Reklama

ROMOVÉ - žijí tu s námi

-Aleš- (Út, 12. 1. 2021 - 12:01)

Milunko, pořád dělám ve stejný práci, my někdy děláme ještě s jinými firmami. Ten chlápek dělal machra před svými kolegy, tak jsem ho trochu usměrnil, pak mi ještě podal ruku, jakože kamarádi :-) Včera večer mi ještě volala ta holka, tak jsem to nebral, protože buď si chtěla vydělat nebo abych ji někam hodil autem. Tak je to vždycky, když některé dám telefon, ale mně to stačí jednou týdně. Tak jsem si nastavil režim letadlo. Já mám právě na ty holky ještě jeden telefon, abych si to mohl určovat sám. Buď v pohodě, jaro tady bude co nevidět.

Miluna (Út, 12. 1. 2021 - 16:01)

To mě trochu pobavilo ten režim letadlo:-)..A jinak jak jsou teď mrazy a ještě k tomu vítr,tak se mi udělalo hůř.Prostě mam co dělat zas vydržet.Mam pocit že se psychicky dusim,vlastně už se mi hůř dýchalo i fyzicky z toho.Byla sem u rodičů a vůbec mi to nepomohlo.Máma jen srovnává děti,za chvíli už mi lezlo na mozek i to její mluvení.A abych někdy zkusila bydlet o samotě z toho mi jen odrazujou.Prý aspoň ať vydržim dokuď děti nevystudujou.Nevěří mi že bych to sama vše utahla.Prostě je to pořád dokola už tenhle hnusnej život vykurvenej už Covidem! Já už nemam nic,z čeho mít radost.Neni už nic.Je strašný že jediná moje radost je tak leda být sama.Pořád mam jen strach jestli už se to spraví a Sergej brzy vypadne.Kdyby pořád ne,tak já už nevim prostě.Já už mam prostě strach.No je mi nějak blbě z toho tady.A kdyby si neměl tuhle práci co jinýho by si šel dělat ty?

Miluna (Út, 12. 1. 2021 - 11:01)

Alešku a ty si v jinej práci nebo jak to máš? A co ti ten chlap kecal že si pak na něj zařval? Mě už tak nic nebaví.Teď tou zimou je to pro mě ještě všechno tisíckrát těžší.

-Aleš- (Po, 11. 1. 2021 - 19:01)

Není nad to si věci vyříkat face to face, to mi tady ve virtualitě trošku chybí.

Mia 22 (Po, 11. 1. 2021 - 18:01)

:)))))

-Aleš- (Po, 11. 1. 2021 - 18:01)

Dneska jsem dělal s chlapama z jiné firmy, jeden blbec se tam do mě navážel. Ne moc, ale byl trochu drzej. A já jsem si najednou vzpomněl na zdejšího indiána a tak jsem toho chlápka seřval, že všichni čuměli a chlápek jenom několikrát opakoval: "to byla jenom sranda." Hned jsem se ctil líp :-)

Fernando (Po, 11. 1. 2021 - 20:01)

Aleši, já myslím, že tys hlavně potřeboval mít zase jednou nad někým "navrch"... ---- Kačo, moc děkuju, už se na tom pracuje. --- Lallo, už ti to tady někdo vytknul: proč mažeš okamžitě svoje příspěvky? I ten mravnostní cenzor to tady nechává viset trochu dýl...

Kača (Po, 11. 1. 2021 - 19:01)

Proč bys neměl práci? Doufám, že ti nic špatného nehrozí, to by mě mrzelo...myslím, že jsi byl s prací spokojený.

-Aleš- (Po, 11. 1. 2021 - 19:01)

Lalla to tady už vysvětlovala, jedna firma v důsledku restrikcí přijde o kšefty a s tím se svezou i dodavatelské firmy. Tak té práce máme míň, ale už se to trochu rozjíždí.

Kača (Po, 11. 1. 2021 - 19:01)

Tak hlavně, že už je to lepší, uklízet se snad nepřestane... Mně to nějak nechce brát příspěvky...asi znamení, že mám přestat psát :). Tak hezký večer...

pov. (Po, 11. 1. 2021 - 18:01)

:)))

-Aleš- (Po, 11. 1. 2021 - 18:01)

Já jezdím pracovat do nemocnice, takže vím jak to tam vypadá. V době před covidem tam byl vždycky šrumec. Na chodbách pojízdná lehátka s pacienty, z nichž někteří byli evidentně v posledním tažení. Jenomže u toho nebyly hyeny novinářský a nefotili si je. Teď v době moru je tam klid.

Návštěvník (Po, 11. 1. 2021 - 18:01)

Frajere cos to tady psal, ze nemáš měsíc práci. A teďko jsi odborník přes zdravotnictví. Vlastně jako každej. :-))

Kača (Po, 11. 1. 2021 - 18:01)

V Brně? Tak to je příšerné...to je jako v nějaké rozvojové zemi.

-Aleš- (Po, 11. 1. 2021 - 18:01)

Tak samozřejmě je někam převáželi, ale nemocní a umírající v nemocnicích byli vždycky. Ne až v tomhle roce, jak se nám snaží namluvit. Teď ale už nemocnice moc netáhnou, tak se zaměřili na krematoria. Četl jsem článek, že prý jedou na 100%. To je fakt zpráva jak noha, na kolik procent by asi tak měly jet a jak to ten pisálek vypočítal?

Kača (Po, 11. 1. 2021 - 19:01)

Ta krize je spíš v nedostatku lůžek a personálu. Ač sotva koukám, zkusím to polopaticky. Příklad: jsou dvě stanice po 5 pokojích. Každý má 3 lůžka. Jeden pacient si jde zakouřit, tam má rande se svou láskou (trochu romantiky...) a na pokoj si donese koronavirus. Jakmile začne mít teplotu, musí ty dva, co s ním leží, ihned přemístit...ale kam, když u mužů je plno. Tak se odvolají na rychlo operace, aby byla aspoň nějaká lůžka volná... A to ještě ty dva musí dát do izolace, protože vir má svou inkubační dobu... a takto ubývají lůžka. A že personál nesmí chodit k pozitivním pacientům jen v respirátoru, to je snad jasné, takže obrovská zátěž na personál...To není normální situace a kdo tvrdí, že je, tak nemá pravdu...promiň. A že pisálci píšou nesmysly, na tom se snad oba shodneme, ale člověk se aspoň někdy pobaví :). Jen škoda, že zbytečně dráždí lidi a někteří, co to pořád dokola čtou, už jsou zoufalí...

Návštěvník (Po, 11. 1. 2021 - 18:01)

A jak to teda je, co myslíte? Je to s Covidem opravdu tak špatný a nebo číslama uměle hýbou? Nejde mi do hlavy co píše třeba Kača, docela má hrozný zkušenosti z okolí a pak co říkají lékaři, jako dal odkaz Aleš.

-Aleš- (Po, 11. 1. 2021 - 18:01)

Já budu za rebela, věřím jednoznačně lékařům :-)

Kača (Po, 11. 1. 2021 - 18:01)

To je dobře, Havrdovi věř alespoň v téhle věci: "Poté se opřel i do vybudování polních nemocnic v Praze a v Brně. „Zejí prázdnotou, neboť nejsou lidi na ošetřování pacientů.“ "....Aleši, zamysli se, kdo dal vybudovat polní nemocnice a kdo tedy nedomyslel, že tam nebude personál...ale peníze ze státní kasy mizí do kapes kamarádům...

Mia 22 (Po, 11. 1. 2021 - 18:01)

Taky je neznám. Jen jsem si všimla, jak Pepovi mizí vlasy. No, už taky není žádnej mladík. Taková hudba se mě líbí, má na mě vliv podobně jako sluníčko, najednou jsem plná života.

Reklama

Přidat komentář