Reklama

Depo-Provera

Andrea (Po, 30. 4. 2007 - 10:04)

Dobrý den, také jsem užívala DP a byla jsem z ní ze začátku doslova na nervy ze stejného důvodu jako vy. Nevím to přesně, ale špinění trvalo přibližně 2 měsíce. Potom už to bylo bezvadné, další 4 roky v pohodě. Potom jsem 3 roky brala jinou antikoncepci, ale nyní se chci k DP vrátit, za to počáteční špinění to stojí.

Deny (St, 25. 4. 2007 - 22:04)

Ahoj, je mi 21 a DP jsem si nechala aplikovat zhruba pred mesicem a pul. Nepribrala jsem, ale spineni mam take, je to dost neprijemne. Doktor se ani slovem nezminil o negativnim ucincich, vubec...Ale vim jiste, ze dalsi davku si dat nenecham! Ted jen doufam, ze se z toho "zazraku" rychle dostanu...nedoporucuju tuto antikoncepci

Lenka (Út, 24. 4. 2007 - 08:04)

Ahoj, také bych se chtěla připojit k diskuzi o DEPO-PROVEŘE. já ji brala 4 roky a neměla jsem žádné problémy, bez menses, prostě pohoda. Momentálně jsem pátý měsíc "bez" jelikož chci miminko a zatím se otěhotnět nedaří. Navíc mám mastnou lpeť i vlasy, dělají se mi pupínky po obličeji a přibrala jsem + objevila se mi celulitida - fakt otřes!Navíc mám v průběhu 4 měsíců potřetí poševní mykózu...taxi říkám, zda-li ta pohodička to za ty následky stojí :-(
(je mi 27 let)
ahoj.Lenka

Návštěvník (Pá, 20. 4. 2007 - 10:04)

DP uz nastesti nemam. Pred mesicem jsem ji vymenila za Mirenu(nitrodelozni telisko). Je mi jasne, ze hormon z DP v mem tele zanechava stopy jeste po nekolik mesicu od posledni aplikace, ale uz ted ma jeho omezeni jedno jasne pozitivum. Pri kontrole mesic po zavedeni Mireny jsem si nechala kontrolne zmerit krevni tlak, pri vsec predchozich kontrolach jsem mela vetsinou 130-140/85-95, ted to bylo 110/70. Nevim, jestli je to zmenou antikoncepce,ale obvodni lekarka me cca pred rokem na to, ze hormonalni antikoncepce muze zpusobit vyssi krevni tlak, vyssi hladinu cholesterolu a pod. Mela jsem nejake problemy a i kdyz jsem se snazila vsemozne o snizeni techto hodnot. Nedarilo se, az nyni, jeste chci absolvovat krevni testy, abych zjistila, co ten muj vysoky cholesterol. Jestli vyjdou hodnoty ok, tak uz nebudu pochybovat o tom, ze mela pravdu. Ja osobne jsem, jak uz jsem se zde drive zminila, byla po dobu cca 6,5 roku naprosto spokojena s Depo Proverou, absolutni pohodli, uzasna cena. Lekarka na gynekologii me po celou dobu nijak od dalsiho uzivani neodrazovala, jen se vzdy ptala, jak se citim, jestli nemam problemy. Nyni usoudila, ze vzhledem k memu veku(33 let) budu antikoncepci potrebovat jeste relativne dlouho a riziko teto antikoncepce(odvapnovani kosti)je pomerne vysoke, tak mi doporucila Mirenu, ani jsem moc nevahala.Augustyna

34 let (Po, 16. 4. 2007 - 09:04)

DP mám už 3 roky a jsem spokojená. Menstruaci nemám. Pokud se u někoho objevují problémy s krvácením apod., je to známka toho, že vám nesedla. Každému pasuje něco jiného. DP je prý spolehlivá, ale známá v průběhu 2-letém užívání otěhotněla a vloni se jí narodila dvojčata. Že je těhotná, zjistila až ve 4. měsíci. Jak taky jinak, když menstruace není? Doporučuju občas udělat těhotenský test.

zuza (Út, 10. 4. 2007 - 22:04)

Souhlasím. Ze začátku taky trošku problémy, ale chodím na ni taky za 8-10 týdnů a v celku v poho. Jsem s ní spokojená. A když některé píšou, že přibraly - to je jen žravost a neovládnutí se ať se DP nebo bez ní. Nějaké kilčo navím po 40, kdo by se tím zabýval - tedy ne 10. Ale to už je na jednotlivci a vůbec na těle, jak se s tím vyrovná. Každému vyhovuje něco jiného.

zuza (Út, 10. 4. 2007 - 22:04)

Depo provera je injekce, takže vliv na játra určitě nemá jako léky. Píchá se do svalu - do zadnice. Zatím mi doktor za 4 roky žádné jaterní testy nedělal a že je to pečlivák.

zuza (Út, 10. 4. 2007 - 22:04)

Depo provera je injekce, takže vliv na játra určitě nemá jako léky. Píchá se do svalu - do zadnice. Zatím mi doktor za 4 roky žádné jaterní testy nedělal a že je to pečlivák.

mama (Pá, 6. 4. 2007 - 13:04)

Hnusit se to nikomu nema, ale kdyz ctu, kolik holek nema vubec poneti o vedlejsich ucincich, napr. i po nekolika letech uzivani a i potom, tak je mi z toho na nic. Doktori pri kontrolach nedostatecne informuji a mam pocit, ze o spouste vedlejsich ucinku se od svych pacientek ani nedozvi a nebo nechteji dovidat.
PS: ten prispevek jsem nepsala ja

Návštěvník (St, 4. 4. 2007 - 15:04)

Milá neznámá,opravdu záleží jen na tvém organismu.Mám také 2 děti a jsem s ní zcela spokojená.Může to souviset se vším,ale také nemusí.Nemusíš to proto nikomu hnusit,záleží jen na něm.

Návštěvník (St, 4. 4. 2007 - 09:04)

Jsem r.1970, po dvou dětech jsem od r.2001 pět let brala Depoproveru. Ze začátku fajn, žádná menstruace(údajně to má navozovat stav jako v těhotenství, ale po mých zkušenostech bych se přikláněla spíše ke stavu po přechodu) ani vedlejší účinky, ale po třech letech začali ty první. Nejprve nenápadné úbývání vlasů tzv. kouty. Po tom problém zhubnout. Pak se objevila i inkontinence a nakonec doktoři zjistili i problémy se štítnou žlázou. Před Depoproverou jsem byla naprosto zdravá.
Od května 2006 ji již nepoužívám. A teprve v lednu 2007 jsme zase začala menstruovat.
Nejdříve slabě, teď zase silně. Myslím si, že Depoprovera je pěkné svinstvo a že mám pěkně rozhašené hormony jěště na hodně dlouho.

karolka (Út, 3. 4. 2007 - 15:04)

ahoj Veroniko,
tvá lékařka je zřejmě ze "staré školy". Obecně se bere za normální a přirozené menstruovat. když se na to ale podíváš vědecky - když chceš v těle nějaký proces zastavit nebo omezit, půjde to a v dnešní době, myslím, téměř bez rizika. S tím souvisí to, o čem jsem četla a docela tomu věřím - že když ženské rozmnožovací procesy omezíme nebo zastavíme, tak se ústrojí neopotřebovává a určitě to není rozikové, ale spíš ochranné. čím míň něco pracuje, tím je menší riziko nemocí...
Je to můj názor. Depoproveru beru asi 3 roky. Hodně jsem krvácela,neseděla mi, ale časem se to spravilo - a nechávám si ji píchnout co 10 týdnů místo 12.

Alena (Út, 3. 4. 2007 - 15:04)

Depo Provera a její dlouhodobé užívání -vliv na jaterní buňku

R. (Po, 2. 4. 2007 - 14:04)

Je mi 20. Také to nedoporučuji, vím jaké problémy měly kamarádky. Jen jsem chtěla říct, že někomu to může vyhovovat bez problémů.

Návštěvník (Po, 2. 4. 2007 - 08:04)

Beru Depo Proveru od roku 2001. Byla to moje první antikoncepce, protože u tabletek bych byla těhotná raz dva. Jsem lajdák na léky, zvlášť ty co se musí brát opravdu pravidelně. Jsem ročník 1964, takže nic moc mladého. Děti mám dvě a další jsme už neplánovali. Slyšela jsem o této injekci od kamarádky, zeptala jsem se doktora, doporučil, že jo a beru je teda 6 let bez nejmenších problémů. Ale je to opravdu idividuální, protože mé dvě kolegyně to musely vysadit. Chodím na to čtvrtletně za 120,--Kč. Nedávno jsem o tom četla v časopise, snad poprvé, že tyto injekce neobsahují estrogen. To mi vlastně jednou taky řekl můj doktor, když jsem se ptala, když mám náběh na křečáky, jestli to nevadí. Slyšela jsem, že kdo má křečáky nesmí antikoncepci. No a on mi vysvětlil, že tím že to neopsahuje estrogen, tak to nevadí. V tom časopise to psali taky. Byly to Květy, na přední stránce s Rottrovou, asi minulé číslo. Bez menstruace jsem si zvykla, prý je to stav jako v těhotenství. Nijak mi to opravdu nevadí. Jsem nadmíru spokojená. A ještě jeden poznatek. Od puberty jsem trpěla na bolesti hlavy. Někdy jsem musela brát až 4 prášky aby to vůbec zabralo. Od té doby mám docela klid. Bolí mě jen občas, trochu a po jednom prášku mám opravdu klid. Doporučuji asi těm co už neplánují děti a hlavně vyzkoušet, ne každému to sedí. Dáša

mama (Pá, 30. 3. 2007 - 21:03)

Depo Provera? Ani mozna netusite, ze je to antikoncepce pro rozvojove zeme - duvod? Je hodne levna a zena se tri mesice nemusi o nic starat. Jenomze! Pokud vam ji pichnou, musite se smirit s tim, ze pokud ji telo nesnese, budete mit problem, se kterym nikdo nic nesvede. Pilulky muzete ze dne na den prestat brat, spiralu lze vytahnout, ale to co je v krvi uz nikdo jen tak neodstrani.

Návštěvník (Pá, 30. 3. 2007 - 17:03)

Tak to by mě zajímalo kolik vám je let? já proveru brala a nemůžu už 2 roky otěhotnět Proveru NIKDY

Radka (So, 24. 3. 2007 - 23:03)

Já jsem Depo Proveru měla 5 let, začala jsem v 15. Prvního půl roku jsem občas špinila, potom se to již upravilo a menstruaci jsem celých 5 let neměla. PO skončení braní se mi menstruace vrátila za 5 měsíců. A oproti menstruaci předtím naprosto bezproblémová. Před Depo Proverou byla VELMI bolestivá, silná, dlouhá, provázená silnými nevolnostmi a teď - 5 dní, slabší až střední krvácení a téměř bez bolestí (minimálně se dají v pohodě ignorovat). Co se kostí a kloubů týče - s kloubama mám problémy stabilně už od dětství. Během braní DP (po 3 letech) jsem měla úraz při jízdě na koni (a poměrně ošklivý úraz) nicméně to odnesly jen vazy a chrupavka a za to DP nemůže. Kosti ok, ale je fakt že jsem dbala na vysoký příjem vápníku. Takže můj pocit až na tu úplně nulovou chuť k sexu byl velmi dobrý, ale jsem asi světlá vyjímka potvrzující pravidlo, takže tak.

Alena (St, 21. 3. 2007 - 18:03)

Depo-proveru jsem měla 3 roky. Skoro rok trvalo než se mi jakž takž vrátila menstruace. Ale měla jsem natolik rozhozenou hladinu hormonů, že jsem měla problém otěhotnět. Takže jsem otěhotněla až skoro 3 roky po vysazení! A navíc po hormonální léčbě. Už nikdy!!!

Jana (St, 21. 3. 2007 - 16:03)

S DP mám dobré zkušenosti.Užívala jsem ji něco přes 1,5 roku. Teď ji již 3/4 roku neužívám a pokouším se otěhotnět.Má někdo zkušenosti s otěhotněním po DP?Někde jsem četla, že to trvá i rok, něž se podaří otěhotnět.

Reklama

Přidat komentář