Reklama

Depo-Provera

monika (Pá, 21. 1. 2005 - 19:01)

jo olgo souhlasim s tebou. ja beru DP uz pres 4 roky a zadne problemy nemam. jsem spokojena jako nikdy spinim jednou do roka tak 2 dny a protoze mam hodne nizky tlak je mi i lip. driv jsem mela tlak 70/30 behem tech 4 let se mi stabilizoval na 90/60 coz je uspech. na tehle strankach jsou vesmes jen negativni nazory. kdo chce at bere kdo nechce at nebere. svobodny nazor pro nas pro zeny uzasna volba nespolehat se na nespolehlive muze. potrat je mnohem vetsi zasah do tela zeny nez HA. deti nemam je mi 31 let a nikdy jsem nemela pocit ze bych je chtela mit. HA mi dala sanci rozhodnout o svem zivote a to je dulezity. mej se a diky za skvelej prispevek. Monika

Šárka (Čt, 20. 1. 2005 - 23:01)

Ahoj je mi 22let a prodělala jsem nemoc s játry a nemuzu brát běžnou antikoncepčí pilulky.Chci poprosit o vaše skušenosti a názory. Šárka

alena (Po, 17. 1. 2005 - 08:01)

Po aplikaci Depo-Provery jsem začala nejprve špinit, pak i krvácet. Dá se s tím něco dělat?

myšáček (Pá, 17. 12. 2004 - 11:12)

Míšo,nevím,kolik je ti let ani kdy chceš druhé mimi.Jen ze své zkušenosti,dej si na rozjezd těla po ukončení Depoprovery tak nejmíň rok.Já jsem si jí naposledy pích?a loni v květnu a včera jsem poprvé začala spontánně krvácet!Taky chci druhé mimčo,ale nevím,kdy se to podaří,jestli vůbec se to podaří.Dle mého gynekologa je tato ANT pro starší ženy,které už neplánují děcko.Mě je 34 let a mám už taky nejvyšší čas na druhé mimčo,ale jen díky Depoproveře s tím mám takový problémy.U dcerky ani nevím jak jsem otěhotněla.

Rita (St, 1. 12. 2004 - 10:12)

Ahoj,myslím že je to individuální,na tomto fóru sis jistě přečetla že některé dívky mají s touto antikoncepcí problémy,já s ní problémy nemám,jsem po druhé injekci,a jsem v pohodě,škoda že depo-provera nemá oficiální stránky.Ale měl by ti o ní dost říct tvůj gynekolog,to je myslím nejlepší zdroj informací.

Rita (St, 1. 12. 2004 - 10:12)

Ahoj,antikoncepce stojí od 100 do 150 kč,aplikuje ti jí tvůj gynekolog,nebo jeho sestřička.

Savča (Út, 30. 11. 2004 - 16:11)

Ahoj, já jsem brala depo-proveru rok, a špinění jsem měla skoro pořád a když už se blížil rok užívání a podle všech prý i to špinění vymizí, tak u mě nastalo asi 12ti denní krvácení, sece s přestávkami, ale přece to bylo hrozný:) kvůli nemocnýmu trávicímu ústrojí memůžu brát orální antik., ani náplasti, takže stejně je pro mně nejlepším a vlastně jediným řešením depo-provera. Pokud v blížké době nehodláš otěhotnět, uřčitě to skus, třeba ti jako asi 70% žen sedne. Ahoj

Vlaďka (St, 10. 11. 2004 - 08:11)

Před dvěma lety jsem se rozhodla pro DP, po první injekci jsem začala více krvácet, po dvou týdnech jsem šla na další injekci a po dalších dvou týdnech na třetí. Krvácení nepřestalo ani po třetí injekci, časem přešlo ve špinění a celkem bez pauzy trvalo rok a půl. Dnes je to dva roky, menstruaci mám nepravidelnou pořád.

Jasmina (St, 3. 11. 2004 - 17:11)

Já jsem velmi spokojená s DP, kdybych jí už skoro tři roky nebrala tak bych se čtením těchto příspěvku nechala tak zastrašit, že bych už na ní ani nepomyslela. Přitom naštěstí vím jak to působí na mně a protože jsem věčně zapomínala pilulky, tak je to pro mně naprosto nejlepší řešení. Take jen samotná věc, že nemám měsíčky je skvělá. Ovšem, že jsem také špinila prvních pár měsíců, ale vytrvala jsem, nepřibrala, vlasy jsou stejné, a chut´ na sex je jako vždy velmi veliká. Je každého věc aby s lékářem probral tuto možnost, protože KAŽDÁ antikoncepce působy velmi individuálně! Takže si myslím, že by je tí kteřím nesedla neměli všeobecně odsuzovat, je také spousta žen kterým nesedí pilulky!

Alena (St, 3. 11. 2004 - 09:11)

Nechala jsem si napsal Depo-Proveru po porodu, protože jsem kojila a tato antikoncepce je při tom vhodná. Neměla jsem žádné větší problémy, měla jsem jí rok a půl. Akorát ke konci jsem poslední dva měsíce špinila a ztloustla 3-4 kg. Asi to bylo z té injekce, protože jakmile jsem jí vysadila a nechala si napsat prášky, tak mám zpět svojí váhu. Prý to snižuje plodnost, tak jestli chcete brzy mimčo, tak to nedoporučuju.

Mirka (So, 30. 10. 2004 - 21:10)

Depo-Proveru beru taky 4 roky.Nic lepšiho neznam.Nějake to kilo jsem přibrala ale mam kamaradky ktere si ji pichaji taky a jsou hubeny takže to na Depo-Proveru svadět nebudu.

Katka (Út, 19. 10. 2004 - 07:10)

Depo-proveru beru už 4 roky a jsem v pohodě ...vyhovuje my a jsem sní spokojená

Elis (St, 6. 10. 2004 - 21:10)

Ahoj mne je 19 a injekce jsem si pichla zatim dve. Ja jsem zatim spokojena ale stve me ze asi dvakrat jsem mela cely mesic spineni. Ale volala jsem doktorce a ta mi rekla at prijdu ze na to jsou nejaky prasky nebo co a ze na to zabira i citron (?). Jeste jsem tam nebyla ale uz jsem objednana. A taky jeste mam po ty injekci vic bedary. Jinak me nic nenapada. Zatim mi docela vyhovuje.

Majka (Pá, 1. 10. 2004 - 09:10)

Paní Hanko, mě je 40 a DEPO beru s přetržkami asi 5 let. Prvně 2 roky pak mi lékařka řekla, že by bylo vhodné na půl roku přerušit z důvodu menstruace, kterou jsem neměla.Hned první měsíc po nasazení prášků jsem dostala menses. Za půl roku jsem si dala znovu DEPO a pak jsem objevila tyto stránky a zhrozila jsem se. Tak to od 05/2004 nemám, nasadila jsem prášky a 5 měsíců nic. dnes je to týden co mi píchla doktorka injekci a nic. Jen mi řekla, že jsem s největší pravděpodobností v přechodu a že to zřejmě již nedostanu. Přibrala jsem asi 8 kg, narostly mi prsa je to hrozné. Za týden jdu na další koňskou dávku a jestli to nedostanu tak nevím. Takže Vaše chvilkové zpoždění Vás nemusí strašit s těhotenstvím, protože ten sajrajt co je ve Vás tak Vás bezpečně ochrání. Mladší ženy po DEPO neotěhotní ani za jeden až dva roky, co vím. Nechci Vás strašit,ale toto je moje zkušenost.

Hana Patková (Út, 7. 9. 2004 - 08:09)

Je mi 45 let.Poslední dávku DEPO-PROVERA jsem měla 20.5.2004. V měsíci srpnu jsem zapoměla na další dávku. Byla mi píchnuta 6.9.2004. Jak je velké riziko otěhotnění? Děkuji

ari (So, 21. 8. 2004 - 17:08)

jano...nevim jstli si drv nez si zacala brat depo proveru byla obeznamena s tema zaporama...vsichni gynekologove bnedoporucuji depo proveru pro divky kter si preji jeste mit dite protze po ujkonceni uzivani s tim byvaji velke problmy,myslim z sem si prcetla uz dost abych dokazala rict ze depo proveru ne...i kdyz je mozn ze nekomu vyhovovat bude...

Lenula (Pá, 20. 8. 2004 - 07:08)

Já rozšiřuju řadu těch, kterým Dp nesedla. Injekci jsem si nechala píchnout v květnu,ale asi týden po aplikaci jsem začala špinit a hlavně začala mít deprese-já věčně veselá optimistka.Tak jsem už na další injekci za měsíc nešla (při kojení se píchá jednou měsíčně). Deprese sice přešly, ale špinění se změnilo v menstruaci.Jednou více silná, jiná méně, nějak jsem to neřešila a čekala kdy to přejde. Asi po měsíci a půl nepravidelné menstruace-ted v úterý mi začala krev téct proudem a já dostávala závratě z chudokrevnosti, tak jsem teprve šla ke gynekologovi, který mi píchl injekci na zastavení, nasadil pambu-tabletky na zastavení krvácení a přesto krvácím dál. Tak ted mám prý dvě možnosti-bud okamžitě přestat kojit a nechat si napsat HA v tabletkách+nějaký jiný sajrajty nebo jít na kyrétáž neboli výškrab. No takhle jsem dopadla po jedné injekci!!!!! Jelikož už má synek 19 měsíců tak přestávám kojit,a budu papat sajrajtky.Depo-proveru vřele nedoporučuji, i když jak už bylo napsáno, každý jsme jiný.Lenka

ice (Čt, 5. 8. 2004 - 20:08)

AhojMyslel som ze sa tu nieco docitam, ale je tu len same flameware aj mne vypadavaju vlasy a nemam to z HAK (som muz a ziadnu prevratnu novinku netestujem)Ked si to zratam 2g pilulka kazdy den za 3 roky = skoro 3kg jedov, sorry ale mne pripada inekcia, lebo implantat prijatelnejsie.A kedze tu nikto nieje schopny napisat nic poriadne, tak sa asi tym budem musiet riadit, ked jej budem radit pri vybere.

Dana (Pá, 9. 7. 2004 - 18:07)

Šárko, nic nekomentuj ani nevysvětluj, přišla jsem na to taky, je to ztráta času a energie. Jinak s Tebou naprosto souhlasím.

zase ta nejhorš (Pá, 9. 7. 2004 - 16:07)

Mýlíš se, Šárko. Přirozené je být těhotná, porodit, kojit, být těhotná, porodit, kojit, být těhotná, porodit, kojit a tak dále až do smrti, která nastane po totálním vyčerpání neustálými porody velmi brzy.

Reklama

Přidat komentář