Reklama

Depo-Provera

Blaza_27 (Čt, 19. 1. 2012 - 13:01)

Dobrý den,nechala jsem si jí píchnout už dvakrát po šestinedělí a už do toho nepůjdu. Teď jenom čekám až to ze mě vyprchá. Bolí mě nohy, jako tu psala paní v jednom starším příspěvku. Nemám vůbec chuť na sex, což dost vadí manželovi. Po sexu krvácím i 2 dny. Tak že už nikdy. Jak ženská může vědět jestli jí to sedne.

pajina (St, 18. 1. 2012 - 22:01)

V podstatě nedá, protože...děkuji vám jani jen sestra na ženském mě upozornila že i to by se mohlo stát ale přerušení by bylo zdarma jelikož jsem měla aplikovanou depo proveru.Což u prášků není protože mohou říct když otěhotníte přes prášek že to nikdo nedokáže že jste tabletku užila .Moje mamka otěhotněla přes prášky i danu tak se ptám .Děkuji za odpověd Jani

Jana (St, 18. 1. 2012 - 17:01)

V podstatě nedá, protože...A k původnímu dotazu - platím 400,- Kč za aplikaci (takže na tři měsíce = hodně levná antikoncepce) a po domluvě by Vám to měl aplikovat jakýkoliv gynekolog (i ten Váš), ale mnozí z nich proti tomu mají výhrady a brání se. Ale když jsem byla na škole a měla "novou" doktorku, starou paní, která proti tomu byla hodně myslím i z tradice, stejně jsem si tuhle antikoncepci "vyřvala" i přes její prostesty.

Jana (St, 18. 1. 2012 - 17:01)

prosím poradí mi někdo dá...V podstatě nedá, protože Ti zastaví ovulaci, nemáš menstruaci, je to vlastně téměř vyloučené. Patřím k těm vyvoleným, které ji mají už roky a roky a nikdy jsem žádné potíže neměla. Na začátku trocha špinění, ale to mě doktorka varovala, věděla jsem to, vydržela a jsem nesmírně spokojená. Menstruaci jsem nenáviděla a měla od ní roky pokoj. Díky tomu, kdo Depo Proveru vymyslel!

pajina (St, 18. 1. 2012 - 14:01)

Prosímvás poraďte mi...prosím poradí mi někdo dá se otěhotnět i přes depo proveru

Katka (Po, 9. 1. 2012 - 22:01)

ja mam ted injekci 3 mesic a doted jsem nemela ani spineni, proste vubec nic, hlava me boli mnohen min nez po Ha. Taky jsem neztloustla ale prsa jsou holt mensi. Neco za neco ale jinak super!!! Zatim

Jana (Út, 3. 1. 2012 - 19:01)

Já mám Depo Proveru 12 let a jsem víc než spokojená. Jenže se asi před pěti lety zjistilo, že způsobuje řídnutí kostí a od té doby musím každé dva roky na měřění hustoty kostí. Všchno bylo dobré, ale poslední měření ukázelo zhoršení a musím si vybtat jinou antikoncepci. 12 let jsem nekrvácela /je mi 39 let/, tak si neumím představit užívání HA. Doktorka mi doporučila tělísko MIRENA. Vím, že existují i nějaká jehličky pod kůži. Máte s tím někdo zkušenost?

Radka (Po, 2. 1. 2012 - 20:01)

Dobrý den jen bych chtěla říct že mám Depo Proveru už po druhé a to odstupem času a to 6let.Poprvé sjem si jí nasadila po porodu a vysadila po 2 letech neměla jsem žádné potíže jen otěhotnět byl trochu problém narostla mi váha o hodně a to tím že nebyli měsíčky otěhotněla jsem až po 6 letech =( ted jí mám opět a po první ijekci což je 6 měsícu mám problémi nepravidelná menstruace a td bolesti i 3 týdny špinění no děs takže vysazuji a nedoporučuji i doporučuji každé tělo jí veme jinak i přesto že poprvé jsem byla spokojená a ted ne je to opravdu na tom tělě jak to veme

Luďka (St, 23. 11. 2011 - 14:11)

Já tedy nemůžu říct žádné zápory. Injekci užívám již od patnácti let, teď mi je 21. Vlastní děti v životě neplánuji, přikláním se k adopci. Nikdy jsem kvůli těmto injekcím žádné problémy neměla. Je pravda že jsem za tu dobu dost přibrala ale to bylo z léčebných důvodů s kterými nemají tyto injekce žádné spojitosti. Takže já mohu depo proveru jen doporučit.

Hana (Po, 21. 11. 2011 - 10:11)

Užívám hormonální...Také moje zkušenost není pozitivní. Za půl roku aplikace jsem přibrala 10 kg a udělala se mi celulitida, tak jsem s ní skončila, ale nastaly další potíže - půl roku mě hodně bolelo celé břicho, měla jsem křeče, doktorka mi zjistila opakovaně zvýšené jaterní testy a poslala mě na gastro vyšetření. Absolvovala jsem veškerá nepříjemná vyšetření (kolonoskopii, gastroskopii...)nic mi nenašli a po půl roce se mi JT vrátily do normálu v podstatě bez léků. Depo Proveru rozhodně nedoporučuji.

Martina (Po, 21. 11. 2011 - 10:11)

Dobrý den všem,
Depo Proveru určitě NEDOPORUČUJI. Zdálo se to jako dobrý způsob ve 20. Vidina toho, že nebudu mít menstruaci byla v té době tak bezvadná, že by mne ani nenapadlo, že můžou vzniknout nějaké potíže. Tuto anitokoncepci jsem brala pět let. Doktor mě upozornil, že je možnost, že je možnost, že po vysazení do roka nemusím otěhotnit. To mi s nízkým věkem přišlo n e tak důležité. Na jaře, po domluvě s partnerem, jsem vysadila antikoncepci. Až to přijde, tak to přijde. Doktor mi řekl, že první měsíc menstruaci nedostanu, druhý měsíc bych měla jen "špinit" a ten třetí by měla přijít normální menstruace. Hned první měsíc jsem dostala měsíčky jako by se nic nedělo. Druhý měsíc to bylo stejné, ale od třetího měsíce nic... Dokonce jsem byla na vyvolání - výsledek : 3 dny slaboulinké menstruace. Od té doby zase nic. Tuto diskuzi jsem našla proto, že jsem zrovna dorazila z vyšetření a potřebovala si o tomto támatu něco najít. Nečekaly mne dobré zprávy: buď se mentruace na základě léků dostane do normálu nebo otěhotním jedině umělým oplodněním. Nepřeji nikomu poznat pocit, který jsem zrovna v té chvíli cítila... Já se budu snažit udělat všechno proto, aby se to vrátilo do normálu... a vím jistě, že s touto antikoncepcí nechci MÍT UŽ NIKDY NIC SPOLEČNÉHO.
Snad někomu tento příspěvek pomůže při rozhodování.

Marie (Po, 21. 11. 2011 - 07:11)

Ahoj všem. Depo Provera je...Dobrý den, i já jsem po vysazení depo provery kterou jsem měla 6 let a byla jsem spokojená. Nyní nastalo pravé peklo, které se opakuje. Ráda bych se zkontaktovala s někým kdo zažil něco podobného a našel nějaký způsob jak ji vypudit z těla a tělo znormalizovat. Nechci nikoho strašit, ale nikdy jsem neměla gynekologické potíže a ty teď mám veliké. Nikdy mi nikdo neřekl jaké budu mít po vysazení bolesti....Poslední dva měsíce jsem každý týden u doktora, ale žádné zlepšení. Už teď jsem vyčerpaná a nedokáži si představit, že by to mělo trvat ještě několik let....

Nik (Po, 14. 11. 2011 - 19:11)

depo-povera učinkuje...Ahoj, aplikaci depo provera moc nechápu. Dostala jsem injekci treti den menzes, za jak dlouho zacina ucinkovat - tedy kdy jsem chranena? A za jak dlouho se jde na dalsi injekci? Diky za odpoved.

Andrea (Ne, 13. 11. 2011 - 22:11)

Já jsem užívala tento preparát 7 let, po skončení se do roka objevila menstruace, ale již 3 roky se pokouším otěhotnět, zatím však bezúspěšně. Jedno dítě už mám. Nevím jestli je to tím,že jsem ji užívala tak dlouho, ale byla bych opatrná...

Andrea (Út, 1. 11. 2011 - 12:11)

ahoj já také nemám dobré zkušenosti s touto antikoncepci.Měla jsem křeče a střevní problémy a po vysazení byl klid.Myslím, že tato ant. opravdu není moc dobrá.

Sandra (Pá, 21. 10. 2011 - 07:10)

Ahoj,neporadíte nějaké preparáty,nejlépe přírodního původu,na povzbuzení libida???Při používání DP se mi snížilo,ale přestat ji brát prozatím nechci.Díky za rady :)

Petra (Ne, 16. 10. 2011 - 19:10)

Prosímvás poraďte mi...Ahoj, ja mam Depo-Proveru uz 5let. A jsem sni naprosto spokojená! Hlavně se mi libi, že nemusim myslet na žádné pilulky. A vim, ze to ma uspěšnost vetší než 99%. Tak jsem naprosto v klidu. Měsíčky nemam, mela jsem je za tech 5let, jen jednou a to strasně slabé. Mohu ji jen doporučit.

sasa (Út, 4. 10. 2011 - 20:10)

Užívám hormonální...Zdravím, já ji mám už od února, po první injekci jsem krvácela tři týdny, potom už nic, jen špinění, spíš mi vadí, že jsem nabrala deset kilo navíc, a navíc jsem zjistila, že stojí na recept jen 150 Kč, a mě ji aplikuje gynekolog u sebe v ordinaci za 450 Kč. Ale podle zjištěných informací na internetu, se nejdná o zrovna dobrou antikoncepci, tak je třeba to ještě promyslet.pa

Blanka (So, 3. 9. 2011 - 10:09)

Prosímvás poraďte mi...Dobrý den já naopak nemám dobré zkušenosti s touto antikoncepční injekcí,měla jsem jí jednou a už bych do toho nikdy nešla,nechci vás strašit,ale dočista mi po ní vypadaly vlasy.Tak na to pozor...

Ludmila (St, 24. 8. 2011 - 16:08)

Tuto antikoncepci jsem brala...Tuto antikoncepci beru již déle jak 3 roky a projevilo se to na mě tak že nemám vůbec menstruaci, začalo mi více růst ochlupení, celulitida se mi také objevila a navíc mám více snížené libido. Navíc mi bylo sděleno že je zde nebezpečí vzniku osteoporózy. Rozhodla jsem se jí proto vysadit.

Reklama

Přidat komentář