Reklama

lupus erytematoides

jana (Út, 16. 3. 2010 - 15:03)

no dobrá já se teda ozvu někdy!zrovínka nyní jsem s chřipkou ulehla a myslím že i mý vnoučata to brzo zkolí takže mám a budu mít o zábavu nyní postaráno!pokud se ještě někdo ozve tak se domluvíme!

Ludmila (Út, 16. 3. 2010 - 15:03)

Já jsem doma v invalid.důchodu a preferuji také čas kolem poledne tak od 11 do 14 hod. potom už jsem unavená a v MHD je strašně moc lidí a to já nemusím. Pokud bys chtěla, nemusíme čekat až do května, ale můžeme se sejít třeba už v dubnu, až bude hezké počasí, třeba jen na půl hodinky. Uvidíme, jak se to dvěma lupusinkám, které o sobě neví nic jiného než, že obě mají lupus, bude líbit.

jana (Út, 16. 3. 2010 - 12:03)

Jani, prosím Tě upřesnila...omlouvám se ale ano jedná se o Václavskou pasáž! já jsem to nenapsala.
jak jsem psala nejsem organizační tip jsem na berlích a mám dost starostí a po 16h. vždy hlídám vnoučky takže mohu jen dopoledne a přes oběd.a o víkendech také né !Ale jak píšu je to jen můj nápad nikoho tím neporoučím aby se podřídil jen jsem chtěla napsat svůj názor.jen že je to blízko vlezu na metro ktré jede ne Černý most bez přestupu tak je pěkné spojení a tramvaje jsou také hned na ulici prostě žádné hledání a velké chození!

Ludmila (Po, 15. 3. 2010 - 17:03)

Jani, prosím Tě upřesnila bys průchozí pasáž.
Vlez je z Karlova nám. a kam ústí. Pokud vím pasáží a picerií i cukráren je na Karlově nám. vícero. Jedná se o Václavskou pasáž?

jana (Po, 15. 3. 2010 - 14:03)

Dávám tip na slez ve všední den já jsem z Prahy a pěkné je to na Karlově náměstí v průchozí pasáži pěkná picérie klidné místo a není tam nikdy plno!Hmed vedle je bezvadná cukrárnička také s posezením!A dopoledne by bylo dobré,mohlo by se posedět i do odpoledne jak by lupusinky postupně přicházeli.Jsem sice z Prahy ale nemám organizační schopnosti jsem na berlích a moc dobře se nepohybuji!Tak dala jsem jen nápad!Kousek od metra a tramvají velmi dostupné a nepřehlédnutelné pro mimo pražské!

lupuska (Po, 15. 3. 2010 - 10:03)

tak já bych byla pro ve...jo a já bych to nechala třebas na květen červen ale ne ve státní svátek!

lupuska (Po, 15. 3. 2010 - 10:03)

Myslím, že by bylo dobré,...tak já bych byla pro ve všední den jsem od Prahy docela vzdálená a tak já mám spojení už kolem10h.ráno jsem v Praze a zpět mi to zas odjíždí tak v 15h. tak kdyby někomu vyhovovalo třebas se sejít je mi jedno kde někdy už před polednem díky za pochopení

Ludmila (So, 13. 3. 2010 - 20:03)

Myslím, že by bylo dobré, kdyby sem předběžně písly lupusinky, které by měly zájem přijet na slez do Prahy ve všední den a kdy.

Klára (So, 13. 3. 2010 - 17:03)

Kláro chápu.To jsem fakt ráda a myslím,že nejen já :o))))

Ludmila (So, 13. 3. 2010 - 14:03)

Kláro chápu.

klára (So, 13. 3. 2010 - 14:03)

jéééžiš,já si tam nepojedu povídat o léčbě a to tak,že budu rozlišovat,jestli alternativní nebo klasické....to nemyslíš vážně. Já to pojímám jako popovídání s lidma,který maj podobný příběh,zkušenosti a nechci mluvit JEN o nemoci...to přece taky není normální,mluvení o nemoci z ní nikoho nevysvobodí.
JO a :Nepiš sem takové specialnosti,já tomu nerozumím,připadám si pak blbě...trochu přemýšlej,než sem něco hodíš,a ty POPLACHY /sraz ano,ty jako spojka-nikdo neví,co si opod tím představuješ/ - to diskusi taky moc neprospívá.Dík za pochopení..

Ludmila (So, 13. 3. 2010 - 08:03)

Teď v Meteoru povídali o podstatě autoimunních onemocnění. Mohutný zánět na vlastní tkáně není způsoben bakteriemi a jejich cizorodou bílkovinou, ale vlastními mitochondriemi, které se při stresu organismu uvolní z vlastních buněk. Na vyplavené mitochondrie - geneticky jedny z nejstarších buněčných organel, reagují neutrofily, ty nereagují jen na mitochondrie mimo buňky ale i na ty, co jsou v buňkách a klinicky se to projeví sterilním zánětem, na který dávat ATB nemá cenu. Nejvíc je poškozená potom slezina, kostní dřeň a podobné orgány. Teď jde o to jak tomu předejít, eventuelně jak efektivně léčit. Je toho poslední dobou dost na portálu Sciencedailly. Zní todost logicky. Co vy na to?

Ludmila (So, 13. 3. 2010 - 08:03)

Tady vůbec nejde o to, že bych se nechtěla s lupusinkami sejít. Spíš se děsím toho, že když nebudu referovat o velkém slezu na Boršově, tak hovor sklouzne na mé oblíbené téma alternativní léčby. Na Doktorku chodí většinou holky, které preferují klasickou vědeckou medicínu - kortikoidy, MTX, Cyklofosfamid, Humiru atd. Nechtěla bych, aby absolvovaly dlouhou cestu do Prahy a potom byly zklamané.
Klasická léčba a její důsledky, vedlejší účinky a tak, osobní zkušenosti s ní, se budou probírat asi na Boršově. Jestli je fakt zájem o to přijet ve všední den, tak se pokusím ještě domluvit s Terezkou, jestli by termín 8.5. přeci jen neposunuly. Já mám vpodstatě čas stále, jen o víkendu 8.5. a 9.5. mám dlouhodobě plánovaný seminář.

pro Ludmilu (Pá, 12. 3. 2010 - 18:03)

Nebím,proč by se muselo referovat na slezu ve všední den o slezu na Boršově...nedá mi to, můj rozomek to nějak nebere, bude to přece nezávislé klábosení,žádná oficiální přednáška s nějakými závěry.
Ludmilko, prosím, nemohla bys někam přijít a lidi se s Tebou rádi setkají,proč sis to rozmyslela..??
pa Klára

Ludmila (Pá, 12. 3. 2010 - 15:03)

Pokud slez ve všední den nebude záviset na mně,
může být. Jde jen o to se nějak dohodnout.
Jasně jsem oznámila, že na Boršov 8.5.2010 nepřijdu, takže nebudu mít na slezu2 o čem referovat, proto slez2 ve všední den ruším.
Pokud se chcete sejít bez mých referencí o velkém slezu 1, samozřejmě můžete.

lupuska (Pá, 12. 3. 2010 - 14:03)

Znova oznamuji, že slez2 ve...nerozumím ? proč nebude slez ve všední den?

Ludmila (Pá, 12. 3. 2010 - 14:03)

Znova oznamuji, že slez2 ve všední den, který jsem myslela uskutečnit po velkém slezu1 na Boršově nebude. Nejdu na Boršov.

t (Pá, 12. 3. 2010 - 14:03)

Enzymy se při lupusu...díky moc za stránky a příspěvek!Wobenzym zkusím at to stojí co to stojí!

agata (Pá, 12. 3. 2010 - 14:03)

Nesměle přidávám odkaz na lupsuinkách o enzymoterapii, může se, určitě zkuste!!

http://www.lupusinky.estranky.cz/clanky/alternativni-medicina-a-lupus/enzymoterapie-u-lupusu

t (Pá, 12. 3. 2010 - 13:03)

prosím vás o radu mte...Enzymy se při lupusu můžou, takže i Wobenzym :) Ale dávám přednost APO Curenzymu. Asi to funguje - letos v zimě jen jednou antibiotika :)

Reklama

Přidat komentář