Reklama

Depo-Provera

Lucie (Čt, 31. 8. 2006 - 18:08)

Potřebovala bych vědět když začínám užívat Depo-proveru jestli jak tvrdí můj lékař se Depo-provera přepíchává po čtrnácti denech,potom po měsíci a nakonec po třech měsících.Protože zase jiný lékař tvrdí že se dávkuje přímo po třech měsících akorát prvních 14dní neúčinkuje.Tak bych chtěla vědět jaké je teda správné dávkování.Děkuji

Jana (St, 9. 8. 2006 - 08:08)

Já mám úplně stejné zkušenosti jako Markéta. Depo-proveru beru už sedmý rok a žádné problémy nepociťuji. Od první injekce žádná menstruace(ani špinění)a navíc dřívější časté problémy s kvasinkama jsou teď minimální a zvládám je s mycím olejem Hy-Intima od dr.Hadka.

Monika (Pá, 4. 8. 2006 - 18:08)

Brala jsem Depo proveru 3roky a mám velké problémy s otěhotnění.Nedoporučuji brát Depo proveru nikomu kdo plánuje v budoucnu miminko.
Doktor také potvrdil,že tuto antikoncepci nedoporučuje ženám,které později plánují miminko upozornil mě na to ovšem pozdě.

Marťa (Čt, 3. 8. 2006 - 11:08)

Vlaďko, na stánkách www.jednoutydne.cz jsem se dočetla, že po této antikoncepci klidně otěhotníš už další měsíc. Problémy s otěhotněním nastávají u preparátů na tři roky (tyčinka do paže) a tam to trvá tak 10 měsíců. Nevím co je na tom pravdy, ale je možné, že to co ti řekli se vztahovalo k druhému preparátu co se aplikuje injekčně.

Vlaďka (So, 29. 7. 2006 - 20:07)

Ahoj, dnes jsem se dozvěděla, že když beru Depo-proveru, budu mít problémy s otěhotněním. Máme 17 měsíců starou holčičku a chceme tak za rok druhé. Jsem z toho celá špatná. Výte o tom někdo něco. Kamarádka mi řekla, že DP se dává ženskejm který už nechtěj mít děti. Nevim co mam dělat.

Alena (So, 29. 7. 2006 - 11:07)

Mě ted také gynekoložka předepsala depo-proveru proti kvasinkám. Je tady ale mnoho negativních reakcí na tuto antikoncepci tak nevim jestli mam do toho jit. Muzu se zeptat jestli nekomu proti kvasinkam pomohla?

Jiřina (Ne, 23. 7. 2006 - 09:07)

Nechala jsem si píchnout Depo proveru hned první den Ms a stále krvácím už pátý den,může mi někdo říct kdy to skončí a jaké má zkučenosti

Markéta (Út, 4. 7. 2006 - 15:07)

Užívám Depo proveru již 6 let a jsem s ní maximálně spokojená. Tato antikoncepce sice nesedne každé ženě stejně , ale to nedokáže ani jiný druh antikoncepce. Nemám menstruaci ani žádný zdravotní problém naopak . Mám bezproblémový život , který nemusím podřizovat silné menstruaci , kterou jsem měla před její užíváním. Nemám žádné řidnutí kostí ani problémy s tím , že bych přibrala na váze nebo dokonce trpěla na nadměrné ochlupení . Komu nesedne nemu sí jí používat. Spousta žen si na ni stěžuje , ale jejich problémy nemusí suviset s tímto druhem antikoncepce. Já před injekcí Depo provery používala tak všemi chválené třífázefé pilulky a po jejich vysazení jsem musela na operaci s cystou , která se mi po pilulkách v těla vytvořila. Vše je věc názoru , ale já Depo proveru vřele doporučuji . Je to super antikoncepce. Nemá chybu!

Šárka (So, 1. 7. 2006 - 21:07)

Už si ji nenechat píchnout!! Äskorutin ti nepomohl?

Jana (Pá, 30. 6. 2006 - 13:06)

Mám Depo proveru od února, po měsíci jsem začala krvácet a ještě to nepřestalo.Brala jsem prášky na zastavení, čaje, ale nic nepomáhá.Máte někdo podobnou zkušenost? Jak se dá krvácení zastavit (kromě kyretáže)?

Dáša (Pá, 9. 6. 2006 - 10:06)

Zdravím, všechny.
V prosinci jsem prodělala operaci endometriózy a poté jsem půl roku užívala injekce depo provera. Z počátku vše probíhalo v pohodě, ale čím déle jsem injekce brala, tím se stále zhoršovaly vedlejší účinky. Nejdříve jsem začala být extrémně nafouknutá a je to čím dál horší, začala jsem přibírat na váze ( i když držím velmi přísnou dietu - nic tučného, jen ovoce,zelenina,rýže a těstoviny ).Navíc chodím 3x týdně cvičit ale s váhou bohužel ani nehnu. Jsem oteklá, nafouknutá a nevím co s tím.
Chtěla jsem se zeptat.Asi za 14dní by mělo doznít působení poslední injekce, paní doktorka mi napsala léky na odvodnění. Mám šanci, že se moje tělo začne chovat normálně??? Vždyť při téhle životosprávě a pohybu bych musela za normálních okolností hunout. Poraďte mi jsem v koncích.

Díky Dáša

jana (Pá, 19. 5. 2006 - 10:05)

Mudr mi srovnává cyklus,ale prej by mělo byt vše ok.Doktor mi rikal že se jeste nesetkal s nekym kdo by neotehotnel vůbec,snad jen když se po tyhle antikoncepci udělá nádor na čipku,pak je to opravdu pech.Já vím že je to svinstvo a dneska vím že už si to nikdy nikdy nikdy nepichnu.

Šárka (Čt, 18. 5. 2006 - 18:05)

Nechci ti brát iluze, ale po Proveře se ti může stát že neotěhotníš vůbec! Je to svinstvo největšího kalibru. Co ti poradila Mudr??

jana (Čt, 18. 5. 2006 - 14:05)

Prosím Vás po jak dlouhé dobe po provere ste otehotneli?Máte nekdo zkusenosti,brala jsem ji 3 roky,ted už jí rok neberu a porad nic.Jsem zoufala.Děkuji

Šárka (Čt, 11. 5. 2006 - 20:05)

A nepřemýšlela jsi třeba o tělísku Mirena?? To by mělo MS hodně utlumit, nebo taky tabletky Jeanine,po těch někdy MS vymizí..

Gábina (Čt, 11. 5. 2006 - 19:05)

Měla jsem jednu injekci depoprovery loni v srpnu, doktor mě upozornil, že můžu ze začátku špinit, ale pak prý přestanu menstruovat, jelikož mám už dvě děti a menstruaci jsem měla vždy silnou 8 dní, těšila jsem se jaké to bude nemít to. Jenže... první měsíc jsem špinila, druhý měsíc celý krvácela, po té zavolala k doktorovi, kde mi bylo řečeno, že se to může stát, druhou injekci už jsem si píchnout nedala a čekala, že se to upraví.
Ale neupravilo, do února jsem téměř pravidelně krvácela, vždy s pár dny přestávkou. Půl roku jsem tedy krvácela. Výsledek - anemie, rozhozená imunita i psychika. Po návštěvě gynekologa, který konstatoval, že je reakce individuální a že jsem zdravá.Předepsal mi Logest.Tak se teď dávám dohromady- Depu už nikdy.

Dáša (St, 10. 5. 2006 - 12:05)

Já jsem brala depoproveru skoro 3/4 roku, ale ne kvůli antikoncepci, ale jako pooperační léčbu.Bylo to sice fajn, neměla jsem mešíčky ani jednou za celou dobu, ale čím déle jsem jí brala tím více jsem přibírala.Ač mě doktorky nasadila velmi ostrou dietu ( vše na vodě, ovoce, zeleninu... ). teď si připadám jako slon a nemůžu se kil zbavit.Tak mi prosím někdo poraďte, co s tím.

jana (Út, 2. 5. 2006 - 13:05)

ahoj prosímtě jak dlouho sjí brala já měla 3 injekce a ted už skoro 2 měsíce sem bez ní a nic žadný menzes mam 14 měs synka ale chceme ještě jedno a tak sebojím začla sem užěvatr sarapis když čtu ty špatný konce je mi ouvej

Návštěvník (Ne, 16. 4. 2006 - 22:04)

Brala sem proveru 3 roky,nyní ji již rok a půl neberu,chci mít miminko,ale nejde to protoze mám tozházeny menstruacni cyklus.Lékař mi tvrdí že je vše v pořádku ale mě to normální nepřipadá.dneska vím že si už žádnou antikoncepci jako je provera nedám.

Návštěvník (Ne, 16. 4. 2006 - 22:04)

Nedělej to pak budeš mít hrozné problémy s otěhotněním a srovnáním menstruace.Mluvim pravdu již rok a půl se snažím o miminko.

Reklama

Přidat komentář