Reklama

ROMOVÉ - žijí tu s námi

bianko (Čt, 27. 2. 2020 - 19:02)

nevím, kolik je ti let, ale nepřipadá mi, že bys patřila do nejohroženější skupiny 80+, a to ještě těch, kteří jsou ještě jinak oslabeni. Stačí když se budeš chovat stejně obezřetně jako v období chřipkové epidemie. Většinou jsme vyděšeni z neznámého a kusých informací. Ať se stane co se stane, jsme poučeni z chyb států, které infekcí procházejí od počátku, hlavně Číny a důvěřujme si, že to zvládneme. Není o lhostejnosti, ale o důvěře v dobrý konec. Na mapě výskytu koronaviru je V4 zatím čistá

bianka (Čt, 27. 2. 2020 - 19:02)

Víš, i když mi je o něco míň, myslím si, že do té skupiny patřím. Patří do ně také třeba cukrovkáři, chronicky i jinak nemocní lidé, kteří mají oslabenou imunitu. Vím jak se preventivně chovat. Klidně tady napíšu, že je mi 65+,.Doopravdy se nebojím o sebe a proti normální chřipce se snad ubráním. Nejen tabletami, ale i různými přírodními a osvědčenými věcmi. Teda já si důvěřuji :-), že třeba i ten koronovir mě nedostane, ale mám děti a vnoučata. Četla jsem, že na malé děti, ty úplně malé tenhle vir nesedá..... díkybohu. Už jsem také psala, že to ještě nemáme za dveřmi, tak buďme v klidu , ale pozorní a bohužel sledujme situaci, i když nás to uvádí do úzkostí. Nebo né? Píšeš, že většinou jsme vyděšení z neznámého, ale anonyme, já už jsem pamětník. :-) Také nevím jestli napsat, že jsem optimista.... no, byla jsem a snad ještě částečně jsem, ale nevidím dobré konce..... snad jsou, ale hodně daleko....

bianka (Čt, 27. 2. 2020 - 18:02)

Panika tě může zničit, né zabít.

konečně (Čt, 27. 2. 2020 - 18:02)

to odborník na lidské psyché řekl naplno : Panika je horší než koronavirus - klinický psycholog Jan Kulhánek.

-Aleš- (Čt, 27. 2. 2020 - 18:02)

Tohle už pár týdnů říkají epidemiologové a mikrobiologoé a stejně je to k ničemu. Nějakej psycholog je určitě zajímat nebude. 70% lidí nic nepřesvědčí, těm stačí vidět fotky zdravotníků ve speciálních oblecích, přečíst si pár článků o výskytu viru a už by šli lynčovat chudáky lyžaře. Stejně jako když byla ptačí chřipka, tak titéž blbci hromadně shazovali ptačí hnízda.

jj (Čt, 27. 2. 2020 - 18:02)

Přitom byla včera popeleční středa a po ní má následovat 40ti denní půst. Jestlipak tato informace někoho oslovila :-)

Pils (Čt, 27. 2. 2020 - 18:02)

Máš pravdu! Ale půst asi stejně nikdo nedrží a pro čmouhu si chodí jen pár lidí. Ale je hezký to zmínit..

bianka (Čt, 27. 2. 2020 - 17:02)

... ne během týdne, ale možná už to tam je. Doufám, že to zruší, plánované to mají na jaro, letenky koupili dříve. Věřím v jejich zdravý rozum a prozatím se raději nevyptávám.

bianka (Čt, 27. 2. 2020 - 17:02)

Lallo, každý máme strach nejen o sebe, ale hlavně o nejbližší. Já se zde třeba vypíšu, nebo si pustím dobrý film, možná bys mohla raděj kopírovat. :-). Protože ty zprávy na Seznamu nejdou doopravdy většinou číst. A já tam musím občas kouknout, ať vím co se děje...... prozradím.... mladí mají koupenou letenku do Jižní Afriky.... vidíš, také starost. Protože to tam během týdne může být.

Lalla (Čt, 27. 2. 2020 - 17:02)

Bianko, být může všude, já se spoléhám na jakési vyšší dobro, které si se vším poradí :)). V životě jsem se setkala s tolika hrůznými nemocemi...např. já miluji Indii. A setkání s uličkou, kde se nedaleko Brány Indie v Bombay shromažďují lidé nakažení leprou a já jak blbec jsem se mezi nimi poprvé ocitla, protože jsem tam zabloudila....hmmm. Hele, než poletí, tak už se bude vědět co a jak, letenku můžou vždy zrušit. Hůř jsou na tom letecké posádky, které prostě letět musí.

Lalla (Čt, 27. 2. 2020 - 16:02)

Jinak pro vaši info, České aerolinie ode dneška zrušily lety do Soulu, Jižní Korey. Zdá se to být dobrá z práva, jenže Korean Air sem stále létá To jen proto, abychom se uvědomily, že věci a nějaká smysluplná opatření nejsou jednoduchá

falknew (Čt, 27. 2. 2020 - 16:02)

„První půlka národa zuřivě nakupuje, protože se bojí pandemie a karantény. Druhá půlka národa zuřivě nakupuje, protože se bojí toho, v jakém stavu nechá první půlka obchody. Koronavirus - sen každého prodejce potravin,“

bianka (Čt, 27. 2. 2020 - 16:02)

Podobně jsem byla naladěná u prezidenských voleb. Ten tlak médií poškodit Zemana! Bylo to odporné, až nelidské. Já Zemana nevolila, ale bylo mně ho líto.

.. (Čt, 27. 2. 2020 - 15:02)

mně řádí korunavir v peněžence a to přísahám, že nekupuju zásoby :( :-)

Lalla (Čt, 27. 2. 2020 - 16:02)

No to mi povídej :))

Bianko (Čt, 27. 2. 2020 - 15:02)

Milunu uklidňuješ a sama jsi z každé zprávy vycukaná. Podívej na aktuální mapu a raduj se, že jsi ve střední Evropě

Návštěvník (Čt, 27. 2. 2020 - 16:02)

To má být nějaká výhra střední Evropa když se to rozlézá všude? V Itálii to nedávno bylo taky takhle jako tady a najednou skokově takový počet nakažených.Cestuje se dál,do dvou týdnů to tu můžeme mít přesně jako v Itálii.Zdá se mi zde nejrozumější jen Bianka,Miluna a jeden anonym.Ostatní to zde moc zlehčujete.

Lalla (Čt, 27. 2. 2020 - 16:02)

Návštěvníku, panika je to poslední, co nám všem pomůže. Navíc si nemyslím, že toto vlákno je nejvhodnější pro vážnou diskuzi o koronaviru. Promiň.

bianka (Čt, 27. 2. 2020 - 16:02)

Promiň Lallo, ale když se sem nepíše čistě o Romech, je zde zvykem psát cokoli. Mně se docela teď líbí příspěvky falknew. Jestli si myslíš, že vytvářím paniku já, tvůj problém. Už jsem o tom psala. A jestli se sem píše vážně nevážně to také neovlivníš, akorát se ti to nemusí líbit. A nemusíš to číst. Promiň.

Lalla (Čt, 27. 2. 2020 - 16:02)

Ale ne Bianko, nemyslela jsem to zle a už vůbec ne na tebe. Víš, já o tom nerada mluvím, ale podstatná část rodiny včetně mého manžela částečně i mě (ne nyní když jsem dlouhodobě nemocná) pracuje v provozu na letišti, hodně služebně cestuje atd. Manžel denně vystřídá několik respirátorů, protože prakticky stále pracuje s cestujícími. Navíc každým dnem se má mým nejbližším narodit mimino....No, není to jednoduché, věř mi, když víš jak moc jsme vystaveni nebezpečí. .... Jinak k falk new se přiznávám já, ale nejsem autor, jen jsem kopírovala

Reklama

Přidat komentář