Reklama

Depo-Provera

Ivana K. (Po, 31. 8. 2009 - 09:08)

Omylem 2x,první se tady původně nezobrazil,tak jsem vám to napsala znova:-)

Ivana K. (Po, 31. 8. 2009 - 09:08)

Ahoj holky..Od pátku čekám na menstruaci,která mi po 8 měsících po vysazení DP měla přijít snad samovolně (bez pomocí prášků) a zdá se,že na ní budu čekat dalších 9 měsíců.Dneska ráno raníčko jsem objevila na testu 2 krásné čárky:-)))Bojím se,že se raduju předčasně,že to ještě nemusí být tak jak má,nevěřím už ani testu,ale během 10 minut jsem se na test dívala snad 30x,takže splést jsem se nemohla..:-)Přítel má ve středu narozky,takže budu mít pro něj asi ten nejhezčí dáreček:-)Hezký den všem!!!

Ivana K. (Po, 31. 8. 2009 - 08:08)

Ahoj holky.Tak já od pátku čekám na menstruaci,která by mi po 8 měsících po vysazení DP měla přijít samovolně (bez pomocí prášků).Vypadá to,že si na ni počkám ještě 9 měsíců,protože jsem ráno raníčko objevila dva krásné proužky na testíku:-))))Bojím se radovat,nevěřím už ani tomu testu,ale fakt tam byly.Dívala jsem se během 10 minut asi 30x,takže jsem se nemohla splést:-)Každopádně přítel má ve středu narozeniny,tak myslím,že mu dám hezký dáreček.Snad to nebude předčasné..Ale nechci to mít v sobě sama a nepodělit se..Hezký den všem!!!

Verča (Ne, 30. 8. 2009 - 19:08)

DP jsem měla dvakrát s přestávkou jeden rok setra mi řekla,že než otěhotním může to trvat 4 měsíce.Dala jsem si ji znovu a po 6 měsících jsem ji chtěla vysadit a počít miminko a od doktora jsem se dozvěděla,že to může trvat až 9 měsíců a to mě dostalo.Dal mi tedy Cilest aby se dostavil ciklus a pak se pry můžeme pokouše tak jsem tedy zvědává.Příště si dám pozor a dám si raději napsat prášky.Navíc ji zdražily na 300,-

Patty (Ne, 30. 8. 2009 - 17:08)

Ahojky!
DP jsem měla 2x,ale pro dlouhodobé špinění jsem ji vysadila...druhou a zárove? posledni injekci jsem mela v dubnu 2009 a včera jsem to dostala...tedy ani ne dva měsíce po zkončení působení DP (na třetí inj. jsem měla jít na začátku července)!!!Tak ted´ uvidím jak to bude s pravidelností,chystám se přejít na HA - pilulky,protože bych chtěla jít príští rok do mimi...O vedlejších účincích a následcích po vysazení (možnost otěhotnění až za 6 - 31 měsíců) jsem informovaná nebyla,naletěla jsem na "výhody" nemít menses a nestarat se o to,myslet denně na to si vzít HA...Dnes bych do toho - do DP už rozhodně nešla a nikomu ji ani dál nedoporučuji!!!Ani za ty prachy to fakt nestojí...

Hanka (So, 29. 8. 2009 - 21:08)

Hlavně pro Jandi a Ivu T. Nezoufejte bude líp a moc dobře vím o čem mluvím.Loni v dubnu jsem porodila své 3 dítě po dvou holkách vytouženého syna. Porod komlikovaný nakonec císař a od té doby to začalo. Nejprve se mi rozjela jizva a já chodila 6 týdnů den co den nebo obden ke své gyne, která byla jako jediná ochotná mi dát břicho do pořádku na čištění. Nakonec jsem po šestinedělí skončila opět v nemocnici, že mi břicho seřežou a znovu sešijí. Bohužel se tak nestalo, že prý to musí srůst samo tak jsem vyhodila 3000 za nadstandert, abych měla malýho sebou, kojila jsem. Srostlo to za další měsíc, ale díky mé lékařce. Poté následovala kontrola po šestinedělí, naznala, že tam mám ještě lagunku krve a pokud chci nějakou antikoncepci, ať si dám DP a ta že mi zároveň vstřebá tuto lagunku. Kdybych tenkrát věděla co bude následovat, tak si ji v životě nedám. Po deseti dnech jsem začala krvácet, po dalších 10 dnech jsem dostala druhou dávku, že se to údajně zastaví, nestalo se tak. Trvalo to 6 týdnů, protože byli dovolené a potom mi naznala, že mám polyp v oblasti jizvy po císaři a že krvácím buď z DP nebo z toho polypu a že musím na výškrab. Tak jsem to absolvovala. Po výškrabu jsem měla 5 týdnů pokoj. Ale tím to nekončilo. Po třech týdnech po zákroku jsem si šla pro výslwedky a doktorka mi řekla, že si patolog není jistý, jestli tam není něco zhoubného a že za 2 měsíce musím na výškrab znovu a patolog se musí vyjádřit zcela přesně. Nakonec to dopadlo dobře a nic tam nebylo, ale kdo nezažil takovéto čekání napřed na zákrok, pak na výsledky asi nepochopí a já navíc čerstvě po porodu se třemi malými dětmi, člověku šli všelijaké myšlenky hlavou. Po druhém výškrabu jsem ale nepřestala špinit, vždycky ráno tak dvě hodiny a pak zase až další den ráno a tak šel den za dnem, měla jsem to i tak po DP. Bylo to v době kdy mi vyprchala už i ta druhá dávka. Nakonec jsem dostala Norethisteron na zástavu a pak normální antikoncepci Regulon, kterou beru do teď, ale první týden taky špiním. Kdyby nezabral ten Norethisteron, tak už jsem v 35 letech bez dělohy a to jen podle mého názoru díky DP. I doktorka po tom výšrabu říkala, že to už je otázka hormonální. Ještě chci dodat, že během těch 3 a půl měsíců, co měla DP účinkovat se mi tak stašně zvednul tlak, že musím brát prášky doteď, musela jsem kvůli tomu přestat kojit, a navíc nemluvím o psychice, bála jsem se být sama, byla jsem psychicky vyčerpaná a půl roku jsem brala Neurol na uklidnění. Tak tolik moje zkušenost s DP, nepřeju ji nikomu, ale opravdu jsem nevěřila, co může způsobit jedna nebo dvě injekce a jak dlouho trvá tělu, než vyprchne, to je na tom to nejhorší, že se musí čekat až vyprchne. Tak se všichni mějta a berte mě jako ostrašující případ. DP NEEEEEEEEEEE.

Eva (So, 29. 8. 2009 - 18:08)

kamarádka jí měla 2roky nechala to fakt na přírodě až se jí to samo srovná a otěhotněla po 2letech.

Ivana J. (So, 29. 8. 2009 - 17:08)

Ahoj Evko.No jestli to bude trvat tak rok tak to by ani nevadilo.Pak uz bych byla asi nervozni..

Eva (So, 29. 8. 2009 - 10:08)

ahoj Ivano J.tak už si jí nenechávej dát,bude trvat dlouho než otěhotníš,a pokud ti to nevadí jak píšeš kdybys otěhotněla dřív tak nevidím důvod proč si jí znovu píchnout.rok to bude trvat určitě.já sem měla DP 5let a otěhotněla sem po roce ale musela sem tomu pomoct.

Iva T. (Pá, 28. 8. 2009 - 22:08)

Ahoj Jandi, tak jsi další postižená hrůzou jménem DEPO PROVERA. Všechny tu proklínáme doktory, kteří nám ji píchli -/ mě ve věku 43, - 2krát opožděná menstruace,strach z těhu ve věku , kdy se už pomalu těšíš na vnoučata, ale mimi už nechceš / jako "ideální" řešení těchto problémů. Krvácení, depky, pláč bez důvodu, pocení v noci...to způsobila 1 injekce. Změnila jsem doktora, ten na mě zíral jako proč jsem si to nechala dát, nicméně krvácení zastavil nějakým horm. gelem a v den píchnutí další dávky/za 12 týdnů/ jsem začala brát ant. pilulky. Cyklus je po nich úplně v poho, ale děsím se, co se stane, až je vysadím. Asi je budu držet, dokud budu moct. Ale všechny vedlejší účinky pomalu, ale fakt pomalu přestaly - depky, pláč, pocení, je to OK, tak se neboj, i ty budeš za čas v pořádku. My starší to prostě neseme hůř. Hodně štěstíčka, ať je vše OK a napiš, vím, co prožíváš. I.

Ivana J. (Pá, 28. 8. 2009 - 16:08)

Proc si clovek plati to zdravotni?Uplne na hovno,ze jsem sprosta!!!Stejne clovek porad neco plati.Tady v anglii teda za to neplatim pac jsem na materske ,ale i tak...Dneska mi segra rekla,ze byla na ocnima doktorka ji rekla,ze s te DP muze mit i krvaceni do mozku.Tak se rozhodla,ze s tim konci.Ja mam jit v listopadu,ale asi na to uz taky kaslu.Kdyz ootehotnim,tak mi to asi ani vadit nebude..Akorat by me zajimalo fakt po jake dobe bych prisla do jineho stavu.

KAROLÍNA (Pá, 28. 8. 2009 - 15:08)

MŮŽU JEN POTVRDIT NEGATIVNÍ ZKUŠENOSTI...KRVÁCENÍ TÉMĚŘ BEZ PŘESTÁVEK, PŘIBRALA JSEM NA VÁZE A NEHLEDĚ NA TO, KOLIK JSEM ZA VŠE ZAPLATILA..,PENÍZE ZA DALŠÍ INJEKCI, KTERÁ MĚLA ÚDAJNĚ ZASTAVIT KRVÁCENÍ - NEZASTAVILA ANI JEDINÁ.., POSLÉZE, KDYŽ JSEM ODMÍTLA DALŠÍ INJEKCE, JSEM SE ROZHODLA BÝT RADĚJI BEZ ANTIKONCEPCE(POUZE KONDOM), ABYCH MOHLA STÁLE KOJIT... VÍC NEŽ DVA ROKY ROZHOZENÁ MENSTRUACE A TÍM PÁDEM POTÍŽE S DALŠÍM OTĚHOTNĚNÍM...TAKŽE PO PŘERUŠENÍ KOJENÍ, PŘEDEPSÁNA ANTIKONCEPCE ZA 1000,-KČ NA ÚPRAVU CYKLU... NO HRŮZA...OTĚHOTNĚLA JSEM PO DESÍTI MĚSÍCÍCH...DP - NEBRAT !!

Jandi (Pá, 28. 8. 2009 - 12:08)

Ahojky děvčata. Taky nestačím poslední týdny zírat, co Ti doktoři dělají. Je jim jedno, co to udělá s pacientkama, hlavně že z toho mají peníze. Mě ta sranda za 2 měsíce stála 12OO,- a to k tomu nepočítám výdaje za další prášky, co jsem dostávala a balíky vložek, co jsem spotřebovala. Taky pobyt v nemocnici. Prostě jen platím a jsem pomalu na zhroucení. Krvácení a bolesti se zase vrátily, k tomu horečka. Tak jsem byla u toho novýho doktora, který zjistil ještě ke všemu zánět. Další 200,- za antibiotika a prášky na bolesti. Doufám, že tím to končí a začne se to obracet už k lepšímu. Jak vyslovím DP, zvedá se mně žaludek a ježí se mně vlasy. Tak vám děvčata přeji, pokud to berete, ať se nikdy nedostane do stavu, jako já. A všem ostatním, co čekají, až to přestane učinkovat, aby mohly otěhotnět, přeji hodně štěstí.

Ivana J. (Pá, 28. 8. 2009 - 09:08)

Me by zajimalo proc tu DP vubec davaji nebo doporucuji,kdyz to je asi svinstvo ne?Moje segra byla na vsech moznych vysetrenich pac mela tyhle vsechny priznaky..a ja jsem ji rekla,ze to je zbytecne chodit po doktorech,ze to ma z DP.Ona ani nevedela jake priznaky ma DP pac nema letacek.Tak rikala,ze to chce zmenit.Ja nevim proc ti doktori nepomuzou nebo neporadi??

Ivana (Pá, 28. 8. 2009 - 09:08)

Jandi,tak gratuluju k už obrovskému přírustku:-)S tím krvácením to je hrůza.Nejhorší,že teď ta léčba po DP bude trvat asi dlouho..Já čekám svoji 1 samovolnou mestruaci po 8 měsících po vysazení,tak jsem zvědavá..Zatím to šlo jen s koňskýma dávkama hormonů.Dodnes ne v dobrém vzpomínám na stupidní doktorku,která mi ji naprosto beze slov a bez obav vůbec píchla:-(

Jandi (Čt, 27. 8. 2009 - 15:08)

Jo, a naše mimi s prozatimním jménem FAZOLKA už má 5 cm. :-))

Jandi (Čt, 27. 8. 2009 - 15:08)

Ahojky holky. Ivčo K., dávali na histolku všechno, co ze mě vyškrabali. Nevím, jak je to s miomama, ale myslím, že ty jsou tam dál. A další novinka. Včera jsem se radovala, že přestávám krvácet, dnes už mě zase radost přešla, pomalu to začíná znovu. Jen budu doufat, že ne do takových rozměrů jak předtím, že pořád působí to svinstvo a tělo s tím bojuje. Nedávno jsem si tu četla v informacích, jaký má DP vliv i na psychiku. Mně bylo předtím divný, že jsem pořád podrážděná, nervozní, negativistická, všechno bylo špatně, hlavu jsem měla furt pod dekou, jako pštros v písku. Tak mně můj psychiatr včera ubezpečil, že jsou to taky účinky DP a ještě 3 měsíce musím užívat léky, který už jsme chtěli po mým kritickým životním období vysadit, protože svinstvo bude učinkovat i tady. Takže DP ze mě ještě nakonec udělá i dementa! :-)) Tak holky, přeji vám všem všechno jenom nej. Babča Jandi.

Ivana K. (Čt, 27. 8. 2009 - 10:08)

Ahojte holky.O tom,že se má DP přestat kvůli svým prima účinkům přestat vyrábět mi řekl taky ten nový doktor.Tak konečně s tím přestali!Jandi,tak to jsi mě dostala i s tím myomem,protože mě našli v děloze taky,ale dr. mi řekl,že pokud nebude cestovat,že to nevadí.A tobě brali vzorky a posílali na histolku,jo?Každopádně držím moc palce,ať je to negativní.Je to fakt hrůza,člověk chodí jen na klasické prohlídky a myslí si,že doktor je v pohodě,ale teprve potom,když ho člověk nejvíc potřebuje a plně mu věří,tak se po dlouhé době dozví,že je na nic..A ztrácíme přitom všichni čas,ať už se jedná o cokoliv..Asi začnu studovat:-)

micina (St, 26. 8. 2009 - 20:08)

Jandi, hodně štěstíčka, držím palečky, ať je to v pořádku!:-) Ti naši doktoři, ti by asi měli dělat taky čas od času přezkoušení, jestli jsou ještě schopní doktory být nebo ne! Co víc dodat, je to hrůza, že takoví rádoby doktoři mají náš život ve svých rukou...:-(

Eva (St, 26. 8. 2009 - 18:08)

ahoj Jandi.asi veděli proč jí přestali vyrábět!!!!ale S... asi taky bude na 2věci.

Reklama

Přidat komentář