Reklama

Existuje Bůh?

pivokluk (So, 8. 1. 2022 - 22:01)

Tak určitě.

sardanapal (Čt, 6. 1. 2022 - 18:01)

Bůh ? Dobro - zlo , inu záleží kdo v jakého boha právě věří ... Bohy si pouze vytváříme aby nám pomohli na cestě po tomto trpkém Světě ... A ještě po nich chceme aby nás s sebou vzali někam ... Kam ? Můj Bůh se jmenuje Crom , sídlí na vysoké hoře . Po smrti před něj předsoupím a on se mne zeptá na tajemství oceli ... Neodpovím li správně - srazí mne ze své hory ... Napsal jistý kovář ...

Rakato (Čt, 6. 1. 2022 - 21:01)

Proč si raději nenajdeš nějakou hodnou bohyni?

Rakato (Čt, 6. 1. 2022 - 17:01)

I roztržitost a zbrklost se léčí lobotomií, a potřební jsou všude kolem nás. --------------------------- Tato operace je jednoduchá a rychlá, a její objevitel - António Egas Moniz - za ni dostal Nobelovu cenu.

Rakato (Čt, 6. 1. 2022 - 10:01)

"Jedincům" a "prdnout" - píši dost rychle.

Rakato (Čt, 6. 1. 2022 - 10:01)

A ještě jsem dotyčným jedinčům ochoten zdarma prdout do ksichtu.--------------------------------- Svět by byl hned lepší.

Rakato (Čt, 6. 1. 2022 - 00:01)

Všem lidem, nespokojeným se sebou, s okolím, se světem, nabízím transorbitální lobotomii. Dělám ji přes oko sekáčkem na led. Vniknu asi deset cntimetrů do lebky, zašťárám sekáčkem, abych přerušil spojení bílé hmoty frontálního laloku, a když má pacient štěstí a nepřeříznu některou z cév, přežije a je se vším spokojený. ---------------------------------- Metoda je také velmi vhodná pro chronické demonstranty proti všemu (dnes proti vakcinaci, Zemanovi a zdražení energií), konfliktní lidi, kteří zastírají svou nesnášenlivou povahu řečmi o tom, že někdo jiný rozděluje společnost, ustrašené jedince, kteří vidí za každým rohem nějaké spiknutí, psychopaty, toužící po moci, tj. pro většinu politiků, agresivní štěkny, které verbálně terorizují manžele, a některé duševně nevyrovnané grafomany tady na Doktorce. -------------------------------------- Zákrok trvá jen pět minut a na ceně se určitě domluvíme. ----------------------------------------------------------- https://cs.wikipedia.org/wiki/Lobotomie

Velvyslanec (St, 5. 1. 2022 - 00:01)

Rakato mám s Bohem osobní dlouholetou zkušenost. Ty píšeš jen o tom co si myslíš jak to je a vyvozujes věci na základě svého rozumu ;) - to je rozdíl mezi námi dvěma. Nikdy nevysvětlis ani nikdo jiný jak funguje život, lidské tělo, zvířata, živočichové, rostliny, buňky...za tím je Bůh a Jeho inteligence. ;).

Rakato (St, 5. 1. 2022 - 12:01)

Také znám Boha osobně, chodil jsem s ním do školy na Bojišti, není pravda že ví všechno, kolikrát jsme psali písemku a věděl kulový, musel jsem mu napovídat. Jak funguje život mě vysvětlila Jarmila, sundala si kalhotky, a povalila mne na sebe, musel jsem ji prcat, to je život.

Rakato (St, 5. 1. 2022 - 01:01)

Takoví jako ty se nenechají neočkovat, protože nikdo jim není schopen vysvětlit, jak svět funguje. Jen bůh, ale toho nikde nemají. ------------------------ A tak umírají neslavnou smrtí, a na světě zůstávají jen lidé, kteří věří vědě, že už ledacos objevila. Nakonec na Zemi budou jen nevěřící a bude klid. ------------------------ Blahoslavení chudí duchem.

Rakato (St, 5. 1. 2022 - 00:01)

Nejlepším bohem pro církev je bůh vymyšlený, který neexistuje. Protože se církvi neplete do jejího nesvatého díla. -------------------------- Jen si představme, co by Jehova dělal, kdyby existoval. Vždyť je to prchlivý pruďas. ------------------------------------- Podle mě by v jednom okamžiku zpopelnil několik miliónů kutňáků, protože nedodržují starý zákon, vypálil by Řím s římskou děvkou, protože velí vší té neřesti, zbořil všechny katolické a pravoslavné kostely kvůli uctívání svatých, a pak by zlikvidoval všechny nepřátele Židů v čele s Iránem, Gazou, Sýrií (a ve Francii by potrestal přinejmenším morem všechny antisionisty). ---------------------------------------------------------- Že to neudělal je důkaz, že neexistuje.

Velvyslanec (Út, 4. 1. 2022 - 23:01)

Bůh není skrytý, je pouze neviditelný a Jeho dílo lze spatřit ve všem živém kolem nás, co stále žije a funguje podle Božích zákonů. Celý svět je postaven na Božích principech, žádná druhá ,, živá" zem ve vesmíru neexistuje ani existovat nebude, pouze ,,nebe" a druhá zem která je určena všem kteří věří v Krista jakožto Božího syna a rovněž jej následují odpovídajícím - svatým životem. Ten bordel na světě si tu lidi nadělali sami a ruku na srdce, víme že to tak je :). Máme totiž svobodnou vůli, dalším aspektem je zlo které je ve světě a za kterým stojí satan a jeho armáda padlých andělů- démonů, ti se snaží vést lidi ke zlu a proto vypadá všechno tak jak vypadá a co víc blíží se to je konci. Ježíš totiž říká, že země i nebesa pominou ale Jeho slova nepominou. Každý z vás má možnost poznat Boha osobně, stačí opravdu velmi málo a to poprosit Ježíše aby se Vám dal poznat jako živý Bůh a zjevil vám nebeského Otce, který za nás dal Ježíše tady na zem a nechal ho zemřít za nás na kříži abychom byli zachráněni. Poznal jsem Ježíše osobně před 16 lety a dal mi poznat lásku nebeského Otce natolik že to změnilo všechno v mém životě. Máš možnost Ho poznat osobně taky, stačí na Něho volat a rovněž činit pokání, to jest prosit za odpuštění všech svých hříchů. Není to o žádné církvi, ale pouze o Něm, o Ježíši Kristu.

Rakato (St, 5. 1. 2022 - 00:01)

Jen řečičky, které někdo vymyslel a ty je papouškuješ. ------------------------- Neviditelnost boha neznamená, že existuje. Znamená, že neexistuje. -------------------------- Plkáš, že bordel na Zemi si lidi udělali sami (v čemž máš pravdu), a vzápětí si odporuješ tím, že za to může ďábel, který svádí lidi. ------------------------------ Podle bible Jehovu poznat lze, protože nás stvořil k obrazu svému, tudíž vypadá jako my. Až nato, že ho nikde není. Čímž se dostáváme na začátek, že jeho neviditelnost znamená, že neexistuje.

Honza (Út, 4. 1. 2022 - 14:01)

Tak zpátky k původní otázce. Myslím si že neexistuje. Proč by svou existenci tajil ? Proč by se občas neukázal ? Proč by někomu veřejně nepomohl nebo nepotrestal ? A když je tak mocný proč má na Zemi kterou sám stvořil takový bordel ?

Rakato (Út, 4. 1. 2022 - 18:01)

Antropocentricky vrkáš. Možné odpovědi: --------------
a) Jak říkají kutňáci, boží úmysly jsou nevyzpytatelné, což znamená, že jsme tak hloupí, že nejsme schopni tuto superbytost poznat a chápat. -----------------
b) Jehova si na zemi udělal něco jako formikárium a baví se pozorováním hloupoučkých tvorečků.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Formik%C3%A1rium ------------------------------
c) Jehovu jsme přestali bavit a tak odfičel do hlubokého vesmíru, kde ho to baví více.
d) Jehova neexistuje a vše na zemi je výsledkem evoluce. ------------------
e) Jehova je mimozemšťan a byl odvolán do války proti jiným mimozemšťanům. -------------------------
f) Svět a Jehova jsou jen představa ve tvé hlavě, ale ve skutečnosti neexistují. -------------------------
g) Jehova nezvládl dimenzionální přechod a uvízl v jiné dimenzi. -------------------------

Stačí? Teď už si jen můžeš vybrat, které řešení ti více vyhovuje a můžeš se posunout. Děkovat nemusíš.

☮✌ korkokluk (Út, 4. 1. 2022 - 19:01)

Rakato, já neobhajuji Boha. Nebojují za něj. Jestli uvízl v jiné dimenzí, s tím nic nenadělám. Jen jsem napsal, co tvrdí. Když se vrátí, fajn, když ne, tak to tu rozbijem a bude po lidstvu. Zůstane zde zničena planeta po nás... možná.

☮✌ korkokluk (Út, 4. 1. 2022 - 14:01)

Napsal, že odjel a když se vrátí, dá všechno do pořádku. Je to, jak když otec odejde na pracovku a děti zatím vyvádí, ale pak se z pracovky vrátí...

Rakato (Út, 4. 1. 2022 - 00:01)

Jehova by tady byl pořád s námi - kdyby mu Ježíš nezkazil byznys a nenahradil ho. Jehovo, chybíš nám.

Rakato (Út, 4. 1. 2022 - 00:01)

Většina bohů má slabé PR, jen Ježíš má silný tým pro vztahy s veřejností. To je výhoda monotheismu, že se buduje image jen jednoho boha, a ne mnoha. --------------------------

Erik (Út, 4. 1. 2022 - 14:01)

Mě se na mnohobožství líbí ta dělba práce, pravomocí a rozdílnost povah. Kolektivismus polidšťuje. Starořecká, nebo starořímská mytologie jsou velmi poučné a lidské. Monotheismus hází všechno na jednoho pachatele a ten aby se ztrhal aby mu všichni věřili, a tím se dostává do bezvýchodných a nepochopitelných situací, což je vodou na mlýn atheistům. Jestli někdo Boha poškozuje tak to jsou jeho sluhové, neboli klér, v čele se Svatým otcem.

Reklama

Přidat komentář