Reklama

Cinkali byste znovu klíčema?

aladin (Ne, 7. 8. 2022 - 17:08)

Jak je vidět, tak všichni víte, že tu je fašizmus !!!

Bořek (Ne, 7. 8. 2022 - 17:08)

Nono,aladin to možná přehání,ale nenechám si vymluvit,že nikdo mocný neusiluje minimálně o naši ekonomickou a hospodářskou likvidaci.

nona (Ne, 7. 8. 2022 - 18:08)

Bořku, tady nejde o Aladinův názor, ten je na něm. Jde o to, jak se takový názor napíše. Je blbá doba.

Cynik - realista (Ne, 7. 8. 2022 - 16:08)

Jen bleskem - "Kolik že to berou poslanci?" Máš na mysli plat a náhrady, nebo "bonusy"? Asi jak kdo, třeba Rath nesl při svém zatčení ve škatuli od vína sedm milionů... a na biblický zázrak proměny vody ve víno to opravdu nevypadalo.

Nerik (Ne, 7. 8. 2022 - 16:08)

Naposledy. Super reakce. Máš paleček nahoru.

aladin (Ne, 7. 8. 2022 - 01:08)

Omyl, už v Mezopotámii !!!

ShabbaTot-Jahoda (So, 6. 8. 2022 - 20:08)

paní nona,na Aeronetu je samý antisemitzmus.U mě se jako u přítele Státu Israel celý Aeronet dosti odkopal a protože vím,že je to propaganda Kremlu,tak ten s ním.Nejdřív Aeronet útočil otevřeně v článcích Admina proti Israeli a nyní pomocí komentářů...ale ty teda stojí za to!Jo a chastám se na návštěvu Israele a jako sijonista si to prostředí opět vychutnám....Israel je sen a kladná touha,to musí být v člověku a ve mě to je již od dětství.Asi dáno výchovou...táta mu taky dosti fandil a když byla válka v roce 73 na Jom kipur (Jom ha-kipurin) oral jako traktorista v JZD pole a ihned přál Israeli vítěztví.

Návštěvník (So, 6. 8. 2022 - 20:08)

Na aeronetu frčí konspirace, že se proti našemu světu spikli Židé, Američané a homosexuálové. Na České televizi a Bakala pressu zase frčí konspirace, že se proti našemu světu spikli Rusové, Číňané Íránci. To si nevybereš. To je v lidech. Lidi věří na skryté síly. Ostatně tak vznikly pověry o démonech, co tahají za nitky v chování lidí nebo státních celků. A myslel si to i Pavel z Tarsu, který psal: "Nevedeme svůj boj proti lidským nepřátelům, ale proti mocnostem, silám a všemu, co ovládá tento věk tmy, proti nadzemským duchům zla." efezskym 6

Návštěvník (So, 6. 8. 2022 - 21:08)

Neustálý boj proti nepřátelům je klasickým indikátorem té nejčernější totality. Ta potřebuje nepřítele, aby rozptýlila pozornost lidí od svých chyb a udržela se u moci. Klasikou byli Hitler a Stalin, Mao zase bojoval proti nositelům starých pořádků. Pol-Pot proti každému, kdo měl maturitní vysvědčení apod. No a totéž tento ŠImon z Tarsu, resp. křesťané. Ti se také bez nepřítele (uctívačů ďábelských bohů, renegátů atd.) neobešli. No a vypatlaní američtí liberálové si také museli najít nepřítele, proti kterému musí bojovat - bílého muže. Dějiny se neustále opakují jak na kolotoči.

Nerik (So, 6. 8. 2022 - 20:08)

Právě toto určování superpachatelů je nedůvěryhodné. To by si autoři měli uvědomit a prrsnifikovat. Až těch person budou mít více pohromadě, pak můžou učinit závěr, a ne do toho namočit všechny židy, nebo celé národy. Taky neřeknu, že všichni cikáni jsou špatní, protože jsem mezi nimi poznal i skvělé lidi a nemůžu je hodit do jednoho pytle.

Nerik (So, 6. 8. 2022 - 20:08)

Aeronet nesleduji. Mám ho od Cynika a beru lecos s rezervou. Ultrapravici nebo ultralevici, jen když se to objeví na FB. Na tohle moc nejsem.

Nerik (So, 6. 8. 2022 - 19:08)

Sběr informací ponechávám více méně náhodě. Ani TV, ani Aeronet nepovažuji za určující. Hodně se dozvím i zde, díky realistovi, aladinovi a dalším třeba i anonymům. Vycházím z vlastních znalostí a zejména zkušeností. Tak jak jsem za totáče hned poznal co je tendenční ideologie, tak to poznám i dnes. Empírie je prostě potvora, která se hned tak nedá ukecat.

nona (So, 6. 8. 2022 - 19:08)

Empirie je samozřejmě výhoda, ale dávno víme, že ne nezbytná. Ještě před dvaceti lety nikdo zdroje neřešil, to až posledních deseti letech (do té doby bylo vše zhruba řečeno bílé x černé) a já to považuji opravdu za základ toho, udělat si aspoň trochu objektivní obrázek o to, co se kolem mě děje.

Návštěvník (So, 6. 8. 2022 - 21:08)

Souhlasím. Žít jen z empirie, tj. ze zkušenosti, se nedá. Respektive dá, ale budeš za troubu. Život je o celoživotním studiu. Dědulové vzdělávání často z lenosti (nebo že si mysleli, že už vše znají) zanedbali, a teď jsou v hajzlu, kam se vrtnou. Např. sedneš do hospody a jídelní lístek nikde. A ani jej nemají - musíš ze stolu načíst QR kód. Nebo na letišti, ty pokyny k odbavení jsou někdy úděsný a pořád se mění. Banka? Pro dědulu horor, protože zvládne jen přepážku. Vždyť už i v případě poplachu ti jen pošlou varování do mobilu.

nona (So, 6. 8. 2022 - 22:08)

To jsme pořád u celoživotního vzdělávání. Lidi žijící z toho, že před čtyřiceti lety vystudovali vyskokou školu a pak nic. Ale ani v jejich oborech . Nedávno mi nějaký lékař říkal, že nevystavuje elektronické recepty, protože to neumí...Stejně tak s internetem. Mám v rodině člověka, dva vědecké tituly u nás, jeden v zahra. Fyzik. Bohužel po odchodu do důchodu už se nenaučil na počítači. Ve své pýše to nepovažoval za důležité. Dnes je mu 93 let.

Návštěvník (So, 6. 8. 2022 - 22:08)

Kdo stojí na místě, brzo stojí opodál. Tak to bylo vždy, ale dnes se to "opodál" natáhlo na kilometry. A nejde jen o to, že ty moderní znalosti tomu člověku chybí v jeho praktickém životě. A i o to, že ten člověk sám sebe znehodnocuje. Když to řeknu jinak, vše potřebuje modernizaci - tanky, byty, ale i znalosti lidí.

Nerik (So, 6. 8. 2022 - 19:08)

Empírie může samozřejmě chybovat, ale snadno se dá opravovat, když máš k dispozici někoho informovanějšího. Na zdroje moc nehldím. Jsem ze staré školy. Špatný zdroj nadělá mnoho škod.

Návštěvník (So, 6. 8. 2022 - 21:08)

Už tu empirii nechej napokoji, ty empirie. A přečti si text nahoře, kde jsem psal, jak to máš správně dělat. Jen tady lidi blbneš zaostalým přístupem k realitě.

Nerik (So, 6. 8. 2022 - 21:08)

Díky za radu. Blbečku.

Návštěvník (So, 6. 8. 2022 - 18:08)

Kušuj, Srarako

Reklama

Přidat komentář