Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

A (Ne, 17. 5. 2020 - 17:05)

co takové panenky Barbie nebo Klaus Barbie Altmann?

D (dv) (So, 16. 5. 2020 - 17:05)

Jezája...

Návštěvník (So, 16. 5. 2020 - 15:05)

Kdyby existoval nějaký stvořitel vesmíru, tak je všecko (celý vesmír) v takovém stavu, v jakém to chce mít. A pokud chce změnu, tak si ji kdykoli udělá. Určitě nepíše nějaké stupidní knížky plné chyb, pověr a blábolů. Vaše náboženství nedává žádný smysl. Takový bůh, jak ho zde popisujete, takový je vymyšlený a nepravděpodobný. Nic nenasvědčuje, že by jakékoli náboženství vědělo něco více než nevěřící lidi. Všechna náboženství jsou matoucí a spíše je to vyhraněná ideologie pro politické cíle nějaké lidské skupiny.

Návštěvník (So, 16. 5. 2020 - 15:05)

"Existuje nejméně dvacetiletá mezera mezi Ježíšovou popravou a prvními novozákonními texty.
Bylo by nesmírně zajímavé vědět, jak se v tomto období formovala prvokřesťanská víra, jak se na autentické vzpomínky očitých svědků nabalovaly mýty, „literární nadsázky“ a fabulace.
Toto je jasně vidět i u novozákonních textů – v Lukášově a Janově evangeliu a zvláště ve Skutcích apoštolů (zřejmě z počátku 2. století) je těchto prvků mnohem více než v nejpůvodnějším evangeliu Markově nebo v prvních Pavlových listech (z let cca 50-60).

Ono ale na tom, „jak to všechno doopravdy bylo“ vlastně ani nezáleží. Důležitý je výsledek – a ten je bezesporu ohromující.

Jiná věc je, co by asi tomu, co vzniklo z jeho učení, říkal sám Ježíš Nazaretský.

A co by říkal třeba i tomu, jak doslovně a vrchovatou měrou se naplnila jeho slova „Nemyslete si, že jsem přišel na zem uvést pokoj; nepřišel jsem uvést pokoj, ale meč. Neboť jsem přišel postavit syna proti otci, dceru proti matce, snachu proti tchyni; a nepřítelem člověka bude jeho vlastní rodina“.
A co by říkal tomu, jak zvráceně doslovným způsobem byla některými pochopena jeho slova „Kdo nezůstane ve mně, bude vyvržen ven jako ratolest a uschne; pak ji seberou, hodí do ohně a spálí.“...

Návštěvník (So, 16. 5. 2020 - 15:05)

Já si myslím, že kdyby existoval nějaký stvořitel vesmíru, tak na vaši bibli sere....

No nevím, (So, 16. 5. 2020 - 14:05)

jasné je určitě to, že nahrazení Ježíše Krista na kříži JUDr. Gustávem Husákem by se rovnalo výrazné politizaci dosud ježíšovského kultu. O nějaká vzkříšení, vystoupení na nebesa či spásu a věčný život by už nešlo. Imperativem by se místo toho stala pokřivená anti-estetika!

Apoštol (So, 16. 5. 2020 - 14:05)

Blázni ještě nevymřeli. Nevím, jak tohle může někoho napadnout! Modlete se, abyste neupadli do pokušení. Idea - to je blud!

Idea (So, 16. 5. 2020 - 13:05)

zastřelení Ježíše Krista a ukřižování Gustava Husáka je ztěží vizuálně představitelná. Lidské myšlení ji však může, a dokonce musí, postihnout! A lze i střílet na sochy ukřižovaných Kristů, a nahrazovat je na křížích sochami Husáků!

D (Pá, 15. 5. 2020 - 22:05)

:Tady nemusíš mít iq 150 abys pochopil co je špatně a co dobře. Přeci nejsi, promiň mi to, úplnej vůl, abys nepoznal co přikázání Boha nařizuje nebo zakazuje. Tady se přeci nemůžeš vymlouvat, že tomu nerozumíš. Snad nejsi nějak mentálně postiženej a tohle pochopíš přece i ty, ne? Tak nech tě blbých canců o profíkach!¶ Presupozice je zde jasná. Bible je boží slovo, a o tom není potřeba vůbec diskutovat. A kdo není retard, ten si může v bibli sám přečíst a pochopit, co od něj bůh chce. Jak jednoduché...

Jirka (Pá, 15. 5. 2020 - 23:05)

No já tím měl na mysli spíš věci ohledně toho modlářství, kultu svatých, spiritizmu atd. že jsou to věci jasně zakázané a není prostor nad nima polemizovat. On argumentoval tím, že tomu nerozumíme, a že je správně co řekl farář, když řekl, že klanět se Marii je správně, tak mu to máme věřit. Tak to může za chvíli říct, že jelikož nerozumí z Bible ničemu, tak může všechno porušovat. Jestli se někdo hrdě hlásí ke katolicismu a když je vyzván k apologetice své nauky, nevypadne z něj ani slovo jak by jí obhájil, měl by zamyslet, protože něco tady asi bude špatně.

Steve (Pá, 15. 5. 2020 - 20:05)

Zajímavé jak jsi proti Katolické víře a nauce tak nažhavený, docela by mne zajímalo proč ... Zřejmě proto, že se chceš doslova bránit pravdě a chceš vše jenom popírat. Inu dělej jak myslíš ... aby ses pak po smrti moc nedivil. Ano věřím profíkům ... oni to totiž studují velmi detailně a dlouze ... Takže nemám důvod jim nevěřit - já sám neodborník to nedokáži lépe nastudovat. To je jako bys nevěřil hotovému vyštudovanému zubařovi a neustále bys zpochybňoval zda to co koná, dělá správně a zda to vůbec dělá správně ... Co, kde a jak studují ti vaši odborníci nejvyšší kazatelé či jak se jmenují z oné církve kterou zde neustále nechceš prozradit? Oháníš se tady Biblí a jak máš vše řádně naštudované, přitom tady z tebe lezou naprostý bláboly ... ty opravdu nejsou v souladu s Biblí jak ty si zrovna myslíš. Ne, opravdu nejsou sorry, a sám to jak je vidět neobjevíš, protože v tom vidíš výsledný blábol - to je jako bys nyní dělal zubaře, někomu spravoval zub a u toho tvrdil jak vše řádně a správně znáš. Já už jsem pár těch amatérů z jiných vír (církví) poznal, víš? (Jehovisti, Mormoni) Oboum naukám jsem se musel fakt v duchu pouze smát jakým totál blábolům přesvědčivě věří ... Tak už přiznáš konečně barvu a sdělíš mi ze které jsi církve či hnutí? (slovo církev se běžně používá, ba i v označení oněch církví, tak se netvař že toto slovo neznáš a nevíš o co jde) A ta jedna jak tvrdíš opravdu není ... v ČR jich je celý seznam.

Jirka (Pá, 15. 5. 2020 - 23:05)

A máš pravdu, Steve. Sám opravdu ne, sám na nič člověk vážně nepřijde. Ježíš totiž říká : Beze mě neučiníte nic. (Jan 15:5) Já na to vážně sám nebyl. Jenomže to ty nechápeš. Místo toho jsi tu sprostě lhal, plival síru na křesťany a text Bible jsi označil za bláboly. To je bilance.

Jirka (Pá, 15. 5. 2020 - 22:05)

Třeba věta - "Ano, věřím profíkům....oni to totiž studují velmi detailně a dlouze." --- jo jo a Ježíš říká: "Zkoumáte Písma a myslíte si, že v nich máte život, ale Písma svědčí o mně. Vy ale nechcete ke mně přijít, abyste měli život." (Jan 5:39,40) --- Tady se nemůžeš vymlouvat, že té větě nerozumíš. Zkoumání Bible učí svědkové Jehovovi, takže ty jim nemáš v tomto ohledu nic co vyčítat, jsi v bledě modrým to samé. Samotné zkoumání Bible k záchraně nevede, pouze Kristus. Ono je jedno, jestli je člověk katolík, protestant, pravoslavných nebo dokonce pohan, agnostik, dokud se nenarodí z Ducha, nikdy dobře neporozumí Božím věcem. Až poté se stává křesťan, a jedno odkud přišel, protože mu to dává Bůh, jako dar nezasloužené milosti. Viděl jsem i svědectví bývalých satanistů, které vysvobodii Ježíš, už jsou křesťany. Jsou i muslimové, kteří se obrátili, poněvadž allah na jejich modlitby neslyšel, Ježíš je uzdravil. I tebe může uzdravit, věř tomu.

Jirka (Pá, 15. 5. 2020 - 22:05)

A ještě dodatek. Proti katolické víře nažhavený nejsem, spíš mám výhrady k některým částem nauky, například růženec je nebiblický, Mariánský kult (Královna nebes), kult svatých, tohle jsou věci podle člověka, ne podle Písma. Tady nestačí říct, že tomu asi rozuměli. Já ti předložím argumenty z Bible, proč tyhle věci jsou proti Božímu slovu. Ty můžeš taky z Bible předložit argumenty, které to naopak podporují. Tady nemusíš mít iq 150 abys pochopil co je špatně a co dobře. Přeci nejsi, promiň mi to, úplnej vůl, abys nepoznal co přikázání Boha nařizuje nebo zakazuje. Tady se přeci nemůžeš vymlouvat, že tomu nerozumíš. Snad nejsi nějak mentálně postiženej a tohle pochopíš přece i ty, ne? Tak nech tě blbých canců o profíkach!

Jirka (Pá, 15. 5. 2020 - 21:05)

Steve, mluví z tebe omezenost, zlost, nevzdělanost, hrubost a další. Všimni si už jenom toho, že ty tu chceš obhajovat nějakou nauku a prakticky nevíš jak, neumíš to. Už tohle je komické. Za to se snažíš to nahrazovat pokusy urážet, snižovat, zesměšňovat apod. Tohle nejsou argumenty, ale tvoje emotivní záchvaty a ty mě nezajímají. Jediný tvůj argument je, že farář musí mít pravdu. Vždyť ty ani neumíš Biblí obhájit svou věrouku a chceš mě tady poučovat? Tohle nemyslíš vážně. Jediná tvoje apologetika je ve větě - věřím faráři. Tak tímhle rozhodně neděláš katolíkům dobrou reklamu. Už jsem ti několikrát psal, a psal ti to i Tony, že jsi jenom nábožensky vychovaný člověk a nechápeš rozdíl mezi náboženstvím a vírou. Píšeš, že jsem napsal bláboly, ale nenapsal jsi jaké. Věci, kterým nerozumíš, nemusí být bláboly. Chápu, že mi oplácíš, ale já tě ty tvoje bláboly klidně vyjmenuju. Steve, já jsem přijal Krista, ne svou snahou, ale dal mi to Bůh z milosti. Snad si nemyslíš, že jsem ke křesťanství přišel proto, že jsem se o něj zajímal, nebo jsem chtěl být křesťanem, abych si něco dokazoval. Už jsem několikrát psal o tom, jak mi to změnilo život. Steve, takových lidí je spousty, za kterými přišel Kristus, většinou byli ve srabu a volali k Bohu jako poslední inštanci. Jsi zbytečně zlý a vyjadřuješ se k věcem, s kterýma nemáš žádnou zkušenost. Ono je snadné remcat do něčeho co člověk nezná. Jestli někdo, kdo se hlásí ke křesťanství, popírá to, že Bůh lidem může zasahovat do života kdykoli chce, a nevěří tomu, tak má špatnou víru a věří bludu. Jestliže ti farář řekl, že tohle není možné, vezmi nohy na ramena a utíkej od něj pryč! Já si nehraju na žádného odborníka, to jenom coby jednodušší člověk špatně chápeš, mně ty texty Bible odhadoval přímo Bůh, skrze Ducha svatého. Bible není jenom pro odborníky, je pro každého člověka. Myslíš, že Bůh nechce, aby každý člověk měl možnost číst Bibli? On to každému může vysvětlit sám. Tohle není žádný blábol, tohle se opravdu děje. Jsi ve víře velký neználek. Měl bych tě asi i varovat, že to, co považuješ za bludy a bláboly, jsou věci, které stojí v Bibli, takže nepovažuješ za bláboly to, co píšu já, ale považuješ za bláboly to, co řekl Ježíš, nedělej to už. To že neznáš Bibli a nechápeš jí, to není omluva proto, abys to nazval blábolem. A když už pořád mluvíš o těch profících, (asi máš na mysli teology), tak ty nejsou jenom mezi katolíky, ale i mezi evangelíky, pravoslavnými a ten poměr bude podobný. Takže argumentovat kde je profík s tím neobstojíš. Zkrátka jsi odkojen katolickou cirkví, to ti nikdo nebere, i mezi katolíky se najdou znovuzrození. Horší je, že si tu nauku neumíš ani sám obhájit, a to je velká ostuda!

Steve (Pá, 15. 5. 2020 - 17:05)

Jiříku, můžeš mi prosím říci z jaké jsi církve kde jsou tak naukou mimo? To by mě vážně moc zajímalo.

Jirka (Pá, 15. 5. 2020 - 18:05)

Věřím ti, že se asi zlobíš, ale nemusíš mě proto oslovovat zdrobnělinou. Církev je jenom jedna, asi máš na mysli z jaké jsem denominace, ne?

Steve (Pá, 15. 5. 2020 - 18:05)

Ne ... z jaké církve. Každá má své označení. Já ano, píši za Katolickou ... Jinak bláboly nepíšu, Katolická víra nehlásá bláboly ... rozhodně né v nauce. Ano, bavím se o NAUCE.

Jirka (Pá, 15. 5. 2020 - 19:05)

Církev je tělo Kristovo, a ta je jenom jedna. Bláboly teda rozhodně píšeš, je jich už tolik, že jsem je přestal počítat, měl by ses stydět. Nauka postavená na Bibli není žádná "nauka mimo", to se prober. Ty totiž obhajuješ nauku katolickou, v které jsi vychovaný, ale kde je hodně věcí mimo Písmo, také tě učili, že asi Bibli sám rozumět nemůžeš a musí ti jí někdo vysvětlovat. Tohle ale platilo ve středověku, dneska už můžeš porovnat sám, jestli je tvoje věrouka pravdivá nebo ne. Nazval jsi teology jako dr.Luther, Kalvín apod. "amatéry" nebo bludaři; tady tímhle akorát projevuješ svou omezenost a nevzdělanost. Ty vůbec nevíš o co v křesťanství jde.

Steve (Pá, 15. 5. 2020 - 16:05)

No vy tady teda zase perlíte ... to člověk fakt žasne. Já vám nic neberu, ale jste na špatné cestě. Sebevětší horlivost kdeco zpochybnit mě vážně nijak nerozhází. :-). Ježíš si vzal Marii k ssobě do Nebe vy truhlíci ... nikde nehnije zakopaná v hlíně. Škoda že jsem to tady vysvětloval. Inu věřte si bludům, vaše věc.

Reklama

Přidat komentář