Reklama

Proč nás postihly povodně

Rozhovor o tom, že povodně nepostihly naši zemi náhodou, o varování prasklého zvonu, o negativní energii, která stoupá našimi těly, o duchovní cestě našeho národa a také praktické rady, jak si pomoci.

Proč vlastně přišly záplavy?                                                                                                                                                                                                                                    Prasklé srdce zvonu ve Svatovítské katedrále nás varovalo. Jsme ve středu Evropy a věku Vodnáře. Okolo nás se nahromadila negativní energie. Do Prahy přišla spousta lidí s ne příliš čistými myšlenkami a energie negací se čím dál víc kumulovaly. Naše myšlení se také poněkud "zacyklilo".

Lidé si ale myslí, jak je hrozné, že povodeň přišla.
Podle zákona vesmíru, že nic není náhoda, nepřišly náhodou ani tyto záplavy. Když se na to podíváme z hlediska duchovního, pak pochopíme, že musely přijít.

Jak se máme vyrovnat s velkými materiálními ztrátami?
Všichni bychom měli pochopit priority hodnot, že peníze a bohatství nejsou to nejdůležitější. Nic proti penězům, jsou třeba a nejsou nic špatného, pokud je nepovyšujeme tam, kam nepatří. Žijeme-li v rovnováze fyzického bytí a duchovna, pak máme na ně jiný úhel pohledu (nikoliv ale negativní). Někteří lidé se nechtěli hnout od svých majetků, povyšovali hmotu nad zdraví a život. Ale to nejcennější - život sám - jim zůstal.

Můžeme nějak jednoduše na sobě začít pracovat?
Podívejme se za svým životem zpět. Kolik jsme měli varování od vesmíru v podobě třeba nezdarů, úrazů, nemocí, které jsme neslyšeli. Je důležité se začít měnit a myslet pozitivně. Měnit můžeme jedině každý sám sebe, ne ty ostatní, jak bychom nejraději chtěli, a pokud to dokážeme změníme tím i svou vibraci a jí i okolí. Práce na sobě bolí, ale je nutná.

Reklama

Proč je duchovní cesta tak důležitá?
Zrození je škola a práce na sobě, abychom se příště obohaceni o poučení mohli zrodit o stupínek výš na žebříčku našich životů. Když v pozitivním myšlení se dokážeme i zastavit, věnovat čas sobě a svému duchovnímu růstu, relaxaci a meditaci, zklidníme se natolik, že uslyšíme hlas své duše, který nám nikdy špatně neporadí. Potom dokážeme přijmout i vše nepříjemné, co nás v životě potká, s pokorou a poděkováním za školu života.

Co by nám tedy povodně mohly přinést pozitivního?
Změnu v myšlení lidí. Uvědomění priorit, žebříček hodnot. Až vyčistíme Prahu a Čechy, začneme volněji dýchat a uvědomíme si, že je tady úplně jiná energie. Vzájemné láskyplné a ohleduplné chování. Soucit s druhým, ne však lítost, protože tou si roztáčíme emoční spirálu a nevidíme pak věci z nadhledu.

Máte nějakou praktickou radu pro náš národ?
Měli bychom všichni zůstat v tom naladění a pomoci, my Češi se dokážeme krásně sjednotit, když o něco jde. Většina lidí pomáhá, je to krásný pocit.

V období po záplavách se cítí spousta lidí špatně a neví vlastně proč.
Ne každý jsme na tom stejně, ale rozvířená negativní energie se transformuje přes nás lidi a stoupá od nohou (oteklé nohy) skrze naše tělo. Vědomě ji přijměme a poslužme jako čistící kanál a přes pochopení, odpuštění a lásku ji nechme projít 7. čakrou ven. Není se čeho bát.

Jsou ještě nějaká nebezpečí?
Někdy nám zbytky špatně vyčištěných negací působí na psychiku. Něco jako pan Jekyll a pan Hyde. Pak je dobré uvědomit si dobro od negací a rozhodnout se, že nepotřebuji negace ke svému životu a propustit je.

Takové techniky samozřejmě nezvládnou všichni lidé, probíhá to i nevědomě?
Možná, že si někteří ani neuvědomují, že na ně negace takto působí. Pak se člověk cítí nesvůj, unavený atd. (Pokud to někdo nezvládá sám, může se objednat k léčiteli na terapii.)

Jsou ještě další, jednodušší způsoby?
Obklopit se mimo jiné příjemným prostředím. Pomoci mohou léčivé kameny, obrazy (o tom možná příště), vonné tyčinky, svíčky, hudba a byliny. Velmi dobrá je večerní rekapitulace celého dne, jak jsme využili všech setkání, co pro nás znamenala, co nám chtěla říci a poučení z chyb, které jsme udělali bez odsuzování sebe sama. V duchovním růstu toto velmi pomáhá.

Nazrála situace k tomu, že i ti materiálně založení lidé se začnou zamýšlet?
Snad ano. Je to jejich svobodná vůle. Nikdo s nimi nemůže manipulovat. A můžeme pomoci jen těm, kteří chtějí.
Děkuji za rozhovor. Gita Strollová

P.S.: Povídala jsem si s paní Janou Sedlmajerovou, která maluje léčivé obrazy, vytváří individuální energetické vizitky a loga, pracuje s drahými kameny, léčivou terapií, numerologií... Její obrazy fungují jako pomůcka při relaxaci i meditaci, napsala brožurku o léčivé síle kamenů.

Máte-li zájem, navštivte její internetové stránky na http://www.volny.cz/jsedlmaj.
Chcete-li paní Sedlmajerovou kontaktovat, volejte na tel. čísla 222 586 041, 271 770 700 nebo 603 811 280 (SMS vítány), příp. pište na adresu Jana Sedlmajerová, Jeseniova 87, 13000 Praha 3.

Reklama

Komentáře

Jaromíra z Bruntálu (St, 25. 9. 2002 - 21:09)
Velmi hezký článek. Škoda, že si ho nemohou přečíst všichni. Ať z nechtění, nevědomí či nedostatku času.
Jana (Út, 24. 9. 2002 - 19:09)
Jsou to moc krásné obrázky. Osobně již doma dva od pani Sedlmajerové mám - podkala jsem ji na Ecolifu v Praze.
novakus (Čt, 3. 10. 2002 - 22:10)
Povodně asi nebyly přímým důsledkem negativismu současné společnosti, zrovna tak, jako skomírání současného životního prostředí není přímým důsledkem automobilismu, či kácení lesů. Je to poněkud složitější. Biologická rovnováha je mnohem masivnější záležitost, než aby se dala ovlivnit během nekolika desetiletí zhůvěřilými činy lidstva. Má mnohem větší setrvačnost a to, co se vyvíjelo několik miliard let, se nedá tak snadno zničit za několik staletí. Jedině, že by nám snad přispěchala na pomoc nějaká katastrofa kosmických rozměrů.
Daleko pravděpodobnější je, že příroda zcela rozumně vyhubí lidstvo, a nechá bez úhony mravence, kteří nikterak přírodu nepoškozují a žijí v naprostém souladu s ní. Možná se pak za čas vyvine Formica Sapiens a začne vymýšlet mobilní telefony, počítačovou síť a naftové motory. Ty pochopitelně, vzhledem k velikosti mravenců, nebudou tak výrazně poškozovat ovzduší a vše bude ve zdánlivém pořádku.
Ale!! Mravenci časem zpohodlní, budou vymýšlet další věci, které jim budou usnadňovat existenci. Línější jižní druhy budou tyto vynálezy používat také, ale s tím, že ztisícinásobí svojí reprodukci a budou nakupovat od svých severnějších kolegů další a další technologie. To severu umožní závratný ekonomický růst a jejich bohatství poleze jižanům krkem, protože vzhledem ke stále dorůstajícím kuklám budou mít přes všechny vymoženosti pořád vysoko do žlabu. Začnou jim závidět, čímž se duchovně přiblíží k vyhynulému lidstvu, vynaleznou terorismus, další přemnožování a nakonec budou přírodou vytěsněni a vyhubeni jako druh.
Těžko vysvětlovat, že dnešní lidé by se měli více věnovat duchovním věcem. Někteří to možná udělají, ale kam se hrabou (alespoň početně) na ty, kteří na to srdečně kašlou a nejvyšší hodnotou je okamžitý zisk, bez přemýšlení o důsledcích.
Těžko usuzovat, že duchovně nevyrovnaný člověk může začít otékat od nohou, když největší šmejdi, včetně nejagresivnějších vrahů, jsou zdraví, jak řípy.
Rovnováha nastane tehdy, až si lidstvo tu rovnováhu vezme jako uvědomělý cíl a začne jí prakticky naplňovat, bez pokryteckých pseudohumanistických frází.
lojza (Po, 19. 1. 2004 - 14:01)
Je pravda , že existují pozitivní i negativní energie(vibrace) , které ovlivňují chování lidí .Ale povodně a jiné extrémní stavy počasí (např. tornáda)jsou ovlivňovány biologickými a přírodními zákony . Povodeň je zjednodušeně řečeno nahromadění velkého množství vody na určitém území za krátký čas . Povodně bývaly odjakživa , nadbytečná voda se prostě už nevejde do koryta řeky a zaplaví okolní prostor .
Vznikne určitá materiální škoda v důsledku toho ( např. zničené domy , silnice ) a jsou ohroženi lidé ( výskyt infekčních nemocí , utonutí) .
Povodně bývaly odjakživa , ale jejich rozsah nemusel být tak velký , kdyby lidé vyvíjely svou činnost více v souladu s přírodou).

Např. nestavět tam , kde se řeka přirozeně vylije z břehů při nadbytku vody , v tzv. povodňových územích .
Obnovit přirozené smíšené lesy , které zadrží více vody než současné monokulturní lesy (smrkové), a tím je rozsah povodně menší .
Zastavit nadměrnou produkci skleníkových plynů , které způsobují globální oteplování , tj. průměrná teplota stoupá , vypaří se více vody a pak jí také více spadne a je větší povodeň . Jenže to bysme musely zefektivnit výrobu , nejezdit tolik v autech , nebo zkonstruovat efektivnější auta ,létat míň letadly, využívat více obnovitelných zdrojů energie , např. v létě místo plynem ohřívat vodu solárními panely atd.
Patří k tomu i takové "drobnosti" , jako návštěva mcdonalds , při které
lidé podporují nepřímo kácení amazonských pralesů , které mají vliv na celosvětové klima .
Např. zemědělci místo používání klasických traktorů , které vytvářejí
velký měrný tlak na půdu, která se tím zhutní a nevsakuje vodu a o to větší je pak povodeň, by měli používat pásové traktory .
atd. atd. atd.
Je toho hodně , viz. odborná literatura.

Každej může začít u sebe + vytvářet tlak na politiky aby schvalovali kvalitnější zákony.
kedluben na buben (St, 2. 10. 2002 - 18:10)
Uaaaaaaaaaaaaa...gh

pozitivni mysleni...zakony vesmiru...negativni energie...etcetc...bleeee.

Kdyz ono myslet je tak tezke a verit tak jednoduche...

bye
Klára (Čt, 25. 6. 2009 - 20:06)
Proč si myslíte, že dnes hned při trošku větším slejváku jsou povodně? Podle mne za to mohou ty lány, kde nejsou žádné remízky, jako dřív. Voda se nemá, kde zadržet. Určitě je dnes něco špatně. proč to nikdo neřeší?
Proč se nedělají nějaká celková opatření v přírodě?
Júlina (Čt, 25. 6. 2009 - 20:06)
Jsou jistě důsledkem nerovnováhy,kterou jsme v přírodě nastolili my,lidé.Dále jsme přemnožení,kecy o populační krizi jsou už jen důsledkem toho,že ty přemnožené masy nebude mít kdo živit.Zemědělská půda měla být využívána v souladu s přírodními zákony,obhospodařovat 2-3 roky a jít o kus dál,lesy neměly být káceny,koryta řek neměla být uměla sváděna mimo své přirozené toky,bydlení u vodních toků a ploch není dobrý nápad,neměli jsme zasrat atmosféru chemickými výmysly,neměli jsme povolit taková kvanta aut,továren....,neměli jsme zasrat Orbit a nakonec i ten vzdálenější kosmický prostor....nebudu již lamentovat dále...
Karel (Čt, 25. 6. 2009 - 20:06)
Kláro, máš pravdu, to je podstata věci. Odpověď je horší. Hlavní příčinou je bývalé hospodaření komunistů, kteří totálně zničili krajinu z hlediska zádržnosti vody. Dnes se to lepší lepším hospodařením v lesích , ale méně už v zemědělství. Je to o tom, jak jsou nastavena pravidla pro zemědělskou ekonomiku a ekoligii. Bohužel, EU tlačí zemědělce do toho, aby výroba byla důležitější než krajina ( EU deklaruje něco jiného, než dělá). Dokud se toto nezmění, tak se s tím mnoho neudělá.
Návštěvník (Čt, 25. 6. 2009 - 21:06)
Komunisti krajinu poničili a dnešní ekonomika to dorazila.
Aja (Čt, 25. 6. 2009 - 21:06)
Povodně jsou a budou pán bůh nenosí vložku ani tampon.Ještě na nás chčije.
Aja (Čt, 25. 6. 2009 - 21:06)
Povodně jsou a budou pán bůh nenosí vložku ani tampon.Ještě na nás chčije.
:-( (Čt, 25. 6. 2009 - 21:06)
Karle,ty kdyby jsi vše nemohl svést na komunisty,tak nemáš žádné argumenty...
Karel (Čt, 25. 6. 2009 - 21:06)
Těžko se diskutuje s někým, kdo nechápe, že komunisté zdevastovali republiku ve všech směrech. O přírodě něco vím, i v ní hospodařím, tak vím ( a zná to každý sedlák), že následky komunistických změn nás budou trápit ještě desítky let.
Jak píše Ája, přívalovým srážkám nejde zabránit, ale zrozumnějším přístupem, než bylo to komunistické a o něco lepším, než je to současné, se následky dají mírnit.
Klára (Čt, 25. 6. 2009 - 21:06)
Karel má pravdu - před komunistama a obrovskýma zemědělskýma družstavama existovaly malá políčka, která patřila soukromým zemědělcům. Pak se jim to sebralo a udělaly se lány, které doopravdy nekladou žádnou překážku rozlité vodě. Vždyť to bylo v televizi krásně vidět, jak tu vodu nemá co zastavit. Je nezvratným faktem, že s tímto stylem hospodaření začli u nás komunisti. Na druhou stranu v Americe též jdou obrovské zemědělské firmy proti malým farmářům. Takže nakonec jak komunismus, tak ten největší kapitalismus, který není symbolizovaný malými podnikateli, nýbrž obrovskými korporacemi propojenými na vládu tuto planetu drancuje nejvíc.
Klára (Čt, 25. 6. 2009 - 21:06)
Karle a co myslíš, že by se mělo dělat? Co by pomohlo zmírnit následky přívalových dešťů?
:( (Čt, 25. 6. 2009 - 22:06)
Karle,takže jestli to dobře chápu,za povodně v zemích,které socialismus nepoznali,také můžou komunisté?
Klára (Čt, 25. 6. 2009 - 22:06)
Nebuď tak zatvrzelej ty jeden zamračenej. Karel napsal, že u nás za to mohli komunisti, že byli první, kdo začal zem znásilňovat. Že se v tom mnohde pokračuje i nyní či, že podobné hospodaření rozjíždí nyní i EU, i když stále proklamuje podporu rodinných farem, ale skutek mnohde utek, je jiná. Také jsousamozřejmě i další důvody povodní než obrovské lány. A o tom by měla být tahle debata. Doufám, že se zde něco dozvim.
Zamračenej (Čt, 25. 6. 2009 - 22:06)
Já se také rád něco dozvím,jen nemám rád, když se vsechny dnešní problémy hází na komunisty . V té době dělal muj otec hajného, ale dnešní rabování lesů,ani muj táta nepamatuje. I to může být jedním z důvodů dnešních záplav. Prý na to mají velký vliv i těžká auta a traktory,která svými koly udusávaji půdu na polích a tím znemožňují vsakování vody.
Také přívalové srážky,jsou fenoménem dnešní doby. Těch faktorů je mnohem víc.
Karel (Čt, 25. 6. 2009 - 22:06)
Anonymovi nejde ani tak o povodně, jako o komunisty, které má asi v oblibě. Kdo chce, tak chápe - viz. Klára. Hospodaření na zem. a ostatní půdě je opravdu priorita v otázce povodní, kterou můžeme ovlivnit. Jde o to, aby se voda kolem sídel svedla do toků mimo zabydlené několika proudy a v co největší ploše - rozlivové zóny ( ač jsem zemědělec, tak v takových místech se nemůže brát na hospodaření ohled). Na svazích Beskyd je to větší problém. Tam opravdu nezbývá, než udělat znovu políčka o rozměrech v řádu arů, vybudovat meze, vysázet na nich stromy, políčka osít trávou a zrušit intenzivní zem. výrobu. Je to kruté, ale jiné řešení není. Další věcí už je starost o toky. U malých potůčků a struh nedávat žádné roury a nechat volná koryta. U velkých řek nevysekávat pobřežní vegetaci a stromy (mimo shnilých), spíše je vysazovat prozpevnění břehů . Význam má pouze ( a to je účinné) zvyšovat břehy - průběžně a neustále, tzn. např.stavební suť nevyvážet na skládky, ale na břehy. Bylo by toho mnoho , tak jsem napsal jen něco pro příklad.
Na "Západě" si také nadělali zbytečné problémy, hlavně vykácením velkých ploch lesů a křovin. Jinak jsou na tom s protierozními opatřeními mnohem lépe. V Rakousku jsem se všiml, že málo kde mají postavené domy tak hloupě v záplavových zónách, jako je to u nás - opět jde o hloupé vydávání stavebních povolení za komunistů a v devádesátých letech. Dnes je to o něco lepší.
Karel (Čt, 25. 6. 2009 - 22:06)
ještě pro zamračeného : U těch zemědělských vozidel je to úplně obráceně. Dnes jsou sice stroje větší, ale měrný tlak na půdu je menší. V tomto problém v zemědělství není, to je spíše problém lesů. Také jsem pracoval dva roky v lese., ale nemohu říci, že by se rabovalo nyní více. O sázených ploch je více, ale stromy jsou mladší. To je zase otázka zralosti lesů - mluvím o Brdech, jinde situaci neznám.
Klára (Čt, 25. 6. 2009 - 23:06)
Já znám krajinu na Neveklovsku. Za komunistů to byl nudný bramborářský kraj. Dnes se zde obnovilo plno rodinných statků. Někde se pěstuje řepka, někde se pasou krávy, jinde koně či ovce či je louka pro seno. Celkově krajina začíná vypadat mnohem zdravěji a zajímavěji. Meze často díky náletům zarostou keři a stromy bez lidského zásahu. Většině těhto lidí, co se rozhodli na venkově podnikat, nejde pouze o výdělek ale mají i vztah k přírodě. To se bohužel nikdy nedá říct o velkých firmách - ať státních (za socialismu) či soukromých (za kapitalismu).
Návštěvník (Pá, 26. 6. 2009 - 07:06)
Moc se mi líbí, jak zde desítka *odborníků* řeší problémy, které má v kompetenci pouze pánbůh.
Marcela (Pá, 26. 6. 2009 - 08:06)
Najděte si ve vyhledávači Chemtrails.Tam je odpověď nejen na povodně.Je to ovlivňování oteplování planety(nejen) a planeta se bude bránit.
Franta (Pá, 26. 6. 2009 - 09:06)
Protože se nemodlíte k bohu. Na takový dotaz se jinak odpovědet nedá. I katolíci budou spokojení.
Klára (Pá, 26. 6. 2009 - 10:06)
Takže se nic proti povodním dělat nebude. Budeme si říkat, že to je boží odplata. Kdysi si to takto lidi říkali při morových epidemiích.
Básník (Pá, 26. 6. 2009 - 11:06)
Na otázku vyřčenou v nadpise skutkově dobře odpověděl na konci svého příspěvku Lojza. Jen do toho zapletl jakési pozitivní a negativní energie a vibrace. To jsou bláboly nedouků, co ani nevědí, co to energie a vibrace je. Jde o přesně definované fyzikální pojmy, které ezoterici zneužívají ve velmi mlhavém smyslu.
Také se odvolává na jakési "globální oteplování", kterým se každý ohání, i když vědecky prokázané není - v globálním měřítku se v posledních 30 letech ochlazuje! Dokazují to i družicová měření NASA.
D.M. (Pá, 26. 6. 2009 - 11:06)
Povodne jsou ted castejsi diky zmene klimatu. To je proste vedecky fakt!!
Básník (Pá, 26. 6. 2009 - 12:06)
Ano, klima se mění, i když de facto se klimatu dá mluvit až u jevů, které trvají nejméně řadu desetiletí.
Ovšem současná změna klimatu neznamená jednoduše oteplení. Některé oblasti se oteplují, jiné ochlazují. Co je společné, je to, že přibývají jevy s velkou energií (tropické bouře, tornáda). Zřejmě to bude souviset s novými fenomeny el niňo a la niňa.
Návštěvník (Pá, 26. 6. 2009 - 12:06)
Protože člověk nedovede poručit sám sobě,natož přírodě.
Návštěvník (Pá, 26. 6. 2009 - 12:06)
poslední příspěvek krásný...! tak tak jak my se chováme k přírodě tak ona nám oplácí...!
Návštěvník (Pá, 26. 6. 2009 - 13:06)
Díky za uznání.Mirek
Návštěvník (Pá, 26. 6. 2009 - 13:06)
A co vykácené lesy? O kolik procent poklesl lesní porost od r. 1990? Ví to někdo?
pimponym (Pá, 26. 6. 2009 - 13:06)
Test:
Proč zemřel Jackson?
- Podlehl nemoci
- Bral příliš mnoho léků
- Jedná se o spiknutí
Návštěvník (Pá, 26. 6. 2009 - 13:06)
To co dokázali zelení khmérové nedokázala příroda za 400 let.Doporučuji stránky www.sumavanet.cz a Diskuze.Tam je pohled z Luznýho před 15-ti lety a dnes.
Reklama