Reklama

Cinkali byste znovu klíčema?

ShabbaTot-Jahoda (Ne, 6. 9. 2020 - 06:09)

"Co takhle zredukovat počet erárem živených zaměstnanců"....ha,ha,ha,ha,...a kde si jako myslíš že seš?Uvědom si ty Cyniku jeden s dětským a naivním pohledem na svět kolem sebe ,že takový český úředník je neostradatelný,narozdíl od tebe ovšemže.Ty nejsi důležitý,ty ne,ale takový český úředník je velice důležitý,má větší cenu jak ty.Klidně zmiz a odejdi,nedělej si iluze že jsi nepotradatelný,zmizíš a zeměkoule se bude točit dál a nikdo to ani nepostřehne,ale takový český úředník je velice důležitý.

Cynik - realista (Ne, 6. 9. 2020 - 05:09)

I tohle je příznačné pro Evropskou socialistickou unii:

„Nejprodávanější detektivní román Agathy Christi mění ve Francie svůj název, žádá si to nová doba. Už to nebude Deset malých černoušků. Černoušci musí pryč. S revidovanou verzí románu souhlasil dědic Agathy Christie, její pravnuk James Prichard, podle kterého to "dává smysl". Informovala o tom francouzská verze stanice RTL.
Nový titul někdejšího celosvětového bestselleru zní: Bylo jich 10. Nešlo ale jen o změnu titulu, v návaznosti na něj bylo nutné provést řadu textových úprav. Prichard, který spravuje dědictví Agathy Christie, nechce, aby tento titul šokoval nebo ubližoval. Dává mi to smysl, řekl. ---
"Když byla kniha napsána, jazyk byl jiný a užívala se dnes už zapomenutá slova," vysvětluje své rozhodnutí pravnuk slavné autorky detektivek. Tento příběh je založen na populárním rýmu, který Agatha Christie nenapsala. Chtěla tím podle něj lidi především pobavit, ne někomu ublížit. "Dnes to naštěstí můžeme napravit, aniž bychom se (původnímu názvu) zpronevěřili. A je přijatelný pro všechny ... Dává mi to smysl," uvedl pravnuk.
(https://echo24.cz/a/SuFF9/deset-malych-cernousku-od-agathy-christie-bylo-prejmenovano-zada-si-to-doba?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_req_id=NwTeZRy4tmo-202009060318&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box)

Cynik - realista (Ne, 6. 9. 2020 - 05:09)

Následující text popisuje jeden z důsledků zeleného vyšilování, prosazované zelenorudým náčelnictvem Evropské socialistické unie:

„Jakoby odtržení současného trhu s auty od reality nebylo dostatečné, přichází další kolo. Ze zajímavých aut se skutečně stává nedostatkové zboží, jejich výroba je kvůli emisím CO2 limitována.
Nový limit spotřeby paliva přepočtený na emise CO2 v podobě 95 gramů na kilometr je pro automobilky stále větším strašákem, a to zvláště poté, co se ukázalo, že rozdíl mezi výsledky měření metodami NEDC a WTLP se nepohybuje jen v jednotkách procent. Automobilkám tak hrozí, že budou muset odvádět do Bruselu opravdu tučné pokuty (95 Eur za každý nadlimitní gram a prodané auto), čemuž se pochopitelně chtějí vyhnout. A v tuto chvíli je evidentně nenapadá nic lepšího, než přestat prodávat vozy, které lidé chtějí. ---

Shodou okolností na to přišli kolegové z Carcoops, kteří si všimli, že z nabídky VW v Německu zmizelo jen sotva pár let staré Polo GTI. Otázkou na automobilku tak okamžitě bylo, zda model neskončil v nabídce třeba kvůli nezájmu, odpověď mluvčího Volkswagenu Christopha Peineho ale byla přesně opačná. Došlo k „dočasnému pozastavení objednávek”, a to kvůli poptávce příliš vysoké, nikoli nízké. ---
Je to smutné, neboť Polo GTI není žádným limitovaným modelem a za normálních okolností by neočekávaně vysoká poptávka přiměla Volkswagen produkci prostě navýšit. Dostala se ale do tak bezvýchodné situace, že už nechce prodávat ani to, co by jinak mohla, protože papírové emise CO2 výkonných verzí jsou vysoké a pokuty za nadlimitní množství tak tučné, že si je VW netroufne promítnout do ceny. Současné Polo GTI má podle normy WLTP emise CO2 okolo 160 g na km dle verze, tedy 65 gramů nad limitem. Kdyby tedy auto nyní chtěl prodávat a nedoplácet na to, musel by jeho cenu zvýšit o 6 175 Eur, tedy asi 163 tisíc Kč. Předpoklad, že by poté sotva nějaké prodal, a tak se o to ani nepokouší, je zřejmě na místě. ---
Evropská unie tedy trh zdeformovala už natolik, že není podstatné, po čem zákazníci skutečně touží. Prim zkrátka hraje onen limit, kterému bude přizpůsobováno vše. Jakmile tedy některý výrobce zjistí, že se od něj vzdaluje, jednoduše auta jako Polo GTI z nabídky vypustí. Reálný důvod VW otevřeně nepřiznává, ale i to lze chápat. Na slova o vysoké poptávce zákazníci reagují jistě pozitivněji než na zprávu, že jednoduše kvůli EU mají smůlu. Co na tom, že na omezení nabídky - a tedy uměle vysokou poptávku - došlo jen a pouze kvůli bruselským limitům.
(https://www.autoforum.cz/predstaveni/obavy-se-naplnily-prvni-automobilka-odmita-lidem-prodat-auto-ktere-chteji-a-ktere-umi-vyrobit/?

Návštěvník (So, 5. 9. 2020 - 22:09)

Jahoda, ten kapitalistický trol a jeho horonální agresivní koncentricky mocenská mutace Cynik-realista, jak jistě chápete, po přečtení mých názorů na věc, mne fakt baví...

Cynik - realista (Ne, 6. 9. 2020 - 00:09)

Tak doprdele volíš socany, nebo komanče? Jakou máš sukénku? Když to tak čtu, tak rudou.

Návštěvník (Ne, 6. 9. 2020 - 09:09)

Jak vidím, tak si tak mladý, že si socialismuse ani nezažil. Měl své výhody a není třeba ho vyřazovat z konkurence, aby jaksi kaptialismus byl jasným vítězem.

Návštěvník (So, 5. 9. 2020 - 22:09)

Dnes každý druhý musí civět do pokladny do 21h So,Ne, celý život,někde na prázdné poloprázdné samošce, nebo v jiném provozu co má třeba hlídat barák a kancly aby jiný kapitalista jim to nepřišel spíš nafotit než vykrást.

Návštěvník (So, 5. 9. 2020 - 22:09)

Socialismus byl o svobodě.Po práci byl volný čas, kdy si každý dělal 3 dny co chtěl...

Návštěvník (So, 5. 9. 2020 - 22:09)

KJapitalismus je o OVCÍCH! (a k nim se hodí pasáčtí psi a vlci,rozdělují si to stádo a pasou ho a živí se na něm vlnou i masem)
POSLUŠNÉ, BÁZLIVÉ, ZÁVISLÉ A !!!ZLÉ!!! ovce z MAS lidu KÁPO VYTVOŘÍ!

aladin (Ne, 6. 9. 2020 - 01:09)

Kapitalizmus pod vedením demagogické demokracie je tu proto, aby 1% obyvatel planety zůstali pri moci a ještě víc zbohatli !!!

Návštěvník (So, 5. 9. 2020 - 22:09)

Jak to, že najednou šunka stojí 30kč/10dc a sýr nejde pod 16kč/10dc blbý eidam ?! Jak to, že to vše šlo nahoru?! To neumí už to extenzivně pěstovat, najednou jim to nejde a začli to tahat po poli koňmo?! Ne, prostě spekulanti tuto republkiku rozparcelovali a nyní začínají žně do skonání světa, než jim to zas socialisti neznárodní, tak je to!

Návštěvník (So, 5. 9. 2020 - 21:09)

Nakonec ty firmy nehorázně vydělájí, mají nákupní centra, tam vlastně polovinu ceny vy odvedete developerskému-spekulantsko-burzovnímu systému navyšování si vlastní marže a celkové hodnoty na světových burzách těchto řetězců a prodejních center s tím ŽE KONCOVOU CENU DOPLATÍ BĚŽNÝ ZÁKAZNÍK s často podprůměrnými příjmy nějakým několika miliardářům...
LIDÉ BDĚTE!

Návštěvník (Ne, 6. 9. 2020 - 00:09)

No to je právě ta svobodná zlodějna v mezích zákona kterou jim ti běžní zákazníci s podprůměrnými příjmy vybojovali . A lobbisté za peníze lumpů zajistili schválení takových zákonů . Poslanci sice oficiálně hlasují podle svého vědomí a svědomí a nezávisle na všem , kromě peněz ovšem .

Návštěvník (So, 5. 9. 2020 - 21:09)

Stát by si měl také v každém oboru ponechat velkého státního hráče, který by nasadil ceny, které by byly maloobchodní a drželi trh v potřebných mezích. Např. prodejnu potravin Jednota, prodejnu paliv benzina, výrobce zásadních výrobků jako hygienické potřeby, kočárky a hračky pro děti, základní výrobky z pryže a kaučuku pro kolo a auto, prostě věci které evidentně lidi potřebují aby dojeli do práce, do škol, s dítětem do školky atd., pak samozřejmě držet dopravce MHD atd., kdo bude bohatý, bude kupovat věci z volného trhu, ale ten se bude držet dole a nebude prostě nepostižitelná skrytá spontální kartelová domluva na cených věcí v městech a na vesnicích, kdy prostě nedostanete komodity pod určitou cenu, která je třeba 600-1000%marže.Např, duše do cyklistického kola 79Kč v DECATHOLON a souprava na lepení duší 50Kč nejlevnější?!

Návštěvník (So, 5. 9. 2020 - 21:09)

A ti demagogové a zastrašující lidi co zažili socialismus, nekonají a lžou. Mělo by se zregulovat kapitalismus, aby nekradl a netahal lidem z kapes peníze, pak dávky nebudou potřeba, protože si kapitalisti nebudou moci třeba stavět minibyty a budou muset prodávat a produkovat normální velikosti bytů dle struktury obyvatelstva, ne sekat minigarsonky na kšeft.
Stejně tak kapitalismus neredukuje trh s nezdravými výrobky. Třeba megaporce pro obžerství ve fastfoodech evidentně vyhledávané dětmi vracejícími se ze škol a majícími dnes prostě kapesné na to. Nebo nedohlížení na čepování nápojů podnapilým, volnost konzumace doneseného alkoholu uvnitř měst mladistvými atd...

Návštěvník (So, 5. 9. 2020 - 21:09)

Pak korumpuje lidi dávkami, místo aby držel kapitalismus zkrátka aby lidem netahal z kapes.

Návštěvník (So, 5. 9. 2020 - 21:09)

Kapitalismus je tažen zastrašováním a propagandou, že vše mimo je socialismus, takže ti co žili celý život v socialismu(tedy více než do osumnácti let a více než do puberty, již v něm žili zaměstnanecky a s vlastní rodinou) tak je přeplatil, zkorumpoval a zastrašil, že socialismus byl ohavný, špatný a nemorální. Taková blbost, ovšem zastrašení lidé, co se pak stydí vůbec se ozvat jsou nejlepšími ovcemi a sluhami a šáhnou po kapitalistovi Babišovi, který je zkorumpuje pár koblihami a pár opatřeními, jako levnější pivo a podobné blbosti.

Návštěvník (So, 5. 9. 2020 - 21:09)

V kapitalismu se nedá nic zlepšít, nic se nedá řešit, nic se nedá řešit komplexně. V kapitalismu nemůžete třeba vypovědět válku démonu alkoholu , který nám bere muže nejlepší. Nemůžete to řešit komplexně, byl by jste napaden lihovarníky a celým řetězcem od prodejců po překupníky až k distributorům a přímým rozlévajícím a čepujícím alkohol a vlastně i celým cechem psychiatrů, léčitelů, kteří by ztratili práci.

aladin (So, 5. 9. 2020 - 21:09)

"Takový je život (18)
73 CNN Prima News HD - 5. září 2020 - 20:40–21:30"...Jsem genderově vyhraněný, jsem muž, ne žádný gej a nebo lesba !!! Tyhle genderově nevyhraněné je třeba vyřadit ze společnosti a hlavně z POLITIKY !!! Jděte s tím genderoizmem do PRDELE !!!

Návštěvník (So, 5. 9. 2020 - 19:09)

Kapitalismus je pokrytectví a útlak, třídní samozřejmě.
Spílá lidem za to , že si zvolí z Babiša a přitom Babiše vytváří a v americe vítězí jejich americký Babiš každé volební období.

Reklama

Přidat komentář