Reklama

Antidepresiva

Miss (St, 19. 10. 2005 - 12:10)

Ak teraz otehotniem a beriem Serlift ake to može mat nasledky na zdravie dietatka?

Miss (Út, 18. 10. 2005 - 14:10)

Zajtra skocim na psychinu je tam poobede, budem si pýtat ten Seropram co berie tvoj kamarat, vycerpava ma to dneska som zaspala nad ranom a vstala som až o 11.15, co v pripade ked nastupim do prace nebude možne takto vstavat. K tomu sexu u mna sa to upravilo asi po 3 týždnoch, ale zaleži na AD napriklad taký Paroxetin to bol zabijak po nom to neslo, Serlift je v tomto smere lepsi, dufam že Seropram zas nebude mat tento negativny ucinok.Nikita 2 kofily?to este vyrabaju? teda to som nejedla už roky, ja som si vcera na veceru dala 3 bravcovinky s hranolkami a hned za tým medový a puncový kolač, doma som este v noci ked som nevedela spat práskala keksy, sladkosti su mojou drogou.

Nykkytta (Út, 18. 10. 2005 - 08:10)

No,u flouoxetinu je to docela častý jev,to přibírání.Naopak u sertralinu (zoloft,serlift,asentra) způsobuje v začátcích spíš nechutenství.Ta nechuť k sexu se obvykle upraví tak po 2 měsících,alespoň u mě to tak bylo.

Hanka (Po, 17. 10. 2005 - 18:10)

Kreativita mi ani tak nechybí, spíš mám menší zájem o sex a přibírám na váze. Taky po fluoxetinu.

Nykkytta (Po, 17. 10. 2005 - 13:10)

Asi máš pravdu,takhle dlouhá nespavost normální není,budeš muset léky změnit.Tak zkus nějaké AD s citalopramem nebo escitalopramem,to má můj kamarád-nespavec.Tak se hlavně ozvi,jak jsi dopadla.Na dnešek mám 2 Kofily,mňam!:-)dej si taky,ať je ti veselo..

Miss (Po, 17. 10. 2005 - 13:10)

Helena,ide o to aký druh AD zvoli pre teba doktorka, su druhy ktore utlmuju a naopak druhy ktore stimuluju, Nikita aj ja berieme tie co stimuluju ako je Serlift, z nich spavost rozhodne nehrozi že?:))by som povedala že viac vladzem a kreativitu som rozhodne nestratila, ja píšem basne a stale ma nieco napada:)asi tak ako predtým, možno s tým rozdielom že moje basne v case smutku su kreativnejsie v tom negativnom smere, že je ich vela ale su smutne, takisto si treba dat pozor pri vybere AD ja bohužial ten Serlift budem musiet vymenit, bezsenne noci ma už nebavia.

Nykkytta (Po, 17. 10. 2005 - 09:10)

Jsem poměrně dost kreativní,kreslím,píšu,a rozhodně musím říct,že žádnou ztrátou kreativity nebo plochostí uvažování netrpím.Právě naopak-dřív jsem pro samé úzkosti neměla už ani myšlenku na to,něco vytvořit,a teď mě napadá spousta věcí,ráda si zas někco namaluju atd.Bohužel to je moje osobní zkušenost,na někoho třeba AD zapůsobí jinak,nevím.Ale nebála bych se jich.

helen (Po, 17. 10. 2005 - 09:10)

Zajímalo by mne zda u vás při braní AD nedochází ke ztrátě kreativity - tvořivosti v myšlení.Rozhoduji se či je začít brát , ale bojím se plochého, zpomaleného uvažování.

Svíčková bába (Pá, 14. 10. 2005 - 14:10)

Přibrala jsem po APO Fluoxetinu; a to docela dost

Miss (Pá, 14. 10. 2005 - 13:10)

Soňa to že nemas menstruacia je urcite dost zavažny dovod aby si tie lieky zmenila ak sa zisti, že to oni sposobuju. Ja som dostala menstruaciu skor co sa mi nestava tak dufam že tiež nejako neblbnem od nich,ale mne zistili zapal to bude skor od toho a spat nemožem ani ja aj ked beriem ine ako ty,proste spanok mam na ruby budim sa 100x za noc ak vobec zaspim:(tiež ich chcem zmenit.Nikita ja bez sladkeho nevydržím ani den, akonahle nemam aspon 2 keksy denne mam sialený abstak,vcera som na posedenie spraskala cele disko s množstvom sladkým nemam problem a jem asi tak 2x denne ked sa zobudim a potom vecer,mam 55kil a 174cm

Nykkytta (Pá, 14. 10. 2005 - 11:10)

Já jsem trošku zhubla,ale to je možná tím,že jsem skoro současně vysadila hormonální antikoncepci trinordiol,kde je poměrně dost estrogenu,a tak počítám,že jsem tak jakoby splaskla.Ale určitě jsem první dny trpěla nechutenstvím a od té doby taky jím mnohem menší porce.Jenže to doženu čokoládou!Jíte někdo denně čokoládu?Já jo,a tak se snažím současně cvičit,ale jen rekreačně.bez čokolády,aspoň malé tyčinky na noc,prostě neusnu.A dělám to už 2,5 měsíce,ale jelikož cvičím,nepřibrala jsem,tak jsem zvědavá,co to se mnou udělá dál..

Soňa (Pá, 14. 10. 2005 - 07:10)

Berete někdo Citalec a Deniban dohromady? Jak to na vás působí? Brala jsem Coaxil,ale ten jsem vysadila, nedělal mi dobře. Po Citalecu mi bylo dobře 2měsíce, pak to opadlo a nemohla jsem spát. Teď beru půlku Citalecu a celý Deniban a je mi děsně. Taky nemám menstruaci, je mi na zvracení (těhotná nejsem... :)....) a v příbalovém letáku je, že dochází často k vzestupu tělesné hmotnosti a ztrátě menstruace. Z toho mám teda hrůzu!!!! Fakt se necítím dobře, řeším zda nezavolat doktorce, řekla, ať se jí ozvu, kdyby se mi ta změna nějak nezdála.Mějte se krásně všichni, při pátku. S.

Miss (Čt, 13. 10. 2005 - 17:10)

Ja som skor schudla ale to bolo stresom ake beries že si pribrala?

Svíčková bába (Čt, 13. 10. 2005 - 16:10)

Taky jste někdo po antidepresivech přibral?

Miss (Čt, 13. 10. 2005 - 10:10)

Ahoj Dragon, ja beriem Serlift už mesiac moje problemy sa lepšia ALE neviem spavat mam prebdenú skoro každu noc a zaspavam až nad ranom, bojim sa ako to bude ked nastupim do prace, kde prave nad ranom budem musiet vstavat ked ja teraz zaspavam:)Prave Nikita písala že jej kamarat vymenil Serlift za Seropram a je to vynikajuce!Ake mas ty problemy a preco si ho zacal brat, mal nejake vedlajsie negativne ucinky?a možes spavat v pohode?Otazkou ci su AD skodlive na nejaký organ sa zaoberam často aj ja, vsetky lieky maju podla mna zlý dopad na pečen a oblicky a zavisí len od daneho organizmu ako si so zuvyskami lieku poradi, takisto mam z toho strach a poslednu dobu sa m i zda že ma pobolieva pecen:(co dufam nie je pravda a len moja utkvela predstava že je to pecen, samozrejme nechcela by som sa napchavat liekmi celý život dufam že do pol roka sa vyliecim z panickej poruchy a budem moct zacat AD vysadzovat.

DRAGO (St, 12. 10. 2005 - 14:10)

Zdar a sílu všem,beru asi 5 let seropram 20 mg denně a celkově je to docela dobré.Dokonce i v oblasti sexu si nemohu stěžovat a myslím si, že seropram v tomhle nehraje negativní roli - tedy u mně ne.Chtěl by se však zeptat na to, zda může mít dlouhodobé užívání seropramu negativní dopad na některý orgán a jaký je v tomto směru rozdíl mezi seropramem a cipralexem Děkuji

Nykkytta (Pá, 23. 9. 2005 - 13:09)

Není vůbec zač.Léčím se z úzkostné neurózy,i když jsem normální,veselý člověk,tak prostě tohle ovlivnit nejde a sám si člověk obvykle pomoci nedokáže.Takže tvůj přítel bude určitě v pohodě.Souhlasím,že je třeba si část své duše "nechat jen pro sebe",určitě nejsem zastáncem toho,říkat svému protějšku úplně všechno.Vyčkej a uvidíš.Sama beru Serlift,to je SSRI-selektivní inhibitor zpětného vychytávání serotoninu,a opravdu moc mi pomáhá,takže neplácám jen tak do větru.:-)

Iveta (Pá, 23. 9. 2005 - 08:09)

Ahojky...mockrat dekuji za odpoved...necekala jsem, ze to bude tak rychle...opravdu jeste jednou diky:)Na promluvu o teto zalezitosti se chystam,chci tomu dat jeste cas,ale neni to jednoduche...nechci ho uvadet do rozpaku a uz vubec nechci aby si myslel, ze ho nejak sacuju nebo neco takoveho...a na druhou starnu si rikam, ze i v tom nejuprimnejsim vztahu ma kazdy pravo na kousicek maleho soukromi...jeste nejakou dobu pockam...pokud vysazuje a lecbu konci, neni duvod ho tim znervoznovat.Kazdopadne jeste jednou moc moc dekuji...pomohla jste mi

Nykkytta (Pá, 23. 9. 2005 - 08:09)

Ahoj Iveto,myslím,že není třeba se lekat.Efectin patří do skupiny antidepresiv IV.generace-tzv.SNRinhibitorů zpětného vychytávání serotoninu a noradrenalinu.Léčí se s ním deprese,generalizovaná úzkostná porucha,panická porucha atd.není návykový,nemá opiátový charakter,takže se orpavdu nemusíš bát.Pokud ho přítel nebere denně,tak je nejspíš na konci léčby a začíná vysazovat,protože vysazování se musí dělat postupně,podle doporučení lékaře.Deprese je dlouhodobá záležitost,léčí se antidepresivy zhruba rok,ale někdy je nutné brát je po celý život.Je to vlastně porušená chemie v mozku.Stejně,jako někdo bere inzulin na diabetes,bere člověk Efectin na depresi nebo úzkost.Rozhodně si s ním o tom promluvať mezi vámi nejsou nejasnosti tohot typu.Určitě bude všechno v pořádku!

Iveta (Čt, 22. 9. 2005 - 23:09)

Ahoj..na tuhle stranku jsem narazila naprosto nahodou...a jsem opravdu moc rada...prosim, pokud nekdo muzete, poradte mi.Pred pul rokem jsem potkala sveho pritele...v te dobe byl pul roku po rozchodu se svou byvalou pritelkyni a pokud vim, byl z toho hodne spatny...Ale ted jsme oba naprosto stastni a jsem si jista, ze nemame zadny problem...mame pocit, ze jsme se oba nasli a je to nadhera...A k memu problemu?...Pred par dny jsem u nej nahodou nasla Efectin...vsimla jsem si, ze ho nebere uplne pravidelne a pravdepodobne jen po pulkach...je to treba jen pozustatek lecby...nebo jaky druh deprese se s tim leci?...Prosim poradte mi...vubec nic o tom nevim a nahani mi to strach.Jestli mi muze nekdo poradit...moc prosim.Nechci se na to zatim ptat primo jeho, tak zatim zkousim tuto cestu...

Reklama

Přidat komentář