Reklama

Bechtěrevův syndrom,ankylozující spondylitida

Fazol (Po, 21. 7. 2003 - 07:07)

Tak to by me teda moc zajimalo, ale tusim, podle tech reci mi to pripada nejake divne ...

Wol (So, 26. 4. 2003 - 12:04)

Pratele,ac je to neuveritelne, i Bechterev muze zmizet -- nicmene ryze nemedicinskymi metodami... Stalo se mi to nedavno... Nasli mi ho v cca 16ti letech a asi do 25 jsem ho mel dost intenzivni. Ve 27 jsem prosel hodne intenzivnim psychickym vyvojem, po nemz se mi Bechterev "zpolovicnel", tedy bral jsem jen polovicni davky analgetik. Minuly rok mi presel uplne - neberu zadne prasky, sedimentaci mam temer nulovou a chemicke testy negativni. Klouby me boli jen kvuli byvalym zanetum... To cele nelekarsky: prisel dalsi superintenzivni "psychicky vyvoj", kterym jsem si srovnal nektere sve skutecne hluboko ulozene zalezitosti.... a najednou je vse fuc. Doktori neveri svym ocim =)Rika se, ze alergie a revma jsou projevy urcite agrese cloveka vuci sobe samemu.... a ja to zpetne (jako vyleceny alergik a ted i bechterevik) vazne mohu potvrdit. Vice treba emailem.Kostizeru zmar!W.

Jana (Pá, 12. 6. 2020 - 17:06)

Dobrý den, můžete mi prozradit více? Můj email [email protected]

Majka (Po, 14. 4. 2003 - 02:04)

Franto, tak se s nami podel.....jen doufam, ze to nebude zadna reklama.

Návštěvník (Pá, 22. 2. 2002 - 20:02)

Nahodou jsem se touto nemoci setkal asi pred dvema tydny - zjistil jsem, ze je nemocna moje kamaradka. Tak jsem se zacal zajimat o podrobnosti a zjistil jsem, ze reseni existuje!! Napiste, poradim co vim :o) F.

Návštěvník (St, 10. 10. 2001 - 14:10)

Zápasím už delší dobu, nejlepší je asi MULSAL a VIOXX.

Návštěvník (St, 26. 9. 2001 - 20:09)

Mrkněte se na stránku sweb.cz/bechterevik/

Návštěvník (Čt, 24. 5. 2001 - 21:05)

Ahoj Vilmo,co způsobuje Bechtěreva se přesně neví, ale jisté je, že u asi 90 % pacientů s tímto onemocněním je pozitivita na antigen HLAb 27. Ale je také pravdou, že ne všichni lidé s touto pozitivitou, touto nemocí skutečně onemocní. Tato nemoc postihuje spíše muže než ženy. A to muže mladší. Po 40. roce se už neobjevuje. Jedná se o nemoc, která spadá do kategorie nemocí revmatických. Projevuje se bolestí páteře a kloubů, zejména pokud je tělo delší dobu v jedné poloze. Pacienti si stěžují, že nemohou pro bolesti spát apod. Morbus Bechterev neboli ankylozujicí spongilitida je autoimunitní onemocnění. Zánětlivé procesy, které jsou typické, vznikají v oblast tzv. SI kloubů a postupně postupuji směrem vzhůru po páteři. Mohou se rozšířit časem i na velké klouby jako kolena nebo ramena. Bechterev není životu nebezpečný. Nebezpečí je v tom, že postupuje vytrvale a pomalu. Každy zhojený zánět vlastně vytvoří na napadené tkáni, tkáň novou a to tak že se časem dřive pohyblivý kloub stává hůře pohyblivým a může dojít až k úplné ztrátě pohybu kloubního spojení. V případě páteře tak vzniká tzv bambusová páteř. Na tuto nemoc, která může v člověku přežívat roky než se objeví první příznaky mohou též upozornit jiné zdravotní problémy. Např. onemocnění srdce ledvin nebo kožní defekty. Také zánět oční duhovky tzv. uveitida je častým doprovodným onemocněním.A jak na proti Bechtěrevovi? Pouze cvičení, které zaručuje zachování pohyblivosti, případně nějaké léky proti zánětům a bolesti, imunopresiva. Co na závěr? Je potřeba se s touto chorobou naučit žít.

Návštěvník (St, 23. 5. 2001 - 16:05)

Zajímalo by mě co nejvíce o této nemoci. V současné době se vyskytla v naší rodině a chtěla bych vědět o příčinách, léčbě, popř. rehabilitaci apod. Lze tuto nemoc vůbec vyléčit ? Má nějaké další následky ?

Návštěvník (Čt, 3. 5. 2001 - 21:05)

Zkusme se zde podělit o zkušenosti a bojem proti tomuto neřádovi.

Reklama

Přidat komentář