Reklama

Trvale stažená předkožka

Antropolog (Ne, 18. 7. 2021 - 18:07)

Ano, u Masajů se obřezává, ale až v určitém věku. Právě proto podstupují mladší kluci ono požahání - nejsou ještě ve věku na obřízku, ale chtějí mezi ty starší patřit, chtějí vypadat jako oni.

Zvyklosti v Japonsku popsal švédský antropolog Felix Bryk ve studii Circumcision in Man and Woman: Its History, Psychology and Ethnology. Vyšla v American Ethnological Press v New Yorku a existuje i v německé verzi.

Antropolog (So, 17. 7. 2021 - 10:07)

Psalo se tu o kulturních danostech, např. nošení stažené předkožky v Japonsku. Netýká se to jen Japonska. Oblíbenou praxí je trvalá retrakce předkožky (obnažení nechráněného žaludu) před nástupem puberty v řadě lokalit na východě a jihu Asie. U Nandiů na východě Afriky a u Masajů v Keni a Tanzanii si chlapci potírají žalud mléčnou mízou určité pryšcovité rostliny. Tato míza je dráždivá až žíravá (srovnatelná s mízou u nás rozšířených Pryšců, která se užívala v lidovém léčiteství na vypalování brdavic) a kromě prudké bolesti způsobuje i otok. Žalud je pak větší a předkožka jej nedokáže zakrýt. Podleněkterých antropologických polních studií chlapci těchto kmenů podstupují nepříjemnou proceduru proto, aby si dokázali odvahu a měli penis "jako muž", t.j. s odhaleným žaludem. Podobná praktika za pomoci žahavých rostlin je doložená i u etiopských Hamarů.
Varování: latex rostlin z rodu Pryšec je nejen dráždivý, ale i jedovatý, roztlinám slouží jako ochrana před zvířaty, i dotek rukou múže mít nepříjemné následky, o sliznicích to platí dvojnásob

Návštěvník (Ne, 18. 7. 2021 - 16:07)

o japoncích a jejich obnažených žaludech se hodně píše na diskuzích, ale chybí mi jediný hodnověrný zdroj. U Masajů se provádí obřízka, fakticky je to spíš jen rozřízka. Předkožka se rozřízne po délce a pak tak, aby zůstala trvale pod žaludem. Sroste tam a nejde už natáhnout na žalud. Pro ženy je pod žaludem jakýsi hrbolek, který je stimuluje. Není to sice klasická obřízka, což ani v japonsku se nedělá. Tam se dělá kvaziobřízka, předkožka zůstane a sebere se kůže u kořene penisu, kůže vč. předkožky pak je napnutá a nestačí, aby zakryla penis.

M (Ne, 25. 7. 2021 - 01:07)

O "japonskej" obriezke na koreni penisu som cital ale nevidel som ziadnu hodnovernu fotku teda sa obavam, ze ide o dost raritnu a mozno aj narocnu resp. rizikovu proceduru

Alex (Ne, 18. 7. 2021 - 15:07)

Melo by se to rozšířit i do dalších zemí světa.
Chtělo by to nějakou celosvětovou osvětu na tohle téma. Bohužel se,ale o tom nikde moc nemluví a to je špatně. Přitom to má jen samé pozitivní přínosy.

Návštěvník (Pá, 16. 7. 2021 - 23:07)

Více kluků s trvale odhaleným žaludem !

Návštěvník (Pá, 16. 7. 2021 - 17:07)

Povinnou ji maj zide a muslimove. A nekde se z toho stala tradice a bezny standard, treba v USA, ale pry uz to neni tak caste jako driv. V Britanii je to znak prislusnosti k vyssim spol. vrstvam.
V cesku je to v poslednich letech vice v mode ze to matky nechavaj udelat malym klukum

Návštěvník (Pá, 16. 7. 2021 - 04:07)

Byli byste pro povinnou obřízku?

Návštěvník (Pá, 16. 7. 2021 - 09:07)

Obriezku nie, nie je to nutne, skor, ako tu ktosi písal - trvale stiahnutá predkožka, ako to majú východne krajiny.

Alex (Pá, 16. 7. 2021 - 07:07)

Povinnou obřízku bych nezaváděl. Spíš bych důrazně doporučoval všem pediatrům aby rodiče vedli k tomu,že přínos trvale stažené předkožky je velice pozitivní věc a aby své ratolesti k tomu vedli přibližně od 10 let věku ne-li dříve. Zabrání to zánětům, lepší vzhled, lepší hygiena. Sníží se přecitlivělost atd...

Návštěvník (Pá, 16. 7. 2021 - 07:07)

Obřízku bych asi povině nezaváděl, ale spíš aby se důrazně doporučovala. Spíš bych povině zavedl pro všechny mezi 15 až 18 rokem genitální piercing, holky by musely povině vertical nebo horizontal clit hood piercing plus obě bradavky a borcům apadravya nebo ampallang piercing a kdo by chtěl tak split glans. Kdo nezkusil intimní piercing neví o čem píšu a jak je to dobrá a mocná věc

Návštěvník (Pá, 16. 7. 2021 - 09:07)

Jak pro koho ?

M (Po, 12. 7. 2021 - 01:07)

Vratil som sa k prirodzenemu stavu. Pozorujem ze sa predkozka trosicku stiahla, uz nezakryva ud cely, ale tak na 80% pricom vykukuje spicka, tie moje male pery. Celkovo to hodnotim ako zaujimavu skusenost. Chapem tych co to tak nosia, ak by som mal napr. partnerku ktorej by sa to pacilo, asi by som si ho nechal odhaleny- ale inak prakticka stranka prekonava esteticku v mojom pripade. Este by som chcel podakovat vsetkym ktori tu zdielaju osobnu skusenost a bol by som rad ak si najdu cas a napisu co najviac.

Návštěvník (Po, 12. 7. 2021 - 06:07)

Nosím jak se mi chce, jak je zrovna nálada, ale tak 70% staženo 30% normálně, až po přečtení tvého příspěvku jsem si uvědomil, že se mi též předkožka zkrátila, dřív mi tak půl cm ještě přečnívala a plandala, teď jsem se díval, že je mi stejně jak u tebe vidět špička žaludu a to jsem si na na žaluda natahoval co nejvíc to šlo, tak snad se dostavil kýžený výsledek, ale stejně ještě jeden piercing a nechám si ho obříznout, asi bych se nechal obřezat už dřív, ale když si člověk píchne pierc do žaludu tak aspoň to předkožka zkryje a nemá vše od krve

Návštěvník (Po, 12. 7. 2021 - 10:07)

Jsi zřejmě blázen , nech se vyšetřit !!!

Návštěvník (Po, 12. 7. 2021 - 10:07)

Podle sebe soudím tebe, jinak nevím jak jsi k tomuhle závěru došel

Návštěvník (Po, 12. 7. 2021 - 10:07)

To si jako myslíš že s tou ozdobou žaludu budeš pro ženské zajímavější , nebo proč to chceš ?

Návštěvník (Po, 12. 7. 2021 - 10:07)

To nemyslím, to vím, mám to již vyzkoušené, přečti si o tom něco, pokud seberou odvahu to zkusit, tak e to pro ně zážitek, víc je to dráždí, mám dvě kamarádky se kterými jsem se potkal právě v sauně, měli odvahu, zkusili a teď chcou pořád, jedna zadaná slovenka, která jednou měsíčně jezdí do ČR a druhá svobodná mladá kočka

M (Po, 12. 7. 2021 - 01:07)

Rozhodol som sa skusit ako to bude fungovat u mna. Ci sa mi zlepsi vydrz a ako to bude s citlivostou. Zaciatky su divne, penis je stale drazdeny a stavia sa. Navnadilo ma to v tomto prechodnom obdobi masturbovat vo zvysenej miere, aj 10x femme-aby bol menej citlivy. Po case si zalud zvykol, a predkozka si nasla svoje miesto- obcas sa este vratila ale vacsinu casu zostala vzadu, aj ked nemam prilis siroky zalud. Koza na nom mierne zhrubla, skeratinizovala, a umoznila mi sa uspokojovat bez pouzitia predkozky. Oralny sex sa nezmenil- nezlepsil ani nezhorsil- najcitlivejsia je uzdicka a spicka penisu (neviem ci to ma niektore z vas, ale ja mam koniec take cervenkaste olemovanie co vyzera ako pery :)

Nosil som to tak asi 3-4 mesiace, pozoroval som mierne zvysenu schopnost sa urobit neskor. Ale nic prakticke, skor mi prislo ze bude citlivost nadalej klesat.

M (Po, 12. 7. 2021 - 00:07)

V Japonsku si muzi tradicne stahovali predkozky. Ak by mal dospely muz predkozku cez zalud, smiali by sa mu. Nie je zrejme preco vznikla tato tradicia, ci aby preventivne identifikovali fimozu, alebo sa odlisili od inych narodov, ktovie? Ja by som povedal, ze penis s odkrytym zaludom je vyrazny, - je to sexualny statement. Vyzera ako obrezany (avsak bez jaziev a divnej pigmentacie). Niekomu moze prist lakavy a inemu nechutny. Co sa tyka estetickej stranky, mne sa to paci.

Odkryty zalud vyzera vacsi- je mozne ze dlhodobo vystaveny takto mierne narastie, aj ked na toto tazko najst odbornu odpoved.

Reklama

Přidat komentář