Reklama

Depo-Provera

andrea (So, 22. 11. 2008 - 12:11)

DP uz mam 6let ubec nemenstrujuji pred 14dny mi doktor rekl ze mam na cipku predrakoviny nador a mam jit na operaci v lednu.a doporucil mi pak otehotnet tak sem zvedava kdy menzes dostanu.

Katy (Pá, 21. 11. 2008 - 09:11)

Ahoj holky, do diskuse jsem několikrát psala - na DP samá negativa a přestože jsem další dávku ( IV. v pořadí ) odmítla, s problémy se potýkám dál a beru další léky na srovnání cyklu. Já za 1 injekci v lékárně dávala kolem 120,- Kč, aplikaci jsem měla od kamarádky - zdravotní sestry, zadarmo, ale že bych ušetřila na vložky a tampony??? Naopak. Menses a špinění mám de facto stále, takže se mi to vlastně o dost prodraží - slipovky a vložky kupuju hodně pravidelně a už je mi to odporné - takže pokud se Markéto rozhodneš právě pro injekční formu DP, přeju Ti ať Ti sedne a nemáš zrovna takové problémy jako třeba já a ostatní holky co sem píšou. Je to hodně individuální, ale není o co stát a je to nejen o financích, ale především o psychice - když Ti DP nesedne ...

Hanka (Čt, 20. 11. 2008 - 13:11)

Markéto, já jsem ji měla buď přímo u dokortky v ordinaci za 200,-Kč, nebo na recept v lékárně za asi 80,-Kč. To je rozdíl co? Ale i tak je to asi nejlevnější antikoncepce. A to nepočítám kolik dáš za vložky a tampony, které tady odpadají.

markéta (Čt, 20. 11. 2008 - 11:11)

zdravím,tak se už dlouhou dobu hrabu po různých stránkách a koukám na vhodnou antikoncepci. nikdy jsem nic nebrala,ani prášky,k doktorce jsem objednaná na prosinec a do té doby si mám vybrat. s přítelem vážně uvažujem nad injekcí,ale po přečtení pár názorů...někdo si stěžuje,někomu naopak vyhovuje...docela se bojím. chtěla jsem se tu ale zeptat na cenu. to je totiž taky dost důležitý aspekt. můžete mi napsat na darkmellon"seznam.cz děkuju

iva (St, 19. 11. 2008 - 22:11)

Zdravim vsechny, myslim ze ukazkove to napsala pani sestra v prispevku dne 10.9. pridavam i mou zkusenost s touto antikoncepci. Jako u mnoho jinych zen byla mi tato HA nabidnuta po sestinedeli v souladu s kojenim. nespinila jsem, krome snad zastaveni hubnuti v dobe kojeni, ruznym nalad-ktere jsou ovsem obvykle po porodu mi vlastne tato injekce taknejak sedla, mela jsem pichnuty dve pak pul roku pauza a pak dalsi dve nebo tri.. take jsem p.gyn. hlasila předem,kdy chci mimi,rikal ze je dost casu na vysazeni..posl. injekce prestala teoreticky pusobit koncem cervna. mesicky nemam, jen jsem asi pred 2mesici malilinko spinila,tot vse.cekam cekam. asi se nacekam na mimi co? synovi je 2,5 roku.takze abych si hledala praci...doktorovi uz neduveruju, od kamaradky mam zjisteno,ze mam pockat na menstruaci a az pak se pokouset o mimi, to je jasny.kazdopadne zeny ktere chteji mimi, nedavejte si to!!vubec! ach jo.

Hanka (Út, 18. 11. 2008 - 16:11)

Zdenko, to se divím, že ti doktor nechal Depo proveru tak dlouho. Mě řekla doktorka, že maximálně 5 let a to jsem také četla na letáku.
Já jsem s ní také byla celých 5 let maximálně spokojená, žádné problémy, tak jako ty. Teď jsem se taky rozhodla pro sterilizaci, jdu za týden. Píšeš, že jsi menzes dostala za tak dlouho, ne že by mě to vadilo, ale já jsem měla další injekci dostat 20.10. a to jsem už na ní nešla, teď mě začínají bolet prsa, tak jsem si myslela, že už to brzo přijde. No uvidím, snad bude vše v pořádku.

Zdenka (Po, 17. 11. 2008 - 14:11)

Já Depo proveru měla 9 let a byla jsem s ní velice spokojená, úplně bez menzes a žádné problémy, ani přibírání na váze. Jenže doktor mi řekl, že bych měla už s tím přestat, že je to už dlouhá doba, tak jsem přestala a na jeho radu si nechala raději přerušit vejcovody. Menzes se objevil za 3/4 roku, ale vše v pohodě a bez problémů, jen jsem měla asi 2 měsíce pořádně nalité prsa, ale všechno se srovnalo, když se obnovil menzes. Kostní hmotu mám taky v pořádku. Je mi 42 let.

Margita (Ne, 16. 11. 2008 - 19:11)

Ahojky všichni. Mohu jen potvrdit, že Depo-Provera je pěkný hnus. Už půl roku ho neberu, ale následky stále přetrvávají. Když jsem ji brala, měla jsem silný třes celého těla, závratě a mnoho dalších nežádoucích účinků. Vši varov at všedchny mladé dívky a ženy. Pokud můžete depo proveru neberte. Nejenže je určena pro ženy po třicítce, ale v mnoha státech je již zakázaná. Navíc jsem se dozvěděla, že brát se může max. 3 roky. Protože odborává vápník z těla a způsobuje řídnutí kostí. Věřte, že to byl pořádný šok, když jsem se dozvěděla,že jsem ji vůbec neměla brát. Prožila jsem si svou a broblémy, které mi takhle depo-provera způsobila bych nepřála nikomu. Málem jsem zkončila na psychyatrii. Tď stále krvácím a doktor se pokouší maskovat stopi různými výškraby a operacemi. Vážně prosím všechny dejte si na tuto látku velký poroz.

jitka (Čt, 13. 11. 2008 - 16:11)

Ahoj micino,doktoři lžou,nemá cenu jim věřit,myslíš že by nějaký doktor přiznal že je někdo nespokojený?Mě teda moje doktorka upozorňovala na následky DP,ale také mi řekla že někomu to sedí bez problému,tak jsem si bláhově myslela že zrovna budu patřit do té bezproblémové skupiny,ale bohužel se tak nestalo,cítím se čímdíl tím hůř,včera jsem měla tak strašné bolesti a začala jsem šíleně krvácet,musela jsem si vzít prášek a šla jsem si lehnout,teď už je to lepší ale mám strach co zase bude!Už aby ta injekce přestala působyt,už mě to fakt nebaví.Měj se krásně a všechny ostatní holky také.

micina (Čt, 13. 11. 2008 - 14:11)

Ahojky, tak dneska jsem zjistila, že asi před 2 měsíci řešila kámoška mojí kámošky s Dr. to samé, takže evidentně mi kecal, když tvrdil, že si nikdo nestěžuje! A kolik může být těch, které neznám a nedovím se o nich??? Chtěla jsem jít na Gyne zítra, ale ještě si to rozmyslím, možná nakonec fakt přejdu k někomu jinému, protože už mu asi nebudu moct v ničem věřit!:-(

micina (Út, 11. 11. 2008 - 18:11)

Ahojky, tak u mě nic moc nového, až mi skončí menzes, mám přijít a pak vše dořešíme..?! Na to, když jsem Dr. řekla, že mi o téhle HA nic neřekl, hlavně to, že doba znovuobnovení funkce vaječníků je tak dlouhá, odpověděl, že nemá žádné špatné zkušenosti, jinak by ji nepředepisoval a že všechny pacientky jsou max. spokojeny, no, to jsem byla celkem i já, než jsem zjistila, jak se věci mají... byla jsem tam celkem dlouho, asi jsem mu řekla vše, co jsem pozbírala o tomhle na netu, včetně toho, že se Depoprovera píchá i kočkám! Víte, jak jsem byla vzteklá a naštvaná a říkala jsem si, že mu to vytmavím, dopadlo to tak, že jsem měla co dělat, abych se tam nerozbrečela jak malá holka! No, myslím, že si snad uvědomil, jak mi je a do příště něco vymyslí...??? Myslím, že tam půjdu ještě tento týden, tak pak dám zas vědět, jo, a Hani, o Utrogestanu mu řeknu příště, teď mi vypad z hlavy tím mým rozpoložením, jinak jsem začla pít kontryhel, ten má prý blahodárné účinky na ženské ústrojí, snad zabere a na všecky "léky" se vyprdnu. Holky, mějte se a držte se! Pa...a moc mi pomáhá, že tu jste...!:-)

Hanka (Po, 10. 11. 2008 - 20:11)

Tak píšu jak jsem dopadla. Doktorka mě prohlídla a říkala, že je všechno dobrý, i když sono mi nedělala, takže nevím, jestli tam nemám zase polyp, který by mě mohl zlobit. Ve středu ráno beru poslední Norethisteron, potom má přijít menses a za sedum dní bez ohledu na menses mi napsala hormonální antikoncepci v prášcích Regulon na 2 měsíce (údajně je to 30, Norethisteron byl prý 35) a po těch 2 měsících bych měla přejít na 20 Lindonete, no tak to jsem zvědavá. Moc tomu nevěřím, tak uvidím. Já která jsem vždycky doktorům důvěřovala, jsem se dostala do stádia, kdy už nevěřím skoro ničemu. Ale zase bych byla ráda překvapena. Napiš jak jsi dopadla ty Micino. Jinak se holky mějte moc krásně a hlavně Vám přeji všechno v klidu bez problémů. Zase se ozvu, jak se bude něco dít.

micina (Po, 10. 11. 2008 - 09:11)

A ještě k tomu sexu, po vynechání další injekce se mi opět navrátil apetit tak za 2 měsíce, jenže ty menzky co 14 dní to opět pěkně komplikují!:-(

micina (Po, 10. 11. 2008 - 08:11)

Ahojky, holky, díky za odpovědi a za podporu, dneska uvidím, co mi "Dr." řekne, určitě se ho zeptám na ten Utrogestan, jen nevím, jestli chci další hormony, spíš bych zkusila něco méňě zatěžujícího organismus. Protože i další účinky, o kterých se zde píše, jako jsou nechutě na sex, náladovost, podrážděnost, únava, depky a jiné..., jsem taky na sobě pozorovala, ještě štěstí, že mám super chlapa, který to všecko ustál!:-) A když jsem u toho, asi už nikdy nebudu chtít jakoukoliv HA! Díky a zatím pa, pak napíšu.

jitka (Po, 10. 11. 2008 - 07:11)

Ahoj holky,tak vás opět všechny zdravím,s tou DP je to opravdu hrůza,je nás tady čímdál tím víc co máme problémy.A s tím že nemám chuť na sex tak to nejsem jediná,a já jsem si myslela že jsem nějaká divná,ale když se nad tím zamyslím tak se tomu sexu vyhýbám a nic mi to neříká,to není prostě normální!?Dříve jsem sex měla ráda a teď?Už si třetí dávku píchnout určitě nenechám!!!Katy,tak koukám že jsme na tom stejně,jsem jenom zvědavá kdy se zase dostanu do normálu.Je mi 38 let,a přestat ze sexem a nemít na to chuť mi přijde teda dost brzy.Holky mějte se strašně moc krásně a bez trápení.

Andrea Z. (Ne, 9. 11. 2008 - 21:11)

Ahoj holky,já Ty Dr.vůbec nechápu.Moje Dr mě o DP informovala,co může následovat,co mám k tomu užívat a hlavně se mě asi 3x ptala jestli nechci někdy v blízké době otěhotnět.Že to může trvat i léta než se tělo zase upraví do stavu k otěhotnění.Jinak Vám přeji pevné nervy a Tobě MICINO brzké otěhotnění a zdravé miminko.

Hanka (Ne, 9. 11. 2008 - 19:11)

Ahoj tak píšu zase. Tentokrát špatnou zprávu, včera jsem to zakřikla a dnes po 10 dnech jsem opět zašpinila černou krví. Navíc jsem dostala nějaké svědění, tak asi budu muset opět k doktorce. Na tom Norethisteronu je napsáno, že může být svědění nebo plísně.
Chi odepsat hlavně tobě micino. Měla jsem problémy otěhotnět a hodně mi pomohl Utrogestan. Jsou to hormony, které upravují cyklus, který jsem já měla rozhozený a měla ho i jednou za 2 měsíce a za druhé podporují těhotenství. Píše se i k udržení těhotenství před hrozícím potratem. Mě fakt strašně moc pomohl. U prvního dítěte jsem brala ještě léky na vytvoření a uvolnění vajíčka a potom Utrogestan, který mi upravil nádherně cyklus. U druhého dítěte jsem brala již jenom Utrogestan a mimi se nám povedlo za 4 měsíce. Zkus se na to zeptat. Ahoj holky. Zase napíšu.

Návštěvník (Ne, 9. 11. 2008 - 17:11)

já to beru pár let, křečáky jak svině, chut?na sex nemám a tak jediný co je fajn, že nemenstruluji..

Default User Image
Dáša (Čt, 7. 9. 2023 - 21:09)

Co to je za kravinu beru to několik let a sex normálně, křečáky vůbec 

micina (Ne, 9. 11. 2008 - 17:11)

Ahoj, holky, tak já mám taky celkem problém, v červnu mi vypršela depo provera, menzes jsem dostala asi po měsíci, pak jsem ho měla 2x po 21 dnech, mezi tím ale bylo špinění a pak 4x po sobě po 14 dnech, šla jsem na gyne a doktor mi napsal Orgametril na 10 dní po 2 tabletách na upravení cyklu, po něm následovala menstruace a po ní kontrola, vyšetření a sono, vše o.k., zase mi gynekolog vypočítal dny a měla jsem opět začít užívat orgametril a pak mělo být podle něj vše v normálu. Ovšem menzes jsem dostala dřív než bylo plánováno a ještě hůř po 10 dnech, letěla jsem opět na gyne, kde mi dr. řekl, ať teda užívám orgametril hned, dnes už ho ale brát nebudu, dočetla jsem se, že má totiž podobný účinek jako ta posr... Depo provera, potlačení ovulace, což v mém případě vůbec nechci, máme 2 a 3/4 ročního chlapečka a mimi jsme počítali tak po jeho 3 letech, ale jaksi to tak asi nebude, protože mě nikdo(myslím Dr. a sestru) i přes mé otázky neinformoval, nevaroval a dělal, že je tato antikoncepce úplně normální jako ty ostatní a s otěhotněním nebude problém hned po vysazení! Nejsem člověk, který prověřuje, když důvěřuje, ale to zjištění, když už jsem měla podezření, že je něco špatně a že jsem byla podvedena, je o to horší, když už nic nejde vrátit! Zítra letím opět na gyne a oznámím Dr., že už nic brát nebudu a nechám to na mém tělu, ať se vypořádá samo, snad to bude brzy, máme už 2 a 3/4 ročního chlapečka a druhé jsme chtěli nejak po 3 roku, ale to asi jen tak nevýjde, díky těm srač..., které do mě dr. cpal. Uvažovala jsem i o změně gynekologa, ale jak vidím, takových "pánů doktorů" je všude dost, když nabízí tohle svinst.. a asi si člověk nevybere! Nevíte, jestli je něco na stimulaci vaječníků, třeba i bylinky nebo homeopatie? Díky moc za odpovědi. Pa.

Reklama

Přidat komentář