Reklama

Antidepresiva

Martina (Pá, 23. 5. 2008 - 13:05)

Laura, šlo to tak nějak postupně..ale nejvíc se to projevilo asi tak po půl roce braní AD..to máš pravdu, že pokud už jsou deprese opravdu silné, tak psychický stav je mnohem důležitější ..mně už ale ke konci začaly přivádět do deprese hodně právě ty kila navíc, protože co je moc, to je moc:)..já ty AD vysazovala po čtvrtkách 2 měsíce..stejně je mi zase docela příšerně - teda momentálně myslím fyzicky, věřím ale že to za pár dní přejde.

laura (St, 21. 5. 2008 - 22:05)

MARTINO, a kdy jsi nabrala ta kila? 15 je uz opravdu moc...to bylo hned ze zacatku brani, nebo to slo postupne? Ja si myslim, ze kdyz se clovek leci kvuli vaznym psych. problemum, nadvaha mu nevadi tolik, protoze to psych. utrpeni ej podle me nesrovnatelne vetsi... ale nabirat se mi po AD take opravdu nechce, ale nastesti nenabiram, jen tak kilco. Ja bych ti asi doporucila vysazovat hodne pomalu, kdyz ti to dela takove problemy... treba ubirat klidne i po ctvrtkach..

Martina (St, 21. 5. 2008 - 21:05)

abych pravdu řekla nevím co je lepší- brát AD - mít nadváhu, ale být nad věci, na druhou stranu být však "citově plochá", nebo nebrat: být mín nad věcí s menším sebevědomím, ale prožívat všechny pocity..s rizikem občasných úzkostí a "depek"...

Martina (St, 21. 5. 2008 - 20:05)

zdravím všechny,
rok užívám Zoloft a nyní se ho pokouším vysadit, už jsem se o to snažila jednou, ale možná to bylo předčasné, takže najednou deprese, úzkostné stavy..taky závratě..bohužel jsem ale začala příbírat (cca 15kg)-při stejném množství jídla jako před léčbou, tak už mi to dost vadí. Ted se znovu pokouším o vysazení, ale následky jsou stejné - úzkosti, závratě atd...Myslíte že mám pokračovat ve vysazení? a že opravdu zoloft může mít takový vliv na váhu? případně jestli se po vysazení aspon lépe shazuje?:)

Marika (Út, 20. 5. 2008 - 11:05)

Děkuji ti moc na odezvu ele musela jsem h Tritico po deseti dnech vysadit nemohla jsem vůbec po něm usnout až nějdy za čtyři hodiny po požití a ráno jsem měla hrozné bolesti hlavy a byla jsem hrozně otupělá nevím jestli to může mít až takové projevy beru přes den ten Buspiron a mám po něm taky hodně vedlejších účinků tak zatím jsem zůstala puze na Buspironu ale velmi špatně usínám

IVA (Ne, 18. 5. 2008 - 19:05)

PROSÍM O VAŠE ZKUŠENOSTI Z ARGOFANEM NA DEPRESIVNÍ UZKOSTNÉ STAVY. DÍKY IVA

monine (Ne, 18. 5. 2008 - 17:05)

po roce serliftu 50 mg jsem skončila na psy ambulanci v uplně vyčerpaném stavu a v kocovině po roce a půl abstinence, nejsem alkoholik, jen moc neznám míru a v opicích vybuchuji a mám problémy s partnerem, nasadili mi Mirzaten, v době přijetí jsem vypadal opravdu zuboženě, 50 kg atd.Krásně jsem se vyspala, ale po příchodu z nemocnice domů, nejsem schopná žádně práce, tloustnu, i když se nepřejídám, mám zácpu, potíže s trávením a večere už po druhé zvracím, otékám a hučí mi v hlavě, mno. už dost, je možné léky změnit?

Monika (Ne, 18. 5. 2008 - 17:05)

Ahojte všichni. Máte tady někdo prosím nějaké zkušenosti s užíváním Seropramu?

Carol (Pá, 16. 5. 2008 - 12:05)

Mariko, Trittico není návykové, nemá ani žádné výrazné vedlejší účinky. Bere se na noc 1/3tbl, možno zvýšit až na 1 při nespavosti. Zabere na nespavost téměř okamžitě, proti úzkostem tak za 10dní. Vysadit jde bez problémů. Brala jsem ho rok a teď ho neberu, ale mám po ruce, kdybych nemohla výrazně delší dobu spát, tak si můžu zase na noc vzít. Žádné antidepresivum není návykové, že bys musela zvyšovat dávky, aby ti to pomohlo. Musíš ale vydržet brát ho dlouhou dobu, i když je ti už dobře. Druhý lék neznám. Zdravím.

Marika (Čt, 15. 5. 2008 - 19:05)

Jsou léky Tritico a Buspiron-Egis dobré a nejsou návykové? Díky

laura (Út, 13. 5. 2008 - 20:05)

JIRKO, ten lek, co btala tva zena, on se uz nevyrabi vubec, nebo se nedovazi do Cech? kdyby to byla ta druha moznost, napadlo me, ze by se dal snad nejak objednat ze zahranici. ja si takhle leta objednavam vakciny z Francie. Jestlize ji opravdu tak pomahal, snad by to takhle nejak slo...
NORO: me citalopram taky delal ze zacatku brani problemy, take podobne jako mas ty. Je pravda, ze opravdu lip mi bylo asi tak po dvou mesicich, ted beru vic jak pul roku a jsem moc spokojena...tak zkus jeste vydrzet...doktorka mi rikala, ze o zmene leku a o tom, jetsli opravdu zabral, se uvazuje az tak po 6 tydnech od zacatku brani. navic jestli trpis treba panickou poruchou, lek ti opravdu zabere az za dva mesice (u depresi je to rychlejsi). pozdrav Laura

Carol (Út, 13. 5. 2008 - 16:05)

Jirko, je to složitý případ, když člověk nezná celé pozadí věci. Já bych doporučila konzultovat ještě jiného psychiatra ohledně léků. Musíte se paradoxně taky postarat sám o sebe. Je to těžké, protože s manželkou velmi soucítíte, ale bude třeba ten problém trochu ohraničit. Poraďte se, jak se k ní máte chovat a čeho si nemáte všímat.

Nora (Čt, 1. 5. 2008 - 08:05)

Dobrý deň, ja užívam už tretí týždeň Citalopram na depresiu. Robí mi dosť ve?ké problémy, hlavne vnoci - stále sa budím na búšenie srdca a ráno ma obchádza panika. Ak niekto užíva tento liek, ako ste ho znášali, je pravda, že časom to prejde? Ani cez deň sa necítim ve?mi dobre, som ve?mi nervózna a mám slabosť v nohách. Aj nálada je ešte stále zlá.

Carol (St, 30. 4. 2008 - 10:04)

Jano - není dobré se příliš sledovat a zkoumat, zda se deprese vraci, nebo ne. Jsou dny, kdy člověk nemá náladu na skotačení, je to přirozené. Vyzkoušejte nějaké nové aktivity, nic těžkého, stačí procházka, něco doma něco předělat, koupit si knížku, něco na sebe a hlavně se nesrovnávat s těmi ženštinami, o kterých se píše v časopisech, co jsou tak aktivní , rozverné, rozjásané, všechno stihnou ...bla,bla. Najděte si svoji polohu v životě. Přidejte si na jaro vitamíny B a nějaké omega kyseliny v kapslích. Všechno bude dobré, citalopram vám pomůže i v malé dávce.

Karolína (St, 30. 4. 2008 - 08:04)

Dobrý den,
prosím, jak je to z návykovostí antidepresiv? Ptám se v souvislosti s TV pořadem, kde vystoupila Iveta Bartošová s tím, že byla závislá na antidepresivech a brala je zbytečně, takže s tím už nechce nic mít, atd.. Její názor se mi zdá velmi neodborný a mohl by ovlivnit lidi, kteří antidepresiva berou a cítí se dobře. Mě konkrétně pomohly antidepresiva zdolat vážné imunitní onemocnění, jsem zdravá a cítím se výborně. Lékař mi doporučuje pokračovat v užívání malého množství léku APO- citalopram

jirka (St, 30. 4. 2008 - 07:04)

dobrý den, moje manželka se již cca 14 let léčí se schizoafektivní poruchou. V minulosti brala thioridazin 2 tabl. večer a pokud jej brala pravidelně byla v pořádku. Hodně spala, ale byla klidná, bez příznaků psychických poruch. Po ukončení prodeje thioridazinu již vyzkoušela rispen, zyprexu a nyní bere již cca 1 rok ZELDOX a k tomu asi 4 měsíce Tritico. Bohužel tyto léky nejsou tak účinné a přes to, že tritico dostala předepsán na zlepšení spánku, tak ani k tomuto zlepšení nedošlo. Nyní je úplně bez práce, čeká na plný ID a její choroba znemožnuje jakoukoliv rozumnou komunikaci s ní. Nejvíce se její choroba projevuje její podezřívavostí, vztahováním jakýchkoliv poznámek ke své osobě, probíráním nepodstatných zážitků z hluboké minulosti a neschopností se na cokoliv soustředit a pod.
V loňském roce byla i hospitalizována, ale léčba spočívala jen v podávání stejného léku, který brala již před tím a volném pohybu po areálu nemocnice i mimo ní. Může te mi poradit jestli je na trhu nějaký lék se stejnými účinky jako thioridazin ?. Děkuji

laura (Ne, 13. 4. 2008 - 23:04)

Mila JANO, doktorka mi rikala, ze kdyz uz clovek bere treba dvacitku a pak zvysi, tak ze ten zmeneny ucinek by mel byt pocitit celkem rychle, rozhodne se neceka tak dlouho jako pri uplnem zacatku brani. Taky jde o to, s cim se lecis. jestli je to pan.porucha, nejlepe Citalec zabira az po tretim mesici brani, takze ten vykyv ve druhem mesici by nemel byt nic divneho. jetsli se ale lecis s depresema, obecne ucitis ulevu rychleji nez s pp.
RENATO, zkusenost mam, moc sice ani ted nepiju, ale jedno pivo nebo dvojka vina ti nic neudela, jen to rychleji opiji. Doktorka mi rikala, ze male mnozstvi nevadi.

Renata (Po, 7. 4. 2008 - 21:04)

Ahoj, mate nekdo zkusenost citalopram a alkohol? Muze se pri tom pit v malem mnozstvi?Diky, ahoj.

jana (Ne, 6. 4. 2008 - 10:04)

ahoj, chtěla bych poprosit o radu. od ledna beru citalec 20, který po sedmi týdnech zabral moc dobře a byla jsem ok. Poslední tři týdny mám pocit, jak kdyby se mi začala deprese vracet. Paní doktorka mi zvýšila Citalec na 30 mg. Chtěla jsem se zeptat, kdo máte s tímto zkušenosti, za jak dlouho by měl citalec zabrat po zvýšení na 30? Zvýšení mám teď od pátku. Ještě bych se chtěla zeptat, za máte někdo z váš zkušenosti, mám strach ať mi nemusí doktorka měnit AD a zase začínat od znova. Logicky si říkám, když mi citalec zabral poprvé (ale zhoršení nastalo asi po dvou měsících užívání(, tak snad to zvýšení na třicet by mi taky mělo zabrat. díky moc za idpovědi. ahoj jana

laura (Čt, 3. 4. 2008 - 20:04)

Ahoj Petro, jestli beres AD teprve 20 dni, jak pises, je normalni, ze se jeste necitis uplne nejlepe. Uplny nastup ucinku muzes pocitit spis az tak po 6 tydnech od zacatku brani. Kazdopadne se porad s doktorkou. Kdyby ti AD nepomahaly ani po delsi dobe brani a mela jsi neprijemne vedlejsi ucinky, muzete zkusit Ad zmenit.
KATKA: Ahoj Katko, nezadouci ucinky je tezke odhadnout a zrovna o roibisu jsem neslysela, a slysela jsem, ze napr. pri lecbe panicke ataky neni vhodne pit zeleny caj nebo jist grepy s AD. Jinak na uklidneni je bylinek spousta: medunka, kozlik lekarsky, chmel a velka sposuta dalsich. Zkus si v lekarne koupit caj Valofyt neo od Lerosu, to je bylinna smes.

Reklama

Přidat komentář