Reklama

Existuje Bůh?

Rakato (Pá, 6. 5. 2022 - 23:05)

Když se přestaneme zajímat o věci kolem sebe, trochu umřeme. Ale to se nedá rozumově ovlivnit. ------------------------------------ Pánbíčkáři berou vědu jako nepřítele, který jim kazí jejich náboženské iluze. Ale my víme, že věda si klestí cestu pokusem a omylem furt pryč. Ale od jejího začátku mají lidi velké obavy, kam nás přivede. Prozatím jsme se vědecky dostali k atomové bombě a urychlovači částic (někteří si myslí, že v něm vytvoříme černou díru a ta nás pohltí), takže nám zvoní hrana. --------------------------------- Ale lidi to raději vidí z té lepší stránky, jako že se mají díky vědě pořád líp. -------------------- Bude to Titanik nebo cesta do ráje? Co myslíš?

nona (So, 7. 5. 2022 - 15:05)

Přesně. od začátku se lidé bojí zneužití vědy. Přírodních vět, nových technologií ale třeba i psychologie. Věda není dobrá ani špatná. To jen člověk. Nám nezbývá než doufat, že lidstvo je v nějakém tom kolektivním nevědomí ''dobré''. Doufat, nic jiného nám nezbývá. Jako bez té naděje by člověk nebyl schopen žít. Jasně jednou to všechno skončí. Život jednotlivce, lidstvo a asi i ten vesmír. A to doufání, ta naděje je cesta. Jak praví klasik Cesta je cíl

Rakato (So, 7. 5. 2022 - 17:05)

Naděje je dobré řešení, když stojíš mimo a nemůžeš nic ovlivnit. (Což platí skoro vždy a všude.) I ti Židé, které nacisti odchytávali a posílali na smrt, žili v naději na lepší časy. ------------------------------------
Podle mě bohužel nestačí, aby průměr dobráckosti lidstva byl nadlimitní, protože stačí jeden kretén, který ti do uspořádání věcí hodí vidle, a je všechno v hajzlu. Příkladem jsou ta ideologická hnutí jako nacismus, Pol-Potovy nápady, rwandský nápad vyvraždit Tutsie, komunismus aj., nebo když se nejaký magor v Pákistanu, Rusku nebo v severní Koreji dostane k jadernému tlačítku. -------------------------------------------- Budoucnost nebude pro hobíky.

☮✌ dřevěnej (So, 7. 5. 2022 - 19:05)

Právě proto dnes začíná být v módě vychytávání psychopatů ze společnosti. Jenomže to není dobré, protože psychopati mají taky své místo ve společnosti. Určité procento v populaci je za potřebí. Ovšem stádo je schopné uspořádat hon na psychopaty, když se utrhne z řetězů.

Rakato (Po, 9. 5. 2022 - 14:05)

Nejjednodušší definice psychopatie je, že je to porucha osobnosti. Podrobněji vzato to může zahrnovat kromě antisociální poruchy také zahrnovat i lehčí formy, jako například narcistickou, histriónskou, paranoidní, schizoidní, anankastickou, vyhýbavou, závislou nebo hraniční osobnost. ------------------ Řekl bych, že nějakou poruchu má každý. Lidi se totiž že sociálních důvodů přetvařují, tj. chovají se tak, jak se od nich čeká, což je sice dobré a chvályhodné, ale ztěžuje to identifikaci psychopata. ------------------- Naštěstí je tady skvělý film "Sedm psychopatů", kde je těch psychopatů dokonce osm, a tak si každý může dobře ověřit, jak se správný psychouš chová. ---------- Pak jsou tady i další exempláře ke shlédnutí - říká se, že většina politiků jsou psychopati. ------- Právě probíhá soud Depp x Heart, a podle historek, které oba herci na sebe vybalili, jsou psychouši oba (Heart ovšem větší). Takže také dobrý příklad. --------------- Jinak řečeno - laik dokáže identifikovat je ty největší psychopaty, skoro magory, kteří jsou na hraně hospitalizace. ------------------- Nevím, kdes vzal, že probíhá odchyt psychopatů, já o ničem nevím. Také to není ani možné, protože kdyby byli všichni izolovaní, zhroutila by se nám ekonomika. Vždyť u tzv. špičkových manažerům je to samý psychopat, který se dere nahoru hlava nehlava za cenu podrazů a intrik. --------------------- Je přitom zábavné, že ti, co o psychopatech nemají představu, často mají psychopata doma. Například tzv. mužům pod pantoflem většinou vládne psychopatka, panovačná ženština, která si pomocí různých scének vynucuje pozornost a poslušnost. ----------- A pak jsou tady smutné případy dětí, zkažených výchovou, vedených nezodpovědnými rodiči k psychopatii. Dříve dítě poslouchalo dospělé, muselo doma pomáhat s drobnými pracemi a na veřejnosti se muselo chovat způsobně. Dnes často vidíme malé spratky, které rodiče nikdy neokřiknou (prý aby nenarušili jejich svobodný vývoj), i když hulákají v kavárně a pletou se servírkám pod nohy, i když jsou drzí a myslí si, že jsou středem světa. ---------Proto psychopatů rychle přibývá. Je ovšem charakteristické, že dnes už psychiatři nesmí používat termín psychopatie, protože kvůli množství asociálních parchantů získal hanlivý význam, a musí diagnózu složité popisovat. -----Takže si budeme pamatovat - psychopat je další z mnoha zakázaných slov, které nám současná společnost, plná psychopatů a ideologických iracionálních čubek dala na index.

------------- A nyní si v testu ověříme, zda jsme psychopati: --------- https://www.kafe.cz/zabava/jste-psychopat-udelejte-si-test-35285.html -----------

nona (Po, 9. 5. 2022 - 15:05)

Již v první polovině 19.stol nazval psychopatii jistý britský lékař: moral insanity, tedy morální šílenství

Rakato (Po, 9. 5. 2022 - 15:05)

Ano, psychopati byli, jsou a budou. Je to odvěký problém typizace lidí, tj. zatloukání jich do jednotného kadlubu. Když to přeženeš, získáš stejnorodé stejně myslící stádo, jako v Číně nebo Japonsku, když to odflákleš, máš národ psychopatů, kde si každý tzv. pěstuje osobnost a chce být originál, ale na druhé straně je tu více různých nápadů. ------------------- A pak jsou tady nácie, kde na správnou výchovu dlabou, jako cikáni a Bantu ( např. na Haiti), tam je to všechno živel skoro bez cílené výchovy, a podle toho tyto společnost dopadly - žijí na smetišti. ---------------------- Ale pozor, ta výchova se musí dělat s citem. Tzn. nepustit na národ tzv. sociální inženýry jako byli špičkoví psychopati Mao, Lenin, Pol Pot, Hitler, jinak průser na cestě. ------------ Výchova lidí je prostě těžká věc. Myslím, že brzo to bude tak, že rodičům bez pedagogického vzdělání se dítě odebere a předá se na výchovu do odborných rukou, tj. do ústavu. A je tutovka, že první s tím začnou magoři v Norsku, ti z Barnevernet.

nona (So, 7. 5. 2022 - 19:05)

:)) Tak to je zajímavý názor na psychopaty

nona (So, 7. 5. 2022 - 18:05)

No jo no. A ta naděje je v tom, jak mi napsala moje kamarádka: I hope someone will knock P.utin on the head! Protože jinak to tomu Kardashevovi poměrně naruší ty jeho plány...

Rakato (So, 7. 5. 2022 - 21:05)

Problém je, že mladý Bush, respektive Američané jako takoví, si zaslouží stejnou míru nenávisti jako dnes Putin - za přepadení Iráku. Vymysleli si, že Husajn má zbraně hromadného ničení a šli na věc. Zemřely tisíce Iráčanů, materiální skody obrovské, muzeum v Bagdádu rozkradeno atd. ----------------------- Ale mluvil tehdy někdo o Haagu? O tom, že Bushova parta musí do tepláků? Nikoho to ani nenapadlo. Typický západní dvojí metr: stejní parchanti, ale různý názor na ně.

☮✌ dřevěnej (So, 7. 5. 2022 - 22:05)

Američané a Rusové se nemusejí nikomu zpovídat. Naše názory je nezajímají, na jejich vyšší hru my nemáme.

Rakato (So, 7. 5. 2022 - 23:05)

Všechny ty vychcané státy, co si dělají z celého světa vojenské cvičení, se musí nejen omlouvat, ale hlavně zpovídat - v Haagu, kde je soud OSN - Mezinárodní soudní dvůr je hlavní soudní orgán Organizace spojených národů.------------------ Jenže kde není žalobce, není ani soudce. ----------------------------------------- Ti morálně pokřivení ubožáci soudí raději diktátory z Afriky, než aby soudili Američany a Evropany, kteří svými rozkazy způsobili smrt a zranění tisícům lidí po celém světě.

Cynik - realista (Ne, 8. 5. 2022 - 03:05)

Rakato, ty jsi dobrý kojot, někdy zajdi k nám.

nona (So, 7. 5. 2022 - 21:05)

Rakato, samozřejmě, že máš pravdu. Já jen nemám ráda tak oblíbený lidový ''Whataboutismus'' neboli...a vy zase mlátíte černochy. Zlo je svinstvo vždy ale nelze omlouvat jedno druhým, nebo ho nějak zpochybňovat. Zase se opakuju

Rakato (So, 7. 5. 2022 - 22:05)

Takhle se postupně nastavuje morálka v mezinárodní politice. Tedy ta pro veřejnost. Američané se řadu let chovali jako největší teroristé, navíc státní (viz Grenada, Vietnam, Somálsko atd.) a tak není divu, že i Putit si dovolil totéž. Když si mohou Američané dělat ve světě cokoliv, proč ne Putin nebo někdo další? ----------------------------------------------------------------- Všichni jsme selhali. Hlavně politikové ze všech států, novináři, média, lidskoprávní organizace... Ze státního terorismu hlavně Američané udělali standard, a teď to máme. ------------------------------- Že teď za to dávají Putinovi po držce? O to je to směšnější a horší. Dvojí morálka, silnější si může dovolit vše, spojenci mu lízají paty. ---------------------- Malý příklad dalšího paradoxu morálky - hlavně ženy prosazují na Západě humanitu pro primitivní národy, kteří si svou bídu zavinily samy přelidnění, humanita těmto západním aktivistům teče pomali z uší.... a kde je humanita pro Iráčany, pro Grenaďany aj.? Copak je to normální, že jedněm obětem (ze kterých se nakonec většinou vyklubali ekonomičtí příživníci) se pomáhá, a jiné se ignorují (i když mají nárok ma mnohamiliardové odškodnění od USA). Výběrová morálka jen pro vybrané. -------------------------------------- Nebo ještě jinak řečeno - místo aby se Američané starali o Iráčany, které zákeřně bezdůvodně napadli, tak obskakují své nepřizpůsobivé černochy a jiné menšiny, a chodí k nám vykládat, že nemáme diskriminovat cikány. -------------------------- Většina lidí si ty paradoxy neuvědomuje, nebo si je odmítá připustit. Pod heslem "Máme rádi USA." ------------------------- Takže jo, jedno svinstvo se omlouvá jiným. Když mohou oni, můžeme i my.

Cynik - realista (Ne, 8. 5. 2022 - 04:05)

Tohle jsou ovšem pomletá hovna poslance Volného.

Rakato (Ne, 8. 5. 2022 - 11:05)

Pravda se hledá těžce. Teprve až tě nakopají do řiti poznáš, žes ji našel.

☮✌ dřevěnej (So, 7. 5. 2022 - 19:05)

Můj názor na Putina? Je to kamarád hlavy pravoslavné církvi. Prý má Kiril na Putina velký vliv. Podle mně Putin prochází fázi náboženského fanatismu, na následky pravděpodobně nemyslí. Bůh si to už nějako probere. On bude ten, kdo planetu Zemi přichystá na 2. příchod Ježíše? Kdo ví...

nona (So, 7. 5. 2022 - 19:05)

x

☮✌ dřevěnej (Pá, 6. 5. 2022 - 18:05)

Mě nejvíc fascinuje myšlenka, že by mohla být planeta Země jediná planeta se životem ve vesmíru. Byla by úžasná výzva zalidnit celý vesmír...

Reklama

Přidat komentář