Reklama

Bible a dnesni svet

Rose (Čt, 7. 8. 2014 - 18:08)

Bible je vrchol literatury, ale neni vlastnictvim vsech ji pochopit

Moritz Taussig (Čt, 7. 8. 2014 - 09:08)

Vědcům z Tel Avivské univerzity náboženských studií
Romana Abramoviče a za podpory Nejvyšší rabínské
rady při veřejných záchodkcích Borise Berezovského v
Hebronu se podařilo zjistit co měl Bůh Jehova
společného s Adolfem Hitlerem. Možná více než jste
čekali.
Oba dva měli podprůměrně malý penis. Z toho plynula
jejich neschopnost navázat normální vztah k ženám, a z
toho pramenící potřeba kompenzovat neukojený sexualní
pud nadměrným nudným řečnění, oslavováním sebe
sama jako jediného boha, vyvoláváním tisíciletých válek
se satanem a budováním tisíciletých říší.
Nejvyšší rabínská rada veřejných toalet vydala
prohlášení že při vykopávkách veřejných toalet na
Chrámové hoře byl v toaletním prkénku, které dle
legendy používal Šalamoun objeven zápis o Konci světa.
Ježíš pravil, Až Satan oblíčí Trůn mého Otce, všichní
archandělé padnou při obraně Nebe, Jehova se nevzdá a
pojme svou dlouholetou tajnou milenku Lilith za svoji
manželku a společně s ní spáchá sebevraždu. Pak přijde
Konec světa.

Rose (Čt, 7. 8. 2014 - 07:08)

kdyz chces znat Bibli, vyhni se fararum a kostelum

Rose (Po, 10. 3. 2014 - 18:03)

farari a uble nesouvisi.........Oni nejvic honilo lidi, kteri ji chtei prekladat. proc asi? Bible je odsuzuje

ještě jednou b (Po, 10. 3. 2014 - 10:03)

a ještě dodatek pro nevěřící věřící, co nevidělala jejich faráře opilého. Já také neviděl faráře opilého, ale po mši nás bral farář na faru. Byl to už starší pán a žil ze svou matkou. Ta upekla bábovku a uvařila nám turka, my poseděli a vypili kávu, pak jsme šli domů 5 km. Vzpomínám si velice dobře že si farář dával do kávy rum a občas zašel k prádelníku, kde měl zašitou lahev rumu a dal si frťana. Farář kouřil a když viděl nás jak za kostelem kouříme,nic nám nezakazoval. Moje matka by se zbláznila kdyby mě viděla jak kouřím a kávu by mě neudělala, to měla kecy i když mě bylo 25 let, abych nepil kávu. To mě také nevěříte, drahá věřící?

bývalej minist (Po, 10. 3. 2014 - 10:03)

Lidé jen...
Nevěřím, že... tak to se hodně mýlíš, v první třídě jsem chodil na náboženství, ale to soudruzi časem zakázali, do kostela jsem chodil ministrantovat, rodiče to chtěli a nevadilo jim to, v kostele jsme byli parta sedmi kluků, chodili jsme do sousední vesnice a po cestě byla legrace, zlobili jsme jako normální kluci. Rodiče to chtěli, nenutili mne, ale do kostela nechodili, vydržel jsem to do skoro do 5tř. a pak zvítězil fotbal. Celá ta parta přestala chodit po tom co já skončil, jeden pracoval jako vyšetřovatel VB, jiný se stal řidičem busu, třetí byl zavřený za rozkrádání a tak pod. Nikoho z nás, když se sejdeme o kostele nemluví, někteří máme dost podivný osud, rozvody, nevěry, zlodějny, dokonce jeden byl za zabití v krimu. Takže nás žádné ministrantování nijak nepozvedlo.Já chodím do kostlea jen tak podívat, ale s nostalgie, ale že bych věřil v Boha, tak to ani omylem. Jo a např. Husák byl také do 14 let ministrant, pak hned přešel ke komunist. mládeži. Račte si to ověřit a takových bylo,

Rose (Ne, 9. 3. 2014 - 10:03)

Uboha teckq, zase se rozjela

Rose (So, 8. 3. 2014 - 15:03)

Všechna tato díla, jež vznikla na Středním východě, však potkal stejný osud. Byla zapomenuta, a jazyky, v nichž byla napsána, dokonce zanikly. Teprve v nedávných letech se archeologové a filologové dozvěděli o jejich existenci a objevili způsob, jak je číst. Naproti tomu první knihy hebrejské Bible se dochovaly až do naší doby a stále je mnoho lidí čte. Učenci někdy tvrdí, že hebrejské knihy Bible byly nějakým způsobem odvozeny od těchto starověkých literárních děl. Ale to, že tak velká část tehdejší literatury upadla do zapomnění, zatímco hebrejská Bible se dochovala dodnes, svědčí o tom, že Bible je kniha naprosto odlišná.

Rose (So, 8. 3. 2014 - 15:03)

Více než před 3000 lety, kdy se s psaním Bible začalo, byl Izrael jen jedním z mnoha malých národů, které žily na Středním východě. Bohem tohoto národa byl Jehova, zatímco okolní národy uctívaly nepřehlednou směsici bohů a bohyň. V tomto období nebyli Izraelité jediní, kdo měl náboženskou literaturu. Také jiné národy vytvářely psaná díla, v nichž se projevovalo jejich náboženství a jejich národní hodnoty. K dílům, jež byla bezpochyby velice populární, patřila například akkadská legenda o Gilgamešovi z Mezopotámie a eposy z Ras Šamry psané ugaritsky (jazykem, jímž se mluvilo v oblasti dnešní severní Sýrie). K rozsáhlé literatuře oné doby patřila také díla jako Napomenutí egyptského mudrce a Proroctví Nefer-Rehua v egyptském jazyce, sumersky psané chvalozpěvy určené různým božstvům a prorocká díla psaná akkadsky.1

Rose (So, 8. 3. 2014 - 15:03)

Zalmy Jeremiasovy neexistuji v Bibli. Nevim, jestli jste chtel psat o knize Narky jeremiase

momentálně se m (Út, 11. 2. 2014 - 18:02)

První podobné mýty jsou zaznamenány na hliněných tabulkách staré Mezopotánie psané klínovým písmem
1.bohyně Mami stvořila člověka z hlíny (neplést s Mami- Wata Afrika)
2.Utanapištin = Noe
3. žalmy Jeremiášovy - pád města Uruku
Možná tam mám nepřesnosti, pokud má někkdo zájem do 3dnů upřesním.

Rose (Út, 11. 2. 2014 - 18:02)

rekni jmeno jejich svitku a kde nasli dukazy. Puvodni pisatele Bible obyvali Mezopotamii, takze...

bible nejsou př (Út, 11. 2. 2014 - 18:02)

A co s tím ty staré...část bible byla převzata z mytologie staré Mezopotámie

Komu neni nic s (Út, 11. 2. 2014 - 17:02)

A co s tím ty staré židovské báje a pověsti mají společného? A ta dodatečně splácaná legenda o jednom ze židovských mesiášů, který na to dojel?

Ale furt se z toho biblického haraburdí dá vyždímat docela dobrý vejvar.
Ukázkou toho, jak z ohánění se biblí dobrý byznis udělat, je nakonec i samotná sekta jehovistů.

Rose (Út, 11. 2. 2014 - 17:02)

Komu neni nic svate, zneuzije vsechno pro zisk prachu. Za to nemuze Bible, ale lidska blbost

Rose (Út, 11. 2. 2014 - 17:02)

je lepsi, at prispiva ten, kdo Bibli vubec cetl///

Tonda (Čt, 6. 2. 2014 - 21:02)

Obávám se, že našemu národu čtenářů Blesku a výpisu účtů od mobilních operátorů Bible nic neříká. Věřících ubývá a je jen otázkou několika desetiletí, kdy bude Bible vystřídána Koránem. Vyjde to asi nastejno. Epištoly budou vystřídány sůrami. A lidé budou stejně lhát, krást a souložit, ať ve jménu Hospodina a nebo Alláha. No a ten, NEJVYŚŚÍ z toho bude mít akorát prču.Amen.

((,- (Čt, 6. 2. 2014 - 20:02)

Lidé jen...
Nevěřím, že jste bývalý ministrant. Ministrant je poslání a pochází ze zbožné rodiny. Neviděla jsem nikdy našeho pana faráře motat se opilého to kněží nedělají. Provoz kostela je třeba zajistit i finančně např. elektřina, svíčky, to si věřící platí ze svého a rádi. Ovšem někteří to ještě nechápou, doufám, že prohlédnou.

Rose (Čt, 6. 2. 2014 - 20:02)

Komu konci argumenty, zacne byt sprosty

bývalej minist (Čt, 6. 2. 2014 - 20:02)

Lidé jen kecají že četli bibly, mákokdo tomu rozumí a vůbec výklad bible je dost složitý, takže jestli někdo říká že bible je nejčtenější na světě zůstávám v klidu, myslím si že to je jen přání těchto kecalů! mám bibli už hodně let a někdy jsem sotva přečetl stránku, musel bych mít u sebe faráře, aby mě něco k tomu řekl. A to jsem několik let ministrantoval. Pokud vím farář se nejvíc zajimal kolik se vybralo peněz při mši a kolik bylo v kasičce. Jinak měl výborný splávek a chlastal jako duha. Přesně podle káže vodu pije víno. Tramtarará

Reklama

Přidat komentář