Islám
Pět pilířů islámu vyžaduje neochvějnou poslušnost Alláhovi, věrnost, která proniká každým dnem muslimova života. Tyto pilíře zahrnují víru v základní vyznání víry (není Boha kromě Alláha a Muhammad je jeho prorok); modlitbu včetně rituálních modliteb pětkrát denně; hadž neboli pouť do Mekky, která se očekává od všech věřících; půst během denního světla po dobu měsíce ramadán; a zakát, daň používanou k péči o chudé a postižené. Přestože prvotní skupiny považovaly džihád (svatou válku) za šestý pilíř, jako takový nebyl islámskou komunitou nikdy přijat.
Alláh volá všechny lidi, aby jej uctívali. Až přijde poslední den, budou vzkříšeni mrtví a buď půjdou do nebe, nebo budou potrestáni v pekle. Protože lidé jsou pyšní a neposlušní, Alláh poslal mnoho proroků jako posly, z nichž největší je Muhammad. Přesto Satan stále svádí z cesty mnoho lidí, kteří by jinak byli spaseni.
Význačným rysem islámu je víra ve společenství věřících, od kterých se požaduje, aby na zemi nastolili sociální a ekonomickou spravedlnost. V počátcích islámské historie se toho často dosahovalo džihádem neboli svatou válkou. Účelem džihádu nebylo vynutit přestup na víru, ale získat politickou moc, tak aby se jednotlivé země nasměrovaly v souladu se zásadami islámu. Islám je druhé největší náboženství na světě s více než 840 miliony věřících.
Zdroj: G. Kenneth West - Dobrodružství psychického vývoje - Kapitoly z vývojové psychologie, nakladatelství Portál
Komentáře
- Pro vkládání komentářů se musíte registrovat nebo přihlásit
Nějaké zahalování muslimek je mě ukradené. Mně vadí mrzačení pohlavních orgánů, které musulmani provádějí.
že tě huba nebolí (nebo spíše prsty od klávesnice nebrní) když jsi tu vypustil takovýto blábol.
Po brexitu jsi asi musel do klecového lůžka a proto tvá odmlka tu na doktorce. Pak tě pustili postupně k internetu, abys mohl psát o Konrandinovi, kterého jste měli v rámci psychoterapie. Postupně ti uvolňují režim, a tak je ti postupně dovoleno vracet se tu na doktorku zpět.
Vidím, žes tu zase vyblil skutečně nehorázné chlísty. Ale co čekat od někoho, kdo byl schopen onálepkovat za fašisty i exmuslimy.
Ptal jsem se tu v Minden pár obyčejných lidí, a bylo vidět, že jsou z toho totálně zmatení.
Ptal jsem se jich, jestli si dokážou představit to místo, kde se to stalo, řekli ne, jen v Berlíně. Jenže já jak viděl fotky toho místa, tak, protože jsem tam párkrát byl, tak jsem hned věděl, kde se to stalo. Ta symbolika místa je až příšerná. Stalo se to přímo v srdci bývalého Západního Berlína, kousek od tud je Stanice Zoo, bývalé hlavní nádraží Západního Berlína, a na druhou Kurfürsterdam, nejvýstavnější třída bývalého Západního Berlína. To ani tu v Minden obyčejní Němci s kterýma jsem se bavil nevědějí, protože politicky korektní autocenzurovaný tisk to nenapíše. Jen na mě čuměli s otevřenou hubou, když jsem jim řekl o symbolice toho masakru.
Naši Evropskou kulturu nezničí migranti, ale zrůdní neomarxisti, kteří opanovali EU a též opanovali standardní německé politické strany. V čele s velice záludnou neomarxistickou Merkelovou, která Německo změnila a zkurvila zcela k nepoznání.
To je teda společnost na...Roman je nějaký mimoň, je ůplně jinde.
Já ta vlákna neotevřel, jenom jsem na ně jako (int)aktivista reagoval.
O hnutí, jehož jsem v Německu členem, a s jeho předsedou ve Francii se znám osobně se může kdokoliv dočíst na této adrese:
Intaktivismus je myšlenkový směr, který se snaží o podporu práva na genitální integritu všech lidských bytostí. Intaktivismus proto odmítá jakoukoliv formu mrzačení pohlavních orgánů prováděné bez nutné medicínské indikace a bez informovaného souhlasu dotyčného jedince. Z historických důvodů je hnutí velmi aktivní proti mužské obřízce.
Kdy a kde a proč to vzniklo? Kdo jsou intaktivisté? Jaké jsou jejich kroky? Odpověď najdete v tomto článku!
Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/intaktivisticke-hnuti-co-to-prene-je-/
ten článek je opravdu nehorázný ahistorický škvár.
jinak vše nejlepší v Novém roce, možná, že se v něm spolu uvidíme. I když občas žgryndám, tak to nemyslím zle. Já už jsem takovej, rejpapavej a žgryndavej, ty to jistě pochopíš, jenže Déčku i přes jeho velkou vzdělanost zabrání pochopení choroba, kvůli níž musí být v ústavu a přitom si myslí, že je v Británii.
1.1.2017 12:44 - Tony
Jenom tu okopčím příspěvek, který jsem napsal před chvílí jinde:
Něco o tom vím, sám jsem byl zabedněným náboženským fanatikem, i když v katolické církvi, takže vím sám na sobě, že i jednotlivý člen standardní církve se může chovat jako sektářské hovado. Sám jsem takovým fanatickým sektářským hovadem byl, takže vím, o čem píšu.
Právě biblická hádka z jehovisty na internetu mi pomohla, abych se osvobodil od svého osobního zaslepeného sektářství. Uvědomil jsem si, že někoho tvrdě kritizuju, někomu po právu něco vyčítám, ale přitom jsem úplně to samé, pouze že stojím na opačné straně barikády. Jako fanatický římský katolík jsem ještě před 5 lety též pokrouceně chápal Evangelium.
Mnozí tu jehovisty obhajujou, že jsou to slušní lidé, jenže oběti jehovistické sekty byli většinou slušnými lidmi už předtím, než se stali jehovisty.
To je velký rozdíl oproti působení takového Davida Wilkersona, který se jako mladý pastor neštítil jít mezi ty feťácké nejhorší grázly.
https://cs.wikipedia.org/…id_Wilkerson
Jeho knihu Dýka a kříž jsem četl a četl jsem též knihu od Nickyho Cruze: „Utíkej malý, utíkej“ Tam je vidět síla Evangelia. Jehovistické sektářství jde natvrdo proti pravému Evangeliu.
O těch narozeninách a vánocích chci napsat svůj osobní postoj, i když pro mne mají narozeniny a vánoce opravdu malý význam, a prakticky to neslavím. Žiju vzhledem okolností jako single prakticky v celibátu. Jenže, jednou jsem vánoce, je to pár let zpátky, ty vánoce slavil s celou parádou, byl totiž u mne celý rok přítel, od března do května následujícího roku, kterého družka vyhodila kvůli její chorobné žárlivosti s bytu, který byl její Písku s igelitkou na ulici a tak jsem mu podal když za mnou zoufale přijel v nouzi i bez bundy jen s igelitkou do Chomutova(Jirkova) pomocnou ruku, aby neskončil jako bezdomovec. Kvůli němu, když u mě ten rok bydlel, jsem kvůli němu ty vánoce oslavil, jak se normálně dělá, ať už ti lidé jsou věřící nebo ateisté, koupil jsem mimořádně ten rok vánoční stromeček, sdíleli jsme spolu štědrovečerní večeři atd. Osobně vánoce ani narozeniny neslavím, jenže zcela odmítám sektářský jehovisický přístup proti tomu a mohu též pomocí Bible dokázat, že ten sektářský jehovistický přístup je nebiblický.
Jan 3
35Otec miluje Syna a všecku moc dal do jeho rukou.
36Kdo věří v Syna, má život věčný. Kdo Syna odmítá, neuzří život, ale hněv Boží na něm zůstává.“
Jehovci ve skutečnosti Syna odmítají.
Mimoto, na emimino jsem chtěl napsat příspěvek o sektářském Lovebombingu. Chtěl jsem vygooglit původně článek od Brennera, jenže strýček Google mi vyhodil příspěvek, který jsem tu před lety napsal na doktorku:
5.2.2011 23:14 - Tony
Jinak těď napíšu s tím humáčem, tím je pro jehovce( nejen jehovce) typický lovebombing (bombardování láskou).
Lovebombing je charakteristický pro většinu sekt, kde vidí vyhlídky získat nového člena a zájemci jsou přímo topeni v moři lásky a péče.
Teď je otázkou jestli to odpovídá Jn 13;35: „Podle toho všichni poznají, že jste moji učedníci, budete-li mít lásku jedni k druhým.“?
Rádi to praktikují, přece nebudou někoho zahrnovat nenávistí. To je však kardinální omyl, opakem lovebombingu není bombardování nenávistí.
Opakem lovebombingu je však BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA. Lovebombing je však velmi podmínečný.
Jehovci vás budou milovat až k smrti pokud se domnívají, že vás získají do své sekty. Budou vás zahrnovat láskou jako členy úzkého rodinného kruhu, pokud s nimi budete souhlasit. Pokud se však ukáže, že vyhlídky, že se dotyčný stane jehovcem jsou pochybné nebo nulové a pokud někdo jehovce opustí, lovebombing jako když utne. Ve skutečnosi pak začnou dotyčným pohrdat a přeruší s ní kontakt. Veškerý čas a úsilí lovebombingu je zaměřen na zájemce a věrné členy.
To je však naprosto špatně, BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA je to co nám převedl Bůh: " když poslal svého Syna za nás, když jsme ještě byli hříšní:" Srovnej Rím 5;8
Bůh nás nemiluje proto, že bychom mohli být jeho služebníky. ON NÁS PROSTĚ MILUJE. Nenávidí náš hřích. Bude nás však navzdory našemu hříchu vždycky milovat.
Proto je jediný možný postup. Na začátku je vždy BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA NAŠEHO NEBESKÉHO OTCE. Z té Lásky je pak působící milost, přijetí této milosti vypůsobí znovuzrození. Jako znamení znovuzrození je, že dotyčný začne ve svůj čas nést ovoce Ducha a začnou se projevovat z ovoce Ducha vyvěrající skutky. Jiný postup není možný.
Představa, že skutky a tedy praktikováním zásluhového náboženství získám Boží schválení je naprosto zcestná. Je to neskutečné opovorhování NESMÍRNOU BEZPODMÍNEČNOU BOŽÍ LÁSKOU. Takto se chovají pohané ke svým modlám, snaží se je naklonit. K JEDINÉMU ŽIJÍCÍMU BOHU, NESMÍRNĚ BEZPODMÍNEČNĚ MILUJÍCÍMU JAHVOVI se v žádném případě takto chovat nelze.
Kristovci mají milovat lidi, poněvadž jsou stvořeni k Božímu obrazu a ne proto, že je u nich šance, že se stanou členy jejich církve, jak to zcestně dělají jehovci. Kristovci mají ducovně růst ve správném druhu Boží lásky.
Základ jsem vzal ze článku Leonarda Brennera DEJTE SI POZOR NA LOVEBOMBING, částečně jsem to však přepracoval.
I Steve by zajásal, kdyby se podíval na mé, příspěvky které jsem tu vůči jehovistům načmáral před před 6 lety, jenže ho teď seru tím, že jsem demaskoval to, že kvůli svému trpí " SYNDROMEM POPŘENÍ ZTRÁTY"
Je lepší si občas vypít než být namyšlený jájínek.
V každém případě má vopižlanec konverzi na islám snažší. U Řeků, kteří mají po tisíce let hlubokou averzi k vopižlání se islám neuchytil ani přes 400 let tvrvající okupaci.
Jinak jsem se díval, jak se k tomuto staví jehovisti v USA, takže jsem prohlížel jejich stránky a v této jednotlivosti mají u mě jehovisti plus, protože v tomto bedlivě dodržují Nový Zákon. Proto také ten kontroverzní zpěvák Michael Jackson jako jeden z mála Amíků nebyl vopižlaný, jen z toho důvodu, že jeho rodiče byli jehovisti. Ještě striktněji odmítají v USA vopižlávání amiši.
Podle mluvšího ministersta zdravotnictví Sršně z roku 2012 je v ČR pouze zhruba 100 ortodoxních židů, kteří striktně trvají na obřízce potomka. Je to poměrně drahá záležitost, protože v ČR není žádný certifikovaný mohel a tak na to musí přijet mohel z Německa nebo z Rakouska. Tomu je nutné zaplatit úkon, pohoštění a cestovní výlohy. Protože obřízka v nemocnici nemá žádnou rituální platnost, tak drtivá většina židů v ČR nechává své potomky neobřezané. Židovská náboženská obec, vědoma si situace v ČR, prohlásila, že obřízka potomků není striktně povinná. Tak to tvrdil ten Sršeń. Osobně jsem poznal pár židů v mém věku a obřezaný z nich nebyl ani jeden.
(abych si přihřál svoji polívčičku)
*Ale není přeci jen otázkou muslimského světa, mají ji i nemuslimové. Má svůj význam hygienický, zdravotní atd.*
Žádný význam ani hygienický ani zdravotní nemá, to jsou nesmyslné výmysly, které šíří cirkumfetišisté.
Samozřejmě, že obřízka nemá s pravým islámem nic společného. Proto se to slovo v Koránu nevyskytuje ani jednou.
Kopčím:
Satanova firma poškodí Alláhovo stvoření v Koránu.
Satan nabádá, aby lidstvo odstranilo části těla, které Bůh stvořil. Alláh nám o tom říká v následující pasáži.
Súra Al-Nisá - Ženy; verše 119 - 120
(Satan řekl:) a dám jim zbloudit a vzbudím v nich vášně a nařídím jim, aby uřezávali uši dobytka a nařídím jim, aby zohyzdili stvoření Boží! "ten, kdo si bere Satana za ochránce místo Boha, ten utrpí ztrátu zjevnou. On jim slibuje a vášně v nich vzbuzuje, avšak to, co jim slibuje Satan, není nic, leč klam.
Můžete vidět, že Satan zavazuje, aby lidé měnili to, co Bůh původně utvořil. Skutečnost, že se v Koránu mluví o uších dobytka, že je jeho vůle změnit Alláhovo stvoření je omezena pouze na toto. Satanův cíl je, aby lidé změnili to, co Bůh vytvořil, tedy nejen uříznutí uší skotu. Z prohlášení: "zavelím jim a oni změní stvoření Alláha", zahrnuje všechny věci které Bůh stvořil, včetně penisu dítěte.
Aby mohl Satan provést svůj slib, musí Satan najít způsob, jak by přinutil lidi, aby plnili jeho touhy. Když se podíváme na Satanovy způsoby, tak uvidíme, že to dělá tak, že inspiruje slova a výroky, které jsou mimo Korán, tedy různé příběhy z doslechu a ty Satan zděluje jako Boží poselství.
Súra 6; Al-A´nán - Dobytek; verš 112
A toto jsme učinili každému poslu nepřátele: satany z lidí i džinů, kteří si vzájemně našeptávají slova plná bludů. Kdyby pán chtěl, nebyli by tak činili: ponech je tedy v tom, co si vymýšlejí!
fotografie byly odstraněny, redakce PNVT
Vlevo: perfektní intaktní nezměněný penis dítěte podle Alláhovy vůle; vpravo: změněno obřezáním dle vůle Satanovy
Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/cesta-koranu/
a dále:
Je obřízka nezbytná pro čistotu?
Jedním z argumentů pro obřízku je, že se provádí kvůli čistotě. Ti kdo to tvrdí nechtějí uznat, že čištění předkožkového vaku je velice jednoduché. Vyčistit si pod předkožkou zabere méně času než čištění zubů. Naše nosy filtrují vzduch a také potřebují vyčistit a proto si je přece neodřezáváme. Různé části těla také potřebují čištění a proto si je neamputujeme. Argumentují, že obřízka je prevencí epidemií, ale 70% mužů obřezáno není a má to vliv na šíření epidemií. Odpověď zní: "ne".
Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/cesta-koranu/
Často se tvrdí, že původ té obřízky je v pouštních oblastech, kde nebyl dostatek vody k mytí ale že z toho důvodu už ta obřízka "dnes není více zapotřebí". Ve skutečnosti ta obřízka nebyla zapotřebí nikdy a některé pouštní obyvatelstvo tu obřízku v žádném čase a nikdy nepraktikovalo.
http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/obrizka-zlepsuje-hygienu/
Ona ta obřízka byla původně v anglosaských zemích ve viktoriánké éře zavedena kvůli zabránění masturbace. To se zcela minulo účinkem a mělo to účinek nežádoucí. Snížení citlivosti po obřízce vede následně k rizikovému sexuálnímu chování, které se v USA následně neskutečné rozbujelo.
Nic nového pod sluncem, už starý římský historik Tacitus napsal o židech, že je to národ neskutečně chlípný. Vím to z toho důvodu, že jsem toho Tacita za mlada celého přečetl.
Pošli odkaz