Reklama

ROMOVÉ - žijí tu s námi

-Aleš- (Ne, 2. 5. 2021 - 10:05)

Ten odkaz furt nějak blbne, nevím proč pořád vypadává slovo diskuze.

Martina (Ne, 2. 5. 2021 - 12:05)

Že prý stránky teprv vznikaj. Tak nevím. Zdenče bych přála tu medinu. Když je chytrá a baví ji to, bylo by skvělý, kdyby šla dál. Trošku ve skrytu duše doufám, že prarodiče jí něco odkládají bokem. Jestli vidí jak je chytrá, určitě ji trochu podpoří. I když, pokud bude Zdenča dospělá, stipendium si může vyběhat sama. A nějakou brigádu, doučování nebo noční invenrury mladý člověk taky zvládne. Ale předbíháme dobu.

-Aleš- (Ne, 2. 5. 2021 - 10:05)

Studium na vysoké škole něco stojí, ale není to zase tak hrozný. Někteří studenti to jsou schopni utáhnout ze svého. Hodně záleží na tom, jestli do školy dojíždějí nebo jsou ubytovaní na kolejích. Miluna tady uvažovala, že by Zdenka mohla studovat v Brně. Zřejmě tak nějak dopředu počítá s tím, že by mohl finančně pomoct Břeclavák. Ale to jsou všechno jenom předběžné dohady, ještě je otázka jestli se vůbec její dcera na VŠ dostane. Třeba jí bude stačit, že bude pracovat jako zdravotní sestra. Tady na tom webu ženský probírají úplně všechno, tak jsem tam našel i příspěvek kolik zhruba stojí studium na MUNI

https://www.emimino.cz/diskuse/kolik-stoji-vydaje-na-studium-ditete-na-vysoke-384735/

-Aleš- (Ne, 2. 5. 2021 - 10:05)

Milunko, ptala ses jestli mě čeká ještě nějaká operace. Já tomu teda říkám zákrok, protože do mě zaplať bůh neřežou. Ale na oddělení byli se mnou lidi, kteří byli pod kudlou, já jsem tam měl z nich asi nejmenší potíže. Tak už to mám skoro hotový, teď už jsem doma. Ještě mě čeká v létě jedna návštěva nemocnice, ale to už bude bez hospitalizace.

Jak (Ne, 2. 5. 2021 - 08:05)

měla Denise, tak to si už po pár týdnech hledala jiného Rusa na internetu mezi jeho přáteli na fejsu. A začala spát ve stejný době s Radkou. Ona je pořád stejná, vše se opakuje, jen má teď míň možností kvůli covidu.

Sany11 (Ne, 2. 5. 2021 - 08:05)

Dokud Milca neprekona svoji pohodlnost/lenost a nezacne setrit na kauci, aby si mohla poridit vlastni byt a potom by opet musela prekonat svoji pohodlnost/lenost a vybehat si prispevky na bydleni, kdyz ma u sebe 2 deti, tak porad bude zkouset se od nekoho nechat zivit a bude holt muset delat, co panicek chce. Ale asi ji to zas tak nevadi. To, ze se boji, co Sergej , atd, to jsou prece jen vymluvy. Kdyby chtela, urcite by si zaridila, aby ji dal pokoj. Da se to zaridit ruznymi zpusoby. Ale i kdyz ji vadi, jako dosud kazdy chlap, az na Denise, i kdyz ten vlastne uz taky potom nebyl bohem,mozna jen polobohem ;), tak se boji ho opustit hlavne coby zaopatrovatele. A Moravak ma byt to same. Ale mela si aspon najit nekoho z okoli bydliste, toho by mela sanci trochu poznat.

Martina (Ne, 2. 5. 2021 - 09:05)

Moraváka beru spíš jako trenažér. Nevěřím tomu, že se za tři roky sestěhujou. Milča žije velmi rychle. Navíc netuším jak má vymyšleno, kdo bude dětem platit do 24 let studium. U Zdenči velmi náročné. Jo a ještě jsem tady zahlídla, že ji to přestává bavit v práci, nevím, co má v plánu.

Návštěvník (Ne, 2. 5. 2021 - 10:05)

Samozřejmě je to jen projev její poruchy hraniční, ještě pár dní možná týdnů to bude trvat.

Martina (Ne, 2. 5. 2021 - 11:05)

Když se budu s chlapem nudit a zaujme mě nějaký jiný, tak jsem hned hraničářka?

Návštěvník (Ne, 2. 5. 2021 - 12:05)

Tak to asi myšleno nebylo, Miluna má HPO jako diagnozu a projevuje se jí to pořád do těch extremů ve všem.Jde o to, jak k tomu přistupuje, to snad vidíte.

Návštěvník (So, 1. 5. 2021 - 22:05)

Musíš mu říct o tom, že chodíš do garáže, že chceš být sama v pokoji nebo úplně v bytě, že si chodíš sedat do pole do brázdy, že nejezdíš na žádné výlety s kamarádkami které nemáš, ale jezdíš do sousedního města do hospod, že chodíš sedět do hospod a balit chlapy, že jezdíš vlakem jen tak, že spíš s chlapama za peníze, že spíš s ženskejma, že neuklízíš domácnost, že tě nic nebaví, jen sex a hospody, že nic neumíš a nechceš se naučit, že se ti nechce pracovat a že ti to všechno přijde normální. A d Moraváka čekáš, že ti tohle vše bude tolerovat.

Martina (Ne, 2. 5. 2021 - 00:05)

A on řekne, že to bude tolerovat, všechno odkýve, pak se naštve, zajede za Sergejem, všechno mu vyžvaní a Míla bude bez střechy nad hlavou. Ano řít mu, jak si představuje budoucnost, ale minulost, mimo dětí, bych z toho vynechala.

Návštěvník (Ne, 2. 5. 2021 - 00:05)

Ale já nepíšu o minulosti, i když i tu by mu měla říct, jak to měla se sexem, jak přišla k HIV, že děti po cizích lidech, kdo je živí, alimenty, dluhy.to je docela důležité. Ale hlavně to co jsem psala, to jak žije teď protože stejně nebo podobně ses tejným výsledkem bude chtít žít i zítra. Někdo to tady psal, myslím ty, že on si myslí, že Milča je někdo úplně jiný.

Martina (Ne, 2. 5. 2021 - 00:05)

Kdy byla v hospodě balit chlapy? Myslím, že se Milča, zklidnila co ji znám. Detaily z její minulosti bych klidně vynechala. Kinak pravdu ano, už kvůli tomu, aby se nezamotala do nepravd. Aby ji Viktor viděl takovou jaká je a nemusela se před ním přetvařovat.

Návštěvník (Ne, 2. 5. 2021 - 08:05)

Tak před pár měsíci než jí zavřely tu hospodu v Písku, a pak okresy, když už nemohla jezdit vlakem do nějaký konkretní kde ji znali. Vždyť to sem psala.

Martina (So, 1. 5. 2021 - 19:05)

Ze Sergeje mám pocit, že má radost jen z nakupování a někdy ze sexu. Nemá kam by vypadl se vyvenčit? Nějaký příbuzný nebo tak? Vlastně ty těch koníčků taky moc nemáš.

Miluna (So, 1. 5. 2021 - 19:05)

Jo to máš pocit správnej,vypadá to že mu dělaji dobře jen tyhle věci a ještě cigarety.Nemá tady nikoho a o to víc je uplej na mě.A jak se daří tobě?

Miluna (So, 1. 5. 2021 - 18:05)

To já se snažim mu pomoct slovama ale moc to nepomáhá a to mi nejvíc mrzí.Stěžuje si jak tam musí jezdit na kole,ještě 10km a zítra má být hnusný počasí a pak si stěžuje že tam platí málo a jak mohl mít tu práci na kterou čekal a říká to od včera dokola celej den a já uklidňuju ale prostě má to v sobě zarytý.Já sem z toho nešťastná protože jsou to jeho osobní problemy a já tohle neovlivnim.

Martina (So, 1. 5. 2021 - 19:05)

Já vás nechápu. Jste spolu takovou dobu a vůbec jste se nenaučili komunikovat. To se líp dohadujou lidi tady a to jsou cizí. Proč mu neřekneš, že mu v tomhle nedokážeš pomoct a že ti ty věčný stížnosti lezou na nervy, když s tím ty nic nenaděláš? Že ho chápeš, ale nic udělat nemůžeš a jestli tě chce mít doma, ať už o tom mlčí. Udělal chybu, jel se zbtykáčem, tak ať je rád, že to takhle dopadlo, epilepsie se mu nevrátila, a už konečně zmlkne. Jestli se mu tam nelíbí, může hledat práci blíž.

Miluna (So, 1. 5. 2021 - 19:05)

No ty jo kdybych mu řekla ať mlčí tak to by se nejspíš urazil nebo nasral a pak by byl vzteklej a otočil by to proti mě že sem hnusná nechápavá a kdoví co by dělal.Po pravdě já se ho bojim,tak se snažim vše nějak přejít a ulevuju si psanim protože už ho znam jak mu umí rupnout v bedně.V práci blíž si ho nevybrali.Jediný co sem řekla že mu v tomhle nedokážu pomoct.A když sem si dřív stěžovala hodně já na něco tak to on taky nevydrží,takže já už sem odnaučená si doma stěžovat.Povedlo se mu ze mě udělat takovou podmanivou figuru,je to hrozný ale je to tak,uvědomuju si to.Ale jeho vyvádění nervama nevydržim tak se zatim radši podvoluju a čekam co a jak bude.

Reklama

Přidat komentář