Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Inteligence psů (Po, 28. 9. 2020 - 15:09)

"Inteligence psů je menší než u jejich předchůdců – vlků. Vlci například lépe chápou příčinu a následek, protože nebyli domestikováni. Vlci také lépe spolupracují mezi sebou." --------------------------------------- https://cs.wikipedia.org/wiki/Pes_dom%C3%A1c%C3%AD --------------------------------------To není evoluce ale devoluce.

Návštěvník (Po, 28. 9. 2020 - 15:09)

No jo, ty pořád něco cituješ. Jako ten magor positive plus ze zpovednice. Beztak to je jedna a ta sama osoba. Prostě teoretik, co neviděl reálně ani vlka, ani psa. Zalez si, blbečku, do bible.

Inteligence psů (Po, 28. 9. 2020 - 15:09)

"Inteligence psů je menší než u jejich předchůdců – vlků. Vlci například lépe chápou příčinu a následek, protože nebyli domestikováni. Vlci také lépe spolupracují mezi sebou." --------------------------------------- https://cs.wikipedia.org/wiki/Pes_dom%C3%A1c%C3%AD --------------------- To není evoluce ale devoluce.

Návštěvník (Po, 28. 9. 2020 - 15:09)

Cituji: "komunikační prostředky vlků, založené zejména na pohybech těla či mimických svalů, jsou pro člověka poměrně dobře čitelné. A naopak - oproti jiným zvířatům vlci výrazně vynikají ve schopnostech chápat lidské komunikační prostředky".

Návštěvník (Po, 28. 9. 2020 - 15:09)

Cituji: "Obecně v průběhu domestikace došlo ke zmenšení hmotnosti mozku v porovnání s vlkem až o 30 procent (zmenšila se smyslová centra, zhoršila samostatnost při řešení problémů). Psi na rozdíl od vlků nejsou schopni spolupracovat při lovu." ---------- To není evoluce ale devoluce.

Návštěvník (Po, 28. 9. 2020 - 15:09)

Na psovi je vidět krásně evoluce. Pes se stal díky evolučním procesům = adaptačním tlakům neuvěřitelně empatický vůči člověku. Je to nádherný, úchvatný způsob, jak pracuje příroda. Devoluce je být pobožným čurákem. Bez empatie, bez rozumu. To i ten můj pes má více empatie a rozumu, než ty, pobožný čurák s vypláchlým mozkem.

Návštěvník (Po, 28. 9. 2020 - 15:09)

Se psem to nejde od desíti k pěti, bobku. Pes se dožívá vyššího věku než vlk. A některá centra v mozku se psovi zmenšila. Samozřejmě nepotřebuje centra pro kooperaci v lovu, když neloví. Chápeš to, bobku? Pes je v současnosti u lidí, žije u lidí a jeho mozek se na to adaptoval. Je to evoluce, není to žádná devoluce. Devoluce jsi ty, pobožný tytýd. Nerozumíš přírodě. Jsi prostě pobožný debil. Ze mě pobožného neuděláš. Fakt ti to nedochází, ty pobožný čuráku?

Návštěvník (Po, 28. 9. 2020 - 15:09)

Cituji: "Délka života vlka je 6 až 10 let v divočině, v zajetí mohou žít dvojnásobek tohoto věku."

Návštěvník (Po, 28. 9. 2020 - 14:09)

Cituji: "předkové psa vykazují velikou variabilitu co do tělesné stavby a velikosti." "Genetická variabilita je dána obrovským množstvím genetické informace zakódované v molekulách DNA"
--------------------------------------------------- Takže žádná tvoje milovaná evoluce, ale obrovské množství genetické informace zakódované v molekulách DNA VLKA umožňuje velikou variabilitu tělesné stavby atd. Ta variabilita samozřejmě ochuzuje DNA o množství genetické informace a to v praxi znamená, že nějaký oříšek už by bez pomoci člověka nepřežil. Takže devoluce. Na začátku vlk a potom to jde od desíti k pěti.

----------------------------------- Cituji: "Obecně v průběhu domestikace došlo ke zmenšení hmotnosti mozku v porovnání s vlkem až o 30 procent (zmenšila se smyslová centra, zhoršila samostatnost při řešení problémů). Psi na rozdíl od vlků nejsou schopni spolupracovat při lovu." ---------- To není evoluce ale devoluce.

Návštěvník (Po, 28. 9. 2020 - 13:09)

Cituji: "komunikační prostředky vlků, založené zejména na pohybech těla či mimických svalů, jsou pro člověka poměrně dobře čitelné. A naopak - oproti jiným zvířatům vlci výrazně vynikají ve schopnostech chápat lidské komunikační prostředky".

Návštěvník (Po, 28. 9. 2020 - 13:09)

"Díky adaptačnímu tlaku už evoluce se psem udělala ZMĚNY." -------------------------------- Cituji: "Obecně v průběhu domestikace došlo ke zmenšení hmotnosti mozku v porovnání s vlkem až o 30 procent (zmenšila se smyslová centra, zhoršila samostatnost při řešení problémů). Psi na rozdíl od vlků nejsou schopni spolupracovat při lovu." ---------- To není evoluce ale devoluce.

Nene (Čt, 1. 10. 2020 - 01:10)

V rámci evoluce přece může dojít i k degenerace či vyhynutí druhu, pokud ho uměle nezachrání třeba člověk. :) Navíc pes mohl některé schopnosti ztratit, jiné potřebné získat. A využil je díky člověku a jejich soužití :)

Návštěvník (Po, 28. 9. 2020 - 13:09)

A co se týče laboratorních myšáků, tak geniální a důmyslná schopnost přenášet nové informace o nebezpečí na další generaci podle tebe dokazuje, že Stvořitel neexistuje? Nebo co? Máš to nějak otočené, nezdá se ti?

Návštěvník (Po, 28. 9. 2020 - 12:09)

Mozek je biologický počítač a lidské vědomí je program, který v tomto „počítači“ běží.

Návštěvník (Po, 28. 9. 2020 - 12:09)

" Jsme komplexní molekulární stroje." -------------------------------------------------------------------------- https://www.osel.cz/9807-zivot-je-jen-koncept.html

Návštěvník (Po, 28. 9. 2020 - 12:09)

"Dva přední světoví vědci se domnívají, že našli odpověď na otázku, která trápí lidstvo už od počátků. Přišli totiž s teorií, která dokazuje, že lidská duše je nesmrtelná. Americký fyzik doktor Stuart Hameroff a britský matematik sir Roger Penrose ve své teorii tvrdí, že mozek je biologický počítač a lidské vědomí je program, který v tomto „počítači“ běží." -----------------------------------
https://echo24.cz/a/wS6TV/duse-neumira-ale-odchazi-do-vesmiru-tvrdi-vedci

Návštěvník (Po, 28. 9. 2020 - 12:09)

Dva američtí vědci, konkrétně profesor Kerry J. Ressler a jeho postdoktorský asistent, doktor Brian G. Dias, nedávno popsali něco, co se dědičné paměti nápadně podobá. Pracovali s laboratorními myšmi, a zvolili způsob učení, který je myším blízký: čichovou paměť.

Experiment začal nultou generací laboratorních myšáků. Ti byli v rámci experimentu naučeni bát se konkrétních pachů. Vždy, když dostali příležitost přičichnout si k určité látce (acetofenonu nebo propanonu), dostali elektrickou ránu. Taková nepříjemná zkušenost se nezapomíná snadno, a proto příslušný pach později u těchto myší vyvolal známky strachu a zvýšenou lekavost.

Samci, kteří „dostali za vyučenou“, i jejich kolegové, kteří zůstali doma a nic nepříjemného se jim nedělo, byli o dva týdny později seznámeni se sympatickými myšími samicemi a vzniklo potomstvo prvé generace. Těmto myším už se nedělo nic tak nepříjemného jako jejich otcům. Badatelé jim prostě předkládali různé pachy, a zároveň se je pokoušeli vylekat hlasitým zvukem. Tento test by měl odhalit, co si myši o tom kterém pachu „myslí“: pokud jim je nepříjemný nebo alespoň podezřelý, znervózní a jsou lekavější, než když cítí pach, který v nich podobné pocity nevyvolává. Výsledek byl šokující: myši nejvíc nadskakovaly leknutím tehdy, když čichaly právě ten pach, s nimž měli jejich otcové nepříjemnou zkušenost. Jiné pachy s nimi nedělaly nic. Myši, jejichž rodiče nic nepříjemného nepotkalo, nechával klidnými acetofenol i propanol.

Dále se ukázalo, že myši jsou k pachu, jehož se báli jejich tatínkové, vnímavější a cítí ho při daleko menších koncentracích než myši normální. Ony samy se s ním přitom během předešlého života nesetkaly – jejich zvýšená citlivost i „podezřívavost“ k tomuto pachu musela být tedy přenesena z předešlé generace.

Tyto změny byly přitom pozorovatelné i na „hardwarové“ úrovni. Části čichového laloku, které mají na svědomí detekci příslušného pachu, byly totiž u myší této generace od narození zvětšené. Událost, která potkala otce, tak doslova přetvořila mozek jeho potomků!

Otázka ale byla, jakou cestou se informace z rodičů na potomky přenesla. Byla opravdu obsažena již ve spermatu, nebo snad myší tatínkové naučili své potomky, čeho se mají bát? Aby to ověřili, Dias a Ressler nechali samce první generace zplodit další potomky – tentokrát již vnuky původních samců, kteří se učili bát. Aby ovšem neponechali nic náhodě, tentokrát oplodnění proběhlo ve zkumavce, takže myšata ani jejich matka svého otce vůbec neznaly. Nic se ovšem nezměnilo – pokolení vnuků stále neslo změny v mozku, mající původ u jejich dědů.

Autoři dále zkoušeli, zda se zkušenost přenáší také od matky, a zjistili že ano. Nepříjemnou zkušenost přitom samice zažily ještě dokud nebyly březí, zážitek tedy musel nějak ovlivnit ještě neoplozená vajíčka, podobně jako předtím u samců spermie. I v tomto případě je důležité biologické mateřství, a přenos funguje i když se o mláďata stará úplně cizí samice.

Zásadní otázkou tedy bylo, jakou formou se získaná zkušenost na potomky přenáší. Existují sice případy, kdy si lidé či zvířata nesou „vzpomínky“ na dobu před svým narozením, ale doposud všechny se týkaly zážitků, které přímo či nepřímo potkaly utvářející se embryo. Jak si ale myši mohou pamatovat, co se dělo v době, kdy vůbec neexistovaly, kdy se kdesi v gonádách vznášely jen spermie a vajíčka?
Ukázalo se, že spermie otců prošlých nepříjemnou zkušeností s acetofenonem si nesou dobře patrnou „poznámku“ v DNA – gen pro čichový receptor citlivý k acetofenonu (označovaný snadno zapamatovatelným jménem Olfr151) byl u nich méně metylovaný. Jak se ale informace o tom, který gen má být takto označen, dostane ke spermiím, to je doposud obestřeno tajemstvím, které mohou odhalit jen další důmyslné experimenty.

Návštěvník (Po, 28. 9. 2020 - 12:09)

Cituji darwinisty: - mně je jedno, koho cituješ, bobku. To je přece tvůj problém. Já tu darwinisty necitoval, ty cituješ jen ty. A jen některé asi. Nevím a ani mě to nezajímá. Jsou to tvoje problémy. Mně nezajímáš ani ty, pobožný elektromotorku ani darwinisté. Já věřím sobě a svým pozorováním. Jdu třebas na procházku se svým psem o on někdy uteče za srnou nebo zajícem. A já vidím na svoje vlastní oči, že můj pes má lovecký pud a že se vyvinul z vlka. Chápeš to, bobku? Mně jsou tvoje kecy u prdele. Já vidím, že na psa je vyvíjen adaptační tlak, tak je už o něco jiný, než jsou vlci. Takhle funguje příroda, bobku. Díky adaptačnímu tlaku už evoluce se psem udělala ZMĚNY. Třebas že je více empatický než divoký vlk. Pes dokonce dokáže podle toho, kam mu ukážeš rukou, se podívat tím směrem. Já svému psovi ukážu, kde je voda nebo žrádlo a on tam jde. Když jsme na vycházce v lese, tak mu řeknu, ať se jde napít do potoka a on to udělá. Tohle divoká zvířata nedokážou. Neumí to ani šimpanz, umí to jen pes. Proč to umí jen pes? Protože na psa je vyvíjen adaptační tlak, aby rozuměl lidem, a tento adaptační tlak funguje už několik desítek tisíc let, co byli domestikováni první psi. Chápeš to pobožný bobku, ve své pobožné makovičce? Evoluce prokazatelně funguje. Mění se nejen software, ale i hardware. Mění se přímo struktury v mozku. To nejsou náhodné mutace, VOLE! Jaká náhoda, ty pako? Ty věžíš buď pobožným sračkám nebo darwinistům. Proč? Protože máš v hlavě nasráno a nejsi schopen přemýšlet samostatně. Znovu opakuji - vlk se změnil v psa před našima očima. A dokonce se mu částečně už změnil i trávicí trakt. Je schopen štěpit sacharidy mnohem lépe než vlk. Takže pes je zčásti už všežravec místo masožravého vlka. Tohle neudělaly náhodné mutace, ty pako. To udělal adaptační tlak. A ten je na úrovni genů i epigenetiky, tedy co z těch genů se použije a co ne. To není nic slepého. Znovu ti říkám, že organismus je schopen se měnit. Ale je to proces. NEJDE TO ZE DNE NA DEN. Takže pes je v základu stále šelma jako vlk. Stále má i pes lovecký pud. Proto zdrhne za zvěří. Miliony let se šelmy psovité nějak vyvíjely a to nejde jen tak vymazat. Evoluce funguje. Prokazatelně jasně a na vlastní oči. Mě tvoje odkazy nezajímají. BOBKU :-)

Návštěvník (Po, 28. 9. 2020 - 12:09)

"V buňkách fungují stovky různých molekulárních strojů a motorů, které provádějí klíčové funkce."

Návštěvník (Po, 28. 9. 2020 - 12:09)

Organismy JSOU ŽIVÉ a mění se v důsledku adaptačního tlaku. A ten působí v mnoha úrovních, v moha rovinách. Je tu genetika, je tu epigenetika. A především příroda funguje jako celek. Jsou to biliony organismů, ještě větší počet buńek a v souhrnu fungují jako sofistikovaný evoluční lis.

Reklama

Přidat komentář