

Má člověk létat do vesmíru?

Lidé se často ptají: má člověk vůbec létat do vesmíru? Myslím, že Bůh, náš Stvořitel, připravil pro nás nádhernou modrou planetu, která je vlastně velkou kosmickou lodí. Má svůj atmosférický systém, svůj zdroj tepla a světla. Je přesně tak daleko od Slunce, jak je právě k životu třeba. Všichni jsme vlastně kosmickými bytostmi. Jsem přesvědčen, že Bůh nás ustanovil k tomu, abychom veškeré jeho dílo – Zemi i vesmír – moudře užívali, také jako zvídavé bytosti je objevovali a zkoumali.

Lidé často říkají, že věda a víra si protiřečí. Pro mne však věda znamená odhalování Božích zákonů na Zemi i ve vesmíru. Vědecké bádání jenom potvrzuje, že v kosmu vládne Boží řád a inteligence. Proto vědec potřebuje víru v Boha, aby měl moudrost nejenom při výzkumu, ale i při využití vědeckých poznatků ve prospěch lidstva. Mnozí špičkoví vědci na celém světě jsou věřící. Také většina z nás astronautů na Měsíci byla věřících.

matouš (Út, 24. 1. 2012 - 21:01)

Kdo jsem já?

Jsem dcera...Seš v mánii, jo?

milka2 (Út, 24. 1. 2012 - 21:01)

Copak mohl vzniknou život z ničeho?
Vezmeme nic, dáme to do ničeho, zamícháme ničím a v ničem, pak vznikne ...molekula?

milka2 (Út, 24. 1. 2012 - 21:01)

Kdo jsem já?

Jsem dcera svých rodičů taky matka svých dětí, ale i sestra svých sourozenců či sousedka sousedů, nebo spolupracovnice,taky teta nebo kamarádka....tak bych mohla pokračovat dlouho 1+1+1+1+1.....a přesto jsem jen jedna???
Tak i Bůh vystupuje v našich životech v mnoha podobách pak je 1+1+1 pořád jeden.

Albert Einstein (1879-1955). Německý fyzik, tvůrce teorie relativity, nositel Nobelovy ceny. "Na celém světě je skutečně jen jediné místo, kde není ani stopa temna. Je to osobnost Ježíše Krista, v něm se před nás Bůh postavil nejzřetelněji."

Johannes Kepler (1571-1630). Astronom, objevitel zákona pohybu planet. "Bůh je veliký a veliká je jeho moc, nekonečná jeho moudrost. Chvalte ho svou řečí, nebe i země, slunce, měsíc a hvězdy! Ať ho, pokud jen mohu, velebí i má duše - jeho, Tvůrce a Pána. Jemu buď chvála a čest i sláva na věčné časy! Amen."

Více zde:
http://apostol.webnode.cz/proc-jako-vedec-verim-v-boha/

suei (Út, 24. 1. 2012 - 20:01)

Jestli se někde začaly dávat dvě molekuly dohromady a začal život, tak se to stalo samospádem, jakože se to stát muselo, žádná náhoda.

Aklim (Út, 24. 1. 2012 - 20:01)

Myslím si, že lidstvo již...Asi taklenc: debil taky nedokáže popřít, že 1+1=3. Ani za tisíc let.

suei (Út, 24. 1. 2012 - 20:01)

Já se odmítám zabývat nějakou housenkou. Ale mohu podotknouti, že jsou i domněnky, že vesmír vznikl nikoliv jako náhoda, ale že byl dopředu vybalancován tak, aby generoval život. Vedlo by to pak k jakémusi organickému chápání vesmíru - že není všude homogenní, jsou na to i nějaké objevy, že to vesmírné pozadí, které má být údajně všude stejné, má taky jakousi strukturu... Prostě ono se toho moc neví.

Že jsou dvě vize proč vesmír - jedna říká vesmír je náhodně vzniklý výbuchem a život je náhoda, další teorie zase říkají, že vesmír vznikl pro to, aby mohl být život. Tzn. jsme plody a zároveň funkčními prvky vesmíru.

Já si taky myslím, že život vůbec není náhoda a že jeho vznik byl ve vesmírném (božím) plánu. A že v tom hraje velkou roli magnetismus a světlo obecně

milka2 (Út, 24. 1. 2012 - 20:01)

Myslím si, že lidstvo již mělo mnoho času pro vědu a přesto nedokázalo popřít náboženství.

milka (Út, 24. 1. 2012 - 20:01)

Existuje Bůh?

Ano a je tady, tady v nás všech. je v našich srdcích, On je to dobré v nás, On je láska!

poslechněte si:
http://www.youtube.com/watch?v=niRkuG93dg0

Borec (Út, 24. 1. 2012 - 20:01)

Píšeš: . Co všechno že...Trošku se ti pod pojmem "evolucionismus" míchaj dohromady různý vědy, ale to se u tebe není čemu divit.
Zeptám se tě asi takle: věříš, že Země je kulatá a že obíhá kolem Slunce? Neměl bys, protože pánové, kteří to ověřili, vyznávali stejný principy, jako vyznávají pánové, kteří tvrdí, že život se vyvinul z neživota a že planety vznikly výbuchem. Jsou to principy, díky nimž teď čumíš na zázrak monitoru. Snažit se poznávat příčiny věcí nezávisle na tom, co se píše v jakési bibli. Věř mi, že víra v bibli s vědou zatim nikdy dopředu nepohnula. Nikdo by se v moderní vědě neodvážil tvrdit něco bez důkazu, protože to není cesta poznání pravdy. Na evoluční teorii existují mnohočetné důkazy nehledě na to, co o tom tvrdí biblický zabedněnci.

Jestli někdo bude tvrdit, že sem byl život zanesen z vesmíru, bude to pořád jen domněnka, nebo musí přinést důkazy. I tohle tvrzení je totiž analyzovatelný. A nikdo, kdo má rozum, nebude tvrdit, že je tím otázka vzniku života vyřešena. Narozdíl od hysterických pámbíčkářů, kteří by si všechny problémy strašně rádi vyřešili tím, že veškerej život je "prostě zázrak".

Věda se snaží odpovědi hledat. Náboženství se je snaží akorát prosazovat. Věda (zvlášť ta empirická) nedá definitivní odpověď. To je pro tebe možná skličující, když potřebuješ stoprocentní recept na pravdu, ale je to tvůj osobní problém.

Marek (Út, 24. 1. 2012 - 20:01)

Suei, jednou si tvrdila, že tvoje teorie je nejlepší a proto by mě zajímalo tvoje vysvětlení PŮVODU plánu a složitého koordinovaného procesu, který vytvoří z obsahu vajíčka housenku a z housenky vytvoří motýla.

suei (Út, 24. 1. 2012 - 20:01)

Jedině na úrovni

suei (Út, 24. 1. 2012 - 20:01)

Myslím si, že skutečné přínosy a zápory onanie jsou stále neprozkoumány. Je to jak s kreacionismem versus evolucionismem. Jedno přehnané stanovisko vůči druhému. Jedny říkaj, to se nesmí, to je sprostý, další říkaj, vůbec žádnou škodu to nedělá.

Ani jedno není recht, tím jsem si jedině jistá.

Reklama

Přidat komentář