Reklama

Islám

Islám znamená vzdát se neboli podřídit se vůli jednoho Boha, Alláha. Základní vyznání islámu je: "Není Boha kromě Alláha, a Muhammad je jeho prorok." V roce 610 n. I. přinesl anděl Gabriel proroku Muhammadovi první z mnoha zjevení od Alláha. Nakonec byla tato zjevení sebrána do svatého písma koránu, jenž je považován za doslovné slovo Boží. Korán konkrétně popisuje vnitřní přesvědčení a mravní požadavky kladené na věřící.

Pět pilířů islámu vyžaduje neochvějnou poslušnost Alláhovi, věrnost, která proniká každým dnem muslimova života. Tyto pilíře zahrnují víru v základní vyznání víry (není Boha kromě Alláha a Muhammad je jeho prorok); modlitbu včetně rituálních modliteb pětkrát denně; hadž neboli pouť do Mekky, která se očekává od všech věřících; půst během denního světla po dobu měsíce ramadán; a zakát, daň používanou k péči o chudé a postižené. Přestože prvotní skupiny považovaly džihád (svatou válku) za šestý pilíř, jako takový nebyl islámskou komunitou nikdy přijat.

Alláh volá všechny lidi, aby jej uctívali. Až přijde poslední den, budou vzkříšeni mrtví a buď půjdou do nebe, nebo budou potrestáni v pekle. Protože lidé jsou pyšní a neposlušní, Alláh poslal mnoho proroků jako posly, z nichž největší je Muhammad. Přesto Satan stále svádí z cesty mnoho lidí, kteří by jinak byli spaseni.

Význačným rysem islámu je víra ve společenství věřících, od kterých se požaduje, aby na zemi nastolili sociální a ekonomickou spravedlnost. V počátcích islámské historie se toho často dosahovalo džihádem neboli svatou válkou. Účelem džihádu nebylo vynutit přestup na víru, ale získat politickou moc, tak aby se jednotlivé země nasměrovaly v souladu se zásadami islámu. Islám je druhé největší náboženství na světě s více než 840 miliony věřících.

Reklama

Reklama

Komentáře

Steve (Ne, 22. 11. 2015 - 14:11)
Myslíš alláh Satan? Hmm, fakt dobrý. K němu bych se nemodlil ani vteřinu.
Když jde jakýkoliv cizinec žít do ČR, měl by si uvědomit že bude uznávat místní tradice, zvyky, kulturu. Pokud se mu to nelíbí, může okamžitě odejít do své domoviny. Prosazování cizího by se mělo zákonem zakázat.
"Korán samotný pak diktoval archanděl Gabriel Proroku Mohamedovi."

:-DD hoho pěknej blábol. To nebyl Gabriel ale byl to padlej anděl (archanděl) od Satana.

Archanděl gabriel byl poslem od samotného Boha a byl vždy poslem dobrých zpráv. (v Bibli je důkaz) takže těžko mohl jít diktovat korán ...
Steve (Ne, 22. 11. 2015 - 15:11)
Mohamed naletěl pokušiteli na poušti ... ano tam byl. (dříve pokoušel Krista, naváděl jej k poslušnosti, sliboval bohatství a majetek) Kristus ovšem odmítl a odolal ... Mohamed holt bohužel ... no prostě naletěl. Mohamed a Kristus to je safra rozdíl - takže tak to dopadlo.
Steve (Ne, 22. 11. 2015 - 16:11)
Korán v Češtině existuje, tak se mrkněte ... a řekněte mi zda to mohl diktovat archanděl Gabriel.

http://uloz.to/hledej?q=koran%20pdf
Steve (Ne, 22. 11. 2015 - 16:11)
Hned ten 1. funguje a je v CZ
Steve (Ne, 22. 11. 2015 - 23:11)
Arabové mají přeci své země, stačí aby vypadli domů nebo jim někdo pomohl domů. Ti rozlezlí v Evropě nedělají dobrotu :-(
Steve (Po, 30. 11. 2015 - 18:11)
Takovej prof Putna řit vysoce ocení :-D ten na ženské přirození nejspíš nejede vůbec.
Steve (Út, 1. 12. 2015 - 16:12)
mamut: Bibli ber jak chceš, každopádně má charakter bájí, historie atd. je tam hodně věcí řečena taky obrazně (záměrně) takže nemůžeš brát všechno doslovně :-D např. stvoření Světa za 7 dní.
Steve (Čt, 3. 12. 2015 - 16:12)
Žádnej "Umírněnej islám" neexistuje ... To je skupina kterou jsme si udělali my sami, hlavně teda jejich zastánci. Žádnej umírněnej Korán, Sharia a další propaganda neexistuje ... ta je stále stejná. Je prostě zvrhlá nekompromisní nic netolerující ideologie schovaná za náboženství. Nic víc, nic míň. Do demokracie nepatří!
Steve (Čt, 3. 12. 2015 - 17:12)
Umírněný islám třeba...Žádní "Umírnění muslimové" nejsou .... toto označení neexistuje a není nikde oficiálně registrováno. Ti tzv. umírnění jsou spíš spící buňky ... otázka kdy se kdo kdy probere začne šílit. (terorismus)
Steve (Čt, 3. 12. 2015 - 17:12)
Scénář je u všech atentátníků úplně stejný .... I z vyprávění rodiny, známých, okolí uslyšíš "on to byl takovej hodnej člověk, skromnej, nikam nevyčníval, nedával najevo agrsivitu, nic neplánoval" atd.
Steve (Pá, 4. 12. 2015 - 15:12)
V mešitách např. hlásají a nabádají k těmto činům ... O vyzbrojování a výcvik se zase starají jiné islámské skupiny.
Steve (Pá, 4. 12. 2015 - 16:12)
ano, to nahrává islamistům že budou více a více agresivní a útoční. Se podívej kolik tam máte těch islamistů jak nasráno.
Steve (Po, 7. 12. 2015 - 13:12)
Doufám že co nejdřív všichni pochopí že islám nepatří do civilizovaného Světa. Můžou si islamisti svíčkama u mešit svítit sebevíc. Recept jediný, zakázat tuto teroristickou víru a její sektaření.
Steve (St, 9. 12. 2015 - 18:12)
falsch: Furth im Wald ;-)

Aspoň si ten název městečka správně přečti, troubo. Bohužel je tak známé že ti to jen tak neprojde.
Steve (St, 9. 12. 2015 - 23:12)
Jo, maj tam místní pivovar a Bier fakt sehr gutt +1. Blízko je Hoher Bogen s vysílačem. Někteří nadšenci ho chytají i (až) v Praze na vyvýšených místech s pořádnou TV anténou. U mě doma je ve standard nabídce + Ochsenkopf. (TV, FM, DAB) Ich bin zufrieden :-)
Steve (Čt, 10. 12. 2015 - 15:12)
:-DD
Steve (So, 12. 12. 2015 - 00:12)
V Německu se to už pěkně začíná rozjíždět .... tohleto už není žádná prdel.

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/388921-islamska-policie-v-nemeckem-wuppertalu-neporusila-zakon.html
Steve (Ne, 13. 12. 2015 - 16:12)
Proč bychom tady měli trpět nějaký cizí nekulturní kultury? Žádná povinnost to není to sem pouštět, navíc jsme hodně malá republika tak proč se dělit s nějakým cizákem kde má jeho národ stát mnohonásobně větší. Nesouhlasím s migrací národů. Svoje problémy at' si řešej doma. Navíc každej jedinec je doma potřeba aby přiložil ruku k dílu - at' se mu to líbí nebo ne. Nevím čemu bude nějakej Libyjec potřebnej tady - nebude, bude jenom potížista. Naopak je potřeba doma jak pro hájení vlasti tak i pro její obnovu, budování. Žádnej cizinec ani já to za ně dělat nebudu.
je šokovaný protože je trubka a asi netušil co z toho plyne .... přitom je to tak jednoduchý a logický co z toho bude za problém. Není demokracie tady nechat muslimy aby si tady prosazovali svoje pravěký zájmy, naopak by měli vědět že jsou na návštěvě u cizích kde se musí podřídit nebo můžou odejít svobodně domů. Návštěva se vždy podřazuje domácím a tak by to mělo i zůstat!
"já psal o IS a jasně jsem napsal,že IS nemá s pravým a nefalšovaným Islámem nic společného"

Tak nám tady vybásni ten svůj islám ... Máš jinýho Mohameda, jinou Sharii a další celou škálu islámských příkazů? Kamenování, bičování a další Starozákonní praktiky taky máš nebo nemáš ve svém vysněném jiném islámu?

Islám je JENOM jeden milej zlatej, pouze lidi jsou trošu odlišní ... samozřejmě, to i unás, a to i v konkrétních církvích.
Steve (Po, 14. 12. 2015 - 15:12)
Já s tím souhlasím aby mešity vykouřily, hlavně ty u nás a v Evropě. Doma at' si je klidně maj na každým kopečku - klidně at' se bičujou, kamenujou, podřezávaj ... vivat Pravěk. Ale sem at' to netahaj.
Steve (Po, 14. 12. 2015 - 15:12)
já se vymezuji proti...Jahoda: Čeští muslimové taky nejsou svatoušci .... jejich míň tak sekaj latinu, to je celý, běda že by se tu rozrostly.

Jinak ta jejich svatost je vidět u těch šéfů co hlásají ... Alarwi a Abbás. Škoda žes je neslyšel vystupovat v médiích ... A co ta fotka s tím samopalem v naší mešitě? Tos taky neviděl? Vše výsledek toho jak jsou hodní a mírumilovní v mešitách se pouze vzorně modlí atd.

Jsou to lháři a špinaví psi ... to je celý a nic se na tom nezmění - nauka je jediná, špatná, zvrhlá.
Steve (Po, 14. 12. 2015 - 18:12)
Jahoda: Islám je dítko Satana - proto je takové ovoce jaké je. Myslím že tohleto sektářsví tolerovat nelze. Proto je bohužel nutné s ním válčit a snažit se to omezit co nejvíc.

K Biblickému příkladu bych je přirovnal k Filištíncům ... Zde si taky nikdo s nima nebral servítky, Bůh bojoval taky proti nim.

Islám ze založen na jednom lháři, peofilovi a lumpovi Mohamedovi kterej poslechl na poušti Pokušitele. (D'ábla, Satana) Korán je dílem a výsledkem obou těchto postav ...
Gin: Zeman je prezidentem všech občanů ČR, čili může stát na podiu s kýmkoliv kdo ho pozve ... Příště to můžou být třeba Komunisti. Byl to Konvička, Sládek, Landa, DSSS ... může být příště kdokoliv další. Preziden není kašpárkem jenom několika vybraných lidí, pouze jednoho vyhraněného směru. Tohleto byste si měli všichni uvědomit pokud máme žít ve svobodném demokratickém státě. Diktáty jsme tady už v historii měli ...
Jahoda: Řecko nebo Řím?
Už sis přečetl toho "Lukáše 4"? Pokud víš jak vznikl korán, přirovnej si to k tomu ... musí ti to být jasno.
Steve (Po, 14. 12. 2015 - 20:12)
Déčko, nemůžeš všechno vědět, tak se s tím smiř :-D
Steve (Út, 15. 12. 2015 - 01:12)
Ploty a vostrá ... co jinýho :-) to je jediné co na ně platí - jinak NIC.
Steve (Út, 15. 12. 2015 - 14:12)
A ty jsi utekl odkud? Až se...Proč bych měl vítat invazity? Naopak klidně proti nim v rámci naší kultury a vlasti mile rád zakročím. Mám vojnu za ssebou takže si brzy připomenu jak se chacházelo se vzorem 58. A zbrojní průkaz jsem taky chvíli vlastnil když jsem dělal ostrahu. A ty máš výcik za ssebou nebo proč tady kvováš? Kdepak mamánek ... já bych se s nima nepáral.
Steve (Út, 15. 12. 2015 - 14:12)
Steve, ty máš jednu...Radši tady nech Gine těch svých úvah, stačí co tady předvádíš o předkožkách a obřízkách :-D

Jinak se mýlíš, nemohu si tady psát co chci - pro všechny platí zde stejná pravidla. Ty snad víš o nějakých úlevách vyloženě spešl pro mě? Já teda né.
Steve (Út, 15. 12. 2015 - 17:12)
"Steve,mě je milejší někdo,kdo má názor na předkožky a obřízku a přitom odsuzuje vyvolávání nenávisti a ubližování nevinným lidem jak ten,kdo po ní volá."

Myslíš že se tě bude fanatickej islamista na něco ptát? :-DD lidi neblázněte, s těmahle není žádná řeč, natož nějaká diskuze na úrovni. Mě by taky bylo milejší kdyby vyznavači islámu nelítali s kalašnikovi a kudlami ale měli POUZE jiné vyznání ... ale zkus jim domluvit. Viděls ten masakr ve Francii, i ten přechozí a mnoho dalších? Není čas se ptát takových na nějaké milé názory .... Jinak mimochodem Islám nabádá k zabíjení a vraždění - proč myslíš že to dělaj? Nějaká kůžička je mi fakt u prdele, ta nikomu neškodí :-D

Zbroják mi nebyl odebrán, odevzdal jsem ho sám dobrovolně ... už jsem ho nepotřeboval vlastnit. K čemu když máš v plánu nevlastnit zbraň ... já to měl kvůli nutnosti v práci, jako hobby to nemám. Takže žádný potíže, pouze mé tehdejší rozhodnutí. Navíc já žádné potíže tehdá neměl a to dlouho, takže pokud narážíš sem, tak jsi opravdu naprosto ve slepé uličce.
Steve (Pá, 18. 12. 2015 - 15:12)
Islám propadl Satanovi, proto dělá to co dělá .... jejich hodnoty jsou zcela opačné než by být měly a hlavně zlo páchající.
Steve (Ne, 20. 12. 2015 - 16:12)
Konvička není extremista, pouze varuje a poukazuje na reál co se děje v islámu - a co by se dělo pokud bychom ho tady tolerovali vedle ssebe. Já myslím že tohleto netolerantní teroristický náboženství by se tady nemělo tolerovat vůbec .... když nesmí fašismus, proč by mělo tohleto mnohem horší a zákeřnější. Ne, nulová tolerance k tomuto zvěrstvu! A je dobře že to Konvička a jiní hlásí, jiní by nehlásali .... např takovej Halík a další mimoni. kteří neví o islámu lautr nic, hlavně že káží k nim lásku apod.
Steve (Út, 22. 12. 2015 - 01:12)
"Odmítavý postoj některých zemí východní části Evropské unie včetně Česka k přijímání migrantů dlouhodobě kritizuje i rakouský kancléř Werner Faymann"

Islamistů ano, zajisté, taky nechci ani jednoho .... Zajímalo by mě proč nám tak nutěj zrovna ty zavšivený islamisty který nikdo nikde nechce - ani doma. navíc se všude cpou a ilegálně. To ti hloupí Rakušáci a Němci netuší co se rýsuje s islamistama za problém nebo co? (naivnost, hloupost, neznalost, podplacení?)
Steve (Út, 22. 12. 2015 - 15:12)
Nekupuj, nejez, nikdo tě přeci nenutí :-D
Steve (Út, 22. 12. 2015 - 16:12)
U Islámu je ten problém že vše diktuje - nařizuje. Pokud někdo dělá jinak hned nastoupí tvrdý trest, nebo i klidně trest smrti - u nich nemá člověk žádnou hodnotu, chovají se jako zvěř. (ba ještě hůře)
Steve (Út, 22. 12. 2015 - 23:12)
"Dle mého názoru to byl pouštní démon"

Ano, neboli jinak Pokušitel, Satan, D'ábel ... význam je pořád tentýž.
Steve (Út, 22. 12. 2015 - 23:12)
Otázka čím trpěl Mohamed .... mohla to být nemoc - klasický epyleptický záchvat, ovšem oni troubové si to přebrali jinak. Vždyt' jsou to zaostalí tydýti dodnes .... né tak tehdá za Mohameda.
Steve (St, 23. 12. 2015 - 22:12)
Na islám platí jedině Středověké zvyky - jak se říká na hrubý pytel patří hrubá záplata. Takže pranýře, mučidla, hladomorny z hradů a raz dva by je přešly ty roupy.
Steve (Út, 29. 12. 2015 - 17:12)
Jen at' tu muslimskou pakáž už někdo konečně vyžene z Evropy, čím dřív, tím líp. Maj svoje země tak at' si votravujou tam, včetně mešit, koránů, shárií apod Pravěkých hovadin.
Steve (St, 30. 12. 2015 - 14:12)
Co by čemu pomohl nějakej Mezinárodní soud ... ten je přes půli světa akorát tak pro smích, nic víc.
Steve (St, 30. 12. 2015 - 14:12)
S Norama nikdo nehne ...
Steve (St, 30. 12. 2015 - 16:12)
V tý Anglii by to ale mohlo vyplavit ty muslimáky, ne? Aspoň k něčemu by mohla být dobrá ta povodeň - oni hlupáci stejně neumí ani plavat. Mysleli si že si v životě vystačí s tím boucháním hlavou o zem. :-D Hle, plaví se do Řecka a topí se doslova jako kobylky které taky neumí plavat.
Steve (Pá, 1. 1. 2016 - 01:01)
Nějaký méně hodnotný...Nikdo ti tvou mši nebere, já na ní hážu bobek ... Kvůli tomu že se mění číslo pro rok přeci nemusím na spešl mši. Někdo holt musí, někdo musí chodit i denně ... stejně si tím nikdo nepojistí Nebe, kravina kdo si to naivně myslí.
Steve (So, 2. 1. 2016 - 13:01)
:-DD si pro ně zajdeme sami když budeme chtít.

Přenášet nemůžeš pokud nejsi kvalifikovaný církevní hodnostář.

Gine, poslední den v roce není ničím sváteční ... to přeci víme oba. Sváteční je až 1. Leden - to je tuším Mariánský. Nějak se mi brzy přejedlo to náboženský trdlování, nic víc. Pořád musíš to a to a to a to .... prostě drezůra, jinak jseš v některých očích špatnej věřící. Mě to akorát prudilo a omezovalo, nic víc. A když jsem viděl často že to u těch věřících je jen divadlo bez reálných skutků a efektu, tak k čemu to je - k ničemu.
Steve (So, 2. 1. 2016 - 20:01)
Hlavně žádnou poezii, jo ...
Steve (St, 6. 1. 2016 - 00:01)
Zřejmě se čeká na dalšího vůdce ....
Steve (St, 6. 1. 2016 - 22:01)
:-DD
Reklama