Reklama

Gamblerství

achjo (So, 29. 8. 2020 - 19:08)

Mrda: Ahoj, těžko říct, rozhodně to nechci svádět na to, prostě jsem se neudržel psychicky v pořádku, i když ze začátku jsem čekal, že to zvládnu. Sešly se ty obě věci v nevhodnou chvíli, můj vůbec první začátek hraní a pak ta událost. Pak už jssem nehrál s cílem "chci vyhrát / pobavit se / trochu adrenalinu v malých částkách", ale "je mi všechno jedno a chci tě tu zpět a bez tebe je všechno ztraceno, a pak padaly nesmyslné maximální vklady". Samozřejmě když mám mysl už víc v pořádku, tak vím, že byla hloupost to nastrkat do těch pitomých her, peníze by se hodily jinde, zvlášť v týhle koronavirový době. Doufám, že už nikdy takovou věc neudělám... beru to jako nový start, když to napíšu blbě, prakticky jsem o "nic" nepřišel. Peníze mi ležely na účtu jen tak a jenom přibývaly, teď přibývají stále. Potřebu hrát nemám, už je to skoro druhý měsíc, co jsem ty hry ani neotevřel, i když si říkám, že bych to chtěl zpátky, vím, že to stejně nedostanu. Nechci to nikomu říkat, vím, že to musí znít asi blbě "prohrál jsem skoro 2 M, ale gambler nejsem". Mně se ten hazard dost příčí, protože jeden vyhraje a na druhý straně vzniká nešťastní lidé. Jen se ty peníze přelévají. Nicméně věřím, že všechno zlé je pro něco dobré, aspoň v tom případu hraní.

Mrda (Pá, 28. 8. 2020 - 15:08)

Ahoj.. zkus psychologa. Je to v podstatě anonymní a pomůže ti vyznat se v těch pocitech...

Jinak hlavně bacha na to ospravedlnocani. Jasně že co se ti stalo je totálně na... ale fakt myslíš že to bylo kvůli tomu?

Rozhodně ne úplně. Spíš máš nějakou dispozici k hraní a ta rána ji otevřela.

Jediný řešení je nehrát vůbec. Zavři ty dveře.. pokud to pak nedokážeš třeba tři měsíce tak budeš vědět že gambler už asi jsi.
I to se dá ale řešit.

achjo (St, 26. 8. 2020 - 09:08)

Dobrý den, děkuju za možnosti :) Myslím, že jsem již na dobré cestě. Chápu, že kdo to pak přečte, může mu to vyznít šílené, nelogické a hloupé, ale našetřená částka byla myšlena pro nás dva a v hlavě stále je, že mohla existovat možnost, která by zabránila vzniklé situaci, jen stačilo něco investovat. I když jsme tomu příliš nevěřili. Proto si jsem si dával za vinu, že jsem to nezkusil a nevěnoval těch pár "drobných", třeba by tu stále byla. Bohužel ta rána přišla v době, kdy jsem si jen tak z nudy hrál. A pak už mi bylo všechno jedno a chtěl jsem "zaplatit" svou daň za to, co jsem mohl a neudělal. A i taková částka je za lidský život málo. Takže každým kliknutím na těch přiblblých hrách jsem přicházel o tisíce a bylo mi to jedno, protože ona tady už není, nikdy nebude a bez ní nemá nic smysl. Pevně věřím, že se k ní dostalo, co bych za ni teď byl ochotný darovat. Jednoho dne jsem se probudil s pocitem, jakoby mi říkala, že už to stačí a má pravdu, protože samozřejmě jen tak posílat peníze někomu nic neřeší.
Jediné co mě celkem trápí je to, že to padlo zrovna na nevhodné místo a ne někam, kde to je skutečně potřeba a kdybych hned mohl peníze přesunout potřebným, hned bych to udělal. To bylo nešťastné rozhodnutí. Na hry nemám ani pomyšlení, nejradši bych takové systémy zakázal.

Naberte kurz (Čt, 27. 8. 2020 - 15:08)

Zdravím, bohužel, minulost změnit nelze. Zkušenosti ale můžeme využít pro formování naší další cesty :-) Co se týče zakázání systémů - z naší pozice to sice zakázat nezvládneme, ale co se týká možných opatřeních u online hazardu napadá mě, že existují blokátory hazardu formou aplikace do zařízení. Můžete si o nich přečíst zde: https://www.nabertekurz.cz/svepomocne-informace-a-lecba/patologicke-hracstvi/blokace-online-hazardu~c49 . :-) Jana

Naberte kurz (Po, 24. 8. 2020 - 13:08)

Dobrý den, achjo, píšete, že jste zde napsal, aby vám bylo „lépe“. Kdybyste měl někdy chuť jen tak své pocity posdílet, klidně se na mě obraťte. Můžeme si jen povídat o věcech, které Vás napadají a jak jsem již zmínila- čistě anonymně :) Nejste na to sám. Jana

achjo (Pá, 21. 8. 2020 - 17:08)

Zdravím "Naberte kurz", děkuji za odpověď, spíš jsem to chtěl jenom někam trochu napsat, aby mi bylo "lépe". Ztráta peněz, i když jde o velkou sumu, mě ani tak netrápí (mám poměrně velký plat a rychle budou zpátky). Jen si říkám, jak je to vlastně možné a jak člověk snadno dokáže ztratit sám nad sebou kontrolu, když ho potká neštěstí v životě, úmrtí někoho, kdo se nedožil ani třiceti let, je pak velká rána. Nemyslím si, že mám s hraním ale velký problém, ano, mám trochu "chuť" získat je získávat zpátky, ale dokážu tomu odolat, i když jsem tam vložil neuvěřitelně tolik, jen jsem chtěl prostě začít znovu, protože co jiného může člověk v takové situaci dělat. Mrzí mě jen to, že takové peníze mohly skončit na potřebnějších místech, ale co se dá dělat. Ale kdo nebyl v situaci jako já, neví jaké to je a neví jak by se zachoval. Jsem člověk, co řeší věci sám v sobě a chodit někam s někým si podívat, na to není má povaha určena.

Naberte kurz (Pá, 21. 8. 2020 - 14:08)

Dobrý den, achjo, ráda bych ocenila, že nad svou situací přemýšlíte a hledáte možnosti řešení. To, že jste se rozhodl svěřit může být pomyslný první krok ke změně. Mrzí mě Vaše ztráta a je možné, že hraní je třeba zástupný problém (nezdravý zvládací mechanismus) a hlavním problémem může být právě ztráta partnerky. Myslím si, že je to situace, ve které by Vám mohlo pomoci promluvit si s odborníkem, ať už o přítelkyni, tak o nutkání hrát. Píšete, že hrát už asi nechcete, to je dobré rozhodnutí a je normální, že se vrací chuť a nutí Vás to znovu hrát. Někdy pro člověka může být těžké dostat se z tohoto kruhu sám. Obzvlášť když jsou prohry prokládány výhrami. Nejste jediný, který se v takovéto situaci nachází a není hloupé říci si o pomoc. Napadá mě, že můžete třeba zatelefonovat na některou z krizových linek jejichž seznam naleznete na https://www.nabertekurz.cz/svepomocne-informace-a-lecba/krizove-linky-v-cesku-kontakty~a66. V případě, že byste měl zájem, můžeme Vaši situaci také anonymně probrat na individuálním chatu na www.nabertekurz.cz a společně najít formu pomoci, která by vyhovovala Vašim požadavkům. Hodně sil a pevné nervy. Jana

achjo (Čt, 20. 8. 2020 - 22:08)

A co jsem zapomněl a chtěl napsat, tak, že pro výdělek na automatech musí být člověk velmi trpělivý, odolný a opatrný, není to hned. Je třeba u toho sedět dlouho, pokud nemáte štěstí a vystřídá vás u toho pocit uspokojení a pak ztráty. Tedy aspoň u mě, někdy jsem končil hrát ve 4 ráno, pak byl otrávenej, naštvanej, že jsem neskončil, když jsem měl velký výdělek, nejdu do práce, výmluvy a už se to valí... chtěl bych se ale zase vrátit do "normálu", i když na svoje plány s penězma můžu zapomenout a musim si je znovu vydělat...

achjo (Čt, 20. 8. 2020 - 21:08)

Ahoj, našel jsem tohle téma a možná by mi pomohlo se svěřit někam anonymně a nedusit to v jenom sobě. Nikdy jsem nesázel, nehrál hry, nehazardoval, ale začátkem tohoto roku mi zemřela přítelkyně, se kterou jsem žil jeden pro druhého. Od tý doby se mi v životě všechno změnilo a nejen že na ni pořád myslím, někde ani nevím jak jsem objevil online kasina a začal jsem je hrát. Jenže v mých stavech, kdy se cítím za její odchod trochu provinilý mi je všechno jedno a všechno jde jaksi stranou. Měl jsem i takové myšlenky, že odejít s ní by bylo řešení. Nikomu jsem neřekl, že hraju nějaké hry, ale hrál jsem, hrál dál. Napřed malé výhry, které se postupně zvyšovaly až na veliké částky, že by tomu člověk ani nevěřil. No a pak to asi znáte. Kdybych tam dál neházel, tak... naházel jsem tu velkou sumu, co mi to dalo a pak k tomu navíc jsem přišel o skoro všechny svoje naspořený peníze, částku přes dva miliony, za ani ne dva měsíce. Cítím se hrozně, nikomu to nechci říct, nevím jestli se teď trápím víc tím, že zemřela a nebo teď tím, že jsem přišel o takovovou sumu. A dny plynou a já došel k tomu, že mám asi tak trochu “problém”. Možná si řeknete, že mám sakra problém, ale ve spojení s tou událostí jsem chtěl zahnat smutek něčím jiným. Možná ty naházené peníze byla dobrá volba, protože mě to donutilo trochu dál žít.
S odstupem času mám ale trochu vztek na takovou sumu a mám nutkání hrát, i když si řeknu, že už to hrát nebudu. Chci přecejenom něco dostat zpátky a ono to jde! Například u tipsport si nahraju třicet tisíc a přes noc vyhraju 150 tisíc, ale pak mi úplně rupne v bedně a naházím to tam zpět společně s těma 30 tisícema a má ztráta se ještě zvyšuje. Mozek je v tranzu a nevnímá realitu, takhle bych s penězma nikdy nezacházel říkám si, když se podívám na historii příhozů, kde jde jedna tisícovka za druhou (navíc takovým stylem automaty nevydávají vůbec nic!). Finanční problémy naštěstí nemám, to mi hlava ještě funguje, abych si nebral půjčky, ale jsem sám a jaksi peníze mi jsou k ničemu, když nemám štěstí v životě a to hlavní mě opustilo. Takže jsem zdrcenej, teď budu označován za gamblera, protože možná ani plno z vás tam nedalo takovou částku… nestojím o lítost, ani nevím co potřebuji, prostě už to asi hrát nechci, jen nevím jestli to sám zvládnu ukončit.

- (Po, 10. 8. 2020 - 01:08)

- atlantida Ahoj to jsi tak šeredná,že tu ani nemáš fotku hvězdo.stevie jeblá

. (Po, 10. 8. 2020 - 01:08)

camelot Aha,uz jsem na to prisel. Ta vyhlasena petikorunova behna se vyspala se svym tatou a tez bratrem.To by mohla vedet ze deti s rodinym prislusnikem jsou blbecci.A ty jsi ukazkaJe jasne ze se ti mamanepochlubila ale takove nadrzene svine se maji okamzite zastřelit.

989tka (Po, 10. 8. 2020 - 01:08)

Ještě hůře, stále Vegas u tipsport, dluhů mám 900 000kc. Najem za pokoj mam 3500kc to nejak ještě dám, ale splátky mám 17 400kc všech půjček, asi 40 000kc po splatnosti, dnes jsem poslední peníze prohral, výplatu mám 25 000kc když to po platím tak 5000 na útratu. Hlavně ze stále gambler jsem!!!

Dneska to vyjde (Út, 28. 7. 2020 - 12:07)

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=125268965918933&id=110268400752323

989tka (Ne, 19. 7. 2020 - 15:07)

No, taky jsem gambler a nebo snad uz nebudu.
Dneska byla strašná noc, prohoz na tipsport vegas celej účet a 20tis kontokorent.
Za svoji hračkou kariéru jsem prohrál moc a dluhy jsem platil, ziji v podnájmu a moc věcí nemám, ale stačilo ještě 2,5 roku vydržet, byl to ten kazdomesicni tlak a uz jsem to nezvládnul a padl zpět cca pred třemi týdny. Pořád jsem se tak nejak zachraňoval az tato noc, me totálně deklasovala.
Do konce měsíce musim zaplatit 22tis a + něco na jidlo a tak. Nemam, nemam!!!
Je to v hajzlu, byl jsem asi ve větším..dříve, ale uz jsem odvykl.
To je asi všechno, potřeboval jsem se nekam vyblejt
Žďár

fero (So, 8. 8. 2020 - 11:08)

tak příští týden ve čtvrtek snad výplata
teď mám 200kč do té doby splácím 10500 750tisíc dluh 6tisíc nájem a beru 20tisíc čistýho no super že jak ste na tom vy

Dneska to vyjde (So, 18. 7. 2020 - 19:07)

https://m.facebook.com/pages/insights/post_details/?page_id=110268400752323&post_feed_object_id=S%3A_I110268400752323%3A119691513143345&post_id=119691513143345

Pepa (Po, 13. 7. 2020 - 16:07)

Kamile chcipni

Kamil570 (Po, 13. 7. 2020 - 01:07)

Ahoj všichni,
dlouho jsem tu na diskuzi nic nepsal a koukám, že to tu nějak upadlo. Pravidelně tu píše jen Jana z naberte kurz a to jsou jen nic neříkající, stále se opakující "plky."
Ale podle mě je to škoda - bývalo tu sice velké množství anonymů, provokatérů, ale našli se tu i lidé, kteří si touto problematikou prošli a dokázali "zoufalému člověku" poradit, "ukázat cestu", že se z toho dá dostat. Pro mě takovými lidmi byl hlavně Tragik, Lemog a za to jim ještě jednou moc děkuju!!!
...a teď k tomu jak se mám já - na konci července to budou již tři roky, co jsem vsadil svou poslední svou sázku. Když si vzpomenu na tu beznaděj po prohranné sázce, výčitky co jsem to udělal, jak mě nic nebavilo, pořád jsem na to musel myslet, na dovolenou jsem jel s přítelkyní a na účtu měl poslední čtyři tisíce, chtěl sjem vrátit čas zpátky či ejj naopak posunout daleko do budoucnosti, kdy tahle "černá doba" bude už za minulost a já se budu mít (snad) lépe....
....a teď? Teď již opravdu to je minulost - mám nově zařízený byt, krásnou přítelkyni s kterou jezdíme na různé wellnessy, nakoupil jsem i nejaké akcie (někdo to může brát jako typ gamblu, ale já to beru jako investici - proč nechávat ležet peníze na účtu, kde jen leží).
Mám pocit, že daleko méně lpím na penězích - často si udělám radost nákupem nějaké věci či koupím něco lidem , které mám rád, zajdu s kamarády na pivko, raduju se z procházky přírodou, sportu, apod.
Všem vám přátelé přeju, ať toho našeho společného démona také dokážete porazit a přeju krásné léto všem - ať už úspěšným abstinentům, tak lidem, kteří se teprve na cestu abstience chystají.

Dneska to vyjde (Ne, 12. 7. 2020 - 20:07)

Hezký nedělní večer přeju. Snad nevadí, že se přidám zase další pokračování blogu. Držte se!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=116551543457342&id=110268400752323

Dneska to vyjde (Čt, 9. 7. 2020 - 13:07)

https://www.facebook.com/dneskatovyjde/posts/113713080407855?__tn__=K-R

Reklama

Přidat komentář