Reklama

Existuje Bůh?

Jirka (Ne, 12. 2. 2023 - 16:02)

Hezký pokus s tou teorií relativity, jenomže fyzika je na rozdíl od biologie exaktní věda a pro evoluční teorii žádná platná rovnice (jako pro TR) neexistuje a ani existovat nemůže, ani dedukce není uplatnitelná v biologii jako ve fyzice, takže to srovnání je úplně mimo mísu. Věřím ti, že si občas přečteš nějaký ten článek, který se snaží laika s vědou obeznámit, ale jako informační konzument bez hlubších vědomostí si jeho pravdivost nemůžeš nijak ověřit, a ani rozpoznat míru cenzury, která je v takových bulvárech nezbytná. Nevím proč mi pořád podsouváš, že mi něco řekne farář atd, ...přečetl jsem toho určitě více než ty, a to, že něčemu nevěřím, ještě neznamená, že jsem o tom nikdy nečetl. To spíš ty působíš jako někdo, kdo snadno uvěří čemukoliv co si přečte, protože neumíš třídit informace podle hodnoty. Křesťané prostě evoluční teorii nevěří, protože kdyby jí věřili, znamenalo by to, že věří tomu, že člověk se vyvinul z opice. Křesťané věří Písmu svatému, (které je od Boha) kde je psáno, že Bůh člověka stvořil, a nevěří lidské pochybné nauce, postavené na pochybách, spekulacích, nejasnostech a koneckonců na pouhé víře.

člověk (Ne, 12. 2. 2023 - 18:02)

"Kdyby byla ověřená praxí, nenazývá se to evoluční TEORIE." - napsal jsi tento nevzdělaný blábol, nebo nenapsal? Napsal. Tak se nesnaž vymlouvat na to, že teorie relativity je taková nebo maková. Účelem bylo sdělit tobě a všem podobným fanatikům, že když je něco TEORIE, tak to neznamená, že je neověřená. Ale to je triviální poznatek známý každému, kdo k vědě jen trochu přičuchnul. Podívej se na svůj příspěvek a na všechny další, kolik energie věnuješ pokusům shazovat druhé a propagovat sám sebe jako vzdělance :) Ale pokud dojde na reálné vědomosti, je to vždy tragédie... Ale k čemu potřebuje vzdělání človíček, který má předem ve všem jasno? Buď jsi vzdělaný a své vzdělání používáš, nebo jsi tupec, co se řídí jen podle Bible. (A jistě taky můžeš být tupcem bez Bible.) Ale nemůžeš být zároveň moudrým vzdělancem a přitom posuzovat pravdivost věcí čistě podle toho, jestli jsou v Bibli.

Jirka (Po, 13. 2. 2023 - 21:02)

Na co bych se měl nebo neměl podle tebe vymlouvat? Já přece nemůžu za to, že nevidíš rozdíl v míře přesnosti teorie ve fyzice a teorie v biologii. Teorie relativity je experimentálně ověřená a vyjádřitelná matematicky, naproti tomu evoluční teorie nic z toho není. ET je založená jenom na domněnce, takže v tomto smyslu je to spíš hypotéza. Odvedení pozornosti srovnáváním těchto dvou teorií se ti vážně nepovedlo. "Podívej se na svůj příspěvek a na všechny další, kolik energie věnuješ pokusům shazovat druhé a propagovat sám sebe jako vzdělance" - něco takového jsem napsal nejdřív já tobě, protože místo věcných argumentů jsi své úsilí vložil hlavně do urážek a překrucování mých komentářů, takže nemusíš po mně papouškovat. __ "A jistě taky můžeš být tupcem bez Bible" - to máš na mysli sebe?

Jirkovi (Ne, 12. 2. 2023 - 17:02)

Jirko, jaký je tvůj názor na apokryfní evangelia?

Jirka (Po, 13. 2. 2023 - 23:02)

Většinu z nich jsem četl (včetně deuterokánonu, který je součástí EP) a věřím, že má důvod, proč nejsou součástí kanonizovaných písem.

Návštěvník (Út, 14. 2. 2023 - 10:02)

otázka byla jaký názor máš na apokryfní evangelia - a ty neodpovídáš - jen že věříš - takže asi žádný.

Návštěvník (So, 11. 2. 2023 - 18:02)

Občas tam narazí na kočičího tygra o váze 12-15 kg a už v roce 2005 tam ulovili kočku o délce 1,5 metru, tedy dvakrát větší než by měla být.
https://www.osel.cz/12725-nezastavitelna-evoluce-invazni-vetrelci-v-australii-se-meni-na-nove-druhy.html

člověk (Pá, 10. 2. 2023 - 21:02)

Jedna z těch hustších Jirkovo hlášek: "Evoluce není empiricky ověřená. Protože kdyby byla, tak tu nesedím a nepolemizuji o její pravdivosti."

Návštěvník (Pá, 10. 2. 2023 - 22:02)

Empirie je věřícímu naprosto cizí a odepřena podstatou náboženství.

Jirka (Pá, 10. 2. 2023 - 22:02)

Jsi prolhaná mršina!

Jirka (Pá, 10. 2. 2023 - 21:02)

Můžeš mi ukázat, kde jsem tohle napsal?

Návštěvník (Pá, 10. 2. 2023 - 20:02)

Jakého ty jsi vyznání Jirko, pokud vím tak i papežové souhlasí s evolucí.

Jirka (Pá, 10. 2. 2023 - 20:02)

Tak mě napadlo jakého vyznání může být někdo, kdo souhlasí s evolucí. To je ústupek, kompromis, ďáblovo dílo. Evoluce přece jasně popírá stvoření Adama a Evy. Je smutné, že potom lidé jako ty se diví, jakého je vyznání ten, kdo věří Písmu.

Návštěvník (Pá, 10. 2. 2023 - 20:02)

souhlasit s evolucí může protestant, katolík v EU . V USA mají kreacionistický pohled na vznik života třeba mormoni atd.

Jirka (Pá, 10. 2. 2023 - 21:02)

V EU jako v evropské unii? Pokud ano, jakože EU určila, čemu se má a nemá věřit? Písmo svaté ale nepodléhá žádné sekulární instituci. Jestli ti tohle někdo řekl, tak si z tebe nejspíš udělal srandu. Kreacionistický pohled mají možná mormoni i jehovisti, ale pořád to z nich nedělá křesťany.

Jirka (Pá, 10. 2. 2023 - 20:02)

Myslím, že papež už dávno neříká co stojí v Písmu, ale to co chtějí lidé slyšet. Já nejsem papeženec. Jsem protestant - evangelikál. Radikální křesťan, žádný liberál, spíš konzervativec. Například jednota bratrská, baptisté. Kalvín, Luther, nauka o Boží svrchovanosti, milosti, predestinaci....

Návštěvník (Pá, 10. 2. 2023 - 20:02)

No nemůžeš být všechno naráz.

Jirka (Pá, 10. 2. 2023 - 20:02)

Jakto že ne? Uvedl jsem pravou křesťanskou nauku, kterou zastávám a které se držím.

člověk (Pá, 10. 2. 2023 - 19:02)

Jinak upozorňuji, že Darwinova evoluční teorie nepopisuje vznik světa ani života. Vysvětluje jen diverzitu životních forem v různých prostředích a časových obdobích. A jak se život přizpůsobuje změně skrz rozmnožování.

Jirka (Pá, 10. 2. 2023 - 19:02)

Aspoň tohle že víš. Ale ET je stejně nabalená na nesmysl kterému někdo věří, že všechno vzniklo náhodou a z ničeho. Prostě ten Bůh je tam pořád, ačkoliv bys sebevíc chtěl, nezbavíš se ho. Nechceš uznat Boha, to je tvůj hlavní problém.

Reklama

Přidat komentář