Reklama

Diabetes mellitus=cukrovka

sasanka (Pá, 22. 7. 2005 - 16:07)

Zdravím všechny, jen bych se chtěla zeptat na e-shopy ohledně dia mlsání. Má kamarádka má syna diabetika, tak jsem pro ni hledala nějaký obchod na netu, u jednoho si již něco objednala a byla spokojená (www.simedic.cz), pokud máte jiné tipy, sem s nimi, ona bohužel nemá net, tak jí to předám, díky moc.

Miss (Čt, 23. 6. 2005 - 11:06)

Andel ja už som z toho pekne na nervy lekar skonstatoval že netreba robit krvnu skusku, musim zajst inde vcera vecer som sa natrieskala goframi s lekvarom nutelou a slahackou zjedla som si 6. Hned na to papierik tmavozelený, dneska som este nic nejedla a papierik je cistý, aj ked som bola u lekara nestacila som obedovat a preto bol asi vysledok negativny asi sa budem musiet natrepat sladkým ked tam idem aby videla aka je to zmena ked sa najem, vies stve ma to lebo nechcem nieco zanedbat a lekari su ako tatari:(((

Anděl (St, 22. 6. 2005 - 19:06)

Na moč se zas tak spoléhat nelze, papírky jsou velice citlivé. Nejlepší jsou proužky na krev, bez glukometru jsou na trhu proužky Dextrostix asi za 250 korun a je jcih tam asi 25ks. Zkus lékaře poprosit o krevní zkoušku.

Miss (Út, 21. 6. 2005 - 22:06)

ja som z toho na nervy ja som aj fatamorgana..najprv bol pružok negativny a o den na to pozitivny ale brutalne treti stupen zelenej, vylakana som bežala k doktorovi a tam mi ukazalo len slabu zelenu a s tým že je to v norme ma poslali prec, chcela som aj dalsie vysetrenie, ale vraj netreba, no ja mam strasne obavy a strach, prisla som domov cela vyplasena zjedla melon a o hodinu glukoza ako vysita ale oni mi neveria, bojim sa že ide o glukozovu intoleranciu, mam zmenit lekara?

pochybovaCZ (Po, 20. 6. 2005 - 14:06)

Já jsem vycházel z toho, co psala Miss, která snad oficiálně cukrovku diagnostikovanou nemá. V tomto případě může být pozitivní i negativní test někdy zavádějící.

fatamorgana (Ne, 19. 6. 2005 - 19:06)

no ano o vsetkom by sa takto dalo pochybovat ale ked už clovek ma 8 cukor už sa to v moci da zistit, snad 80-90% su tie papieriky Diaphan.

pochybovaCZ (So, 18. 6. 2005 - 12:06)

Vypovídací hodnota indikačních papírků je tak půl na půl.Tyto papírky reagují v případě překročení tzv. ledvinového prahu, kdy se začíná objevovat cukr v moči.To ovšem nemusí ještě znamenat, že máme cukrovku, ale nějaký dietní úlet.Naopak cukrovku můžeme mít rozjetou v určité vývojové fázi, při které ještě nedochází k překračování ledvinového prahu.

Anděl (Pá, 17. 6. 2005 - 21:06)

Po jídle se cukr trochu zvedne, ale u zdravých lidí jen málo, po 2 hodinách by měl být výsledek stejný jako před jídlem:-)

Miss (Pá, 17. 6. 2005 - 17:06)

Tak a už to mam za sebou:)už som to nevydržala a zasla do lekarne a kupila si diabeticke pružky nastastie aj glukoza aj ketony boli negativne, ale naposledy som jedla o 11.30, je možne že po najedeni sa vysledok zmeni? Ale o cukrovku pravdepodobne nejde.

Anděl (Pá, 17. 6. 2005 - 15:06)

Není zač, ráda pomohu. držím palce!

fatamorgana (Pá, 17. 6. 2005 - 11:06)

diky Andelka:) na papieriku u doktorky bolo vsetko ok že chemicky tam nic nie je, ani pri vysetreni obliciek tam nic nenasli, len mam vela priznakov okrem smädu a potu. Na indikacnom papieriku by sa to malo objavit nie? asis si skusim nejaký zohnat a presetrit to sama, nerada by som bola v nejakom pokrocilom stadiu a nevedela o tom, ale ani acetonový dych nemam a ani sladký pach mocu, takisto dufam, že moje obavy su neopodstatnene:) dakujem

Anděl (Pá, 17. 6. 2005 - 07:06)

No, se mnou to neseklo, ale jela jsem sanitkou. Hele, neboj, ono to vypadá hrozivěji než to jde. Po pár hypech už člověk ví jak na co reagovat. Držím ale palce, aby se tvé obavy vůbec nevyplnily!

fatamorgana (Čt, 16. 6. 2005 - 21:06)

diky za info to si asi už mala komu ked si sa dostala do nemocnice vsak? desi ma predstava že celý život sa bat kedy to s tebou sekne o zem:(( život je niekedy tak ťažky

Anděl (Čt, 16. 6. 2005 - 21:06)

Ale jo, dobře, obvoďačka na to nepřišla, až v nemocnici mi to zjistili, ale to bylo před 13 lety, bylo mi 7. Jinak ale mohu vést plnohodnotný život, zvládám to celkem dobře. Kdyžtak zkus navštívit stránky www.diabetesmellitus.cz, kde se můžeš obrátit přímo na lékaře a nebo na Medatron (www.medatron.cz), kde se tyto problémy na foru taky probírají:-)

fatamorgana (Čt, 16. 6. 2005 - 20:06)

a ako to zvladas? prisli ti na to hned? u mna vraj o cukrovku nejde aj liecitelka to vyvratila ale kto vie no dufam že nie ja hlad pri tých "mdlobach" nemam skor nechutenstvo, triasky by tam boli ale ja strasne malo pijem nepocitujem smäd, asi sa porežem do prsta a ak sa nebude hojit tak bude zle:)) test zdarma:)

Anděl (Čt, 16. 6. 2005 - 20:06)

Ahojky, no, hypo se projevuje studeným pocením, třasem rukou a kolenou, vlčím hladem, malátností a náhlou slabostí, bušením srdce...je toho opravdu hodně a je to individuální. Já nevím,težko říci, snad se u Tebe nejedná o cukrovku. Já jsem jedničkářka (na inzulinu 13 let).

fatamorgana (Čt, 16. 6. 2005 - 19:06)

cau andel diky ja strasný smäd nepocitujem u mna ide asi o panicku poruchu ale aj tak patram a cukrovka ma dost desi, to potenie tam vždy je pri hypoglykemii?ty mas cukrovku?

Anděl (Čt, 16. 6. 2005 - 19:06)

Ahojky, koukni se na stránky medatronu, zrovna se tam teď o jednom glukometru mluví. Nalezneš ho na těchto stránkách:http://www.elektrocoleti.cz/DetailPage.asp?DPG=35834Nevím, jak tento glukometr, ale ostatní měří velice spolehlivě, problém je, že měření- tedy jeden proužek stojí 14 korun, minimální počet v balení je 50.Stresem to být mohlo, ale pokud Tě trápí mdloby, časté močení, veliká žízeň, nevolnost...může se o toto onemocnění jednat. Držím palce, anděl!

fatamorgana (Čt, 16. 6. 2005 - 19:06)

ahojte,celkom ma zaskocil fakt, že vlastne aj chorý na cukrovku možu mat castokrat hladinu cukru v krvi rano v norme, ciže bežne vysetrenie krvi nie je absolutne spolahlivým ukazovatelom. Mne bývalo strasne zle triasky, pocit mdloby, sucho v ustach, ale bez potenia a bez pocitu smädu, ale aj niekedy caste močenie a tak som isla k lekarovi tam mi zistili na lacnu hladinu cukru 6,0, co ma samozrejme nepotesilo, pretože je to hranicna hodnota, nic mi na to nepovedali ibaže mam obmedzit sladke a cukor o mesiac skontrolovat, neskor som bola 2 x nalacno a vysledok bol 4,6 a 4,8 ale po jedle mi nikdy cukor merany nebol. Mala som v tomobdobi dost velke stresy a narocnu pracu mohla byt hranicna hladina cukru v krvi 6,0 podmienea stresom? alebo je tu ozajstne podozrenie na cukrovku? A este jedna otazka da sa kupit glukomer v obchode s lekarskymi potrebami? a indikacny papierik je stopercentný? ak je clovek zdravi ma byt nalez v moci bz cukru?Dakujem

Hana (Čt, 16. 6. 2005 - 15:06)

Ahojky Aleni, myslím, že tvůj poslední příspěvek byl nesmírně zajímavý. Jestli to chápu dobře, snažíš se už tak nemocné tělo nezatěžovat.Chceš maximálně využít alternativní léčby. To je dobře.Já osobně se jídlem moc nezabývám.Ono ani není tak třeba, neboť u nás doma se moc nezdravých věcí nenchází. Zkus se ale trošku vžít do diabetiků. Jsou postaveni před tento problé. Jenže kolik z nich bude myslet právě na jídlo?Je pravda, že většina Dia výrobků je nezdravá. Je hodně tučná a navíc hodně chemická.Jsem ráda,že Tě to zajímá. Zkus přijít na www.medatron.cz, v diskuzním foru se i o takovýchto věcech diskutuje. Je tam velká návštěvnost diabetiků, zejména nás jedničkářů, ale je tam i paní doktorka a spousta dalších lidí,kteří pomáhají svým blízkým bojovat.těšíme se na Tebe!p.s. jestli jsem něco pochopila nesprávně, tak se nehněvej, je moc horko:-)

Reklama

Přidat komentář