Reklama

Depo-Provera

Návštěvník (St, 25. 10. 2006 - 16:10)

Veroniko Macháčková nevím kolik ti je roků ale já jsem depo-proveru brala 6 let pred tim 5 let tri-regol a ted budu rada když přijdu do jiného stavu už je to přes rok co nic neberu a pořád nic je fakt že to doporučují maminkám s dětma tak jestli maš deti a žádný už nechceš tak prosim tvůj gynekolog ti jí napíše stojí od 180-220 korun na tři měsíce podle pojištovny a píchá se tam toť vše měj se hezky Evča.

Veronika N. (Út, 24. 10. 2006 - 14:10)

Ahoj všem, já užívám Depo Proveru již skoro dva roky - a jsem nadšená. Po celou dobu nemám menstruaci (odpadá plánování dovolené apod.) a hlavně nemusím denně na nic myslet. I finančně vychází dobře - 1x za 12 týdnů se aplikuje injekci - na předpis zakoupíš v lékárně (kolem 120 Kč) a sestra u mé gynekoložky mi ji aplikuje na počkání (50 Kč). Celkem tedy asi 170 Kč na 12 týdnů. Jen nevím, jak to bude probíhat, až budu chtít otěhotnět. Uvidíme. V.

Návštěvník (Po, 23. 10. 2006 - 07:10)

Agnes mohu se zeptat po prvním porodu jak dlouho jste injekci měla a za jak dlouho jste dostala menstruaci a kdy otěhotněla. Jám jsem po prvním porodu injekci měla rok a již 14 měsíců čekám marně na vrácení menstruace a tolik chceme druhé dítě.

Agnes (Ne, 22. 10. 2006 - 20:10)

Já ji měla po porodu dcery kvůli kojení, dokud jsem ji v 15 měsících neodstavila a byla jsem velice spokojena. Ze začátku jsem špinila, ale po druhé možná třetí injekci se to srovnalo a menstruace nebyla žádná po celou dobu. Teď jsem po druhém porodu a opět jsem v pohodě. Na nic nemyslím, jednou za čtvrt roku jedu na injekci a platím pouze 250,-. Doporučuji ;-).

Alena (Pá, 20. 10. 2006 - 09:10)

Depo Proveru mi nasadila paní doktorka hned po císařském řezu a po druhé dávce se objevily problémy ve formě kolapsu a motání hlavy. Bylo zjištěno trojnásobné zvýšení hormonu prolaktin. Muže to vše souviset?

katka (St, 18. 10. 2006 - 09:10)

injekce v Ústí nad Labem stojí kolem 150 kč na tři měsíce

Michaela (St, 18. 10. 2006 - 07:10)

Také beru už dva roky Depo Proveru a má švagrová dokonce 7 let, ani jedna nemá žádné problémy.Stále ještě kojím a aby u mě nedošlo k odvápění kostí a případné osteroporóze, jím stravu bohatou na vápník, nezaznamenaly jsme ani jedna žádný sebemenší problém u dětí. Účinek Depo Provery je jistě individuální a nebudeme si lhát, ve všech lécích, jsou i negativní látky a buď je tělo příjme a nebo ne. Znám pár žen, které po Depo Proveře mají další děti a znám i ženy, které nemouhou stále otěhotnět po jiné antikoncepci a znám i holky, které antikoncepci nikdy neměly, po spoustě vyšetření,jsou naprosto zdravé a přesto nemohou jedna už 4 roky otěhotnět a jedna dokonce 6 let.Nemýslím si ,že Depo Provera je špatná,ba naopak.

jitka (St, 18. 10. 2006 - 02:10)

Každá žena reaguje individuálně.U některé dosáhne sliznice v děloze optimální tloušťky po 3-5měsících,ale může to trvat i mnohem déle.14 dní před operací se objednejte na ultrazvuk ke své gynekokožce a ta zjistí,jak na tom jste (pokud už nebudete cyklus mít)oddálení cyklu před zákrokem je věc běžná a jednoduchá,pokud můžete užívat hormonální preparáty.
Má sestra si vynutila injekce Depo Provery,chtěla mít jako moderní žena pokoj od krvácení,ze strany lékařky došlo k chybné aplikaci (dostala běhěm 3 měsíců dávku hormonu na 1,5 roku - Dr.opravovala a opravovala nepravidelné krvácení )- až skončila ve 39letech na OP sále.Teď už nekrvácí,nemá z čeho.
Pozor na opakovaná aplikace za kratší dobu jak 3 měsíce - je to chyba.po první aplikaci a ještě tak 1 - 2 měsíce po druhé,je špinění dovoleno.Krvácení NE.Ani výrobce nezaručuje všem uživatelkám Depo Provery,že u nich nastane amenorea.

Návštěvník (Pá, 13. 10. 2006 - 17:10)

CHtěla bych vědět,jak dlouho asi nedostanu menstruaci?Poslední injekci D.P.jem měla aplikovanou v květnu. V listopadu jdu na operaci a mám strach abych to náhodou nedostala v nemocnici!Doktorka mě ujištovala že se nemám bát,ale já bych chtěla vědět jak dlouho ta injekce ještě bude působit?

Návštěvník (Út, 3. 10. 2006 - 08:10)

Já mám z Depo proverou špatné zkušenosti. Brala jsem ji po porodu dcery necelý rok, pak jsme se rozhodli, že chceme další mimčo a tak jsem již na další injekci nešla. Hrůza již to je 14 měsíců od poslední injekce a stále nemám menstruaci tudíž mimčo v nedohlednu. Doktor mi řekl, že musím čekat, ale to čekání hlavně, když chcete mimčo je opravdu příšerné. Rozhodně varuji nebrat, kdo chce mít mimčo. Iva

Lucie (Po, 2. 10. 2006 - 12:10)

Já doplácím za injekci 118 kč a jsem u všeobecné zdravotní pojišťovny. Jsem s injekcí spokojená. Jen mám teď menší problém...byla jsem na dovolené a prošvihla termín, kdy jsem měla jít na další injekci.

Zuzana (Út, 26. 9. 2006 - 11:09)

Ahoj Iveto. Mám úplně stejný problém, mám desetiměsíčního syna a po šestinedělí mi lékařka doporučila Depo-proveru a píchá mi jí po 12 týdnech, teď ale dostávám stejné informace jako ty, že je potom problém znovu otěhotnět. Jak jsi tu situaci vyřešila? Přešla jsi na jiný typ antikoncepce?

janča (Po, 18. 9. 2006 - 20:09)

Ta D-P prý způsobuje odvápňování kostí - osteoporozu, může dojít až k snadné lomivosti kostí, já ji taky beru již nějaký ten rok,teť mi ,ale moje obvodí lékařka navrhla,ať požádám gynekologa o jiné řešení, kvůli výše popsaným rizikům. Máte někdo zkušenosti s něčím lepším /nedrahým/ ?

Lenka (So, 16. 9. 2006 - 19:09)

Já mám píchnutou d-p již rok a jsem spokojená. Akorát mám problém, že nemám chuť na sex. Má někdo taky takový problám a dá se nějak řešit? Manžel už z toho šílí...Děkuji za odpověď

iveta (Čt, 14. 9. 2006 - 21:09)

Ahoj Lucie, mám roční holčičku a doktor mi po šestinedělí doporučil depo-proveru.Píchá mi jí od první chvíle pouze jednu injekci za 3 měsíce. Ale v nedávné době jsem se doslechla od žen, které jí používaly, že pokud chcete další mimčo, je značný problem, jelikož strašně dlouho vám trvá než dostanete menzez a pak min. půl roku než se vám to srovná. Začínám o ní pochybovat. Poradte se raději.

jana (Po, 11. 9. 2006 - 23:09)

já už beru D-P asi 6 let a jsem úplně v pohodě a hlavně bez menzes, kterou jsem měla hrozně bolestivou.Začátky ale byly docela úmorné.Gynekolog mi ji píchal po 3 měsících a já zhruba půl roku stále krvácela,pak mi nasadili (tuším) orgametril, a depku mi píchali po 2 měsících. Pak se vše upravilo a stačil mi píchanec jednou za 3 měsíce, jak je u D-P normální.Ale co jsem se bavila s jinými ženami, ne každá je s ní spokojená.

jana (Po, 11. 9. 2006 - 23:09)

já už beru D-P asi 6 let a jsem úplně v pohodě a hlavně bez menzes, kterou jsem měla hrozně bolestivou.Začátky ale byly docela úmorné.Gynekolog mi ji píchal po 3 měsících a já zhruba půl roku stále krvácela,pak mi nasadili (tuším) orgametril, a depku mi píchali po 2 měsících. Pak se vše upravilo a stačil mi píchanec jednou za 3 měsíce, jak je u D-P normální.Ale co jsem se bavila s jinými ženami, ne každá je s ní spokojená.

Fina (Po, 11. 9. 2006 - 21:09)

přesně tak, z úplně stejnejch prášků (tri regol 21+7) bych chtěla přejít na injekce... jen nevím, jestli by mi je doktor, vzhledem k mému věku (16) aplikoval...

Andrea (Čt, 31. 8. 2006 - 21:08)

Vlaďko,je pravda,že D-P se doporučuje ženám,které už neplánují děti,i mě doktor upozornil,že pak může trvat rok i více než žena otěhotní.Já už ale žádné děti neplánuji-dvě nám stačí,i přesto s ní končím,protože špiním už skoro dva měsíce a strašně,ale opravdu strašně se mi zhoršila pleť.

Lucie (Čt, 31. 8. 2006 - 18:08)

Potřebovala bych vědět když začínám užívat Depo-proveru jestli jak tvrdí můj lékař se Depo-provera přepíchává po čtrnácti denech,potom po měsíci a nakonec po třech měsících.Protože zase jiný lékař tvrdí že se dávkuje přímo po třech měsících akorát prvních 14dní neúčinkuje.Tak bych chtěla vědět jaké je teda správné dávkování.Děkuji

Reklama

Přidat komentář