Reklama

Depo-Provera

Ivana (Út, 18. 8. 2009 - 13:08)

Mici, tobě taky hodně štěstíčka!!!!

Jandi (Út, 18. 8. 2009 - 13:08)

Vzkaz pro rádoby vtipnou pisatelku.
Nejdřív jsem chtěla napsat něco ostřejšího, ale pak jsem si uvědomila, že tu ženský píšou o svých zkušenostech. Tak blahopřeji k sexuálním zážitkům s gynekologem!!! :-))

Ivana (Út, 18. 8. 2009 - 13:08)

Jé ahoj Mici,mě už to taky moc nebaví chodit na diskuze a pořád na to myslet,číst o tom a tak..Už toho mám plné kecky..už se tady taky objevím sem tam,ale když vidím,jak někdo DP doporučuje jiným,tak mě to zvedá z židle!

micina (Út, 18. 8. 2009 - 13:08)

jo, jinak holky, nezlobte se, že už tu tak často nechodím, jen je to furt dokola, aspoň u mě a ani už se mi nechce o tom psát.. těhulky, opatrujte se a snažilky, ať se vám brzy zadaří...papa..

micina (Út, 18. 8. 2009 - 13:08)

tak holky, já zas prozměnu menstruuju co 14 dní, nemám ovulaci, měřím bt a nepomohla mi na to ani HA antikoncepce, kterou jsem měla, po jejím vysazení opět vše začlo nanovo, já jsem už od vysazení té zkurv...DEPO PROVERY 14měsíců! Jinak jsem ji měla 2 roky, vždy píchnutou co 12týdnů..takže dostat 3 za měsíc, to je fakt síla, Jandi, radši změň doktora..

Ivana (Út, 18. 8. 2009 - 12:08)

Jandi,vysaď tu DP úplně a přejdi na jinou.Já jsem během jejího užívání taky menstruovala třeba 3 týdny vkuse,ale po jejím vysazení samovolně nemenstruuju už 7 měsíců.Fakt "nádhera".Zvlášť když se člověk snaží o mimčo..

A ty by jsi (Út, 18. 8. 2009 - 11:08)

chtěla aby tě píchal on, vid?

Jandi (Út, 18. 8. 2009 - 10:08)

Tak díky. Zítra jdu doktora zabít. Jsou to dva měsíce od první injekce a chce mně píchat 4 injekci. Myslím, že na mně vydělává peníze. Samozřejmě že to mám rozhozený. Krvácím už 3 týden, předtím jsem špinila. Nepomáhá ani injekce a prášky na zastavení krvácení. A neřekl mně ani slovo o tom, co to může dělat za problémy. A to si zmetek bere regulační poplatek i za odběr krve, i za toto píchání Dp. A to ještě ani není v práci, píchá to sestra.

Ivana (Út, 18. 8. 2009 - 09:08)

No já jsem taky měla vždy jen jednu na 3 měsíce..

Eva (Út, 18. 8. 2009 - 08:08)

to já dostala jen 1 a za 3měsíce další.a i tak to stačilo na rozhození celýho organismu,natož pak 3 najednou.jinak sem měla DP 5let

Toska (Po, 17. 8. 2009 - 18:08)

Jandi - pořádně si to nepamatuji, ale ze začátku jsem injekci měla také častěji ... nevím přesně interval, ale také jich bylo více

Jandi (Po, 17. 8. 2009 - 15:08)

Ahojky všem.
Můj dotaz se tu neukázal, tak se zeptám znovu. Jak vám doktor aplikoval injekce. Tady jsem vyčetla, že i poprvé se dává 1 injekce za 3 měsíce. Já dostala 3 injekce za 1 měsíc. Je to normální?

Default User Image
Blaža (Ne, 8. 10. 2023 - 10:10)

Ahoj, i já jsem měla tenhle interval, i přesto mi dp nesedla špinim tak mi byla doporučena Mirena 

Ivana (Po, 17. 8. 2009 - 14:08)

Pokud už taky čekáš déle,jdi k dr. a buď ti předepíše jinou antikoncepci,která ti to srovná,nebo ti bude menstruaci uměle vyvolávat každý měsíc injekcema nebo ti dá prášky,např. Utrogestan,který ti bude udržovat "cyklus",ale nedej bože,že ho vysadíš..:-)Pak budeš zase bez...Asi tak to holky funguje,jsem toho zářný příklad,tak prosím vás holky,než si necháte tohle svinstvo píchnout,přečtěte si pečlivě všechny diskuze,všechny reakce dr. na tuhle antikoncepci.Všichni před ní varují...

Ivana (Po, 17. 8. 2009 - 14:08)

Jak to myslíš?Jako po jejím vysazení?
Jestli jo,tak půl roku určitě,někomu to trvá,rok i dva..

evinecka84 (Po, 17. 8. 2009 - 13:08)

chci se zeptat za jak dluho se dostavuje po tyhle injekci Ms???? dekuji

Ivana (Po, 17. 8. 2009 - 10:08)

Zdravím všechny!
No tak to zírám,kolik pozitivních názoru tady najednou máme..Tak to shrnu pro všechny..
1. u Depo Provery (DP) trvá nějakou dobu (třeba i půl roku),než se s ní člověk srovná. Není pravda,že se u toho menstruovat nemá.Někdo menstuuje i tak,někdo jen špiní,někdo jí nemá vůbec.Takže Verčo, je to u téhle antikoncepce naprosto normální,protože ti rozhodí naprosto všechno!
2.Jo, tahle antikoncepce je nejpohodlnější,proto jsem si jí taky vybrala,ale pokud dr. není úplně vymaštěný,jako ta moje bývalá dr.,tak tuhle antikoncepci nedoporučí holkám,které někdy plánujou rodinu. Dokonce to měla tahle antikoncepce donedávna kontraindikováno v příbalovém letáku,že se nesmí používat u žen,které plánují rodinu.Takže si z toho udělejte každá svůj závěr.
Pokud s ní problémy nemáte,což jsem během užívání neměla ani já,tak si počkejte na to,až jí vysadíte..Nikomu to nepřeju!Já jsem jí vysadila v lednu a dodnes,což je 7 měsíců jsem ještě onu zmíněnou menstruaci samovolně nedostala..Takže pokud se vám zdá i tohle normální, úspěšně pokračujte..Píše se na každém letáků,že možnost otěhotnění po vysazení DP je 6-34 měsíců, nehledě na dobu užívání (jestli máte 1 injekci,nebo jí užíváte už 5 let)Takže když se pak snažíte o mimčo,jak některé tady z nás, zabolí to.Takže pokud můžu doporučit,rychle přejděte na jinou antikoncepci,která vám to srovná dřív než bude pozdě...

Toska (So, 15. 8. 2009 - 21:08)

Valetto - s tou nechutí k sexu jsem na tom byla úplně stejně - taky mi to neříkalo vůbec nic, až jsem si sama sobě byla protivná. Po vysazení Depo Provery a prášků Cerazette se to zlepšilo.

Verčo - s tou MS se mi to nějak nepozdává - s touto antikoncepcí by neměla být vůbec žádná ... raději zajdi k doktorovi, nebo´tam aspoň zavolej ... já jsem MS neměla vůbec, jen jsem vždy trochu špinila, když Depo-Provera přestávala účinkovat (než jsem šla na další injekci). Rozhodně už bych jí ale nikdy nechtěla !!! Můj doktor mi dokonce na poslední prohlídce řekl, že tato antikoncepce by se prý ani už neměla vyrábět, že má opravdu hrozně moc nežádoucích účinků - např. odvápnění kostí.

verca (So, 15. 8. 2009 - 19:08)

ahojky..
chtela bych se zeptat na jednu vec.. 1.7. jsem si nechala pichnout prvni injekci depo-provery. vic jak mesic jsem pak nemela menstruaci (mela jsem ji dostat 6.7.), dostala jsem ji pred 14 dny a jeste mi neskoncila. chtela bych vedet, jestli je to normalni a jestli se to da nejak zastavit (injekci nebo jinou antikoncepci). uz mi to docela leze krkem, navic mam jet za tyden na dovolenou..
dekuju
p.s.: gratuluju vsem cerstvym tehulkam:)

valleta (Pá, 14. 8. 2009 - 20:08)

Milé dámy, jak to tady čtu, je to hodně rozporuplné(depoprovera). Já ji nasadila po porodu třetího děcka(8 měsíců) a jsem dost neštastná. První tři měsíce jsem špinila každé 3-4 dny apk nic, pak zase třeba 7 dní slabá menstruace. Po další dávce jsem zjistila, že nehubnu(váha stojí) i když chodím cvičit atd...Po třetí (což je před měsícem) jsem objevila celulitydu jako prase(né, že bych ji neměla , ale né tolik) a dostavila se totální nechut k sexu, coz velice těžce nese můj manžel...Chápu ho a nedivím se, nebot já sex milovala, ale ted mi absolutně nic neříká. ještě to ty dva měsíce musím vydržet a pak jdu na sterilizaci:o). Doufám, že se vše vrátí do starých kolejí. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Zajímalo by mě, zda se to vrátilo po nějaké době zase do pořádku. Strašně se toho bijím, Díky

Reklama

Přidat komentář