Reklama

revmatoidní artritida

Viana (Ne, 5. 4. 2020 - 15:04)

Ahojte,zdravím vás)))
Jirko moc děkuji za přání. Ano jsem Ivana ale musela jsem si před lety na téhle diskuzi přehodit dvě písmenka protože tu byla taky jedna Ivana a tak by se to pletlo....)
Míšo taky díky za podporu,ale stejně k té izolaci nedošlo, Protože náš ředitel rozhodl,že to není nutné dopředu seniory izolovat od okolí. S čímž my nesouhlasily ,ale bylo nám to prd platné. Prý si počkáme až to do domova přijde a pak nás tam bude držet v izolaci. )))
Ale mám pro vás informaci okolo kovid-19. Volala jsem své revmatoložce kdyby tato situace nastala jestli bych měla sloužit nebo být doma. Ta mi jednoznačně řekla,že pokud bereme MTX a i vzhledem k mému věku v žádném případě ne,ne ,ne. Jsme hodně oslabení,nemáme imunitu a byla by velká pravděpodobnost že by jsme měli těžký průběh. Tak a co teď ? Jít marodit zavčas ?
Co mi radíte,zase nechci nechat holky ve srabu ,ale u mě by šlo asi o život. Ke všemu mám58 let a to už jsou nějaké roky.))) Čekám že mi poradíte...
Jirko k tomu medrolu za Míšu , mám pocit že bere půlku čtyřky a když ji není na dvakrát dobře tak si zobne čtyřku celou. Venku je krásně a mě ani nijak nebolí klouby,tak se jdu slunit na zahradu. Mějte se a hlavně všude opatrně. V.

Milada (Ne, 4. 10. 2020 - 03:10)

Viana čus Ivano.

Jirka111 (So, 4. 4. 2020 - 19:04)

Ahoj Viano,
přeji Ti vše nejlepší k dnešnímu svátku, i když si to asi přečteš později. Mimochodem dnes slaví i můj táta narozeniny, má 81.
Jinak u mě na střídačku, bolí dost ruce, snad bude zítra lépe.
Také jsem zakoupil nový počítač, tak instalujeme a testujeme.
Míšo, kolik bereš toho Medrolu ?
Mějte se a zkuste užít pěkného počasí, bude nádherně.
J

Míša (St, 1. 4. 2020 - 20:04)

Drž se, myslím na tebe, opatruj se a brzy se ozvi!!!!!!! M.

Viana (St, 1. 4. 2020 - 19:04)

Ahojte)))
Tak já se s váma rozloučím minimálně na 14 dní,protože musím jít sloužit do domova a to nepřetržitě. Jsme rozděleny na dvě skupiny a já spadám do té první a tím pádem se přestěhuji do domova a vůbec se domů nedostanu. Prostě si uděláme karanténu a to takovou,že tam budou pouze dvě uklízečky,nějaká sestra a jinak my ošetřovatelky. Jsem zvědavá jak to denně nepřetržitě zvládnu.Myslím tím klouby,ale snad to dám. Ještě jsem vám chtěla říct,že dnes v rádiu mluvila nějaká doktorka s plícního a tvrdila,že revmatici spadají do rizikové skupiny.Takže mě tím vůbec nepotěšila. No ale teď něco lepšího a to,že už ten virus tolik nestoupá a třeba to nějak zvládneme. Tak se opatrujte a já se ozvu jak jen to bude možné,,,,pa

Míša (Út, 31. 3. 2020 - 21:03)

Ahojky, hlásím se do klubu, tak jsem ten pracovní maraton přežila! Zítra se pokusím zavolat zubařce, jestli už náhodou nefunguje. Jirko, já to zatím musím zaklepat ( moc se mi o tom mluvit nechce, protože se to většinou zakřikne ), ale já zatím s kloubíkama přestávám docela dobře, na své každodenní dávce Medrolu a týdenní MTX. Jestli to bude jako loni, tak začnu hodně trpět až tak v říjnu. No kéž by to tak bylo a nebo už vůbec, to je ještě lepší varianta. Jinak musím říct, že těch domovů seniorů je mi fakt líto, hlavně, že máme seniory nejvíc ochraňovat, ale na tyhle se jaksi nemyslelo, co ty Vianko, jak to vypadá tam u vás??? Karanténa vám už skončila, tak alespoň něco dobrého. Já se stejně snažím nikam mezi lidi nechodit, jen jsem si byla dneska vystát frontu-rozdávali u nás roušku a dezinfekci 1 kus na osobu. Držte se!!!!!! Pa M.

Jirka111 (Út, 31. 3. 2020 - 09:03)

Ahoj všem,
ano, máme to tu hezky pro sebe :-) Ale pokud by se objevil jiný revmatik, určitě ho rádi přijmeme mezi sebe...
Venku krásně chumelí, příroda holt dohání ty teplé dny v lednu a únoru, aby si na konci roku řekla sečteno, podtrženo, to nám to hezky vyšlo, průměrná teplota zase jako loni :-)
Jinak jsem stále doma, dnes ofic. nepracuji, ale stejně budu muset, protože se nakupily nějaké problémky v práci.
Takhle jak jsou se mnou doma i děti, je to celkem fajn, je tu veselo, přesně jako Viano píšeš, musím si to užívat, dokud tu jsou.
V sobotu jsme podnikli hezký výlet asi 10km zcela mimo město, za celou dobu jsme potkali asi 6 lidí, je to zvláštní situace... Nožky mě docela podržely, bolely jen ty uzle, co se mi udělaly už v prosinci po stranách chodidel. Ruce jsou ovšem horší, hlavně zápěstí bych z fleku vyměnil.
Měly jste tu pěkné téma o zubech, trošku přispěji. Naštěstí mě akutně nic netrápí, ale obávám se toho kvůli situaci, když teď nemám zubařku. Ta moje totiž odešla do penze a místo ní nastoupila holčina hned po škole ale už s miminem, takže ordinovala jen 2x týdně, takže blázinec. No a po roce znovu otěhotněla a měla by se vrátit teď na podzim, asi taky jen omezeně. Tak nevím, na jednu stranu si říkám, že když vyčkám, budu jí pak mít až do smrti, ale pokud bych měl něco řešit, bude problém.
Holky, opatrujte se zatím, probouzí se mi tu kluci, tak se jim jdu pověnovat :-)
J.

Viana (Pá, 27. 3. 2020 - 20:03)

Zdravím vás,,Míšo jsem ráda,že už je ti se zubem lépe. Ono sloužit tolik služeb a ke všemu s bolestí je fakt na mašli. To si ani nedovedu představit.)))
Já jsem snížila medrol na tu čtvrtku a honem jsem zase čtvrtku přidávala. Je to fakt málo a nepodrží to. No ale vyzkoušela jsem to. Mě fakt nejvíc vyhovuje ta půlka 2mg. To se cítím dobře, tak to tak nechám.)))
No a co u tebe Jiříku? Petra sem vůbec nechodí,doufám že není napadená tím kovid -19 . Snad se brzy ozve. Držte se ))

Míša (Čt, 26. 3. 2020 - 21:03)

Ahojky, jen piš klidně romány, ráda je čtu! Tak k zubu, děkuji moc za radu, ale ta bolest byla včera už tak nesnesitelná, že jsem vyrazila večer do nemocnice na zubní pohotovost. Ještě jsem čekala jestli se to neusadí, někdy se to stává, že tak jak to vzniklo, zase odejde, ale nestalo se tak. Ten zub už mě zlobí asi 4 měsíce, doktorka říkala, že obnažený krček a jinak nic a takhle jsem dopadla v tu nejnevhodnější dobu. Nechali nás tam stát venku před čekárnou v tý zimě....chápu opatření, počkala jsem si asi 2 hodiny, ale ta úleva pak stála za to!!! Celý ho rozvrtala, vylila hnis, vyčistila a odeslala k mé zubařce. Zánět jako pr….. Teď jsme na tom podobně, akorát já to mám na stoličce, je tam díra, jak do p...…, nesmí se mi tam dostat jídlo a mám to vyplachovat vodou. Prý to takhle může být tak týden, ale moje zubařka tam bude až tak za 14 dní a už to vidím, jak si na mě dělá hned čas. Výborná situace.....nejdřív jsem nemohla jíst kvůli dásním, teď zase kvůli díře v zubu, už se těším až se konečně budu moci do něčeho pořádně zakousnout! Jinak Vianko moc děkuji za nabídku Medrolu, jsi moc hodná, ale jak jsem byla v tom špitálu na pohotovosti, tak jsem zkusila jejich lékárnu a měla jsem úspěch, sehnala jsem všechny 3 balení, tak super, ale ještě jednou moc děkuji!!!!!!!!!!!!!!!! Zítra jdu do práce, mám zase 4 denní, tak už se tam moc těším..... Dneska jsem tu měla takovou menší vývařovnu, vařila jsem a pekla pro přítele a jeho syna ( má ho teď doma, neboť škola a kolej nefunguje ) na všechny 4 dny, protože, když přijdu z
práce už nějak nejsem schopná skoro nic. Já svoje děti nějak v životě nestihla, ale asi to tak mělo být...… Taky jsem tu napsala román i trochu ze svého soukromí, kdyby vás to třeba zajímalo, když už jsme tu taková revmatoidní rodinka! Hodně sil všem!!!! Pa M.

Viana (Čt, 26. 3. 2020 - 16:03)

Ahojte)))
Jirko ani nevíš jak ti závidím to rušno ohledně dětí. Já už je mám dospělé a můžu ti říct,že bych si občas přála aby se to na chvíli vrátilo a byli zase aspoň chvilku malí. Tak strašně to uteklo , te´d jsme tu s manželem sami a kdybych nechodila do práce tak nevím nevím. Asi by mi začalo hrabat a to mám spousty koníčků,pletení,háčkování a hodně čtu ,ale i tak prostě já děti mám moc ráda. Jsou tak upřímní a to co občas ze sebe vyvalí taky stojí za to.. Užij si jich jak jen to nejvíc jde. Všechno se ti jednou vrátí. Lásky není nikdy dost,ale to ty víš. Chálu,že být stále doma zavřený je taky na bednu s tím souhlasím...))
Míšo, super bolavý zub tak to ti nezávidím. Ovšem jsou otevřené pohotovosti zubní,ne? Já mám podobný problém akorát že mě zub nebolí,ale ulomil se mi. V úterý jsem přišla o trojku nahoře a to jsem jenom zatla zuby když jsem napínala šňůry na prádlo na zahradě. Najednou křáp a zub byl v p....Jenom jsem ráda,že to není jednička,nebolí a nosí se roušky,není to vidět.Ovšem k zubaři se taky jenom tak nedostanu.)))Míšo mě vždy trochu pomáhá na bolavý zub si dát kousek česneku do vaty a dát si to na tu stranu kde je ten zub do ucha. Trochu to tu bolest vytáhne a otupí. Lehnu si na tu stranu a tak nějak aspoň trochu. Ještě k tomu medrolu. Kdyby náhodou nastala tato situace mám medrol 16 mg protože tehdy neměli 4mg a já jsem si to měla čtvrtit ,tak bych ti ho poslala a ty by sis ho mohla využívat. Mám čtverku a ten 16-ti mg nepotřebuji. Napsala bych ti sem tel. abych nedávala adresu nebo email a domluvily by jsme se kam ti to poslat. No doufám že toto nenastane... zase píšu takový romám,že ? Mějte se a hlavně se opatrujte...pa

Míša (St, 25. 3. 2020 - 14:03)

Ahojky, včera jsem byla na noční a aby toho nebylo málo chytil mě zub a bolí jako pes, budu muset na pohotovost a to se mi vůbec nechce, ale moje zubařka má zavřeno. Je tam asi nějaký zánět, protože už leze nahoru i teplota a to by mě zase na víkend nepustili do práce.....Dneska večer mám brát MTX a tak nemůžu ani ATB. Je to složité. No nic, to je moje trápení, ale vám jsem chtěla hlavně napsat, včera jsem mluvila se svojí revmatoložkou, když jsme rušily termín kontroly na příští týden a tak když jsem jí měla na telefonu, trochu jsem jí vyzpovídala, kdyby došlo na nejhorší a virus se nevyhnul, tak jsem se s vámi o info chtěla podělit. V té době bych měla vysadit tak na 3 neděle MTX a zvýšit příjem Medrolu ( jen na okraj, distributor Medrolu má výpadek a neví se jak dlouho ) jinak nic. Chtěla mi napsat neschopenku, ale to v téhle době není možné a zatím držím. Opatrujte se pa M.

Jirka111 (Út, 24. 3. 2020 - 17:03)

Zdarec děvčata,
tak já pořád doma, dneska na těch 60%, ale stejně se mi hlavou honí nějaké věci do práce, takže jsem tam aspoň půl hoďku pobyl, tedy vzdáleně přes komp. Ty jsi, Viano, taková věčná experimentátorka, co se týče dávkování léků.....ale já asi na tom budu podobně :-) Dopolka je to bída, bolesti a tak, a odpoledne je mi docela fajn. Prošel jsem se dnes venku, slunce je fajn, ale docela kosa. Doma mě to už fakt nebaví....mladší kluk se nechce učit a furt zlobí, ten starší je naštěstí zlatík. Ale občas už jedou všem nervy. V našem městě jsou právě potvrzené 3 případy nakažení, rodičům je přes 80, tak to snad nechytnou. Mějte se dobře a hlavně se opatrujte, zdraví máme jen jedno a ještě nalomené. J

Viana (Út, 24. 3. 2020 - 16:03)

Ahoj Míšo,to vůbec neměj strach že by tě někdo odhalil, stejně používáš jiné jméno aspoň předpokládám i když ani toto není podstatné. Já tu jsem už několik let a holky vědí že chodím na doktorku ale nevědí kam a ještě se mi nestalo,že by mě někdo poznal nebo že by sem vůbec někdo zavítal. Ke všemu ty naše povídačky by stejně nikoho nezajímaly.)))
Tak to máš teda pěknou makačku hlavně psychicky a o fyzičce ani nemluvě. Snaž se nějak se odreagovávat,hodně pomáhá se ze srdce zasmát i když zrovna tato situace není k smíchu,ale myslím tím s kolegy v práci aspoň mě to hodně pomáhá. Já jsem hodně velký smíšek dokonce mi někteří říkají že mě ještě neviděli se naštvat nebo někomu nadávat i když i toto umím,ale snažím se věci řešit tímto způsobem,že si říkám co toho člověka vedlo jednat zrovna takhle a jak bych asi reagovala já v jeho situaci. No někdy to nejde,ale většinou jo a hlavně neřešit věci hned,nechat si čas na vychladnutí emocí.)))
Tak a teď je ze mě psychiatr...
Jinak zkouším tu čtvrtku medrolu a jsem zvědavá jak to bude účinkovat. Podám hlášení ,ovšem moc nadějí si nedělám. Taky jsem začala zobat vit. K2D3 je tam i omega. Mám pocit,že to bereš i ty ,nebo to byla Petra? Ke všemu kde je Petra? Doufám že nemarodí ..))
Zdravím spolubojovníka Jirku a prosím držte se ...pa V.

Míša (Ne, 22. 3. 2020 - 19:03)

Ahojky, Vianko já jsem tu ještě nikdy nenapsala, kde pracuji, protože to v práci nikdo neví, ale budu doufat, že tohle snad nikdo od nás číst nebude. Pracuji na záchrance na operačním středisku, takže právě na té přetížené lince 155. Lidi se opravdu zbláznili, volají jak zběsilí, už nemám hlasivky a to tam taky už sedíme celých 12 hodin v roušce. Měla jsem po těch 4 dnech v kuse fakt dost, ale je nás tam normálně podstav a teď jsou už někteří v karanténě, pak normální neschopenky a tak ten zbytek maká, jak může!!! Je to vyčerpávající jak fyzicky, tak hlavně psychicky.....M.

Viana (Ne, 22. 3. 2020 - 17:03)

Zdravím a i já podávám hlášení co u mě nového. Tak novédo celkem nic,jsem na tom jako je Míša,taky jsem včera sebou buchla do postele a ráno jsem vylezla unavená a nedospalá. Ale i manžel se necítil ráno odpočatý a to je doma a nikam nechodí.)))
Míšo na kterém děláš odd.? Nějak si nemůžu vzpomenout,na LDN nebo interně? Nedokážu si představit mít 4x 12 ti hod. směnu za sebou ,to bych fakt nedala. Jsem unavená z jedné. Taky být 12 hodin s rouškou taky nedávám ,musím se občas v soukromí vydýchat a najíst. Prostě mazec.))
Co se týče revmy ,tak jsem zase přešla na 15 mg MTX jelikož v tuto dobu fakt nebudu expertovat a když jsem sekla s medrolem tak znovu bolesti a jsem na tom úplně stejně jako ty Míšo. Prostě ho musím mít jinak to nejde. Ještě zkusím přejít na čtvrtku ,to mi poradila dr. v lázních a ještě jsem to nezkoušela.Prý jsou tací co jim to stačí.
Dnes je mi dobře,nic mě nebolí a akorát ¨jsi mi Jirko udělal chuť nad tou kačenou. Já pekla kuře s rýží a do kačenky to má hodně daleko. Jinak ven nechodím pouze na zahradu a dnes vůbec ne je tam pěkná kosa tak sedím u telky a nabírám síly na zítra...Mějte se pěkně a hlavně se držte..pa

Jirka111 (Ne, 22. 3. 2020 - 10:03)

Ahoj,
nového je u mě to, že firma, kde dělám, omezuje provoz, musíme si vybrat nějakou dovolenou a k tomu dny na 60%, takže do Velikonoc toho moc neodpracuju. Včera jsem šel ven akorát s odpadem, hnusné počasá jsem využil na přebrání věcí ve skříni a uvolnilo se docela dost místa :-) Dnes svítí slunce, peču kačenu a odpolko to vidím aspoň na prochajdu. Stejně mě od rána bolí nějak víc kloubů než obvykle.
Přeji hodně sil a zdravím.J

Míša (So, 21. 3. 2020 - 17:03)

Ahojky! Hlásím, že zatím žiju, ale je to náročné, byla jsem teď 4 dny v kuse v práci a včera večer už jsem mlela z posledního bolavá zápěstí apod. Dneska jsem vylezla z postele až ve 3 odpoledne a že bych se cítila odpočatá, to říci nemůžu, nevím, jak se to dá dlouho vydržet...…. Chaloupka zatím padá, nedá se nic dělat. A co vy, jak to zvládáte a něco nového? M.

Jirka111 (Čt, 19. 3. 2020 - 14:03)

Ahoj holky, tak jsem 3. den doma a už mě to nebaví, docela ponorka, ale co se dá dělat. Po práci aspoň vyrazíme někam do přírody. Roušky s sebou :-) takhle odpoledne je mi vždycky nejlíp, co se RA týče, ale to asi znáte. Opatrujte se a napište, jak zvládáte. J

Viana (Út, 17. 3. 2020 - 16:03)

Čauvec, taky jsem si říkala kde je Petra, měla by taky podat hlášení jak je na tom ona a její okolí.))
Je to pravda s tou prevancí. Mělo se na roušky najet hned, ale prostě se to podcenilo. U nás do obchodu nás bez roušek nebo nějakou ochranou do obchodu nepustí. SEKL SE MI POČÍTAČ,TAK PROMIŇTE MUSÍM TO DOPSAT VELKÝMI PÍSMENY. jINAK NIC NOVÉHO ,,,PA

Jirka111 (Út, 17. 3. 2020 - 11:03)

Zdravím holky,
dnes pracuji z domova, jako taková prevence nás několik muselo zůstat doma s tím, že se v kanceláři nějak vystřídáme. Jenže nefungují něketré aplikace, tak tam asi budu muset jet. Jak u vás, asi fičák, že ?
A Petra už dlouho nenapsala...Petro, kde jsiiii ????
J

Reklama

Přidat komentář