Reklama

Depo-Provera

Jarka (Út, 19. 7. 2005 - 18:07)

Jsem asi TOTÁLNÍ vyjímka. Je mi 49 let.DP si nechávám aplikovat již 12 let a to bez jakékoliv přestávky. Nikdy jsem nešpinila, nemenstruovala,vlasy mám krásné, beďary žádné, jaterní testy vpořádku, vyšetření na osteroporozu mám vpořádku, hormonální profil také. Záda mne sice bolí, ale vzhledem k poškození páteře není divu. V prvních letech aplikace jsem snížila váhu ze 100 kg na 85, teď jsem opět na 100 kg,ale je to hlavně zvýšením "žravosti" a poslední dobou vážným nedostatkem pohybu. Takže já za sebe DP -SUPER ! SUPER !Ale nesmíme vážně zapomínat na to že každé tělo je indidualita.

zdena (Čt, 7. 7. 2005 - 13:07)

Po přečtení příspěvků jsem zaskočená,i mě nabízela moje doktorka tuto antik.Mimulý měsíc jsem měla přijít,ale jelikož jsem uklouzla na schodech mám nohu v sadře,ale to není podstatné,jako to že trpím několik let annemií chudokrevnost, je mi43tak proto mi byla tato varianta doporučena.No budu o tom přemýšlet.

leeontynka (Út, 7. 6. 2005 - 00:06)

Mila Veroniko, v zadnem pripade ti nedoporucuju DEPO_PROVERU. Brala jsem ji ctyri roky a ted jsem zcela v koncich. Bylo to to nejlepsi co jsem kdy mnela. Zadna menstruace ani jine problemy. Proste nadhera. Ted mam bohuzel tak spatny zdravotni stav, ze se divam prakticky na dno a nevim co rict. Moje jaterni testy uz svedci o tezkem poskozeni a neni cesta zpet. Sama si udelej usudek, je mi 31 let a mam dve deti a to male. Je mi z toho jak jsem byla pohodlna a blba a hlavne neinformovana moc smutno. Nevim, jestli uvidim svoje deti dal vyrustat. A moje gynekolozka? Jak pela chvalu o neskodnosti a vedlejsich ucincich, kdyz mi depo nabizela, se ted stavi do do obrane pozice utokem, ze si kazdy muze precist pribalovy letak. Bohuzel, ja ho necetla ja ji verila. Ctyri roky jsem mnela perfektni klid a komford co se tyka jistych zenskych trapeni,ale nebyly to moje posledni roky vubec? SErad si co je pro tebe fakt dulezite, ty, a tvoji blizci, nebo si vrnet par let a mozna poslednich let?

Renáta (St, 9. 3. 2005 - 19:03)

Milé dámy, ja som sa dnes dostala k článku z NEW YORKU tam sa vyslovene píše, že boli rozposielané z tejto inštitucie upozornenia priamo k lekárom, že sa dokázalo , že naozaj za úbytok vápnika v kostiach je zodpovedná depo provera. Tento článok je z 19.11.2004 oznámil to niektorej z Vás Váš gynekológ!? Ani mne nie a to som bola v januári na nej, beriem ju už dva roky .5% až 6% sa tam udáva.Ja radím každej babe nech sa na to vykašle skôr ako bude mať problém. Ja už nikdy viac , a toto si vydiskutujem s mojim gynekológom.

Kleo (Út, 8. 3. 2005 - 22:03)

Tak to toho bych fakt nesla, radsi se spolihame na nase gumicky :-))

Kamca (So, 5. 3. 2005 - 20:03)

S tim co pise Helina souhlasim,moje teta si vylecila svoje problemy stejnym zpusobem (nebylo to od antikonc.),sanzi se pomoct.Ale on se vzdycky najde nekdo,co hned kritizuje.2x jsem si tnechala pichnout, mam otekly bricho a pripadam si nejak nervni a spinim.Jak to tady ctu,asi vysadim,kluka ted stejne nemam a nebudu cekat,az budu mit holou hlavu, pupinky a budu neplodna.

Helin (So, 5. 3. 2005 - 20:03)

Příspěvek jsem psala přesně 4.10.2003 a pak ještě později. Měla jsem tehdy velkej strach, to mně věř, malej měl tehdy necelej rok a půl, zítra oslaví 3.

Helin (So, 5. 3. 2005 - 20:03)

Mariko, myslíš si, že konizaci čípku a problémy s tím spojený si vymýšlím ? Mysli si co chceš, vyzkoušela jsem plno věcí a v lékárně kupovala všechno možný, abych konečně dostala menstruaci, mohla odhalit záda a nestyděla se za to, jak vypadají. Nebyla jsem v pohodě po žádné stránce. Kdo mě zná, vidí tu změnu. Taky jsem tady kdysi skuhrala, zkus se podívat. Dnes beru Yadine a musím říct, že je to jedna z nej HA (pro mě). Napíšu, co mně pomohlo, protože možná někomu pomůžu, mně tehdy nikdo neporadil a musela jsem podstoupit, co jsem už psala, nikdo mě nevaroval. Stačilo málo a mohla jsem chodit bez vlasů a chlupů úplně. Moc příjemná věc mimochodem, hlavně v lokální anestezii, ale teď jsem zdravá a ničemu jinýmu za to nevděčím. Bylo to rok po porodu. Zavolej mýmu doktorovi, to je odborník, já sem nepíšu výmysly, na to fakt nemám jako zaměstnaná matka čas. Tohle téma mě zajímá, protože jsem málem přišla o to nejcennější...

Renáta (Čt, 3. 3. 2005 - 12:03)

Ja ti ďakujem ak mi to všetko pošleš po slovensky, anglicky bohužia? neviem ale toto všetko ma normálne vyvádza z miery ja ju beriem už 2 roky zo začiatku som nevedela čo všetko môžem z toho mať , pretože keď som sa pýtala lekára na nežiaduce účinky zahovoril to už pred pol rokom som si začala všímať, že nie je niečo v poriadku , vždy pred injekciou bolo fajn a po nej otrasne som napuchla a to že som pribrala 10 kg za tie 2 roky to ani nehovorím stále som si namýš?ala , že mám nejakú chorobu z ktorej to mám, až teraz viem , že je to z tej hnusnej injekcie stále sa cítim ako tehotná som žravá doslovne by som zjedla aj slona o chutiach ani nehovorím ale najhoršie je to nafúknutie niekedy mi ostane až tak zle,že myslím, že už zomieram to je hrozne nepríjemný pocit, keď sa cítim ako by ma niekto nafúkol a nemám ventil , s ktorým by som to vypustila potom ma chytia zas nenormálne bolesti brucha , ktoré držia tak dva dni ale doktor sa zdržiava komentáru vraj to nie je z toho fuj inak dík ak mi odpíšeš ja ju už určite nechcem, len bohužia? som túto stránku objavila až v týchto dňoch dosť neskoro ale som vám všetkým vďačná, že ste mi otvorili oči som z toho šokovaná, že lekári nás nehajú s tým žiť

Marika (Pá, 25. 2. 2005 - 11:02)

Ty už taky nevíš, co by sis vymyslela, abys lidem ten Herbalife vnutila, co?

Helin (Čt, 24. 2. 2005 - 21:02)

Psala jsem sem tak před rokem a půl, kdy jsem po užívání DP musela na konizaci čípku, měla jsem tak rok po porodu nádor. Naštěstí doktor reagoval rychle, takže se to odstranilo a už je klid, ale... Sám mě od DP odrazoval, má s tím špatný zkušenosti a jako gynekolog asi ví víc než já. Přibrala jsem pár kilo a nemohlo to být ničím jiným, padaly mně vlasy víc jako po porodu, měla na zádech akné jako puberťák, mastná pleť... Brala jsem už několik druhů HA, ale na tohle fakt nezapomenu. Dohromady mě dala až buněčná výživa a bylinky na ženský problémy od Herbalife. Doporučuju, vyčistí to tělo a pomůže od mnoha dalších problémů, všechno to dá do rovnováhy; přijďte se na mě podívat ;o), jsem jinej člověk.

Jana (Čt, 24. 2. 2005 - 08:02)

Deset let jsem brala DP a nyní mě lékařka poslala na denzitometrické vyšetření, kvůli řídnutí kostí.Vyšetření dopadlo špatně. Čekají mě ještě další vyšetření a léčba.Nevím jestli to za to stojí.

Verča (Po, 21. 2. 2005 - 14:02)

Ahoj,mam ulcerozni kolitidu.Ma nekdo z Vas zkusenost s uzivanim D-P pri teto nemoci?Pripadne,jakou jinou antikoncepci uzivate pri teto nemoci?Brala jsem klasicke pilulky,ale stale jsem pri nich spinila,takze mi doktor po vysetreni rekl,ze navic mi chybi estrogen a proto se pro me z duvodu me nemoci a malo estrogenu hodi bud naplasti nebo D-P.Ale nakonec doporucil jenom D-P.Diky,muzete odepisovat i na e-mail.

Dana (St, 16. 2. 2005 - 11:02)

Ještě - celý příbalový leták najdete na: http://www.pfizer.cz/files/spc/pharmacia/depo_provera/SPC_Depo-Provera.pdf, doporučuji pečlivě pročíst

Dana (St, 16. 2. 2005 - 11:02)

Doporučuji všem z vás, které užívají nebo uvažují o užívání tohoto léku, a aspoň trošku umíte anglicky, podívat se nawww.dyingtogetwell.com,kde si můžete zdarma stáhnout e-verzi knížky Dying to get well. Zkrácený příběh autorky si můžete také prohlédnout na http://www.shazzie.com/raw/transformation/shelly.shtml. (Ještě mohu doporučit ke stažení zdarma docela užitečný anglicko-český slovník na http://www.verdict.cz)...

j (St, 9. 2. 2005 - 06:02)

byla jsem na vyšetření úbytku vápníku v kostech. Jsem "mohutné" postavy, vyšetřující mi předem řekl, že problémy s úbytkem Ca mají většinou ti "drobní", u mě problém nebude, prý mě vidí na hodnotu 130%. Ale opak je pravdou, mám hodnoty 97 a 89%, což není ani 100%. Na to mi řekl, že v návodu na Depo-proveru je přímo upozorněno na úbytek vápníku v kostech. Beru to cca 5 let, super je, že nemám "své dny", ani žádné jiné negativní pocity. Ale teď hodně přemýšlím, jestli ten úbytek vápníku a s tím spojené zvýšené riziko zlomenin stojí za to? Dejte si udělat ultrazvukovou denzitometrii (platila jsem 230,- Kč, ale vím, na čem jsem. Teď řeším dilema - pohodlí nebo zvýšené rizko? Začnu brát dle doporučení lékaře vápník, vitamín D a C, ale vrátí mi to kosti do pořádku?

Anna (Po, 7. 2. 2005 - 22:02)

Mate nekdo zkusenosti s otehotnenim po Depo - Provere?jakozto kojici matce,mi byla po sestinedeli doktorku doporucena po te co se me Dr. ptala jestli hned neplanujeme dalsi miminko následne aplikovana.jakozto prvorodicka, hned po sestinedeli me vidina toho ze bych mohla hned otehotnet ( co z se pry taky stava, i kdyz jsem kojici)trochu vyděsila, tak jsem ochotne souhlasila.Byla jsem upozornena ze hlavne nesmim zapomenout do 3 mesicu prijit na dalsi injekci radsi driv nez pozdeji,z toho jsem usoudila ze tato antikoncepce je ucinna na 3 mesice.(zadne negativni informace jsem o ni nedostala, dokonce jsem dostala takovy maly letacek se samymi klady)a protoze uz brzy ty 3 mesice ubehnou a ja mela jit na dalsi injekci,a konecene mame net doma,atd. tak jsem se dotala na tuto diskuzi, co jsem tu cetla me dost sokovalo.je pravda ze me bylo divne ze krvacim pres 14 dni, uz jsem chtela jit k Dr. ale preslo to. Ted po mesici znovu ukapkavam uz 8 den, tak jsem zvedava co mi to provede dal...Nekdy me bere krec do praveho zatylku,unavena jsem taky dost i kdyz malej je zlatej a spinka skoro celou noc, no a ty deprese, casto me neco rozlitosti, a bulim, i kdyz nechci slzy nejdou zastavit,nejdriv jse mto pripisovala sestinedeli, ale to uz mam davno za sebou...

hm (Po, 24. 1. 2005 - 14:01)

Jana: Změň gynekoložku.

Jana (Po, 24. 1. 2005 - 09:01)

Je mi 44 let, měla jsem 1 injekci, měsíčky jsem neměla během těch 3 měsíců ani jednou, moje doktorka mi tu druhou nedoporučila,řekla mi přesně minulý týden, že jí přestávají vyrábět, že se zjistilo, že to je špatné na kosti... nevím,ale zeptejte se svých doktorů... hezký den :-)

Terča (Po, 24. 1. 2005 - 04:01)

Pro myšáček:Byla jsem u gynekologa a ten mě na tohle riziko upozornil, řekl mi že je tu riziko že jeden až dva roky po vysazení DP ještě nebudu menstruovat ale možnost mít děti po tomto období DP neovlivňuje. Takže až budu chtít mít děti holt si to nplánuji rok dopředu. Pokud Ti tohle Tvůj gynekolog neřekl je to jeho chyba a ne tvoje nebo DP.Některé z nás nemají možnost brát pilulky, já jsem relativně mladá je mi 24 a mám srdeční vadu. Takže DP je pro mě poslední možnost. Jdu rozhodně do toho i když znám rizika

Reklama

Přidat komentář