Reklama

Obřízka

Tony (St, 13. 12. 2017 - 22:12)

ne, tady má někdo jen...Nejen Němci, i na českých webach je toho roztroušeno plno:

hm (St, 13. 12. 2017 - 22:12)

Má zde někdo u nás ...ne, tady má někdo jen zkušenosti s tím, co píšou Němci

Obřízka (St, 13. 12. 2017 - 21:12)

Má zde někdo u nás zkušenosti s ICI? Nová metoda obřízky, skvělé! Cílem studie je vyhodnotit výsledky obřízky dospělých pacientů pomocí intracavernosální injekce (prostaglandinu ICI) pro vyvolání erekce v době operace. Metody: Dvacet pacientů podstupujících obřízku dostalo ICI prostaglandinem před operací. Byly zaznamenány demografické údaje všech pacientů spolu s výsledky a komplikacemi při dvoutýdenním a tříměsíčním sledování. Výsledky: U 2-týdenního a 3měsíčního sledování nebyly patrné žádné komplikace. Všech 20 pacientů bylo spokojeno s kosmetickým výsledkem. Závěry: Obřízka prováděná s ICI je novou technikou, která umožňuje přesné odstranění předkožky a může být bezpečně aplikována na současnou chirurgickou techniku ??pro zlepšení kosmetických výsledků.

Tony (St, 13. 12. 2017 - 18:12)

°Kvůli práci i vyjíždí často do světa, kde obřízka je tak přirozená, jako tady píchání uší děvčátkům.°

Martino, mrzačení pohlavních orgánů chlapečků amputací předkožky nebude nikdy přirozené, i když se to v některé zemi dělá běžně ale vždy to bude OHAVNÉ ZVĚRSTVO PÁCHANÉ NA BEZBBRANNÝCH DĚTECH!!!

A porovnávání z propichováním uší kvůli náušnicím není vůbec na místě.

Nechám tu promluvit Dr. Michaela - Schmidta - Solomona:

2) Pokud obřízka předkožky není pouhá maličkost - je srovnatelná s propichováním uší kvůli náušnicím?
Toto srovnání musí být zamítnuto z několika důvodů:

Za prvé: Při obřízce předkožky není stejná bolest, jako při propíchnutí ušního lalůčku.

Za druhé: Během obřízky je nenávratně odstraněno 50% kůže penisu, což se dá kvatntitativně srovnávat s amputací ušního boltce, což by nikdo svému dítěti neudělal.

Za třetí: Předkožka není kvalitativně srovnatelná s ušním boltcem, protože předkožka je smyslově nejcitlivější částí mužského těla.

Za čtvrté: Náušnicovým percingem na rozdíl od obřízky nejsou na rozdíl od obřízky ohroženy žádné důležité biologické funkce (viz otázka čislo 4)

Za páté: Propíchnutí uší je také problematické - není to však zdaleka tak problematické, jako obřízka genitálu.

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/od-sousedu-pro-kinderrechte-de/

kluk syn (St, 13. 12. 2017 - 16:12)

oprava:

Vím o fůře...Je nevím, jak to, že v ti američani obřezaní šukaj a šukaj. A i v pozdním věku- pro mě. A někteří češi obřezaní nejsou a ani ťuk.

kluk syn (St, 13. 12. 2017 - 16:12)

To od profesora Stehra bylo...A kdopak ho založil :-)?

Tony (St, 13. 12. 2017 - 15:12)

oprava:

Vím o fůře mužů, kteří hořce litovali toho, že naletěli nesmyslu, že na prodloužení výdrže je řešením amputace předkožky.

Motley (Út, 12. 12. 2017 - 21:12)

Kdo nechá udělat toto svinstvo svému nezletil. dítěti by měl být ihned zavřený do basy minim. na 15 let !!! Je to zvěrstvo !! I lékaři kteří to provedou by měli být u nás ihned zavřeni !!!!!!!!

Tony (Út, 12. 12. 2017 - 21:12)

To asi proto, že je Žid a...Milý "Martine" ono je pro neregistrované hosty velmi jednoduché tu napsat za sebou více příspěvků pod různými nicky. Nejde o spam, ale speciální příspěvek konkrétně pro Jahodu.

U židů a muslimů jde o věc náboženského tmářství, u jižních Korejců o specifické tmářství kryptonáboženské.

Spokojení? Proč je intaktivistické hnutí v USA židy přímo přecpáno?

Tony (Út, 12. 12. 2017 - 21:12)

A zase ta o chlapcích nejste...Vím o mužích, kteří naivně šáhli po takovém "řešení" a hořce litovali, když kvůli amputaci předkožky skončili jako anorgasmici. Proto MUDr Lukáš Frajer z Perfect Clinic amputaci předkožky jako řešení na prodloužení výdrže vůbec nedoporučuje.

Je to pouze stupidní propagandistický argument cirkumfetišistů.

Doc (Út, 12. 12. 2017 - 20:12)

I když jsem se rozhodl, že...A zase ta o chlapcích nejste dost v pořádku co? Tady šla diskuze o recirkumcizi dospělých mužů, kteří souloží a mají neřešitelný problém předčasné ejakulace, jejich partnerky zoufalé a tak obě strany hledají řešení - kvalitní obřízku, která to řeší.

Jahoda (Út, 12. 12. 2017 - 13:12)

Možná, že ses zlepšil,...petkové pivo již nepiji,neb to je sajrajt.
Ono se to kecá,ŠMIK a je po problému...jenže když k tomu má doopravdy dojít,nějak se nechce....
jinak dík za slušnou reakci,momentálně spěchám do práce na odpolední,přečtu si to večer,ale beru na vědomí.

Tony (Út, 12. 12. 2017 - 12:12)

Toto jsem tu dal speciálně pro Jahodu a žádám ho, aby si to důkladně přečetl. Pak budu možná opět číst jeho příspěvky na politických vláknech.

Tony (Út, 12. 12. 2017 - 12:12)

I když jsem se rozhodl, že tu nebudu tapetovat, přesto tu něco od pana profesora Stehra okopčím:

PROČ BY CHLAPCI NEMĚLI BÝT OBŘEZÁVÁNI BEZ ZÁVAŽNÝCH ZDRAVOTNÍCH DŮVODŮ.

autor: profesor Maxmilian Stehr

Prof. - Maximilian Stehr - Kinderchirurgie - Nürnberg

je přednostou Dětské chirurgické a urologické kliniky v Norimberku.

V červenci roku 2011 přišla jedna matka se svým dvouletým synkem do jedné dětské ordinace v Mnichově. Ten chlapeček byl až do toho dne zcela zdráv a vůbec nic mu nehybělo. Ten chlapeček měl být dle vůle svých rodičů v lékařském zařízení LEGE ARTIS obřezán z náboženských důvodů.

Během anestezie došlo ke komplikaci, ten chlapeček přestal dýchat. V následujících minutách se děly dramatické věci. Lékaři se toho chlapečka snažili oživit, a tak v Mnichově povolali jiné lékaře. Při jejich příjezdu bylo jeho malé tělíčko bez přiměřeného zásobování kyslíkem po dobu nejméně deseti minut. Jeho resiscitace se podařila, ten chlapeček byl záchrankou převezen do naší nemocnice. Avšak ten chlapeček zůstal ochrnutý a jen ve vegetativním stavu. Poškození jeho mozku bylo příliš veliké.

Proč připomínám tu událost? Vzpomínám na ni proto, že mne hluboce znepokojila. Zdravý chlapeček ráno vyleze z postýlky a je pravděpodobně šťastný. Pak je dopoledne následně vystaven zbytečné anestezii a posléze leží v poledne na jednotce intenzivní péče a zůstane těžce poškozený do konce života.

Tato tragická událost činí jednu věc jasnou: my lékaři nemůžeme nikdy pacienty, kteří nám byli svěřeni, vystavit zbytečnému riziku. Kdyby ten chlapeček nebyl obřezáván, tak by tu narkózu nedostal. Jakákoliv chirurgická intervence a anestezie mohou vést k určitému základnímu riziku. Riziko, že se to stane, není v těchto případech příliš vysoké, ale může být podstoupeno pouze tehdy, pokud je to opodstatněné. V žádném případě není přípustné zlehčovat obřízku, že "je to jen malá operace". Tak tomu není.

Od roku 2001 nebyl žádný chlapec bez řádného lékařského důvodu na Uni - Klinikum v Mnichově obřezán. Na mnoha renomovaných dětských klinikách tomu bylo ještě před vynesením rozsudku soudu v Kolíně nad Rýnem také tak. V rámci lékařské profese byla tato otázka projednávána téměř deset let. Zásluhou soudců v Kolíně nad Rýnem je, že tato debata probíhá i na veřejnosti.

Základním principem lékařské etiky je nikomu neublížit, V Hippokratově přísaze, roku 370 před Kristem, mimo jiné čteme: "Udělám lékařské zásahy ve prospěch nemocných podle svých schopností a úsudku a postarám se o to, aby mu nevznikla škoda a nespraveddelnost." V centru lékařské etiky je heslo: "Primum non nocere - prvotní je neškodit". To heslo formuloval lékař Scribonius Largus, který působil na dvoře císaře Claudia. Léčba pacienta musí být k jeho vlastnímu prospěchu a ten musí být upřednostněn před jinými zájmy, jako je vědecký výzkum, ekonomika nebo zisk lékařů.

Lékařské poškození při zbytečné obřízce spočívá v nezvratné ztrátě zdravé tělesné tkáně. Někteří tu tkáň považují za nedůležitou, protože si myslí, že ta předkožka nemá vůbec žádnou rozpoznatelnou funkci. Ve skutečnosti existuje spousta funkcí, které ta předkožka má. Avšak to není mnoha účastníkům debaty vůbec známo.

Předkožka chrání žalud a otvor močové trubice před odíráním a dehydratací v období porodu. Po obřízce se povrch žaludu zhušťuje a keratinizuje. To může vést k zúžení močové trubice, což je nejčastější komplikace po obřízce v dětském věku. Ta komplikace se vyskytuje u 30% případů. Někdy, i když zřídka, se stává, že ti chlapci pak potřebují i několik operací k tomu, aby mohli řádně vyprazdňovat své močové měchýře.

Předkožka také hraje důležitou roli při sexuálních pocitech: na rozdíl od žaludu, který má receptory pouze pro hrubé podráždění se ve špičce předkožky nacházejí takzvané palpitace - tělíska, která se v takové hustotě vyskytují pouze na špičkách prstů, na rtech a očních víčkách. Takže ta špička předkožky je ve skutečnosti nejcitlivější erotogenní zónou muže. Muži, kteří byli obřezáni až v dospělosti a jsou proto schopni učinit srovnání, mluví o výrazné ztrátě citlivosti. Obřízka ale neredukuje pouze mužskou sexualitu, ale partnerky obřezaných mužů často vykazují významnou ztrátu maziva při sexuálním styku, což způsobuje vyšší tření a bolest. Celkově je nutné konstatovat, že ta obřízka může mít negativní dopad na sexuální funkci a život obou partnerů. Tato zjištění nejsou nová. Koncem devadesátých let minulého století byly provedeny rozsáhlé studie a výzkumy.

Musí se ale zvážit i přímé důsledky té operace. Míra komplikací při obřízce je mezi 0,19 až 2%, ale u novorozenců je to 11%. Jedná se především o krvácení a záněty. Ve vzácných případech může dojít i k poranění močové trubice nebo žaludu. Takové komplikace vidím u nás na klinice znovu a znovu i když se vyskytují méně než u jednoho procenta z těch procedur. Pro chlapečka to pak znamená další bolestivou operaci.

Často jsou té obřízce připisovány lékařské výhody, jako je ochrana před infekčními chorobami a rakovinou. Nicméně, stojí za to se na výsledky těch studií podívat blíže. Obřezaní kojenci mají v prvním roce života desetkrát méně infekci močových cest oproti kojencům neobřezaným. Ty infekce jsou ale obecně tak vzácné, že by bylo k prevenci jediné infekce potřeba přes sto obřezání. To není u jinak zdravých kojenců vůbec užitečné. Neexistuje žádný lékařský přínos rutinní novorozenecké obřízky.

Ohledně možné redukce pohlavně přenosných chorob: Již v roce 1855 bylo podezření na spojení mezi obřízkou a přenosem pohlavně přenosných chorob. Od té doby bylo vydáno více než 30 studií. Výsledky těch výzkumů jsou však výrazně nehomogenní. Ve skutečnosti se vůbec nezměnila frekvence pohlavně přenosných chorob - kapavka, syfilis, herpes, AIDS - tím, že jsou muži v určité oblasti obřezáni. V roce 2007 Světová zdravotnická organizace - WHO doporučila jako preventivní opatření proti infekci HIV obřízku. To doporučení bylo založeno na randomizovaných studiích z Keni a Ugandy, jejichž výsledky naznačují, že riziko infekce HIV je u obřezaných mužů přibližně o 60% nižší, než u mužů neobřezaných. (Tento článek napsal pan profesor před 5 lety. Dnes se ukázalo, že se z těch studií v praxi nic nenaplnilo, ale že je tomu ve skutečnosti naopak. Vyšel o tom rozsáhlý několikastránkový článek v německém časopise Geo. Popisoval situaci v Zambii, jedné ze zemí, kde byly na základě těch studií provedeny masové obřízky. Vše nasvědčuje tomu, že ty studie byly záměrně cinknuté. Nebylo by divu, Robert Bailey, Ronald Gray a Bertran Auvert, který provedl třetí studii v Jihoafrické republice, byli notoricky známými cirkumfetišisty roky před tím, než se do těch studií pustili. Redakce PNVT). Požadavky na plošnou rutinní obřízku však vůbec nezohledňují skutečnost, že WHO to doporučení vydala pouze pro dospělé muže, kteří se pro ni můžou sami dlouhodobě rozhodnout, když je to riziko infekce vysoké.

V Německu nemá něco takového z epidemiologických důvodů vůbec žádný smysl. Kromě toho by ta obřízka měla být provedena ve věku, kdy s ní dotyčný dospělý souhlasí. Stejný problém se týká prevence rakoviny penisu a rakoviny děložního čípku. Pokud předpokládáme, že zde má ta obřízka pozitivní vliv - což ale většina vědců tak nevidí, pak by ta obřízka měla význam pouze ve věku, kdy dotyčný žije plným sexuálním životem, tedy ve věku, kdy s ní dotyční muži mohou dobrovolně souhlasit.

Z lékařského hlediska neexistují pro chlapce žádné důkazní vědecké výhody obřízky a lékařská obřízka LEGE ARTIS není vůbec totožná s blahem dítěte. To je hlavní argument proti nepřípustnému srovnání s uznávaným očkováním: u toho očkování je vědecky prokázána účinnost a užitečnost pro dítě.

Lékaři zvažují možná rizika a přínosy. Při náboženské obřízce žádná lékařská výhoda neexistuje. To je důvod, proč se zvažují rizika a komplikace. Ta obřízka mimo jiné také způsobuje bolest. Nepřijatelnou bolest a to dokonce i poté, když byla provedena v narkóze nebo při lokálním znecitlivění. Z lékařského etického hlediska musí být tento zákrok zamítnut. Protože sám jsem věřící katolík, tak mám úctu k náboženským komunitám. Jako vědec se však cítím být iritován slovy Angely Merkelové o "komikernaci". Rozsudek soudu v Kolíně nad Rýnem nabídl příležitost přemýšlet o právu na fyzickou integritu a o právu na náboženskou svobodu společně s náboženskými komunitami. Někteří muslimové už projevili ochotu, že nechají obřezat chlapce pouze v případě, pokud oni budou sami se svou obřízkou souhlasit. Hrozí tak, že tato slibná debata bude v Berlíně politicky zaříznuta a tak bude šance na ten dialog ztracena.

Tony (Út, 12. 12. 2017 - 11:12)

namísto vyvracení...°Opírám se mimo jiné o lékaře, kteří mají v tomto profesorský titul, jako je například profesor Maxmilian Stehr, přednosta dětské urologické kliniky v Norimberku.

Sám byl jako dítě nesmyslně obřezaný.

Tony (Út, 12. 12. 2017 - 11:12)

Jahoda má pravdu, Obřízka...Jenže v těch zemích je to z důvodu náboženského tmářství, v USA z důvodu kryptonáboženské pseudovědy, jak to výstižně popsal žid David Gollaher.

Jiný americký žid, Dr Edward Wallerstein vydal v roce 1980 knihu: OBŘÍZKA, AMERICKÝ ZDRAVOTNICKÝ BLUD.

Jahoda (Út, 12. 12. 2017 - 11:12)

a ještě něco.
Tu...oprava:do 3 měsíců jsem měl klid.v srpnu mě doktor na glukoza přišel ,měl jsem 22 těch potvor té jejich stupnice na lačno a nyní po 3 měsících tak 9 a až tak před 3 týdnama se začala srovnávat a s ní mizet i bamalitida,která mě sužovala asi od začátku jara.
Chtěl jsem si to nechat ušmiknout,ale měl jsem pocit,že bych tam dole pak nebyl celej a nějak se mě do toho nechtělo.
Nyní již nemám důvod a navíc mám pojistku,že glukoza je v pořádku,protože pokud by nebyla,objeví se asi znova,takže asi tak.
Toto je jasný důkaz,že i člověku kterému slinivka dobře pálí může glukoza vyjet pěkně nahoru pokud se zabíjí jídlem a nesprávnou životosprávopu..

Jahoda (Út, 12. 12. 2017 - 09:12)

nebudu se vnucovat,dobře...a ještě něco.
Tu banalitidu jsem měl.
Píši měl,protože jak jsem začal sportovat,přešel na bezmasá jídla a přestal jíst vepřové,sportovat a jíst prášky,glukoza sjela na normál a do 3 týdnů a jsem měl ¨klid.
Takže třeba v tomto případě obřízky není třeba...stačí vézt zdravý životní styl ,takový,jaký vedou israelsští a to jsou nějaké hlavy studované.
Mají v tom tisíciletou zkušenost a to i s obřízkou.
Hlavní je ale nechlastat každý den levné petkové pivo,to je masakr....toliko tedy k mé upřímnosti a přímočarosti.

Tony (Út, 12. 12. 2017 - 08:12)

Vernon Quintance

Quaintance Vernon.jpg

je členem Maltézského řádu a pedofil. Je zakladatelem a vlastníkem Gilgal Society a členem Circlistu, Acorn Society. Byl odsouzen kvůli pedofilii. Žádal po desetiletých ministrantech, aby se před ním svlékli a ukázali mu, zda jsou obřezáni. Policie u něho zabavila cirkumfetišistický pedofilní materiál v délce devíti hodin. Westminsterský arcibiskup Vincent Nichols, hlava anglické katolické církve kvůli tomuto skandálu zvažoval, že vykáže Maltézský řád z Anglie.

Doc (Út, 12. 12. 2017 - 08:12)

no ale přes názor jednoho...Jahoda má pravdu, Obřízka je chirurgický zákrok prováděný po staletí z lékařských, náboženských, kulturních, sociálních, lékařských a dalších důvodů. [14-16] V muslimských a židovských obcích se obřízka obvykle provádí v novorozeneckém období nebo v dětství jako požadavek náboženství. V ostatních západních komunitách se většinou cvičí z lékařských nebo kosmetických důvodů. Jedna šestina světové mužské populace je obřezána v určitém okamžiku svého života. [16] Bylo hlášeno, že 77% mužské populace narozené ve Spojených státech bylo obřezáno. V Turecku je 95% populace muslimské a téměř veškerá mužská populace je obřezána v dětství. [14] V Íránu je více než 99% populace muslimské a židovské [19] a téměř veškerá mužská populace je obřezána

Reklama

Přidat komentář