Reklama

revmatoidní artritida

Viana (Po, 14. 3. 2022 - 15:03)

Zdravím vás,,,No Jirko jako bys mi mluvil z duše. I já pokukuji po medrolu. Lázně moc nepomohly, ale medrol pomůže vždy. Také kulhám bolí mě nohy na došlap, jedna víc a druhá méně, ale bolí pořád. Ke všemu se nemůžu dovolat na revmatolku, protože potřebuji napsat Mtx pětku, jelikož mám desítku od jiné firmy a je mi po ní docela blbě od žaludku. Ještě i druhý den po požití. Jedině ta pětka od jiné firmy mi nevadí. Taky přemýšlím jestli se na ten MTX nevykašlat a místo toho brát 4 mg medrolu ob den, jak to dělá už 15 let jedna paní z lázní a vůbec neví co jsou bolesti. Mtx ji vadil na játra a jinak s medrolem má výsledky perfektní a hlavně netrpí. Já už si bez bolestí ani nedovedu představit normální den.))
Jirko píšeš, že pracuješ z domu, to jako proč. Kvůli těm dodávkám meteriálu z Ruska? Já mám teď taky sousedy dvě rodiny Ukrajinek se 4 dětmi. Ještě jsem je neviděla vůbec nevychází z domu jen slyším že tam jsou. Dala jsem jim spousty nábytků co jsem měla na půdě, taky nějaké nádobí a jsem ráda, že to někomu pomůže. Dnes jsem viděla jednu maminu taky ukrajinku v obchodě s dětmi a kupovala 4 čínské polévky, děs a hrůza asi to měl být jejich oběd.))
Míšo no a co ty? Tebe jsem si nechala na konec. Nepíšeš, což není dobré znamení.Ve čtvrtek jdeš do ambulance ran, tak snad nebude tak zle. Budu na tebe myslet, ale to ti asi moc nepomůže. No a co houba už bas mohla mít nějaké výsledky. Míšo kolik teď bereš mg medrolu? Pořád snižuješ, nebo už jsi ho ustálila? A co sociálka už jsi něco dostala? To je otázek,,, tak pěkně pište,,,pa

Jirka111 (Po, 14. 3. 2022 - 08:03)

Ahoj holky, zdravím po víkendu, který byl fajn, protože konečně je předjaří a to mám rád. Byli jsme dva krát na odpolední procházce (dopoledne to moc nejde, kulhám kvůli chodidlu), podívat se k rybníku, co jsou v něm nutrie, jsou to potvory chlupatý, co ten rybník decimují, ale na pohled jde docela o roztomilá zvířátka. Jinak se taky o něco horším, kromě chodidla mě dost bolí prsty na rukou, hlavně dopoledne, tak už zase pošilhávám po Medrolu. Ale nic proti Míše, která fakt trpí, to mě tedy štve, že se to pořád nedaří dát do latě. Míšo, byli jsme v Rokytnici nad Jizerou, byl jsem tam poprvé a líbilo se moc. Tento týden pracuji z domova, tak se ozvu častěji. Opatrujte se. J

Míša (Ne, 6. 3. 2022 - 22:03)

Ahojky, dobře, že sis hory užil a kde jste v těch Krkonoších byli? S těma penězma v bance je to blbé, ale snad vás k nim brzy pustí..... Jinak u mě nic nového, do ambulance hojení ran jdu až 17.3. nejdřív neměli personál a příští týden má moje doktorka dovolenou. Zahojená pořád nejsem, už měsíc jsem na dietě a snižuji Medrol a stejně pořád tloustnu, už nevím co mám dělat. Do toho mě bolí a znehybňují klouby-zápěstí, prsty, lokty, ramena, kolena, kyčle a teď se přidala i páteř a to je fakt ňamka--fakt trpím a biolka v nedohlednu. Vian houbu mám teprve 14 dní, tak ještě nemůžu říct jestli je nějaká změna. Jinak v některých chvilkách, kdy to jde jsem zase pekla Boží milosti, je to děsné, jak ten čas letí, když si vzpomenu, že už je to zase rok, co jsem je pekla. Sociálka se po urgencích shora vzpamatovala a měla by mi ty 3 měsíce zaplatit, tak uvidíme, už jsem docela na dně úplně ve všem. Přeji všem klidný začátek týdne, opatrujte se, pa M.

Viana (St, 2. 3. 2022 - 14:03)

Ahojte,,,Jsem Jirko ráda že sis to na horách užil i když přišly mírné zdravotní potíže, to se časem upraví. Píšeš že se válka na Ukrajině podepsala i na výrobě ve vašem podniku, no nejste sami. Ekonomické ztráty budaou všude kolem nás, ale nic to není oproti ztrátě na životech nevinných lidí a nejhůř to snáší děti, které nechápou co se děje a proč se musí schovávat v krytech. Ach jo, je to špatné , ale snad bude lépe.
U nás v DD taky čekáme příval uprchlíků ale starších lidí, seniorů. Dnes jsme byli s manželem dát nějakou humanitární pomoc, deky, oblečení, potraviny a i peníze, tak snad to někomu pomůže. Nikdy by mě nenapadlo, že budu takhle východu pomáhat...)))
anao a jak se daří Míše? Co chirurgie ran už jsi tam byla? Napiš co je u tebe nového,,,
Opatrujte se a jsem ráda že tu jste,,,pa V.

Jirka111 (Po, 28. 2. 2022 - 11:02)

Ahoj holky, hlásím návrat z týdne, který se nám fakt vydařil. Sněhu dost, trochu i připadlo, vítr se celkem uklidnil, ubytování slušné, parta dobrá.... byla to paráda. 4 dny na sjezdovkách (jasně že ne celý, vždy tak na 3-4 hoďky) a dva dny běžky. Bylo to výborný, ale je zdravotně hůř, zas pajdám kvůli chodidlu a taky se rozjely dva klouby na ukazováku a prostředníku pravý ruky, ten si i potvora křiví.... no snad si to nějak sedne, teď budu víc odpočívat. Vypadá to, že si to tam objednáme i na příští rok, asi nějakou jinou chalupu, okolí i možnosti lyžování se nám líbily víc než na Šumavě, kam jsme jezdili. Snad je vám, tedy hlavně Míše, o něco lépe. S tou Ukrajinou je to síla, dotkne se to rozhodně nás všech. My má zrovna dost peněz ve Sberbank, kam se teď nedostaneme, ale je to pojištěné, tak snad později. V práci lidi šílí, hlavně logistika, protože máme výrobní závod na Ukrajině, kde to stojí a není jak dodávat, což je velký průšvih, protože jaksi některé věci se tam vyrábějí neoficiálně, takže se na válku ani nemůžeme vymluvit. Ale samozřejmě nejhorší je to pro ty, kterých se to týká osobně, čert vzal peníze nebo nějaké výrobky. Zatím se mějte, J.

Viana (Út, 22. 2. 2022 - 15:02)

Zdravím vás,,,
Delší dobu jsem nepsala,ale nějak nebylo co. U mě všechno stejné užívám si dozvuky z lázní a zatím docela dobré.))
Jirka se rekreuje na lyžích , tak snad si to užije a vrátí se odpočatý.))
Míšo co houba? Jak jsi s ní spokojená? Napiš.
Tak nějak nemám tu správnou náladu jakou obvykle mívám. Štve a i děsí mě ty nepokoje na východě. Sice se o politiku nijak nezajímám,ale tohle nejde přehlédnout. Je mi těch Ukrajinců líto, hlavně jsem si vědoma, že se to netýká jenom jich, ale dopady by to mělo i na nás. No uvidíme, všechno už toto bylo v proroctví..))Mějte se,,pa V.

Míša (Pá, 18. 2. 2022 - 21:02)

Ahojky, nějak se vede pořád stejně, jen mě už z chirurgie přestěhovali zpět do ambulance hojení ran a tam teď nemají personál, tak mi kontrolu zrušili a mám si zavolat ke konci příštího týdne, pak už mě snad objednají, je to nadlouho........sociálka a peníze pořád nic. Objednala jsem si nějakou zázračnou houbu, tak jestli zabere, dám vědět. Jirko sněhu je dost, neboj a má ještě sněžit, přeju ti to a zároveň trochu závidím, já už se letos těším na jaro, které už Vian cítí ve vzduchu, jako každý rok a pak chodíme do května v zimních bundách......no ale je to alespoň hezká představa. Opatrujte se, hezký víkend a Jirkovi s rodinkou hezký horský pobyt!!!!! Pa M.

Jirka111 (Pá, 18. 2. 2022 - 11:02)

Ahoj holky, jak se vám vede, nějak nepíšete...? Já se teď odmlčím, balíme a jedem na týden do Krkonoš, jestli tam ještě nějaký sníh zbyl. Mějte se a opatrujte se. J

Jirka111 (Út, 8. 2. 2022 - 14:02)

Ahoj děvčata, Míšo, určitě je dobré držet Medrol co nejníže, pokud to jde, to asi všichni držím palce, aby se to podařilo. A něco čistě na bolest k tomu máš taky ? Ach jo, to jsou tedy trable, Ti řeknu. Blbý je, že jak něco začne selhávat, čověk se to snaží potlačovat, mezi tím se rozjede něco jiného a takhle se to nabaluje, až se člověk dostane do bludného kruhu. Z toho mám docela strach, protože to moje období remise taky nebude trvat věčně. A stejně tak nemůže být "věčně nedobře" i u Tebe, tak na tebe myslím a věřím, že se to zase uklidní. Viana se pozitivně nabila v lázních a už nám zase zvěstuje jaro..... takže bude zima pokračovat ještě dlouho.... minimálně až do jara :-) Takhle se často plete i slavný svišť Phill, kterého označují za "proroka všech proroků" :-) Hmm, jinak s tou dietou chybu neuděláš, Míšo, nezkoušela si jít vyloženě do AIP ? Dost lidí si to pochvaluje, ale u sebe by se mi do toho nechtělo. Vždyť víte, jak mám rád sladké. A to jsem si dal jako jedno z letošních předsevzetí, že budu jíst zdravěji, a zatím se nedaří. Zrovna tady kolegyně rozdávala dort, tak jsem neodolal. Mějte se zatím a opatrujte se. J

Míša (So, 5. 2. 2022 - 10:02)

Ahojky, Vian vím, že tě neznám, ale vypadala jsi dobře!!! Medrolu mám teď od úterý sníženo na 8mg, klouby bolí, CRP mám 30 tak to ani Medrol nesnižuje, 17 tis. leukocytů, zánět tam pořád je a do toho ještě to prso s nekrozou to nepřidá...... Na endokrinologii je vše v poho, tak alespoň nějaký systém zatím funguje jak má. Užijte víkend a já budu vyhlížet to jaro, co už je za humny!!! Pa M.

Viana (Čt, 3. 2. 2022 - 09:02)

Ahojte,,Míšo tak to jsi mě rozesmála, jak jsem v tom snu vypadala když jsi mě nikdy neviděla...))
Jinak dopadla jsi docela dobře, štítná tě může taky celou rozhodit, to znám jedna známá po covidu byla úplně rozhasená i se srdíčkem a jde do práce až po roce léčení. Vše bylo od rozhozené štítné žlázy.
Já jsem byla včera na ko. štítné a dobré, jen zvýšený cholesterol,ale to si myslí dr. že je to od té dobré stravy a nic nedělání z lázní, což by mohla být pravda. Na ko. revmatologie jdu po roce a půl až v květnu, dobrý že? Úplně na to s...))
Míšo kolik teď toho medrolu bereš? Já si stejně myslím že ze všech těch léků je medrol nejlepší. Pokud sníží zánět v těle tak nejsou bolesti a pokud se to udržuje tak si myslím že je to dobře. Ovšem nejsem lékař...
Jirko blíží se zase víkend, tak uber ať nemáš bolesti a radši trošku odpočívej.
Taky bych ráda poradila tomu někomu FruitFly, ale nevím o co jde asi o revma,ale nevím ani kde se dotyčný nachází, takže lépe formulovat otázku. Nejlepší bude když ji položí do revmatoidní poradny, tam mu poradí nejlépe.
Opatrujte se a těšte se na jaro a sluníčko, už ho cítím jako vždy je za humny,,,,pa

Míša (Út, 1. 2. 2022 - 19:02)

Ahojky, nevím s jakým lékařem máme poradit, chtělo by to nějak konkretizovat. Jinak pro Jirku a Vian, včera v revmaťáku byla doktorka docela milá, nechala mi vysazenou tu biolku a MTX a i přesto mi opět snížila Medrol, nasadila dietu abych té artritidě trochu pomohla a když budou klouby neúnosně bolet mám si píchnout biolku, ale v žádném případě nezvyšovat Medrol, jak jsem to dělala doposud. No a budeme čekat až se zahojí prso a pak teprve se domluvíme co dál. Kontrola s odběry za 2 měsíce, kdyby cokoli mám zavolat. Ve čtvrtek jdu zase na chíru, tak uvidíme, jak se to hojí a taky jdu na endokrinologii, jestli se tam něco nezvrtlo, že tak tloustnu...... Děkuji oběma za podporu, snad už se dočkám lepších zítřků!!! Jo Vian o tobě se mi na dnešek celou noc zdálo! Mějte se fajn a opatrujte se, zatím pa M.

FruitFly (Po, 31. 1. 2022 - 12:01)

Řekněte mi, kde se léčili? Můžete mi poradit s lékařem?

Jirka111 (Po, 31. 1. 2022 - 10:01)

Ahojky po víkendu, který jsem si pěkně užil. Hodně jsem hrál ping pong, sice jsem tentokrát všechno prohrál, ale docela jsem si to užil a hlavně se to dalo zvládnout, aniž by něco výrazně bolelo. I teď je mi fajn, jen jsem logicky unavený :-) Jsem rád, že se Vianě líbilo v lázních, máma tam byla v květnu na tři týdny a také velmi spokojená, jídlo, procházky i procedury.... Někdy tam také vyrazím, tedy pokud se zhorším a budu mít nárok. Držím palečky, Míšo, ať Ti vymyslí správnou léčbu a hlavně ta ať sedne, dej vědět, jak jsi pořídila v RU. Tady chumelí :-) Mějte se. J

Viana (So, 29. 1. 2022 - 14:01)

Zdravím vás ještě z Jáchymova, ale zítra už odjíždím. Měla jsem se víc jak báječně a teď skočím zase do běžného života. Zatím se cítím dobře, vůbec žádné bolesti a dr. ještě říkal, že hlavní úleva přijde za 2-3 týdny. Já si naopak lázně chválím, neměla jsem připomínky vůbec k ničemu a co mě se týče vřele doporučuji. MTX jsem snížila na 10 mg a k tomu nic jiného. Ovšem uvidím co bude dál.)))
Míšo vím že se MTX bere k biolce. To byla taky jedna z věcí co mě odradilo. Budu stále jíst to co před biolkou a k tomu ještě si píchat, to ne. Ale chápu pokud není jiná možnost, díky za to. Vyzkoušej a uvidíš, seknout s tím můžeš kdykoliv. V pondělí ti budu držet pěsti, pak napiš. Jsem tu s jednou paní co bere medrol 15 let 4 mg ob den a kosti má jak mladice a vše v pořádku. Žádné bolesti , krev dobrou,cítí se dobře. MTX nesmí nesnáší ho zvrací i po injekcích. Takže ty kortikoidy až tak zase nevadí pokud je to nízká dávka.))
Zdravím Jirku , neboj už bude brzy jaro a vyleze sluníčko...))vydržať !!! PA

Míša (Pá, 28. 1. 2022 - 14:01)

Ahojky, Jirko jsem ráda, že nemáš moc velké bolesti a že se ti daří. U mě zatím nic nového, chodím na chirurgii na kontroly, ten nový defekt je pokrytý nekrozou a nechce se mu moc hojit. V pondělí jsem byla na odběrech a teď v pondělí jdu do revmaťáku za doktorkou na konzultaci, co mám dělat s bio léčbou a s bolavými klouby. Jo jinak jsem vám minule chtěla napsat, že k té biologické léčbě se musí užívat i MTX a já mám i kortikoidy, takže vlastně všechno, ničeho jsem se zatím nezbavila........MTX se stejně nezbavím. Jirko máš pravdu, že ta zima je hnusná a kromě té šedivé deky hlavně pořád fouká. Na hory nemůžu, tak už se tentokrát těším na jaro. A co Vian ještě si užívá lázní? Je dobře, že ti to vyhovuje a dělá dobře, od žádného revmatika jsem na tyhle lázně neslyšela zatím chválu, spíš jim ty procedury všechno rozbouřily a pak docela trpěli bolestí, ale to se u tebe nekoná, tak je to fajn a doufám, že ti to dlouho vydrží!!!!! Opatrujte se a pěkný víkend ikdyž má být pěkně hnusně M.

Jirka111 (Čt, 27. 1. 2022 - 08:01)

Tak jak jste na tom, holky? U mě celkem dobrý, pobolívají prsty na rukou, ale ty své aktivity ještě pořád zvládám :-) Tahle zima mě nebaví, je pořád šedivo, bez sněhu, fuj. Mějte se J

Jirka111 (Po, 17. 1. 2022 - 10:01)

No, lepší by bylo harfenistky :-) Jojo, beru 10mg, ale zkouším 7.5mg. Jinak dobré, zdravím po víkendu. V sobotu jsme v Praze prošli Národní muzeum. Musím říci, že po těch rekonstrukcích a po otevření nových expozic je to fakt nádhera. Byli jsme nadšení z expozice 20. století v nové budově, opravdu moderní výstava. Neděle odpočinková. Doufám, že i vám se jakž takž daří, hlavně myslím na Míšu. J

Viana (Pá, 14. 1. 2022 - 16:01)

Pardon zase chyba- harfinistky...))

Viana (Pá, 14. 1. 2022 - 16:01)

Ahojte hlásí se švihanda lázeňská....))
Tak tady je fakt bezva,ale to už jsem vám psala. Bude vás zajímat léčba. Denně chodím na 5-6 procedůr všeho zaměření , no hlavně pohybové. Jsem večer docela zbitá, lehnu a padnu za vlast. Nějaké mejdánky co se tu provozují už na mě nejsou. Já už jsem postarší dáma a chci své pohodlíčko. Ovšem zase chci něco vidět co se týká krásy okolí a kultury. Je tu fakt krásně ,. Dnes večer jdu na koncert harfistky do paláce kultury, prý je tam krásně no a pak budu trávit víkend v poklidu, taky si něco přečtu. Cítím se už dobře, angína ustoupila a klouby vůbec nebolí. S Dr. jsme se domluvily že pokud bude dobrá krev snížíme MTX na 10 mg. Teď beru 12,5 mg.
Jirko ty jsi taky snížil a pocítil jsi to nějak? Nemyslím teď s tou čelistí to je přechodné a kolik vlastně bereš? Zdá se mi že 10 nebo 7,5 mg? Mějte se a pěkný víkend slunečný,,,pa

Reklama

Přidat komentář