Reklama

Obřízka

cvock (So, 27. 8. 2016 - 17:08)

hele, vsimnete si, ye i vetsinou Izraelci z Izraele chodi bezne v cernem a v podstate ukazujou max lokty ... byt dle EU strihu ..

plus cerne slunecni bryle... ona ttotiz existuje i rakovina rohovky ci neco takoveho.. , ze... proste "lahudka".

Navic puvodni krestane byly v otazce mravu spise puritani (v mravech, ne zobrazovani!!!) a zadne "naturist campy", zajezdy do Thaiska ci "kroceni hor" ("Zkrocena hora...")se u nich proste nekonalo ...

cvock (So, 27. 8. 2016 - 17:08)

Co tady meleš o politice a...Pavel nebyl proti obřezávání .... On byl proti fanatickému obřezávání související s vírou. On jim zkrátka vysvětlitl že na obřezávání víra v Boha vůbec nestojí.

NO PRAVE!!! A jestlize nesouvisi s virou... tak nema cenu uz - v Kristu... - ani u Izraelcu... Obrizka byl prece prikaz puvodni viry ... (viz tz. "pahorek predkozek" - Izraeleci se museli obrezat, jestlize chteli vstoupit v Canaan ...)
Jestlize to vsak pozbylo smysl.. (Z8kon byl v Kristu NAPLNEN!), tak obrizka uz nema smzsl ani u Juda ci Ismael... (islam..)

Ale pokud se nepletu, "dotcena" se hlasi k Protestantismu.. ne k Domu Izraelovu (v beznem chapani..)

Pavel pro "krestany z Reku"(tedy pohanu..) pak oobrizku zceela zavrhl jako "naprosto zbytecnou" a navic - ODVADEJICI OD KRISTA !!!
klidne sem ty verse o "tech psech, co sem zanaseji "obrizku tu rozrizku" napostuj ..."

Hele Steeve... ja vas nesoudim... klidne se obrezavejte a trubte na sofar... ale tohle beru jako spise "hru na Kelty" ano, HRU... a ne - skutecnost (zadouci ..) zive Kristovi Cirkve ...
To uz muzete zacit rovnou prinaset obeti jako Juda uz dnes ne... neb "obetiste bylo zapeceteno" ale treba Izmael, ze ... (mzslim, ye islam prinasi obeti Bohu-Allahu.., ale mozna se pletu..)

Pak dalsi vec je, delat z cirkve "spolek nudistu, naturistu, veganu, joginu atd.." a dalsich "konickaru".
Hele lidi - ale vazne... nezahaleni chodej na slunci opravduasi jen Evropani.. mz jsme doma vsichni "ti tmavsi typy" + "mongolska skvrna" atd ... ale presto rak ..., nastesti zavcas..
hele, vsimnete si, ye i vetsinou Izraelci z Izraele chodi bezne v cernem a v podstate ukazujou max lokty ... byt dle EU strihu ..
ja si troufnu max kratasy a kratky rukav ...

lzes!!! :-] (So, 27. 8. 2016 - 17:08)

opásal se po košili, (nebo byl nah),

tak jestli mel kosulu, tak nebyl nah ... :-)))
takosile mohla byt klidne az ke kotnikum, to nebyla dnesni "kosile bila, manazerska".

Ale p5ece jen - ad tak nebo tak... rybolov byla dost tezka hokna ve vode.. a jiste si tam ucednici "neukazovali vzajemne sve obrezane penisi", jak se deje v rodine "dotcene".
Navic pod Izr-Pal sluncem bz se asi opravdu slunil sen "kamikadze", a to uz tehdy ... a to i "v pracovni dobe".

Jedno domorode prislovi: "V prave poledne chodi na slunci jen vstekly pes ci Anglican" ... :-)))
A ti jak znamo, tehdz teprve vznikali....

Steve (So, 27. 8. 2016 - 14:08)

Co tady meleš o politice a Hitlerovi? Asi sis spletl téma, ne?

Pavel nebyl proti obřezávání .... On byl proti fanatickému obřezávání související s vírou. On jim zkrátka vysvětlitl že na obřezávání víra v Boha vůbec nestojí.

Přečtě si to! Celý a nevytrhávejte nic z kontextu .... !!! Oni byli nechápaví a natvrdlí, proto to tam takto zdůrazňuje! Najednou zkrátka revoluce a něco jinak! Moc se jim to chápat nechtělo když to bylo zajetý ....

Dnes už víme že Křest'ansví na žádné obřízce přeci nestojí :-) Tak jako víme že můžeme jíst krvavou stravu. (dříve to bylo taky tabu!)

cvock (So, 27. 8. 2016 - 14:08)

víra nahé koupání...Já se tam nechodím rajcovat, ale opalovat a plavat.

To je možné... oni ženy dříve mysleli jinak než muži (dnes se to prý už stírá...)
ALE - UV ... filtr nefiltr, dnes už se opaluje leda sebevrah, masochista nebo pilot kamikadze ...
jinak všichni jimž více záleží na životě vědí, že UV je prostě UV ... kůže rychle stárne a rak leze sice pomalu, ale jistě ..

Na to bacha drací.... v kombinaci s ostatími jedy v okolí je slunce dnes už poměrne nebezpečné... no dejte si někdy na slunce noviny či letáky... nechte je tak týden - 14 dnů na slunci a uvidíte samy...

doplnění... (So, 27. 8. 2016 - 14:08)

Jo Hitler... to byl vůbec "dobrej maskot" - vegetarián, údajně čestný člověk(jako že držel slovo atd..),

JO, a taky měl rád psi... (chovatelsky...)
takže žádné: "kdo nemá rád psy nemá rád lidi" ...

cvock (So, 27. 8. 2016 - 14:08)

Churchil si dal taky občas "wwhisky on rock", trochu do toho "zabóňal" a přece měl pravdu on a ne asketičtí "mistři" Chamberlain s Hitlerem...
Jo Hitler... to byl vůbec "dobrej maskot" - vegetarián, údajně čestný člověk(jako že držel slovo atd..), nekuřák, později zřejmě i abstinent, příznivce Východních nauk.. JO JO ... A JAK SE NÁM PAK najednou vyloup... To tihle "suchaři" občas uměj ... :-))

cvock (So, 27. 8. 2016 - 13:08)

Asi se teď ostatním moc nezavděčím... ale speciálně tohle islám prakticky zakonzervoval do dnešních dnů... tak nějak to bylo i ve starém Izraeli .. (ta prudérnost..)

cvock (So, 27. 8. 2016 - 13:08)

víra nahé koupání...Petr chytal ryby nahý...
v prudérní semitské Palestině o tom dost pochybuju...

to už můžeš rovnou napsat: "Noe, když se skároval, tak se před syny producíroval nahý ..."

Hele dámo, jste si jistá, že chodíte do sboru nebo spíše "Volné myšlenky" ?? Hele vy si to doma dělejte jak chcete ... ale u starých Semitů v Izraeli (tom starém..) bylo prostě něco jako "odkrytí nahoty otce nebo matky" prostě smrtelný (skoro..) hřích..

cvock (So, 27. 8. 2016 - 13:08)

Jev fakt, že Apoštol Pavel na adresu Novozákonních OBŘŹKÁŘŮ napsal:
"pokud se chtěj obřezat, tak ať už se rovnou vyklestěj ".

PAVEL byl ZÁSADNĚ PROTI obřezávání křesťanů (z Nežidů..).

Tony (So, 27. 8. 2016 - 00:08)

skutečně nemá cenu...Vážená dámo Marie!

To že jste mne nazvala omezencem, svědčí o vás samotné, protože mne přímo neznáte. Ano, přehlídl jsem uvozovky ve slově "rejžování" poněvadž jsem musel ty příspěvky psát na rychlo o polední pauze, kdy jsem mezitím musel narychlo škrábat a vařit brambory a osmahnout si rybí prsty (je pátek, takže ač masožravec, tak v pátek maso kromě ryb zásadně nejím)

"Lékaři jdou dělat medicínu, aby pomáhali lidem, baví je léčit pacienty."

Tak jsou nadšení, když jdou studovat. Jenže realita je jiná, vzhedem k tomu, jaké náročné prodělali studium, tak je to mizerně ohodnocené, tak proč si nepřivydělat na mrzačení pohlavních orgánů chlapců nenávratnou amputací jejich nejcitlivějších sexuálních zakončení na přání pomatených matek samoživitelek.

Nakonec obřízka je tisíce let stará operace, drobný zákrok"

Ano, toto barbarské zvěrstvo prováděl už člověk jeskynní" Že tom tu a tam nějaký chlapec umřel? I dnes se to kvůli obřízce stává. V USA asi tak 120 chlapců ročně zemře kvůli zcela nesmyslné obřízce.

"Nakonec byla ustanovená právě v té bibli, abych se odvolala na to, co tu dotyčný tak rád citoval."

Amputaci předkožky, čemuž my říkáme obřízka, Bůh nikdy neustanovil. Biblická Brith Milah - Smlouva Řezu (řezu a
ne amputaci předkožky znamená zcela něco jiného:

Budu zase citovat něco od Laury Jezkové, matky čtyř dětí ze státu Oregon v USA:

Obřízka, kterou praktikoval Abrahám a jeho potomci byla úplně něco jiného než současná obřízka. Šlo pouze o odříznutí špičky předkožky ale ne o její odstranění! To je historický a archeologický fakt, který lze nalézt v kterékoliv referenční knize starověké knihovny. Starého Žida ani pohana by ani ve snu nenapadlo dát pryč takovou užitečnou a pro sexuální potěšení důležitou část svého těla. Ani Bůh nechtěl takovou věc! Špička byla úplně dostatečná pro naplnění účelu, kdy mělo být prolito pár kapek krve jako znamení pro všechny. To byl jeden z důvodů proč byla zavedena v dětství. Špička novorozence totiž visí volně před žaludem. Tehdy nebyl žádný plastický zvon, na který by byla natažena, aby mohlo být odříznuto co nejvíce. Starověké národy nedokázaly odstranit pevně přilepenou předkožku i kdyby chtěly, poněvadž by počkodily hřídel. Kdyby se o to snažili , tak by většinou odřízli celý úd. To se občas stává i v dnešní době. To je důvod, proč dvě hebrejská slova použitá pro starosmluvní obřízku byla naval ( to slovo Bůh použil, když s Abrahámem ustanovil rituál) a muvl. Naval jednoduše znamená odstřižený, asi tak jako špička nehtů nebo jako jsou odstřiženy konce vlasů. V hebrejštině je výraz pro úplné odstranění zcela odlišný od toho slova. Muvl znamená omezit, odstranit, zkrátit. Opět platí, že je myšleno, aby byl jen konec odříznut. Jednalo se o poměrně krátké období během platnosti staré smlouvy, kdy byla obřízka v souladu s tím, že vše co udělal bylo velmi dobré. Jednoduše řečeno: Bůh nikdy neustanovil, že by předkožka nebo kterákoliv jiná část lidského těla měla být amputována, tedy Boží výtvor měl být zničen, protože je sama o sobě nemocná. Náš moderní vynález amputace předkožky, novodobá obřízka začal ve viktoriánské době, kdy několik lékařů a psychiatrů přišlo s nápadem, že pak už nebude možné provádět sebeuspokojování. To sice nefungovalo, ale praxe se brzy vkořenila jako tradice. Existuje jen málo věcí, které jsou tak bezpečně hlídané jako tradice.

Sami židě, kteří prohlédli farizejský nesmysl o tom píší:

TRADICE

(opakuje se tu pasáž jako na začátku článku, tu vynechám a uvedu jen to, co je navíc.gin)

Mnoho z našich tradic bylo opuštěno, měněno nebo upravováno v průběhu věků. Dokonce i tradice obřízky byla změněna:

* Je dokázáno, že současná radikální obřízka periah byla zavedena až v polovině druhého století našeho letopočtu, aby se zabránilo helenizovaným Židům maskovat svůj stav. Je dokázáno, že původní obřízka milah, což znamená řez byla mnohem mírnější. Jednalo se o pouhé odříznutí špičky.

( Z toho vyplývá, že židovská obřízka v Ježíšově době a v době, kdy se oddělilo křesťanství od židovství byla zcela něco jiného, než čemu se říká obřízka dnes a co dnes většinoví Židé provádějí.gin)

* Metzitzah - tedy sání penisu obřezávaného dítěte ústy mohela bylo povinnou částí obřadu až do konce 19. století, kdy se ukázalo, že mnoho dětí zemřelo po obřízce proto, že byly nakaženy mohelem, který měl tuberkulózu nebo pohlavní chorobu.

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/zide-proti-obrizce/

"Třetina mužů na světě má obřízku, nikomu nevadí,"

Myslíš si že nikomu z nich nevadí, v populaci, kde jsou téměř všichni muži obřezaní, tak nepřičtou své sexuální potíže amputaci předkožky, Keneth David Hopkins z USA však na to se svou přítelkyní kápli.

Pan profesor Stehr je nejen přednostou dětské urologické kliniky v Norimberku ale je též předsedou německé pediatrické asociace. Chápu, pro Čechy neznámý, jenže Češi rozumí medicíně tak jedině dle seriálu ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, na takový paskvil já zásadně nečumím.

Vážená Dámo

jste ustrnulá v předpotopních věcech, jako mnoho doktorů v ČR v této oblasti.

tom (Pá, 26. 8. 2016 - 18:08)

jo, náš děda šel na operaci s prostatou, tak ho hned obřezali, kulky taky pryč a ještě mu uřízli nohu, prý se spletli, měli až tomu pánovi po něm. No hlavně za to mají hodně bodů.

Nikola (Pá, 26. 8. 2016 - 16:08)

Obřízko nedoporučuji. Muž byl na obřízce a omylem mu odstranili varlata.

Marie (Pá, 26. 8. 2016 - 15:08)

skutečně nemá cenu diskutovat. Jen naprostý omezenec může napsat, že chirurgové rýžují na břišních operacích. Lékaři jdou dělat medicínu, aby pomáhali lidem, baví je léčit pacienty. Jen malá část je čistě komerční medicína, mnohdy to dělají lékaři bokem vedle operací na klinice. Nakonec obřízka je tisíce let stará operace, drobný zákrok. Nakonec byla ustanovená právě v té bibli, abych se odvolala na to, co tu dotyčný tak rád citoval. Bůh nařídil mrzačení, doktoři mrzačí, jen aby rýžovali. A dětští lékaři léčí angíny, příušnie, spalničky, aby na dětech narýžovali. Tomu říkám paranoia. Třetina mužů na světě má obřízku, nikomu nevadí, až nějaký neznámý pan profesor z Německa, ten se k tomu má co vyjádřit. Nějaký český lékař by nebyl? Dětský urolog, dětský chirurg? Německy neumím a hlavně žiju v Česku, co mi je do názorů jednoho německého lékaře?

Tony (Pá, 26. 8. 2016 - 15:08)

psala jsem Vám, že o Vaše...Nepíšu to kvůli Vám, ale kvůli jiným, kdyby toto náhodou četli. Naštěstí vím, že z tisice českých matek je jich v tomto až na velké vyjímky tisíc normálních.

Tony (Pá, 26. 8. 2016 - 14:08)

Marie napsala:

psala jsem Vám, že o Vaše rady nestojím. Zákrok jsem konzultovala s lékařem, uváděla jsem i jméno. Budete se divit, ale mnoho lékařů obřízku jen doporučuje. Krom estetických důvodů je i zdravotně přínosná. Lékařský zákrok není žádným mrzačením.

odpovídám:

vážená dámo, tu jste na veřejné otevřené internetové diskuzi, tak tu musíte počítat s tím, že vám bude někdo oponovat. Mnoho lékařů obřízku doporučuje, protože někteří lékaři jsou v zajetí pseudovědeckých kryptonáboženských obřízkových mýtů, někteří na tom jen rejžují, každá kačka je dobrá. Estetické důvody jsou pofiderní a zdravotní přínos nulový, jedná se jen o mýty a bludy. Nenávratná amputace 20 000 nejcitlivějších erotogenních zakončení je vždy mrzačení, i kdyby ten zákrok byl proveden LEGE ARTIS, tedy dle pravidel lékařské vědy.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Marie napsala:

Pokud některá žena zde uvažuje pro syna nebo partnera obřízku, tak doporučuji konzultaci u odborného lékaře. Ne nějací rozumbradové, co tu píšou vymyšlené nebo nedoložené něčí příběhy, jak obřízka někomu zkazila života a další báchorky. Popovídejte si radši s odborníky, co tomu rozumí.

odpovídám:

Opírám se o odborníky a profesory kteří nelžou, například profesor Max Stehr z Norimberku, vedoucí dětské urologické klinyky, sám jako dítě nesmyslně obřezaný. Nejedná se o vůbec žádné báchorky, ti lidé jako například Alexander Bachl z Kasselu jsou veřejně známí. Více ktomunapíšu večer po práci.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Marie napsala:
Jsem moc ráda, že se to líbí i synovi, samozřejmě kdyby si to sám nepřál, tak bych mu to dělat nenechala. Nakonec jám jsem mu to platila, určitý výdaj to byl. Ale v uvedeném zařízení mají velmi dobré ceny. Z obřízek nežijí, "rýžují" hlavně na menších břišních operacích.

Odpovídám:

Dvanáctileté dítě lze v tomto velice lehce zmanipulovat, čtrnáctileté už ne tolik. Cirkumfetišistické návody na takové zmanipulování dítěte moc dobře znám.

Takže kromě břišních operací rejžují i na obřízkách.

Marie (Pá, 26. 8. 2016 - 14:08)

psala jsem Vám, že o Vaše rady nestojím. Zákrok jsem konzultovala s lékařem, uváděla jsem i jméno. Budete se divit, ale mnoho lékařů obřízku jen doporučuje. Krom estetických důvodů je i zdravotně přínosná. Lékařský zákrok není žádným mrzačením.

Pokud některá žena zde uvažuje pro syna nebo partnera obřízku, tak doporučuji konzultaci u odborného lékaře. Ne nějací rozumbradové, co tu píšou vymyšlené nebo nedoložené něčí příběhy, jak obřízka někomu zkazila života a další báchorky. Popovídejte si radši s odborníky, co tomu rozumí.

Jsem moc ráda, že se to líbí i synovi, samozřejmě kdyby si to sám nepřál, tak bych mu to dělat nenechala. Nakonec jám jsem mu to platila, určitý výdaj to byl. Ale v uvedeném zařízení mají velmi dobré ceny. Z obřízek nežijí, "rýžují" hlavně na menších břišních operacích.

Tony (Pá, 26. 8. 2016 - 14:08)

To tykání byl omyl. Propagujete tady mrzačení pohhlavních orgánů tak nemohu k tomu svinstvu mlčet!!!!!!!!!!!!!!

Marie (Pá, 26. 8. 2016 - 13:08)

To mne nevymluvíš. Vidím,...pane netykejte mi. Nemám zájem s Vámi diskutovat, starejte se o sebe a nekomentujte ani mě, ani mého syna. Já to nepsala pro lidi jako Vy, spíš jako inspiraci pro matky s dětma, nebo i pro dospělé muže. Nemám v úmyslu diskutovat s někým, kdo píše všecko možné, nemá to hlavu a patu. Jednou se odvolává na jehovismus, pak katolickou víru, pak zas jiná víra. Svoji víru jsem jen zmínila, abych měla pokoj od toho jehovistického poučování. Nemám zájem o středověké výklady. Přijde mi, že je nemyslíte vážně, jestli to nejsou alkoholové fantazie, jak tu naznačují jiní Vaše pití, to já nevím. Prosím nereagujte na mě, pište vecně a k tématu, takto jste tu nenapsal zatím nic. Nemohu za to, že rodiče jsou evangelíci a nechali mě pokřtít, jak jsem psala, do kostela tak jednou za rok. O víře normálně nemluvím, ale když se chci zbavit jehovistů nebo nějakých jiných otrapů, co svádí lidi do různých sekt, tak tu svoji víru zmíním. Podobně to bylo tady. Venku je hezky, tak až budete mít padla, vemte si plavky, aby žádná neviděla vašeho neobřezaného ptáčka a běžte se vykoupat. Je to skutečně lepší než prosedět večer v baru nebo hospodě. Hlavně venku nekoukejte po ženách, abyste nesmilnil v mysli. Pokud s tím máte potíže, dopřejte si doma onanii, je neškodná a přjde Vás přemíra chlípných žádností a pohledů. Přeji hezký den. Marie.

PS. ženu zcela určitě nemáte, každá by od takového utekla, jak jste se tu zatím projevoval. Zamyslete se nad sebou, člověče. Já jsem taky sama, ale kvůli synovi. Ale než mít chlapa Vašeho typu, tak to radši zůstala sama do konce života. Naštěstí jsou i jiní, řekla bych normální.

Marie (Pá, 26. 8. 2016 - 12:08)

víra nahé koupání nezakazuje, to vymyslela až středověká církev. Lidi v ráji byli nazí, nahý apoštol Petr chytal ryby, to je někde v evangeliích. Nudismus je rozšířený právě v luterských zemích, Německo, severské země. Katolická víra, to je pokrytectví, skrytou stranou je prznění dítí od kněží, co kryjí biskupové, v lepším případě pouze nemanželské děti kněží. Ti samí pokrytci byli kdysi inkvizitory, co sami měli nemanželské děti, ale posílali lidni na hranici nebo je mučili na skřipci ap. Nenchám se poučovat od takového člověka, co si leda hraje na svatouška. Co je zakázané, to je cizoložství. Na nahotě není nic špatného. Teda jsou nadrženci, co chodí sledovat ženy na nudistickou pláž, pak se vyonanují třeba ve vodě a myslí si, že nejsou vidět. Párkrát jsem takové zažila, nestačí když jdou na pláž dvě ženy samy, chce to doprovod muže, aby takoví se drželi dál.

Komu tolik ta nudistická pláž vadí, tak by tam neměl hlavně sám chodit. Já se tam nechodím rajcovat, ale opalovat a plavat. Mokré plavky mi nedělají dobře, i pro syna to je lepší. Syn bere nahotu jako něco normálního, ženy tam neobhlíží a ani tam nemá erekce. To jsem mu doma vysvětlila, že se to nesmí.

Reklama

Přidat komentář