Reklama

Existuje Bůh?

Z (Po, 20. 2. 2023 - 08:02)

""""""""""...mají potřebu rozvracet vědu.""""""""""" ----------------- :-D Je sranda sledovat, jak darwinisti křičí věda! věda! věda! a když jim dáte vědu, například z Wikipedie, tak zalezou jako šváby do svého temného světa fantazie.

Z (Ne, 19. 2. 2023 - 12:02)

Proč tedy evoluční biologové předstírali, že prostě vůbec netuší, že je zde zásadní rozpor mezi jejich teoriemi a paleontologickými daty? Protože vědí, že víra v evoluční teorii potřebuje minimálně spoustu miliónů let.

Z (Ne, 19. 2. 2023 - 12:02)

Evoluční biologové říkají: "Mutace jsou jediným zdrojem nové genetické informace." "Mutace jsou odchylky od normální genetické informace. Význam těchto odchylek je různý, uplatňují se například v evoluci, ale často je jejich efekt škodlivý."

Z (Ne, 19. 2. 2023 - 11:02)

Evoluční biologové říkají: "Ke zvýšení genetické rozmanitosti mohou přispět nově vznikající varianty genů, mutantní alely. Mutace jsou jediným zdrojem nové genetické informace. Avšak vzhledem k jejich velmi nízké spontánní četnosti a k dalším faktorům hrají samotné mutace nevýznamnou roli při vytváření genetické variability v populacích.
Genetická variabilita je dána především samotným obrovským množstvím genetické informace zakódované v molekulách DNA."

Z (Ne, 19. 2. 2023 - 11:02)

To popisuješ jenom tzv. genetickou variabilitu, která je dána obrovským množstvím genetické informace zakódované v molekulách DNA. Genetická variabilita je Stvořitelem vložena schopnost organismů se přizpůsobit (do určité míry), různým podmínkám. (Kočka například může měnit svojí velikost, ale bude to pořád kočka. atd.)

Návštěvník (Ne, 19. 2. 2023 - 09:02)

Co se děje? Jedním z důvodů je, že divoké kočky nejsou desexifikovány, což znamená, že kocouři mohou dorůst velikosti malého dinga. Zdá se však také, že selekční tlaky upřednostňují větší kočky. Nevíme, zda je to způsobeno genetickými změnami nebo bohatou stravou ohrožených zvířat. Obvykle je gigantismus, kdy druhy dorůstají větších rozměrů, než je obvyklé spojován s ostrovy. Vzpomeňte si na obřího komodského draka nebo na vyhynulého doda – ve skutečnosti obřího holuba.

Ropuchy obrovské: fázové měniče s delšíma nohama
V roce 1935 byla na cukrové plantáže přivezena nechvalně proslulá ropucha, aby se živila třtinovými brouky. Jak víme, ropuchy třtinové brzy zjistily, že je toho k jídlu mnohem víc. Chráněny jedovatými žlázami na hřbetě se rozšířily přes tropický sever do Kimberley a po východním pobřeží se blíží k Sydney.

Návštěvník (Ne, 19. 2. 2023 - 09:02)

Kočky se zvětšují
Domestikace se na kočky lehce podepisuje, rozdíl mezi kočkou domácí a divokou je jen pár vynechaných jídel.

Kočky jsou jedním z celosvětově nejinvazivnějších druhů. V Austrálii napáchaly nejhorší škody, kde bez zábran zabíjejí vše od původních myší až po valáby a mnohé z nich přivedly na pokraj vyhynutí, jak píše server Wet Tropics.

Divoké kočky jsou stále větší, běžně se objevují zprávy o kočkách vážících 7 kg, což je mnohem více než u domácích koček, které váží 4-5 kg. Příběhy o kočkovitých šelmách podobných panterům mohou být obrovské divoké kočky. Některé z nich váží podle odhadů 12-15 kg. Například divoká kočka zabitá v roce 2005 měřila podle odhadů 1,5 metru, což je dvojnásobek délky domácí kočky od nosu k ocasu.

Návštěvník (Ne, 19. 2. 2023 - 09:02)

Vzhledem k tomu, že nejbližším příbuzným dinga je novoguinejský pes zpěvný, který vyje jako vlk s podtóny velrybího zpěvu, je možné, že se dingo již vyvinul mimo své předky. Jistě existují důkazy o jedinečných selekčních tlacích, ale zdaleka ne tolik, aby mohl být považován za samostatný druh. Stejně tak mají dingo tendenci mít širší hlavu než domácí psi a pružnější klouby. Nehulákají, ale vyjí.

Australský velbloud?
U velbloudů je to podobné. Australští jednohrbí dromedáři byli dovezeni z Afghánistánu a Pákistánu kvůli své schopnosti žít v suchém prostředí. Není divu, že se jim daří. V současnosti se jich po Rudém středu potulují statisíce. Nyní máme možná největší volně žijící populaci dromedárů na světě. Vzhledem k jejich počtu se časem možná dočkáme i jedinečného australského velblouda.

Přestože máme obrovskou populaci velbloudů, jejich genetická rozmanitost je nízká, protože pocházejí z malé původní populace. Nízká diverzita obvykle znamená, že se druh hůře přizpůsobuje změnám prostředí.

Návštěvník (Ne, 19. 2. 2023 - 09:02)

Všechny divoké druhy zvířat v Austrálii se sem dostaly díky lidskému úsilí. Psi se sem dostali nejprve kontaktem mezi obyvateli prvních národů a obchodníky z dnešní Indonésie. Kočky přišly jako další a doprovázely evropské kolonisty v roce 1700 (a možná i dříve). Velbloudi ve 40. letech 19. století. Ropušnice přišly ve 30. letech 20. století. A to nemluvíme o jelenech, koních, kozách, prasatech, vodních buvolcích, mynách, liškách a králících, jak uvádí web Discover.

Psi, velbloudi a kočky se po příchodu rychle vzdali domestikace a stali se z nich dingo, divocí velbloudi a divoké kočky. S každou další generací se tato zvířata lépe přizpůsobovala novému prostředí. Nyní se vyvíjejí v Austrálii.

Pes nebo dingo?
O postavení dinga se vedou velké spory a dokonce se dohadujeme, jak ho nazývat. Vzhledem k tomu, že se může křížit s domácími psy, nejde o samostatný druh. Nejnovější výzkumy naznačují, že jde o prostředníka mezi vlky a domácími psy. Dingo se podílel na vyhynutí tylaků na pevnině.

vysvětlení (Ne, 19. 2. 2023 - 09:02)

Možná si myslíte, že evoluce je pomalá. Na úrovni druhů je to pravda. Ale evoluce probíhá pokaždé, když organismy produkují potomstvo. Každodenní míchání genů v kombinaci s mutacemi vytváří nové generace, na které působí selekční tlak.

Tento tlak je populárně známý jako přežití nejschopnějších, kde nejschopnější znamená „nejlépe přizpůsobený“ jedinec. Zmutované pakobry páskované, které mají větší hlavu mohou žrát větší kořist. Evoluce je zvětšenou verzí, kdy se druhy mění nebo se vyvíjejí v nové, lépe přizpůsobené prostředí, ve kterém se nacházejí.

Evoluce probíhá po tisíciletí. Za správných podmínek však může fungovat i překvapivě rychle. Izolace Austrálie dala vzniknout našim charakteristickým živočichům. Ale donedávna v geologickém smyslu neměla velbloudy, kočky, ropuchy a psy. Nyní je má. Domovem Austrálie jsou nyní miliony divokých zvířat, ptáků a obojživelníků. A jejich nový domov je začíná měnit.

Může být evoluce rychlejší?
Dlouho jsme si mysleli, že evoluce běží pomalu. Ale za správných podmínek může tlak přinést změny mnohem rychleji. Nedávná studie zjistila, že evoluce probíhá až čtyřikrát rychleji, než se dříve odhadovalo. U druhů zahrnutých do studie došlo v průměru k 18,5% nárůstu schopnosti přežít a rozmnožovat se za generaci. Tato pozoruhodně rychlá změna naznačuje, že mnoho druhů (ne všechny) se může dobře přizpůsobit rychlým změnám prostředí.

Návštěvník (Ne, 19. 2. 2023 - 08:02)

Evoluční biologové říkají: "Mutace jsou jediným zdrojem nové genetické informace."
"Mutace jsou odchylky od normální genetické informace. Význam těchto odchylek je různý, uplatňují se například v evoluci, ale často je jejich efekt škodlivý."

Návštěvník (Ne, 19. 2. 2023 - 08:02)

Opravdu evoluční biologové prostě vůbec netušili, že je zde zásadní rozpor mezi jejich teoriemi a paleontologickými daty? Nebo to věděli a jenom předstírali, že prostě vůbec netuší, že je zde zásadní rozpor mezi jejich teoriemi a paleontologickými daty. Samozřejmě, že to věděli, že je zde zásadní rozpor mezi jejich teoriemi a paleontologickými daty. Proč tedy předstírali, že prostě vůbec netuší, že je zde zásadní rozpor mezi jejich teoriemi a paleontologickými daty? Protože vědí, že víra v evoluční teorii potřebuje minimálně spoustu miliónů let.

Návštěvník (Ne, 19. 2. 2023 - 08:02)

Úryvek z knihy evolučního biologa a profesora: "Evoluční biologové prostě vůbec netušili, že je zde zásadní rozpor mezi jejich teoriemi a paleontologickými daty."

Návštěvník (So, 18. 2. 2023 - 19:02)

Je velmi snadné vymýšlet si příběhy o tom, jak z jedné formy života vznikla druhá… ale takové příběhy nejsou součástí vědy.

Návštěvník (So, 18. 2. 2023 - 17:02)

Je velmi snadné vymýšlet si příběhy o tom, jak z jedné formy života vznikla druhá… ale takové příběhy nejsou součástí vědy.

odkrytepravdy (So, 18. 2. 2023 - 16:02)

"""""" začni s heslem "evoluce" na wikipedii.""""" Dobrá!
Wikipedia: "Teorie přerušovaných rovnováh stejnorodost fosilních záznamů vysvětluje tím, že druh po většinu času zůstává stabilní a že se mění pouze v krátkých obdobích. -------------- Paleontolog a odborník na vyhynulé chobotnatce Hugh Falconer věřil, že vznik nových druhů probíhá skokově, nikoliv pomalu a pozvolna v průběhu celých milionů let." :-DDD

člověk (So, 18. 2. 2023 - 19:02)

Ajaj, další vlna kreacionistů vylézá z bahna. Myslím, že to tu už dlouho nevydržím... Poslechni, Kefalín, a víš, co znamená to "skokově"? To neznamená, že opice porodí hned člověka. Mluvíme o stovkách tisíc let, pokud si dobře pamatuju. Zatímco váš pámbu vytvořil úplně všechno najednou a z ničeho. A určitě na to máte spoustu vědeckých důkazů :-)

Návštěvník (So, 18. 2. 2023 - 19:02)

Darwinisti vysvětlují stejnorodost fosilních záznamů tím, že druh po většinu času zůstává stabilní a že se mění pouze v krátkých obdobích. :-DDD

člověk (Út, 14. 2. 2023 - 19:02)

Téma diskuse zní "Existuje Bůh?", ale je zajímavé, že vždycky vyleze z bahna nějaký fanatik a začne samovolně napadat evoluční teorii, která ovšem nemá s otázkou boha moc co dělat.

Jirka (Čt, 16. 2. 2023 - 18:02)

Rozhodně má, protože tvrdí, že tento svět se dá vysvětlit bez Stvořitele a počítá s náhodným vznikem života. A kdyby Bůh tvořil pomocí evoluce, tak jelikož jsou agrese a smrt pro evoluci prospěšné, znamenalo by to třeba, že neexistuje hřích, že Bůh využívá smrti jako prostředku k tvoření, a ani by nemohl být první lidský pár. Evoluční myšlenka úplně popírá Bibli. Chápu ale, že něcisté (lidé věřící v "něco") s ní takový problém nemají jako křesťané (věřící v Krista).

Reklama

Přidat komentář