Reklama

Depo-Provera

magda (Po, 21. 3. 2011 - 15:03)

pokračování-menstrujuji...Depo Proveru jsem několik let brala taky,protože to je opravdu pohodlná antikoncepce.Teď už ji neberu,ale ráda se podělím se svými poznatky s ní.Od doby,kdy jsem ji brala jsem přibrala asi 20kg,upadla jsem do depresí,které si léčím dodnes.Kila shodit nemohu,mám k vůli váze vysoký krevní tlak a jiné zdr.potíže,díky lékům na deprese změněnou psychiku.Doporučuji buď nesouložit,nebo ať se o antikoncepci konečně začnou starat muži.My ženy tím jen trpíme.A že Vám lékař řekne,že to je bezpečné?Nic není bez rizika a vše je něco za něco.

Romana (Ne, 20. 3. 2011 - 18:03)

Já si nemůžu na depo proveru stěžovat. Mám ji už pět let a všechno je v pořádku. Protože mám už dvě děti 20let a 14let a další ve svých 40ti letech neplánuji, tak jsem spokojená. Každá žena je jiná, já jsem vyzkoušela několik druhů antikoncepčních pilulek a pokaždé s tím výsledkem, že jsem po nich zvracela, měla bolesti hlavy a přibrala na váze. Díky injekci jsem naprosto v pohodě. Po celou dobu jsem pořád na stejné váze. Každá žena si musí sama vyzkoušet co jí dělá dobře.

marus (Pá, 18. 3. 2011 - 17:03)

ja jse take mela depoproveru ale ne ze bych ji chtela musela jsem chodit na injekce protoze me laparoskopicky zjisili endometriozu.na injekce jsem chodila 2 roky dnes mam 3 roky minervu mesicky to ani nejsou jen takove spineni.takze radim jen kdo chce mit deti tak depo proveru ne ja dodnes mesicky poradne nemam.nastesti mam 1 dite az po nem jsem mela zdr.problemy.ale myslim si ze kazda lekarka vam poradi ze pokud planujete do budoucna deti tak depo proveru ne,az po detech.jinak jsem pri ni pribrala a to 8 kg jinak zadne jine nezadouci ucinky

lenka (St, 16. 3. 2011 - 18:03)

Já mám podobnou zkušenost...ja jen souhlasim,ze je to hnus .ono je krasny nemit menstruaci,ale pak se rozhodnete ze by ste chteli mimi a ejhle nejde to ja sem ji mela 1 rok a bohuzel mam smulu.jsem uz rok a pul bez injekce menstruace nikde a co se tyce miminka muzu asi zapomenout,at se snazime jak chceme nejde to.

Sim. (Ne, 13. 3. 2011 - 07:03)

Nemáte někdo zkušenosti, že jste přešly z Depo-Provery na Sayanu??? Já jsem na Depo-Prov.už 11let, a teď jsem se teprv dozvěděla, že je Sayana, která je šetrnější (nezpůsobuje osteoporózu), tak si říkám, že bych si příště už nechala píchnout Sayanu...nevíte, zda ten přechod z DP na Say.probíhá v poho??? Díky.

Naďa (Út, 22. 2. 2011 - 09:02)

jj,jsem na tom podobně,po...pokračování-menstrujuji doteď od listopadu a je únor-DEPO-PROVERU jsem si dávala v září-takové střídání silné a slabé-ale neustále a to jsem si jí byla dát píchnout jen jednou a lituji,jsem zvědavá,jestli se mi menstruace upraví-nejsem nejmladší,rozhodně lituji-a že jsem přibrala pomalu 6 kilo-nikomu ani říkat nechci.A ty silné bolesti hlavy-co jsem měla už naštěstí nemám.

Jana (So, 12. 2. 2011 - 23:02)

Dobrý den,
Depo-proveru...Já mám podobnou zkušenost spíše nedoporučuji!Nechávala jsem si jí píchat asi tři roky, vše se zdálo být o.k. po vysazení jsem skoro další tři roky byla bez menstruace.Teď se snažím otěhotnět asi víc jak rok a stále se nedaří.Tak snad se zadaří ....

Anina (Čt, 3. 2. 2011 - 21:02)

Leni moc díky za povzbuzení.Já se taky uklidňuji,ale hryže mě to...Už si další nenechám píchnout a fakt mě na nic neupozornil doktor..já pomalu ani nevěděla jak se to jmenuje,neboť se to seběhlo tak rychle,že jsem vylítla z ordinace a pak se mi to začlo honit hlavou.Tak díky ještě jednou...

Iva-22 (Čt, 3. 2. 2011 - 16:02)

Prosímvás poraďte mi...Dobrý den,
Depo-proveru jsem měla přes dva roky,bylo mi fajn,žádné krácení až se mi po roce a půl objevily cysty na vaječnících a následně jsem podstoupila tři operace až mi nakonec vzali jak levý vejcovod tak vaječník.Doktor mi doporučil proveru brát dál léčebně.V říjnu jsem ji sama vysadila,chtěli bysme juniora,u doktora jsem ještě nebyla a můžu říct že to bylo celkem krutý,připadala jsem si jak nymfomanka,snědla jsem tuny čokolády,nesnesitelně mě bolely prsa,padají mi vlasy(hodně),náladová,přecitlivělá a spousta dalšího.Myslela jsem si že jsem těhotná.Nejsem.Doktoři mi po poslední operaci řekli že možná vůbec nebudu moc mít děti.Názory na tuhle antikoncepci se různí..ja po vlastních zkušenostech NEDOPORUČUJI.

Lenka32 (Čt, 3. 2. 2011 - 12:02)

Ahoj,jsem po 6ti nedělí a...Anino,pokud chceš ještě mimi,tak ti to dr neměl vůbec předepisovat.Ale jedna ti neublíží,tak další už vynech.Já jsem po 1 mimi brala Cilest a byla jsem moc spokojená.Vysadila jsem ho a do 3 týdnů jsem byla těhotná ;-) Jo ještě-sestřenka brala Proveru rok a pak vysadila a po měsíci otěhotněla ;-) dr jí taky nic neřekl :-)

Anina (St, 2. 2. 2011 - 19:02)

Ahoj,jsem po 6ti nedělí a doufala jsem,že mi můj doktor předepíše zatím(neboť kojím)nějaké pilule.Dal mi ale injekci PROVERY a žádné info.Až doma jsem se dostala k informacím a jsem v šoku,co jsem si to nechala píchnout.Takže čekám,co mě při téhle anti postihne.Jen se chci zeptat,když mám dnes první injekci,a na další nehodlám jít,myslíte,že to z těla ,,vyjde"dřív než kdybych těch injekcí absolvovala více?Kdypak to ze mě asi tak ,,vyprchá"?Hrozim se toho,aby se mi nerozhodil menstr.cyklus a taky bych ráda ještě měla jedno mimi.Máte někdo zkušenost jen s jednou dávkou?Díky

Lenka32 (Út, 1. 2. 2011 - 13:02)

Ahoj.taky si ji nechám píchat,teď už mám třetí a jsem spokojená.Žádné přibírání atd. Jen jak jsem tady četla aritmii srdce??To je takové to bušení a zachvilku to přejde??To občas mívám,ale že to je i DP jsem si nemyslela.Můj dr ji předepisuje jen na 2 roky,pak dává jinou antikocepci.Ještě mi teď předepsal Ascorutin.

Iva (Pá, 28. 1. 2011 - 16:01)

Můj gynekolog mi injekci nedoporučoval, ale já jsem dala na radu kamárádky a trvala na svém! Po roce jsem to musela vysadit, takže v listopadu jsem si už nebyla píchnout nic. Těsně před vánoci jsem začala krvácet, ne moc, ale za to patnáct dní. Před dvěma týdny jsem začala krvácet znovu a ještě to nepřestalo. Nevím jak dlouho to bude trvat než se v mých 42 letech dostanu do normálu, Jestli vůbec! Máte taky někdo takovou zkušenost?

monika (St, 26. 1. 2011 - 15:01)

Koukám, že stále je tu...taky preji vsem uzivatelkam hodne stesti, jen dodam slysela jsem z nekolika vypraveni, ze to nadelalo s zenami velke neplechy. a bacha po vysazeni depo- provery, kdyz se ihned nebudete chranit nebo nezacnete brat pilulky, nebo cokoli jineho- je velka pravdepodobnost, ze ihned otehotnite.- znam uz tri deti co se pak za devet mesicu narodily.

Jojo (Ne, 2. 1. 2011 - 22:01)

Jenže tyhle spokojené a gynekologem podváděné holčiny budou mít s Depoproverou po 10-15 letech velké zdravotní problémy - neplodnost, osteoporoza, cévní problémy aj.
Ne, že bych jim to přála - ale jejich obtíže jsou mi šumák...

To, co mi není šumák - jejich nákladné, dlouhé léčení a případně pozdější pracovní neschopnost a invaliďák budu financovat já jako daňová poplatnice a pojištěnka..... a nikoli ten naprosto nezodpovědný gynekolog ...... ten je vysmátej už teď

. (Ne, 2. 1. 2011 - 14:01)

Depotní injekce Depo Provera byla vytvořena pro ženy třetího světa ( např. v subsaharské Africe), které nebyly schopné užívat tabletky denně.
Lidský život tam má hodnotu nula.

Mernstruace je škodlivá?? Ano, škodí kontu gynekologa, který je přímo zainteresován na preskripci HA.

NIKDY VÍC (Ne, 2. 1. 2011 - 11:01)

Tuto antikoncepci jsem...Každé tělo reaguje na určité věci jinak. Pro moje tělo to bylo svinstvo neuvěřitelný, s následky se potýkám dodnes! Ale souhlasím, že někomu to vyhovuje. Já osobně už nikdy nic. Po DP mi totiž začala dělat škodu i klasická antikoncepce. Děti určitě chci a tak si to nechci zku+vit ještě víc. Jsem z toho na prášky ....

Eva (St, 24. 12. 2008 - 16:12)

pro misu,dekuju a ozvi se az se vam to povede

Martina 2 (St, 24. 12. 2008 - 13:12)

Ahoj smutná,
když se na to člověk podívá z filozofického hlediska tak žádný sex=nejbezpešnější antikoncepce. Jak jsem již psala, dlouhá léta jsem se bez hormonů obešla a používala metodu počítání plodných dnů s vědomím, že se sexem mohou přijít děti, ale ony přišli plánovaně, až když jsem s počítáním přestala... Takhle jsme počali tři děti a další už opravdu nechceme, chtěla jsem se pojistit na 100%. Tato natikoncepce je pojistka jak hrom. Teď jsem se s ní snad už definitivně vypořádala a cítím se zase jako skutečná ženská se vším všudy. Je skutečně velká škoda připravovat se chemicky o jedno z mála potěšení, které máme. Nechci tím budit dojem, že žiju jen pro sex, ale i ten je docela důležitý pro dobrou funkci manželství a hlavně celé rodiny...
Přeji
hodně štěstí, protože je krásné;
hodně zdraví, protože je vzácné;
hodně lásky, protože je nejkrásnější a nejvzácnější...

smutná (St, 24. 12. 2008 - 05:12)

Nechápu,že Vám při užívání jakékoliv antikoncepce,nevadí nulová chuť na sex.Sama jsem po gyn. operaci a také se potýkám s nulovou chutí na sex a jsem z toho velmi nešťastná.Spíš přemýšlím o tom,čím ji zvýšit.Nebo jinak,já do sebe musím hormony ládovat,abych měla chuť alespoň minimální.Proto nechápu,proč si ničíte zdraví tím,že do sebe cpete hormony a za odměnu máte nulovou chuť na sex.Že by účinek antikoncepce spočíval v tom ?:=))
Nic ve zlém,ale je škoda,když jste mladé,připravovat se o potěšení ze sexu.

Reklama

Přidat komentář