Reklama

Antidepresiva

Jana (Út, 19. 2. 2008 - 10:02)

Hezký den.Byl mi předepsán lék,citonela.Má s tímto lékem někdo zkušnosti?Není návykový?

sona (Út, 19. 2. 2008 - 10:02)

kdo má zkušenosti s AD Ixel,prosim o radu ,jestli se nepřibírá na váze atd.

Lucka (Po, 18. 2. 2008 - 12:02)

Holky, děkuju za názory. Byla jsem u svojí praktické lékařky a ta řekla, ať je nevysazuji, že ona mi je může napsat taky, tak ať je normálně beru dál.. taky se jí to zdálo divné. Dívala se ještě do lékařského slovníku a tam ji k tomu psali taky, že léčba musí být dlouhodobá. Takže mám oporu v ní.. docela se mi ulevilo, neskutečně jsem se bála, že se mi ty stavy vrátí! :-(
díky ještě jednou.

jan (Pá, 15. 2. 2008 - 19:02)

Kto ma skusenosti s antidepresivom Ixel s ucinnou latkou milnacipran.

Jana (Pá, 15. 2. 2008 - 11:02)

Lucko, s tím si nehraj. Dr by ti neměl vysazovat AD, pokud se necítíš dobře. Být tebou, zkusím jiného doktora. Držím palce a ahoj.

Petra (Pá, 15. 2. 2008 - 10:02)

Ahoj Lucko, vůbec nechápu, proč ti chce doktor vysadit antidepresiva po měsíci užívání. Navíc, pokud ještě pociťuješ úzkosti a necítíš se na to! Léčba AD by měla trvat alespoň 6 - 9 měsíců. Zkus si s ním o tom ještě promluvit. AD může předepsat i praktický lékař, ale jenom některá. Nevím, jak je to s Mirtazapinem... A na ty psychoterapie určitě choď, ty jsou moc dobré a pomáhají. Hodně štěstí a drž se, Petra.

Lucka (Pá, 15. 2. 2008 - 06:02)

Hezký den. Na konci roku jsem byla ve velkém stresu a spoustu věcí nezvládala. Náhle na mě padly nepopsatelné pocity, které dost ovlivňují můj život. Deprese. Psychiatr mi předepsal antidepresiva Mirtazapine. Ty jsem užívala od počátku ledna 15mg večer. Včera jsem u něj byla na kontrole a řekla, že se cítím lépe. On mi řekl, abych léky dobrala obden.
Pokud vím, tak všude čtu, že léčba musí být dlouhá alespoň 6 měsíců..a on mi začal vysazovat už po měsíci. Návaly úzkosti stále mám, nechuť cokoli dělat také. Nemyslím, že mi je měl vysazovat....?? Bojím se je vysadit, necítím se ok :-( Může antidepresiva předepsat praktický lékař? Začala jsem chodit na psychoterapie, ale teprve jen dvě sezení.
Pokud se najde někdo, kdo odpoví, děkuji...

ivca (Čt, 14. 2. 2008 - 13:02)

mám již 12 let neustále se opakující depresi.antidepresiv jsme uz vystřídala hodně, vždy mě na chvíli pomohly a pak bác ho a byla jsem tam kde předtím.a znovu jsem muse AD vymenit za jiné.A to pak trvalo 2-4 týdny než zabraly.Byla jsem už 4 x hospitalizována a vždy jsem se stala pokusným krállíkem.AD mi však zachránily žilvot.bez nich bych už tu nebyla.Dnes beru kromě neuroleptik(tisercin a chlorprotixen),AD velaxin, sulpirol a na úzkosti prothazin.Cítím se skvěle, jak už roky ne.Jsem smířena,že AD budu brát celý život.Ale deprese je horší a nedá se někdy vydržet.To jistě znají všichni kdo měli opravdu těžkou depresi.Byla jsem přeléčována i elektrošoky a i toho zatracovaného zákroku se není třeba bát.Zabírá opravdu rychle.
všem přeji vydrzat.

vikina (Po, 11. 2. 2008 - 16:02)

Od septembra sa u mna zacalo prejavovat trpnutie,hlavne krku a zahlavia,neskor aj koncatin.Lekar mi nasadil seroxat po ktorom som sa asi po 10 dnoch zacala velmi triast aj potit.Zmenil mi ho na Fevarin a to bolo este horsie.Skoncila som na Prothiadene,ktory na mna nemal zly vplyv ,ale trpnutie ostalo.Kazal mi urobitsi neurologicke vysetrenie.Vsetky vysledky su negatívne to su
mineralogram,stitna zlaza,pristitne telieska,magneticka rezonancia,pozitivna je len neurogenna tetania.ischemicky:pozit.
HV:ppzitiv.Uz som menila aj psychiatra ,ktory mi nasadil Esprital 30,no po 10 dnoch som uz ani nevladala chodit.tak sa mi triaslo cele telo.Ruky mi skacu ako 70 rocnej a ja nemam ani 30.Zabera mi len Rivotril davka denna 1 až 2milig.Mozem sa liecit len Rivotrilom?Prvy
psychiater povedal,ze mozem,no ja viem,ze je to navykovy liek.No este ani jedny antidepresiva mi nerobili dobre.Z každych mam
hroznu triasku.Poradte mi ,lebo som na konci so silami.Uz som myslela aj na hospitalizaciu,ale tam by mi zasa davali len antidepresiva.Dakujem vopred za odpoved.

laura (Pá, 25. 1. 2008 - 00:01)

Petre, nevim. Ja antidepresiva uzivam na psych. poruchu, ale zda se mi, ze ve tvem pripade by ti to asi neprospelo, protoze po AD muzes mit opravdu jine problemy s mocenim. jestli si tvuj doktor mylsi, ze tvuj problem je psych. puvodu, myslim, ze by ses ho mohl zkusit zbavit prozatim nejakou alternativnejsi metodou, treba terapii, a zjistit s terapeutem, jestli muze byt ten problem psychikou vyvolan. Nejdriv bych to konzultovala a az potom zvolila medikamentozni lecbu. Nekdo ma ale hyperaktivni mechyr, a AD mu v tom asi moc nepomohou. Od Ad te nezrazuji, ale zkusila bych nejdriv konzultaci s psychologem nebo psychoterapeutem.

Návštěvník (Čt, 24. 1. 2008 - 22:01)

Organismus většiny lidí potřebuje detoxikovat.
Potřebujete odstranit z těla léty nahromaděné škodlivé látky, které vám poškozují nejrůznější orgány a tkáně, brání jejich správné funkci, a kterých se organismus běžným metabolismem nedokáže sám zbavit a které brání účinné léčbě i vstřebávání živin.
Pak teprve bude vaše tělo schopno přijímat odpovídající specifickou léčbu a také bude schopno přijímat a využít důležité živiny, které dnes váš trávicí trakt není schopen vůbec vstřebat, a tak odcházejí bez užitku z těla ven a škodliviny se naopak vstřebávají. Pak budete zdravější a budete mít víc energie.
Jak na to, vám poradí odborníci na: info (tečka) harmonie (zavináč) volny (tečka) cz.

daarja (St, 23. 1. 2008 - 22:01)

nebude to asi nic příjemného...to ti věřím..ale raději bych se ještě poradila s nějakým specialistou...za to nic nedáš

Petr Hordáš (St, 23. 1. 2008 - 22:01)

No děkuju za info tak nevím nooo..Prý se uvolním a nebudu na ten problém tak upjatej.Ono totiž po dobu 4 let chodit hodinu co hodinu na záchod na psychice nepřidá jsem z toho docela už KO..Tak nevím jstli začít brát nebo ne...Deprese nevím co je pořádně to myslím nemám ale psychicky my to docela zlomilo ty moje problémy

daarja (St, 23. 1. 2008 - 17:01)

tak já o tom Petře taky pochybuju. Při užívání Setrtalinu i jiných AD spíš se urologické problémy prohloubí než zlepší.

Petr Hordáš (St, 23. 1. 2008 - 16:01)

Dobrý den chtěl bych se Vás tady jako odborníků zeptat.Mám 4 roky problémy s močovými cestami, prostatou atd.Neustálé nutkání na močení,pálení.prostě strašný !!!Urolog neví co se mnou tak my poslal na imunologii a lékař my nasadil Antidepresiva Sertralin Actavis.Chtěl bych se zeptat na zkušenosti s těmito AD nikdy jsem nic podobného nebral..a myslíte si že je to vhodné na moje urologické problémy??Já o tom pochybuju.Děkuji za názory.

daarja (St, 23. 1. 2008 - 12:01)

ahoj Fanko, jestli chceš něco,po čem by jsi nepříbirala a zároveň ti neodcházelo libido,tak zkus Ixel.Je z těch moderních antidepresiv a má minimum vedlejších účinků.Díky němu opět "žiju".

fanka (St, 23. 1. 2008 - 09:01)

Berete někdo REMOOD?Jak je to s přibíráním na váze ?

jana (So, 19. 1. 2008 - 20:01)

Argofan beru skoro rok a moc mi pomáhá. Ale taky přibírám.

laura (Pá, 18. 1. 2008 - 18:01)

Emmo, neni lepsi ten Rivotril vysazovat a nahrazovat necim jinym POSTUPNE? tvori se an nej totiz zavislost, takze jestli jsi ho vysadila naraz,muze to byt ,,abstak" po vysazeni...

Emma (St, 16. 1. 2008 - 12:01)

Jsem v ID se středně těžkou depresí. AD beru přes 10 let. Vystřídala jsem různé druhy. Nyní Esprital 45, Miabene, Lithium. Vysadila jsem před třemi měsíci Rivotril, který jsem měla na spaní. Místo něj jsem dostala Prothazin a k němu Dimexil. Ani po dvou týdnech mi nezabírají a nespavost přetrvává. Umíte, prosím, někdo poradit z vlastní zkušenosti? Je normální nespat tři měsíce po vysazení Rivotrilu?

Reklama

Přidat komentář