Reklama

Obřízka

gin (Po, 1. 1. 2018 - 02:01)

Nééé, tobě to přeci...Já už nikdy mít špínu za nehtama na levé ruce nebudu.

martine (Út, 31. 1. 2017 - 10:01)

tvůj případ je jednoznačně k obřízce, vytahování nepomohlo. jednak bys nemohl normální sex a potom ty kožní problémy jsou rizikem rakoviny. jsou uží předkožky kdy obřízka nutná být nemusí, ale někdy zbytí není. to musí posoudit lékař. lepší je úplná obřízka než částečná. viděl jsem někoho s částečnou na pláži. i při malých změnách velikosti měl chvíli žalud zcela odkrytý, pak zas zakrytý, jindy napůl. to je lepší ho mít zcela odkrytý trvale. jestli ho máš menšího v klidu, tak by ti tam lezly chlupy a musel by sis kulky i ptáka pravidelně holit. jsou i jiné plastiky, co v určitých případech by stačily, nespočívají v odstranění užšího pruhu předkožky. ale v čr se nedělají. kompletní obřízka je nejjistější, ve srovnání s částečnou daleko méně bolestivá, je tu jistý výsledek, že nebude muset se operovat znova. samotné operace se neboj.

jinak nejsem vůbec příznivec obřízek, co nejsou lékařsky nutné, jen pro okrasu a modu. ale někdy to je nutné. musí být možnost dokonalé hygieny, ne trvalé záněty. a uzkou předkožku vzadu nenechávat, brání to odtoku krve a lymfy.

Martin (Út, 31. 1. 2017 - 06:01)

Ahoj, je tady prosím někdo, kdo tenhle zákrok podstoupil, nebo některá dáma jejíž přítel / manžel to podstoupil a je spokojený? Nebo alespoň ona je s tím spokojená, nebo se jí to u partnera líbí? Pročetl jsem cca 3 stránky komentářů dozadu a popravdě mě to spíše děsí... Jdu na to za týden v pátek (10.2) a čím více se to blíží z toho mám strach, zdá se mi o tom atd.... V nemocnici jsem byl naposledy před dvaceti lety, někdy v šesti, když mi "rozháněli slepák"...od té doby nee...na operaci ještě vůbec nikdy..... Mám s předkožkou problémy prakticky od dětství...v posledních letech i ve vztazích a sexu.. samozřejmě kvůli hygieně a mytí mi to přetáhnout jde a držím to v čistotě, jenže kdykoliv se zvětší, nebo přímo při erekci, to nejde, nebo naopak nejde zpět, škrtí to, bolí to, bolestivě tahá za uzdičku atd..můj problém je, že v klidném stavu ho mám opravdu malinkého a při vzrušení, nebo erekci se zvětší asi o 3/4 a předkožka je na takovéhle velké změny oproti klidnému stavu asi opravdu krátká a úzká. Druhý problém, že se mi pod předkožkou - na předkožce i žaludu (i přes mytí) hlavně v létě dělají boláky a zarudlá místa... vždycky to vyhojím mastičkama a stejně se to udělá znovu.... nechtěl bych aby se mi kvůli těmto problémům opět rozpadl vztah s někým koho budu mít rád, jako ten první....a pokud se obřízka holkám opravdu líbí, tak snad jedině + :-)... Zkoušel jsem kůžičku různě vytahovat, i asi půl roku vždy cca půl dne chodit s trvale přetaženou předkožkou...žalud si na otěr o spodní prádlo a kalhoty (i hodně tvrdou džínovinu) zvykl, nedělaly se na něm ani ty boláky ale šlo to jen v "klidném stavu" při jakémkoliv zvětšení začala bolet, škrtit a tahat přetažená předkožka...proto si myslím, že mi obřízka snad pomůže?? Máte s tím prosím někdo OPRAVDOVOU zkušenost? Děkuji moc.

Mgr. Antonín Př (Út, 31. 1. 2017 - 01:01)

Obřízka však dle Světové zdravotnické organizace omezuje šíření viru HIV a jiných sexuálně přenosných nemocí, ale také snižuje pravděpodobnost rakoviny děložního čípku u žen, karcinomu jazyku či přenos mykóz a bakteriálních a virových zánětů. Po obřízce totiž dochází ke změně epitelu na povrchu žaludu, kůže „ztloustne“, a proto je průnik infekce méně pravděpodobný, stejně jako její přenos dále.

„Riziko přenosu viru HIV se snižuje o 50 až 60 procent, u genitálních oparů či některých kmenů papilomavirů je to 30 a více procent. Také klesá pravděpodobnost infekce močových cest v dětství a rakovina penisu v dospělosti. Není ovšem jasné, nakolik v tom hrají roli také celkové hygienické návyky mužů,” vysvětluje vědec Aaron Tobian z Univerzity Johnse Hopkinse.

Tony (Po, 30. 1. 2017 - 20:01)

dotyčný článek byl...Mílá Anno!

myslíš tento článek na Novinkách.cz?

Googlil jsem a tento článek jsem tam vygooglil:

Novinky.cz
Přihlásit se |Seznam
Hledání
Hledej
Hlavní stránka » Žena » Vztahy a sex Podrubriky: Vztahy a sex Zdraví Styl Děti
Proč některým mužům vadí obřízka

středa 15. července 2015, 10:05

Mužská obřízka je považována za drobný kosmetický zákrok, který se provádí bez celkové anestezie, a to nejčastěji v novorozeneckém věku. Lékaři jej doporučují především z preventivních důvodů, nižšímu riziku infekcí a rakoviny penisu. Podle vědců ale ne všechna dosavadní tvrzení odborníků jsou pravdivá. Řadu důvodů vedoucích k obřízce považují za mylné.

Za nepravdivé tvrzení vědci zejména považují, že obřízka brání infekci HIV, že zlepšuje hygienu muže a zabraňuje tak infekcím močových cest. Ve skutečnosti bylo prokázáno, že penis bez obřízky má mnohem efektivnější systém čištění a k infekcím tak u něj dochází méně častěji.

Není ani pravdou, že všichni muži se cítí lépe s obřízkou a že v dospělosti rozhodnutí rodičů nelitují. O čemž vypovídá i zpověď Dava z Wisconsinu, který obřízku vnímá jako obrovskou křivdu, jíž se na něm rodiče dopustili několik dní po jeho narození. Trápí ho zejména problémy s citlivostí. Proto nabádá všechny rodiče, aby nerozhodovali za své syny, i když jim to nakazuje jejich víra a toto rozhodnutí ponechali do dospělosti na nich.

Nižší citlivost potvrzují i někteří vědci, podle nichž 4 z 5 nejcitlivějších částí penisu je odstraněno právě při obřízce. A ani ta pátá část, za což je považován žalud, po obřízce nefunguje tak, jak by měla. V důsledku většího oděru citlivé pokožky na žaludu dochází k její keratinizaci (na povrchu žaludu se hromadí keratin, který chrání žalud před oděrem) a v důsledku toho se snižuje jeho citlivost.

Snaha po obnovení předkožky
Proto někteří muži dělají vše proto, aby došlo k obnovení jejich předkožky. Na internetu je celá řada zaručených rad, jak toho dosáhnout - pomocí nejrůznějších pásek a závaží, které podporují vytáhnutí předkožky až po estetické zákroky.

Bohužel lidská předkožka je tvořena tak unikátními buňkami, že ji nelze nikdy zcela nahradit tak, aby plnila všechny předchozí funkce. Proto všechny tyto pokusy o návrat mají jen minimální efekt. Jde spíše o pocity mužů než skutečnou funkci. Přesto si někteří muži nemohou vynachválit vytažení předkožky už jen z důvodů snížení oděrů z hrubých materiálů spodního prádla, případně zapaření apod.

https://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/374749-proc-nekterym-muzum-vadi-obrizka.html

Anna (Ne, 29. 1. 2017 - 11:01)

dotyčný článek byl myslím na Novinkách.cz, což je připojené na seznam.cz. Dejte podnět PČR, aby prošetřila dotyčného lékaře i redaktora a admina webu, že si dovolili tam dát článek, který pokládáte za nevědecký.

Anna (So, 28. 1. 2017 - 22:01)

většinou obřízku potřebují právě nedospělí kluci, v dospělosti to bývá už vyřešené.

Anna (So, 28. 1. 2017 - 22:01)

obřízka je léčebný zákrok, který doporučují lékaři. Nebo i kosmetická operace na přání a za plnou úhradu pacienta.

WOLF (So, 28. 1. 2017 - 22:01)

Obřízka je trestná !! Kdo nařídí někomu bez jeho vůle nebo nechá provést tento zločin musí být velmi přísně potrestán !! At už jde o lékaře nebo toho kdo tento zločin schválil na někom mladším 18 ti let !! Zločin proti lidskosti !!!

Anna (So, 28. 1. 2017 - 20:01)

Že to píše nějaký...myslím, že to byl docent Zvěřina. Žádný čerstvý absolvent z okresní nemocnice, ale doktor s letitou praxí, co učí žáky na vysoké škole.

Co je na tom špatného, že chtěla po manželovi, aby šel na obřízku? On tam šel dobrovolně, ale z lásky ní. Myslíš, že tvoje kůžička voní? Ale nejde o smrad, co uráží ženu, ale hlavně o riziko rakoviny ženských orgánů. Nakonec stejně příznivě to účinkuje i na muže, obřezaný muž nemůže dostat rakovinu penisu, ta se týká výhradně neobřezaných mužů. Jestli jsi ke své paní tak bezohledný, tak jsou i muži, co svoje manželky milují.

Blunt (So, 28. 1. 2017 - 17:01)

Poslední lékařská literatura potvrzuje, že mužská obřízka dítě nemá žádný osvědčený léčebný přínos, a tam je stále více důkazů o sexuální a psychické újmy. Žádný národní lékařské organizace na světě doporučuje obřízku. Vzhledem k tomu, američtí lékaři nevykonávají circumcisions za prokázané ze zdravotních důvodů, psychosociální faktory jsou identifikovány a zkoumány prostřednictvím aplikace poznatků z oblasti sociální psychologie a lékařské sociologie. Tendence, aby se zabránilo úzkosti a teoretické modely skupinovou dynamiku a kognitivní disonance pomoci vysvětlit přesvědčení lékařů, hodnot a chování týkající se obřízce.

Tato analýza odhaluje složité, rozmanité a hluboce zakořeněné důvody, které představují skutečnost, že většina amerických lékařů v příslušných specialit provádět circumcisions. Tyto důvody jsou spojeny s lékařským vzdělávání a odborné přípravy, hodnoty lékařské profese, psychologické faktory spojené s obřízkou, institucionálních faktorů a americkou kulturu. Mezi tyto faktory jsou: (1) Americká pediatrická akademie vydala vyjádření k obřízce, který byl ovlivněn psychosociálních faktorů non-založených na důkazech; (2) tendence pro lékaře, aby odpovídaly skupinové přesvědčení, postojů a chování podporujících obřízku je posílena vysokým napětím, který má zkušenosti v průběhu lékařskou přípravu a vysokou motivací léčebné lékařů, aby byli členy jejich skupiny; (3) přes-spoléhání na kognitivní přístupy a kvantitativních studií brání uznání jejich omezení; a (4) kulturní zvyk je silný vliv na americkou obřízky praxi. S takovým široké přijetí obřízky, tam může být úzkost spojená s výslechu ho a kulturní hodnoty, které podporují obřízku může mít vliv na lékařský výzkum a publikování priority, pokud jde o obřízce.

Tyto nálezy reagovat na ty, kteří pochybují, že obřízka může být škodlivá, protože se domnívají, že lékaři by se obřezat v tomto případě. Oni také upozornit na potenciální vážné omezení a důsledky spojené s určitými psychosociální aspekty zkušenosti. Se silnými institucionalizovaných faktorů, které brání změnám v lékařské profese je veřejnost výslech přesvědčení, zdravotní péče, postoje a postupy, včetně těch, které souvisejí s obřízkou.

Blunt (So, 28. 1. 2017 - 17:01)

Obřízka výzkumníci - Kuriózní druh nejvíce zastoupeny střízlivě Edward Wallerstein, autor "Obřízka důvodu: An American Health klam" - nám říkají, že tato praxe sahá přinejmenším pokud jde o starověkém Egyptě. Různé kultury byly intrikoval dost s penisu, aby přijaly nějakou formu obřízky jako puberty obřadu, plodnosti obřadu, je válečná přípravy obřadu a náboženského ritu. Mezi Židy, to je rituální obřízku na osmém dni života, Brith Milah (také známý jako bris), která přináší chlapečka v rámci smlouvy Abrahama. A i když obřízka není uvedeno v koránu, je nedílnou součástí slavnostní islámské kultury.

"Děláme obřízku, protože nás rodiče tlačí, aby do nich," říká Dr. Don Shuwarger obřízky Services v Houstonu. "Rodiče se nestarají o lékařském věci. Chtějí, aby jejich děti obřezaný, protože si myslí, že vypadá lépe." Shuwarger klinika je jedinou soukromou průčelí zařízení v zemi, jejíž jedinou činností je obřízka, je tržiště důkazem toho, že staré postoje k obřízce jen těžko. Lékaři v masivním Jefferson Davis nemocnice Houston již provést operaci, takže obřízka služby usídlil tři bloky od nemocnice před rokem. Shuwarger a jeho kolegové nyní vidět tolik jako 30 chlapečci na typický sobotu.

Teď se útočí na obřízku v legislativních, finančních a soudních síních moci. V New Yorku, Informační centrum Obřízka a Vzdělávací nadace Porod hrál klíčovou roli při přesvědčování státní zákonodárce zavést zákon vyžadující lékaře nebo porodní asistentka vysvětlit rodičům, že obřízka je z lékařského hlediska zbytečné - a že nemocnice obřízka nesplňuje náboženské požadavky judaismu.

Tony (So, 28. 1. 2017 - 17:01)

S presidentem toho sdružení se znám osobně.

Tony (So, 28. 1. 2017 - 17:01)

Utíkej přes meze a...Další lež, žádné fotky na mých osvětových webovkách smazány nejsou.

Mimoto ty fotky jsou převzaty ze stránek francouzkého intaktivistického sdružení Droit au Corps, se kterým se znám osobně, o posledním víkendu v září 2014 jsem u něho byl ve Francii na návštěvě. Takže hošánku, vše je legální, já se nemám čeho bát a ty to projedeš.

Tony (So, 28. 1. 2017 - 16:01)

kdepak, četla jsem to jak...*Některý ty pánové tu kůžičku asi tolik chtějí mít proto, aby si mohli honit svoje přirození.*

Není nad ženu, která pomocí té kůžičky dovede svému partnerovi vykouzlit neskutečnou slast. To vopižlaný nikdy nepozná.

Už Dr Alex Comfort ve svém bestselleru Joy of Sex napsal: MUŽI S OBŘÍZKOU JSOU OCHUZENI O CELOU ŠKÁLU SLASTNÝCH POCITŮ, KTERÉ MUŽI S PŘEDKOŽKOU PROŽÍVAJÍ.

Projevila jsi tu nenávistnost k nám mužů a tu sis ukojila i na svém vlastním synovi. Chudák, že má takovou krkavčí matku.

Tony (So, 28. 1. 2017 - 16:01)

Že to píše nějaký doktor. U nás mají doktoři předpotopní vědomosti.

Tvá kamarádka nechala obřezat svého manžela? Dobře mu tak, když se sebou nechá jednat jako s onucí. Některé jdou ještě dále: je tu vlákno: Líbí se mi kastrovaní muži.

Mnozí pak mají takouvou skvělou "výdrž" se se pak udělají sotva nebo vůbec.

Nejlepší je kompletně obřezaná žena, je to superhygienické a muž pak nedostane rakovinu jazyka nebo hrtanu.

Anna (So, 28. 1. 2017 - 15:01)

kdepak, četla jsem to jak jsou ty rubriky na seznamu, psal to nějaký doktor, tak to je informace od lékařů.

Některý ty pánové tu kůžičku asi tolik chtějí mít proto, aby si mohli honit svoje přirození. A pak to jen "vědecky" zdůvodní. Neprokoukla jsem někoho? Mám syna a vyrůstala jsem s bratrem, tak vím, co vy s tím děláte. Náhodou mám kamarádku, co nechala obřezat svýho manžela a je to moc fajn, říká. Dřív byl hned hotov, teď aspoň vydrží. A je to hygieničtější ještě na něco jinýho, jako když nemůže a dělá mu to jinak.

Tony (So, 28. 1. 2017 - 15:01)

mělo tam být: vymyšlený v roce 1951 Dr Abrahamem Ravichem.

Anna (So, 28. 1. 2017 - 15:01)

Z pozice matky, co před víc než 2 lty nechal zákrok provést vlastnímu synovi mohu jen potvrdit, že to je fajn. Komplikace žádné, kluka nic nedráždí. Nakonec je sám rád a obřezaný penis se mu i líbí. Kdybych měla mít ještě manžela(jak mi to syn dovolí), tak toto by byla podmínka i pro něj. Je to dokonalá hygiena, brání se tím rakovině ženských orgánů, každý muž, co má trochu ohled na ženu, by měl zákrok podstoupit, pokud chce mít partnerský vztah. Jedinou nevýhodou je, že za zákrok se platí. Pokud ovšem v nemocnici posoudí, že muž nebo hoch má zúženou předkožku, tak je vše hrazeno zdravotní pojišťovnou.

Tony (So, 28. 1. 2017 - 13:01)

Pro gina:
Já už jsem na...Za prvé, sám tvrdím, že je to případ od případu. Znám horu případů, kdy ta obřízka svým majitelům poničila sexuální život.

Zrovna teď ve 12:05 dal jeden takový muž příspěvek na www.emimino.cz na vlákno mužská obřízka.

Reklama

Přidat komentář