Reklama

alkoholismus

Návštěvník (Pá, 9. 4. 2021 - 11:04)

Co jídlo? Kdo nejí může být silně závislý i na půl litru vína denně.

Návštěvník (Pá, 9. 4. 2021 - 11:04)

Tak kolik toho denně průměrně vypiješ?! Půl lahve vodky nebo sedmičku vína. A co jiné drogy a co legální drogy na předpis?Co marihuana. Vše se musí zahrnout a zohlednit ve vážnosti návyku. Třeba člověk co má jen sedmičku vína denně, ale i jeden joint a k tomu dopoledne prášek benzáku je stejně závislý jako někdo kdo pije půl litru rumu, ale jinak nic.

Návštěvník (Pá, 9. 4. 2021 - 10:04)

Má okna a odpovědnou práci. To jsou fejky jak svině

Ivan (Čt, 8. 4. 2021 - 16:04)

Jsem notor.Vím to! Co ale dělat mám? Vypadám na 75 a není mi ještě 60. Nemám dech.Nemám srdíčko zdravé a mám závislost jak bejk. Už to nějak doklepu. Nemám vůli přestat, bez piva ani ránu (denně musím 8 piv minimálně).

Návštěvník (Pá, 9. 4. 2021 - 05:04)

To už je patologické , jdi se léčit , dokud je čas . Pozdě bycha honiti !!!

Návštěvník (Čt, 8. 4. 2021 - 22:04)

Jo, srdíčko s tím pivem má práci,přestaň s ním než přijedou funebráci.
Kdo nezřízeně děně leje nedojde tam kam kdysi směle.
Nemůže na posed, na louku sekat, nedojde na ryby, nepomůže se vztekat.
Srdíčko, srdíčko musí se nadřít, přečerpat vodičky, hřích je umřít.
„Ach bolí mi, bolí mi mý srdce, milej mi nepřišel třetí den z hostince. Zpívá tam, křičí tam, pije tam pívečko a nic mu nevadí bolavý srdíčko…“

Al Koholík (Pá, 26. 3. 2021 - 03:03)

Osobně jsem udělal chybu, že jsem v asi v 18 nechal si nosit od hostinských piva, jak jim a ne jak mne se zlíbilo. Dokud člověk není plně vyzrálý tak by neměl sám vůbec někam chodit s kamarády po fotbale , protože to je ožíranice a tělo si každou tuhle dávku v krvi pamatuje a chce mrška znovu. Přitom mi z toho bylo blbě, stačilo mi by mi tehdy po fotbale si dát litr studemé kohoutkovky s malinovým sirupem a jít si zahrát střílečku na počítači než se nechat zatáhnout do hospody a tam nechat udělat střílečku ze svých útrob.
Když to někomu zachutná v 18 nebo co hůř v 17 tak pak běda. Končí velmi rychle závislostí a zpravidla je postižen na zbytek života buď nezaměstnaností, nebo bez ale v 40 končí a musí skončit jinak je za pár let na prkně.

Návštěvník (Pá, 26. 3. 2021 - 02:03)

O: ne obd den a ne každý týden, prostě výjmečně. Vyjma třeba léta, kdy je na chatě, chalupě nějaká příležitost, tak to třeba jednou či ob jeden týden. Viz. asi zde http://www.szu.cz/tema/podpora-zdravi/da-se-pit-alkohol-s-mirou

Návštěvník (Pá, 26. 3. 2021 - 02:03)

O: ne obd den a ne každý týden, prostě výjmečně. Vyjma třeba léta, kdy je na chatě, chalupě nějaká příležitost, tak to třeba jednou či ob jeden týden. Viz. asi zde http://www.szu.cz/tema/podpora-zdravi/da-se-pit-alkohol-s-mirou

Mc Šnek (Pá, 26. 3. 2021 - 02:03)

Ovšem dát viz tabulky pouze piv do hladinky 0,5 promile a výjmečně hladinku do 0,8 promile (znamená asi někdy v létě třeba na chatě a ještě ne každý týden a po nějaké práci,aktivitě,už s cílem zakončit to a jít domů) je také dost nerealizovatelné. Je to opravdu dost málo, předpokládá to spoustu ale. Že na to pivo nejdete s alkoholiky, že máte silné slovo a nikdo vám vaše střídmé pití nezpochybňuje, že nejste již zkažený pitím nad tuto míru a tedy vám to nemůže stačit, nebo snad, že nejste regulérní alkoholik.Tam to prostě nejde, to je jak dát čápovy žábu a snažit se ho vycvičit ať ji vyplivne, nebo rybu učit chodit.
Na váhu třeba +80kg u muže je to 2 a 2,5 piva 12° prakticky za celou akci(během jednoho dne),vypít to a okamžitě odejít z konzumačního místa. Protože pak to klesá strašně pomalu.
Ony informace o tom dát nepravidelně s nějakým časovým odstupem ne každý týden nebo obden si dát po práci či po sprotu nebo po sexu, před sexem nebo u vína já nevím , ale pouze 1-2 -3 dávky dle váhy ((jedna dávka 0,5l 12°piva nebo 150ml vína či 0,05 dci panáka)) a zaplatit a odejít a dále už ten den nic nepít, tak opravdu jsou pravidvé.

Al Koholík (Čt, 25. 3. 2021 - 23:03)

Existuje zajímavý přístup, který vlastně definuje rozumné pití.
Dokonce ho zmiňuje i Nešpor, z kterého se zvyšuje mnohým krevní tlak a mají návaly horka a dopíjejí rychle desáté pivo jednou týdně o sobotě, tedy nepříliš přeléčení alkoholici.
Jde o kontrolované pití. Dokonce je to i rozpočítáno kolik by který jedinec(muž nebo žena) mohl vypít bez relativního rizika. Je to dělané podle hladinky alkoholu v krvi.
Cílová je 0,5 promile a tu nepřekračovat. Ve výjmečných případech nepřekračovat hladinu 0,8 promile.
Popsané je to tedy na váhu a rozpočteno kolik jako dávek(jedna dávka 0,5l 12°piva nebo 150ml vína či 0,05 dci panáka) by mohl člověk vypít do konce každé z asi 4 hodin pití.
Vychází to kupodivu přesně tak jako když jde někdo po fotbale na skutečně 2 piva a nebo 2,5 piva, pokud je nad 80kg tak i na piva 3 (10°) ale pak již nekonzumuje, ale odchází.
Zdoj přesného propočtu kolik kdo by směl správně při kontrolovaném pití vypít je zde(netýká se bohužel již alkoholiků, kteří již nesmí pít vůbec, neboť jim to již nedá a když pijí tak nakonec "bez míry")
Pro ty co si chtějí dopřát pití, ale nechtějí se stát závislými(nejméně rizikové je nepít vůbec ani kapku) je chart table zde : http://www.szu.cz/tema/podpora-zdravi/da-se-pit-alkohol-s-mirou JE TO AŽ NA KONCI STRÁNKY

Al Koholík (Čt, 25. 3. 2021 - 23:03)

Pardon, je to kontrolované pití, které sice není už nese zdravotní rizika, ale je ještě kontrolované, tedy by se nemělo rozvinout dále. Bez zdravotních následků, je to ještě menší množstív asi 20ml čistého alkoholu na jednu příležitost (jeden den) a to ještě ne snad každý den. Je to asi jedna dávka(jedna dávka 0,5l 12°piva nebo 150ml vína či 0,05 dci panáka).To není mnoho, ale někdo to tak zvládne a vyhovuje mu to.

Al Koholík (Čt, 25. 3. 2021 - 17:03)

Alkohol poskytuje falešný obraz sebe sama. Plete dojmy s pojmy. Výkonný alkoholik není, jen roztěkaný a ztracený. I 200ml piva denně alebo 100ml vína denně může vtáhnout do alkoholismu.

Alkáč (Út, 23. 3. 2021 - 22:03)

Nejlepší je se ožrat, sám a hezky v klidu, zavřít se někde na chatě, chalupě a dva dny jen chlastat nebo týden. To je regenerace, to je dovolená, ovšem pak se musí umět zas vybrat to do pracovního všedního života.

David (Út, 23. 3. 2021 - 22:03)

Piju teď doma, víno nebo tvrdý míchaný s nealkem.

Alkáčství (Út, 23. 3. 2021 - 20:03)

už dávno není a nikdy nebylo jen ryze mužskou záležitostí, jen ženy šli nyní s pravdou ven a začly o tom mluvit. Pijí doma a pijí nekalorické nápoje jako víno a vodku.

MirekN. (Út, 23. 3. 2021 - 15:03)

Pijete? Nebo abstinujete. Když vás tu mám na diskusi,napodlo mne udělat malý průzkum. Já jsem třeba abstinent.

AbstinujícíPípa (Út, 23. 3. 2021 - 10:03)

Zlatý dětství, tam nikdo u mně v rodiny nechlastl, jen teda na venkově mi nutili pivo. To bylo sprosté, malému klukovi nutit pivo. Takový hnus. A pak hned mí dávali úkoli, holt vidláci.
Na alkoholismu není dobrého vůbec nic, je to nevolnictví. Budu rád, za každého abstinneta, který si tím prošel a dá dobré rady.

Návštěvník (Út, 23. 3. 2021 - 09:03)

Pití alkohoklu doma, je dost zrádné. Nestojí to peníze jako v hospodě. A co je skoro zadarmo a ještě dostupné doma na dlouhou ruku z ledničky a nikdo nekontroluje konzumační lístek...

Vítek (Po, 15. 3. 2021 - 03:03)

V dnešní době začalo hodně lidí i mladých pít a kouřit doma. Jsou bez práce, školy zavřené nikam se nejezdí, jen celebrity posílají fotky kde leží.

Reklama

Přidat komentář