Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

Návštěvník (Ne, 14. 8. 2022 - 09:08)

Na základě Desatera je založena židokřesťanská civilizace, ve které žijeme. Na zákaldě Desatera jsou koncipovány zákony a soudnictví. Už ti to tady psali jiní kdysi.

D (So, 23. 7. 2022 - 22:07)

Nazývejme "Ježíše Krista" raději Jezájou "JezuKristem" Pomazancem!

Návštěvník (St, 13. 7. 2022 - 01:07)

Ty jsi opravdu vůl, tobě by měli dávat šoky, píšeš bláboly. Teď ale nejsi Rakato, on má jiný styl písma, tak nechytrač.

Rakato (St, 13. 7. 2022 - 00:07)

Mě se zdá, že tu máme škodnou. A navíc fabulačně a informačně slabou jak čajíček. Takové si dáváme ne na oběd, ne na snídani, ale na svačinku. Tak vypadají všichni, kdo duševně neutáhli informační stream z médií, prostě jejich mozek to nezvládl. Najednou lup, vyzkratovali se a už jsou nepoužitelní i na jednoduchou konverzaci. Oběti doby. Pomohou jen elektrošoky, ale nemocnice odmítají zákrok, že je elektřina moc drahá. Možná, že by pomohla sbírka na elektrošok? Lépe poslat do Afriky jako odpověď na imigraci černochů. Takovéto: Jak vy nám, tak my vám. Umím si představit to zděšení v Africe.

Rakato (Po, 11. 7. 2022 - 16:07)

V hispánském světě je běžné pojmenovat dítě jménem "Ježíš". Viz Felipe de Jesús Calderón Hinojosa, prezident Mexika, Salvador Isabelino del Sagrado Corazón de Jesús Allende Gossens, prezident Chile v letech 1970–1973), Jesús Navas, španělský fotbalista, Jesús España (nar. 1978), španělský atlet aj. Uvažujme společně, co by se stalo, kdyby Gotta nepojmenovali Karel, ale Ježíš, celým jménem by tedy byl Ježíš Gott. Už za jeho života se říkalo, že Kája má božský hlas, což ovšem ani nemusela být pochvala jeho zpěvu, protože se rozumí samo sebou, že bůh má božský hlas. Nicméně s vlastním jménem Ježíš by to měl Gott potuplované, že zpívá božsky, protože mnoho křesťanů ztotožňuje Ježíše s bohem Jehovou (a s jakýmsi duchem), to jest propaduje trojku. Nomen omen - tak by to vidělo mnoho lidí a Gott to vlastně podporoval svým salónním chováním. Pozn.: O všech jeho excesech, jak smilnil se ženami, se kterými nebyl sezdán, jak v divadle kolegům přednášel antichartu, jak se z emigrace vrátil podpořit režim, bychom klidně mohli říct, že to ho svedl ďábel, vždyť pokoušel i originálního Ježíše, a smést je pod koberec. Kdo je bez viny, ať hodí kamenem! Nuže na základě toho bychom mohli klidně říct, že Ježíš Gott by prodal mnohem více desek, protože kdejaký křesťan by chtěl mít jeho desku. A po jeho smrti odhaduji, že by tito Gottovi fanoušci ihned zahájili proces jeho svatořečení. Dosud jsme psali jen o tuzemské fanouškovské základně Ježíše Gotta. Ale v cizině? Hlavně hispánských zemích? Tam by byl bohem už za živa. Suma sumárum - byla velká chyba Gottových rodičů, že se konzervativně drželi českého rejstříku vlastních jmen a nepojmenovali Gotta Ježíš. Velká chyba. Jeho sláva mohla dosahovat nebes.

nona (Po, 11. 7. 2022 - 22:07)

No tak vzhledem k tomu, že to byl v Německu jen jak se tomu říkalo, estrádní bavič...dost mu přeješ

Rakato (Po, 11. 7. 2022 - 22:07)

Šaty dělají člověka, ale jméno trochu také. Např. v obraceném gardu - negativně - některá jména hodně ovlivní tvůj život. Chtěla by ses jmenovat Kokotová, Šoustalová, Štětková nebo Šílená? Asi ne. A pokud jde o křestní jména, dodnes lidé věří, že jméno po svatém příznivě ovlivní život nositele. Takže bych si tipl, že Gottově kariéře v Německu dost pomohlo jeho příjmení. A v takovém katolickém Bavorsku by babičky plakaly, když by mohly uvidět Ježíše Gotta. (Pravda, osobně jsem tohoto estrádního zženštilého baviče s tenkým hláskem moc rád neměl. Ale měl některé dobré vlastnosti.)
https://www.koule.cz/novinky/22-nejhroznejsich-prijmeni-v-cechach-a-na-morave-najdete-se-suku-57578-shtml/

D (Po, 11. 7. 2022 - 20:07)

Za prvé, Gottův otec byl kovanej komouš. A za druhé, i kdyby komouš nebyl, komunistické úřady by mu jen těžko dovolily pojmenovat svého syna Ježíšem. Ale kdyby se to přecejen podařilo, komunistická cenzura a kulturní byrokracie by takovému Ježíši neumožnily žádnou velkou kariéru v populární hudbě. Mohl by tak maximálně zpívat na funusech.

Rakato (Po, 11. 7. 2022 - 21:07)

Pravda, pravda. Ale stačilo, kdyby se nechal pokřtít jako dospělý. Byl to ten typ, který se nechá k víře v boha přesvědčit. A jako každý - čím starší, tím k bohu blíže. Navíc kšeftu Gott rozuměl a tak nerozumím tomu, že ignoroval synergii jmen, ten obrovský potenciál, který se ve jménu Ježíš Gott skrývá.

sardanapal (Po, 11. 7. 2022 - 18:07)

Ježíšmarjá neblbni ...

D (Ne, 10. 7. 2022 - 01:07)

Mé ponětí Jezáji "JezuKrista" Pomazance je takříkajíc generačně podmíněno. Vyrůstal jsem v dezolátní zemi jako takzvané "Husákovo dítě". Československo té doby bylo charakterizované oprýskanými kaplemi, neudržovanými kříži a božími mukami. Malby a sochařská vyobrazení rozmanitých náboženských výjevů byly v těchto objektech doprovázeny nechutnou špínou, bordelem, rezí, a celkově nemilosrdnou prací zubu času. Nikdy nepoznaly ruku restauratéra či jiného uměleckého řemeslníka. Byl jsem z toho znechucen, a při vzpomínce na tyto šeredné výjevy mě u rodinných jídel přepadaly záchvaty těžkého nechutenství. A právě toto nechutenství je pro mě dosud doprovodným pocitem při jakémkoli traktování Jezáji "JezuKrista" Pomazance, Marie jeho údajné matky i Maří Magdalény Kajícnice.

Rakato (Ne, 10. 7. 2022 - 17:07)

Ježíš si nezaslouží nic jiného, než pomalé upadnutí do zapomnění. Už se naškodil dost.

Rakato (St, 6. 7. 2022 - 14:07)

Ježíš pro mnoho lidí už umřel dávno. Na to, že je po smrti, přišli už jeho nohsledové, se kterými partyzánčil, protože jim v podstatě slíbil, že se vrátí ještě za jejich života. A dodnes nic. ------------------- Pokud se někdo dva tisíce let neukáže, co si tak máte myslit? Že je živý v nebi a trucuje? No tak .... ---------------------------- Dnes každý schopnější scifista napíše lepší příběh, než je ten Ježíšův. Chce to jen trefit ten správný mix mystiky, faktů a děje. Např. Blaničtí rytíři jsou dobrý napřáh na kvalitní story, navíc nevykládali, že přijdou hned, jako slibotechna Ježíš, ale až když bude českému národu nejhůře. (Na druhou stranu, to moc neuklidní, když víme z toho, že ještě nepřišli, že nás Čechy čeká ještě něco horšího než první a druhá světová válka, a čtyřicet let komunismu.) ------------- Buď jak buď, přidejme k Blanickým rytířům krále Ječmínka, nějaké vědmy, čarodějnice, mága, co zná budoucnosti, a zlého Poláka nebo Němce, a budete mít příběh jako nohu. ------------------ Ano, lidé potřebují lepší příběh než ten paskvil o Ježíšovi. Vždyť literárně vzato je nový zákon zmetek, kde se opilí autoři opakují, odporují si, vymýšlejí jakési průpovídky a hrozby jako je apokalypsa.... Ne, dnešní doba potřebuje něco učesanějšího, více soft, více logického a s lepším dějem. ---------------- Jo, a k hlavní postavě: Ježíš je hrozná hlavní postava. Jak se chcete ztotožnit s hrdinou příběhu, když ten si libuje v rituálním kanibalismu? V parazitické životě? V anarchii a patologické mírumilovnosti? Navíc podle posledních výzkumů byl Ježíš opálený Žid jako poleno, černovlasý a obtloustlý. Ne, to není materiál pro hlavní postavu příběhu. ------ Osobně jsem pro to nahradit Ježíše dlouhodobou modrookou blondýnku, která vždy ví, komu uřezat hlavu. Pokud by to bylo pro veřejnost moc, pak bych volil někoho jako Vojta Dyk, který sice zpívá jako buzna, ale na druhé straně rozumí legraci. ------------------ Oblečení hlavního hrdiny nemám moc promyšlené, ale rozhodně by chodil v teniskách a ležerně oblečený, asi v dámské noční košili s krajkami. A kouřil by joint za jointem. --------- Už vidím tu scénu, jak zhulený Ježíš -Dyk nedopatřením přiloží dlaň na čelo tři dny mrtvému umrlci, náhodou ho oživí a řekne v rauši: "Kur.a, to jsem nechtěl. Ale když už jsi zase naživu, běž frájo za svou rodinou a už nehřeš!" A obejme toho oživeného umrlce. ---------------- Jak říkám - je docela snadné napsal lepší story než nový zákon.

nona (Ne, 10. 7. 2022 - 07:07)

To zní jako update Jesus Christ Superstar, hele...Hosanna Hey Sanna Sanna Sanna Hosanna

Rakato (Ne, 10. 7. 2022 - 17:07)

Ve filmu se dělá běžně remake, tak proč neudělat remake i s biblí? Prostě její tradiční podoba se do našich časů nehodí, přežila se, lidé jí moc nerozumí, obsahuje mnoho chyb a protimluv... Nejvyšší čas na remake. Hosanna Hey Sanna Sanna Sanna Hosanna. Dyk by byl dobrý Ježíš, bradku už má a uzpíval by i muzikál, kdyby jej někdo z remake nového zákona napsal. Dobré je, že i filmová verze by byla snadná - točila by se v cikánském ghettu, na sídlišti Luník II. v Košicích. Lidé tam jsou snědí, takže o palestinský komparz by nouze nebyla (jen by se musela najmout větší ochranka, abychom nepřišli o vybavení). I Římané nebyli zrovna blonďáci, ty by hrála košická městská policie, což by do filmu skvěle přeneslo z reálu to napětí mezi cikány a jimi. Pak už by stačilo půjčit si pár beznohých a atrofovaných důchodců od pečovatelské služby (rozmístili by se po ulici), a na Luníku II. by vznikla inspirující kvazikanánská scéna, kde by to naturščikům hrálo samo.

D (Ne, 10. 7. 2022 - 18:07)

A kdo by podobný projekt financoval? A jakým způsobem by se mu taková investice aspoň zčásti vrátila?

Návštěvník (Ne, 10. 7. 2022 - 19:07)

Projekt by tajně financoval zločinný princ Salmán ze Saudské Arábie (má bohaté zkušenosti s ilegálním přesunem peněz k teroristům, takže tohle by zvládl levou zadní). Jak by se mu investice vrátila? Nebuď tak přízemní. Salmán by si myslel, že tím zasadí ránu křesťanství, ale ve skutečnosti by mu dal další impulz k rozvoji, tentokrát správným směrem. Celé by to v politické oblasti vyústilo do znemožnění Saudů (až by se doneslo, že pomohli křesťanství) a tím pádem do pádu jejich zločinné dynastie.

D (Ne, 10. 7. 2022 - 20:07)

Zajímavé (-;

Rakato (St, 6. 7. 2022 - 14:07)

Ale to je pěkná reklama na Ježíše. Až člověk lituje, že jde o vymyšlenou story: ------------ https://www.pravyhrdina.cz/spratel-se-s-nim/?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=PH&kw=sklik-hry-zajmy&sznclid=tt_Si4-FjoOGh4CHgoKPgIOPgoKCjoHKwouHg4KAjoCDjoGPmIaHjsrC04uHgIOBh4aPgYCPmIGBhsrVi4fwg4OF94PwhYPwg4-F9YWBjoOP84-Gj4GDhI-Dj47w

Rakato (St, 6. 7. 2022 - 00:07)

Být papež tak oddělím zrno od plev, tj. ty vlažné nijaké farníky od těch zapálených. Prostě bych nařídil, že Ježíš si žádá, aby se všichni křesťané oholili dohola. Jen ten, kdo bude mít hlavu jako kulečníkovou kouli, házející blesky na všechny strany, by prokázal svou věrnost. ----------------------------------------------- No to dá rozum, že nejvíce odpadlíků by bylo mezi ženami. Protože vlasy jsou genderový symbol jak sviňa a žena bez nich je atraktivní jak pytel cementu. Zato chlapi by věrnost prokázali snadněji, protože chlapi bez vlasů jsou těžcí borci - viz Yul Brynner jako Chris v Sedmi statečných nebo Telly Savalas jako Kojak. --------------------------------------------- A proč to všechno? Křesťanům chybí akce, něco, co by je aktivovalo, spojilo a nabudilo pro víru. Už se nemohu dívat na to, jak se chovají submisivně vůči muslimákům. Je to ostuda křesťanství.

Reklama

Přidat komentář